desp
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 24.12.2002
- Poena
- 1,025
Sve to znam i razumem sta zelis da kazes, al ne mogu da secem bubanj da menjam lezaj ako ne do Bog strada, ovo je je ko golf 2 sve na dohvat ruke a pranje druze dva sveta, posebno beli ves.Nema tu neke mudrolije oko toga nisam za ovu danasnju preteranu elektroniku.Kao onaj gorenje slovenački, e druze sam da ga mrzis nista drugo...Ti si sad dao primer za Teslu i Vox koji su na dnu po kvalitetu. Za 400eur si imao novu Bosch na primer koja bi sigurno duze trajala od Vox masine i prala bolje od te prethodne. Naravno, svako treba da odluci kako misli da je najbolje za njega, al 400eur za masinu staru 15god je po meni suludo.
Dovoljno je jednom u 15 godina 😂Bar ne crkava cesto.
WA583 i slicni modeli nisu imali termostop kao stariji modeli. Imale su vremensko grejanje pa se zimi znalo često dešavati da na 90c jedva dostigne 60c. Ali su imale zaštitu da ne pregreju vodu tj termostat gasi.I te stare pa i gorenje su grejale vodu uvek koliko treba bilo koja da je temperatura vode koju primi mašina i bilo koja da je spoljna temperatura.
Kao Njegoševa od reci do reci, neko hoce novo pa sta ces treba objasniti nekom sto kupi polovnu, pa druze nesmal dve si nove mogao uzeti...E sad dok ti to odlekamujes sto si uzeo ajooj ne vredi....Ko popravlja mašine zna kako su radile stare mašine sa mehaničkim programatorom i ove novije sa elektronskim. I te stare pa i gorenje su grejale vodu uvek koliko treba bilo koja da je temperatura vode koju primi mašina i bilo koja da je spoljna temperatura.
Polovnu mašinu za pranje veša pa i može da se kupi ali polovnu sušilicu posebno ako je sa TP to je mačka u džaku jer se nezna u kakvom je stanju unutra.
Ako je ijedna masina puna elektronike onda je ta Miele. Bar ne crkava cesto.
Mozda ako se ukljuci opcija za vise vode?Drug ima wa583 mislim da dostigne oko 80 na 95,ali pod uslovom da se ne ukljucuje opcija za vise vode.WA583 i slicni modeli nisu imali termostop kao stariji modeli. Imale su vremensko grejanje pa se zimi znalo često dešavati da na 90c jedva dostigne 60c. Ali su imale zaštitu da ne pregreju vodu tj termostat gasi.
S obzirom da 583 ima dosta niske nivoe vode prilično sam siguran da je kod svih zakovano dugme za vise vodeMozda ako se ukljuci opcija za vise vode?Drug ima wa583 mislim da dostigne oko 80 na 95,ali pod uslovom da se ne ukljucuje opcija za vise vode.
Kad prodje par testova, zanimaju me utisci. Imam elektoluksovu sa punjenjem odgore, ne mogu reci da sam zadovoljna, pa me zanimaju iskustva sa drugim proizvodjacimaNarucio ovu pa kako bude
Kombinovana samo ako mora zbog prostora.Beko kombinovana 7/4 stara 4 godine ne susi uopste.Ćao svima,
Nameravam da kupim uređaj/e za pranje i sušenje. Da kažem unapred da sam isčitao celu temu (i moraću verovatno opet kad nađem vremena), ipak, vreme ide pa možda pročitam nešto novo što bi bilo od koristi. Što se same nabavke uređaja tiče ne žurim, imam vremena da čekam do leta jer u međuvremenu planiram i druge investicije.
Kad je reč o mom izboru on pada na LG ali ipak hoću da se dodatno uverim da je to pravi izbor.
Interesuje ne konkretno da li bi bilo bolje kupiti dva odvojena uređaja kako bi mašina za pranje boravila u kupatilu a sušilica u kuhinji/dnevnom boravku. Tačnije, Interesuje me da li je jedina prednost u toj kombinaciji veći kapacitet za sušenje ili ima još nečeg? Moram da napomenem da bi ovakva kupovina u mom slučaju predstavljala određen vid natezanja i odricanja, kako je neko to ranije u temi opisao.
S druge strane, da li kupovina kombinovane mašine čija redovna cena iznosi 80-100 hiljada može da ne učini bezbrižnim? Razumeo sam do sad da se LG kombinovane ne zapušavaju tako brzo i često ali me zanima nakon kog perioda konkretno bih mogao da očekujem potrebu za čišćenjem (koje naravno sam ne bih umeo izvesti) i koliko ta usluga košta van garancije?
Usput, trenutno posedujem Candy mašinu od leta 2019-e koja nekim čudom i srećom nije imala kvarova ali kako se bliže upoznah sa sveukupnim kvalitetom proizvoda te marke i politikom poslovanja firme mogu da kažem da me ništa jeftino ne zanima (bilo da se radi o njima ili sličnim proizvođačima).
Pišite ovde što konkretnije predloge koji bi se ticali LG kombinovanih, kao i upozorenja oko toga koje modele izbegavati.
Budžet za kupovinu će iznositi maksimalno 80 000 ali naveo sam da mogu da gledam i model koji košta 100 jer mogu da računam na 20% popusta u Gigatronu na artikal koji već nije na sniženju.
Na odgovorima hvala unapred.
Kombinovana valjda još nema sa TP, a mislim da se i ne može napraviti, znači ostaje ti samo sušenje sa grejačem. Bolja varijanta ti je kupovina mašine za pranje i posebna za sušenje. Sušilica mora biti veća barem za 1kg. od peraće mašine. Napune se prašinom sušilice sa TP ali ako se redovno čisti dugi niz godina se to neće a ko zna da li će se i desiti da prašina na izmenjivaču blokira sušenje. O sušilicama imaš dve teme koje vrede da se pročitaju.
Kako prati? Ako misliš na čišćenje imaš na youbtube ljudi snimili pa pogledaj, ništa komplikovano, treba ti malo alata i dan dva slobodnog vremena. Napune se prašinom sve sušilice i sa grejačem i sa TP, samo što kod ovih sa TP se zaprlja izmenjivač i nemože da odradi kondezaciju-sušenje. Spas je samo redovno čišćenje svih filtera.
Ima kombinovana sa tp iz Electrolux/Aeg grupacije.Kombinovana valjda još nema sa TP, a mislim da se i ne može napraviti, znači ostaje ti samo sušenje sa grejačem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari