Šta je novo?

Veš mašine

Loše si računao, popust oni daju na veću cenu ispisanu manjim brojevima i sušilica bi te koštala 68887. Lično sam se kod njih raspitivao na koju cenu je popust i odustao od kupovine kod njih jer sam željenu sušilicu našao jeftinije.
Za koroziju ti nema pomoći jedino fizički da nekako to odvojiš.
A u vezi hladnoće moja gorenje sušilica i mašina za pranje se nalaze baš u hladnoj prostoriji i rade odlično. Sad je tu ispod 10c.

Prilozi

• IMG20240114122320.jpg
    IMG20240114122320.jpg
    267.5 KB · Pregleda: 51
Moram se nadovezati na svoje pisanje i reći da sam našao na sajtu Gigatrona Boschovu sušilicu koja bi me sa popustom od 20% izašla oko 62k.
Pripada seriji 4, koja je ovda osporavana ali vidim da su utisci korisnika pozitivni.
Kontam da kada bih je kupio zajedno sa nekom LG mašinom za pranje, koja bi me sa popustom koštala manje od 50k a čija bi originalna cena iznosila oko 60k, da bi to bila dobra kupovina.
Razmišljaću pak o tome u narednim mesecima.

Još jedna stvar koju sam zaboravio da pomenem u prethodnim porukama je pitanje vlage u kupatilu. Ono što me zanima je da li LG mašine pokazuju greške (ili generalno odbijaju da rade) u hladnom kupatilu. Ne govorim o hladnoći koja se meri minusom, nego o standardno hladnom kupatilu. Da li je neophodno imati grejanje u kupatilu kako bi se potencijalni problemi izbegli? Nije mi na umu grejanje po 20h dnevno nego periodično naravno. Takođe, kad pričamo o prisustvu vlage pričamo i o potencijalnoj koroziji. Na mojoj Candy mašini koju imam od leta 2019e, koja stoji pored wc šolje nema rđe nigde, osim na donjem delu kućišta (onom koji je okrenut ka podu).
Sad me zanima da li bih novu mašinu koja će biti na istom mestu, trebao obezbeđivati stolarskom zaštitom. Ovde su mi na umu dve stranice stolarije, jedna koja bi se nalazila između mašine i šolje i druge koja bi tu stranicu povezivala sa zidom a koja bi išla preko krova/ radne površine mašine. Može doduše da se stavi i sam stiropor između dva objekta al nije to to...tražim elegantno rešenje, ako je ono neophodno.
Bolje su Electrolux za susenje neho Bosch.

Loše si računao, popust oni daju na veću cenu ispisanu manjim brojevima i sušilica bi te koštala 68887. Lično sam se kod njih raspitivao na koju cenu je popust i odustao od kupovine kod njih jer sam željenu sušilicu našao jeftinije.
Za koroziju ti nema pomoći jedino fizički da nekako to odvojiš.
A u vezi hladnoće moja gorenje sušilica i mašina za pranje se nalaze baš u hladnoj prostoriji i rade odlično. Sad je tu ispod 10c.
Ma ne brate, ne upravljam se ja njihovim popustom nego onim koji mi sleduje kroz saradnju moje firme sa njima a on uvek iznosi 20%, na artikal koji nije obuhvaćen nikakvim sniženjem od strane samog Gigatrona.
Ma ne brate, ne upravljam se ja njihovim popustom nego onim koji mi sleduje kroz saradnju moje firme sa njima a on uvek iznosi 20%, na artikal koji nije obuhvaćen nikakvim sniženjem od strane samog Gigatrona.
Mada, kad pogledam opet, ako u obzir uzmem da je osnovna cena gore navedena, u pravu si.
Ne znam još da li da se bacam u tako velik trošak, moraću dobro da razmislim.
Izvinjavam se usput na uzastopnim porukama, znam da bi iste mogle da se uzmu u obzir kao flood.

Poslednja izmena:
Koliko vremena otprilike treba da prodje dok masina zagreje vodu na 60C? I koliko ce se to osetiti na vratima masine?

Koliko vremena otprilike treba da prodje dok masina zagreje vodu na 60C? I koliko ce se to osetiti na vratima masine?
Zavisi od programa, i kolicine vode koju masina primi. Masini zapremine 7-8kg (54l) sa grejačem od 2kW treba minimum 25-30min (od momenta paljenja grejaca) da zagreje vodu do ~60c sa nekom manjom količinom vode. Nekim masinama treba i duze, zavisi kako su programirane.

Jeste tako, sad sam proverio, nakon nekih 30ak min su vratna osetno toplija. Inace, masina radi odlicno otkako sam je lepo nivelisao, nista ne trese.

Danas mašina pere veš, i svaki put kada prima vodu izbaci error da nema vode i stvarno vidim da jedva ide voda u posudu. Dezurao sam malo da zavrsi taj ciklus, dolivao vodu rucno i nekako je zavrsila. Posle je izvukoh, skinuo dovodno crevo i sito je bilo puno kamenja. Pola sata sam ja ono njakao sa iglom svaku rupicu posebno da izadje kamenje. Eno je sad puni vodu kao kompresor za pranje auta🤣

Ima li neko iskustva sa Whirlpool samostalna mašina za pranje veša s prednjim punjenjem: 9,0 kg - W6 W945SB EE?

Standardno, crkla masina treba uzeti sto pre neku novu....Koja je razlika u modelima gorenja wnei74bs, 74sbs i 94? A da nije u zapremini bubnja...

Sbs model je slim i ne staje 7kg kao sto pise nego manje.bs je standardan model,ovaj drugi model je isti samo sto je dubina veca za par cm i veci kapacitet.

Evo ti poredjenje pa vidi razlike.

Potrebna masina koja ima i program kratkog pranja (15, 20, 30, 45min. ...). Budzet je 400-500 eur.

Bosch WAN28267 (55000),Electrolux EW7FN248S (59000),Aeg L7FRE48S (65000).Sve su one slicne po kvalitetu.Baci pogled i na Lg F4WV329S0E i F4WV308S3U modele oni su se isto dobro pokazali.

Evo da napisem utiske mozda nekom pomogne. U pitanju je bosch wgg14403by. Pozitivne strane..tiha,ne guzva ves na vecim centrifugama(tipa 1200-1400)nista vise nego stara na 800,ima opciju dodavanja vode u sklopu svakog programa i ono sa cime smo bili odusevljeni(zena i ja) sto je uspela neke stare majice koje su vec bile sive da izbeli. Ja sam uvek mislio da vremenom sive zbog kamenca u vodi medjutim ima i do masine. Ono sto mi se ne svidja je LCD ekran u delu gde pokazuje koliko je ostalo do kraja pranja i za odlaganje pranja. Brojevi su cudni nije pregledno,za izbor programa i opcija je ok

Pozdrav svima,

Zanima me koju veš mašinu predlažete do nekih 70ak hiljada dinara(koja hiljada gore-dole)?
Hvala unapred.

Electrolux i Aeg imaju 5god garancije ako ti to nesto znaci. Od mene preporuka za Haier, odlicno pere i ves bas lepo mirise, pritom daju 7god garancije.

da li iko koristi taj program sa parom...?
imam masinu sa tim sigurno 5 godina, ama bas nikada nisam ni probao sta to tacno radi.

Takodje imam i custom programe koje kreiras preko mobilnog telefona takodje nikad ukljucio.

Ja koristim tretiranje parom za šareni veš, jedino sto smo primetili supruga i ja da je veš mekši nakon pranja, ostalo ništa specijalno. Još nismo koristili programe za fleke, da vidimo i tu sta ce se desiti.

Ja sam koristio par puta, sta znam, ne vidim neku razliku, jedino sto je mozda meksi ves sto kaze clan iznad. Na mojoj masini kada se stavi program za pamuk, ne moze da se namesti para, samo na AI koji je i za sintetiku i za pamuk.

Inace, kako ste uspeli da povezete Haier masinu na wifi? Ja nesto pokusavao i nisam uspeo, mada se nisam mnogo ni trudio.

Ja nemam tu HAIER sa wi fi ali mislim da treba da skineš app pa da se poveže sa mašinom, ali javiće se članovi koji imaju wi fi na mašini.

da li iko koristi taj program sa parom...?
imam masinu sa tim sigurno 5 godina, ama bas nikada nisam ni probao sta to tacno radi.

Takodje imam i custom programe koje kreiras preko mobilnog telefona takodje nikad ukljucio.
Beko je toliko promovisao to g*vno sa parom a na kraju šipak. Princip rada je da mašina uvuče vodu (manju količinu vode*), istu prokuva grejačem i tako napari veš, na početku programa pranja, da bi se navodno omekšale fleke radi lakšeg skidanja. Stariji modeli (WTV) recimo do 2021-22 god su punili previše vode na programu za paru, znači možda skoro do stakla i onda kao radi ono što je predviđeno. Međutim problem je u tome što se veš sav natopi vodom umesto da se napari, jer je neko idiotski isprogramirao. E već kod kasnijih modela (WUE) su smanjivali nivoe vode na opciji za paru pa je i efekat toga bio približniji onom što zapravo treba da radi. Mada sama para kao para, ne vidim apsolutno nikakvu poentu pogotovo ako će da to radi na početku programa a ne na kraju kada bi bilo logičnije da radi zbog smanjivanja gužvanja. Primera radi, neki top modeli gorenje Waveactive mašina su imali pravi generator pare, koji ubrizguje paru iz rupe na gumi vrata, tokom svih delova pranja, a najvažnije tokom finalne centrifuge. Lično mislim da je to potrebnije u sušilicama ali..

Ja nemam tu HAIER sa wi fi ali mislim da treba da skineš app pa da se poveže sa mašinom, ali javiće se članovi koji imaju wi fi na mašini.
Prvo se poveže preko bluetooth sa mašinom, pa onda u aplikaciji poveže mašinu na wifi mrežu, a posle toga mu bluetooth više ne treba jer mašini pristupa preko wifi mreže kroz aplikaciju.

Kako se zove aplikacija? Ja sam skinuo Smart HQ po uputstvu koje sam dobio uz masinu.

Već sam pisao na temu veš mašine Indesit IWE 71682 B ECO. Sugerisano mi je da zamenim grejač jer se bubanj tj. voda ne greju. Međutim, grejač je ispravan - testiran je. Radi.
Šta drugo može biti problem? Da nije do termostata?

Već sam pisao na temu veš mašine Indesit IWE 71682 B ECO. Sugerisano mi je da zamenim grejač jer se bubanj tj. voda ne greju. Međutim, grejač je ispravan - testiran je. Radi.
Šta drugo može biti problem? Da nije do termostata?
Pa idi unazad, da vidiš odakle mu stiže napon, možda je relej. Meri unimerom.

Nazad
Vrh Dno