Šta je novo?

Veš mašine

Uhvati bubanj i cimaj gore dole levo desno.Ako ima lufta onda odlaze lageri.Moguce je zameniti lagere samo sto to kosta 70-80 evra.

Ma jok, mrda se samo cela kada, ne radi kao na ovom snimku.

Negde sam našao da može da se desi da škripa kad remen nije dobro zategnut, moraću zvati neki servis, pa da dođu i daju dijagnozu, Ako ne može ništa da se uradi, tražim novu. Samo me nervira što sami lageri koštaju oko 10 evra i kad nije zavarena kada onda i nije toliko strašno da se zamene, a za sečenjem kade i ponovnim lepljenjem neću da se zezam.

Poslednja izmena:
Da li zaista misliš da neko ko tri godine crevom (do)sipa vodu u mašinu za veš (ako ga uošte ima), zna kako se koristi unimer, šta tačno i kako treba njime da meri, i da zna praćenjem creva da detektuje koji deo mašine čemu služi?!? :p :ROFLMAO:
Epa sad, neka pita ako mu nešto nije jasno, vrlo lako se to može proveriti i ispitivačem samo je potrebno okretati utikač da bi komanda išla preko elektronike. Lakše je unimerom zato sam njega i napisao.

Jel može preporuka za mašinu u cenovnom rangu 45.000-55.000 din? Inače ne bi se koristila često uopšte. Meni su favoriti LG i Electrolux ali možda ima nešto pametnije. :)

Hvala :)

Za 55k možeš da nađeš neki Bosch, možda, mada mislim da ima i LG i Electrolux modela za te pare...

Imam Aristonovu masinu 18 god kupljena za strano trziste( dosta znaci)
Inače Srbija je tako veliko tržište, da svi proizvođači imaju fabriku koja proizvodi za tržište Srbije i posebnu fabriku koja proizvodi za "strana tržišta" :)
Meni je tamo 2004/2005 zapala Ariston mašina iz fabrike koja proizvodi za tržište Srbije, pa sam je (kao još uvek ispravnu) zamenio 2020. godine (nakon svega 15-16 godina).

Poslednja izmena:
Ukrali su ti 2-3 godine jer si iz Srbije. Šta nam rade...

@desp To trziste se zove Istocna Evropa a ne Srbija...posto saradjujem sa pojedinim serviserima znam kolika je razlika tipa u motoru za nase trziste a kolika za njihovo. Kupite cokoladu prasak gume za auto....u inostranstvu pa ce da vidite razliku

Da ne idemo dalje u tu diskusiju - svako ima pravo na svoje mišljenje.

Indesit to pravi.Indesit/Ariston su bili jedna firma pa ih je onda kupio Whirlpool.
Hvala.Shvatam onda problem. Nikada nisam bio miljenik Whirlpoola. Vi obicno preporucite Bosch LG ili Electrolux. Zbog garancije od 5 god mozda ipak Bosch,neka serija 6 ili nesto drugo? Ne bezim ni od druge 2 marke. Nije problem u nesto vise novca ako smatrate da treba uzeti u razmatranje

Zasto?Whirlpool godinama radi u mom komsiluku?Jedino je Awo/d model imao problem sa lagerima,ali su zamenjeni.Najvise se preporucuje Bosch,Lg ili Electrolux te su se bolje pokazale u visem cenovnom rangu.Haier se lepo pokazao takodje.

Novi modeli Whirlpoola (npr Freshcare ili kako se vec zovu) su u suštini prepisani Indesit innex modeli. Nisu se baš proslavili..

Ja sam na kraju porucio Bosch WGG14403BY. Cekam da stigne pa javljam utiske. Hvala svima na odgovorima. BTW model za Srbiju made in Turkey nije za inostranstvo...krš,nece to dugo raditi😄

Meni ovlascen serviser kaze da su proizvodnju Indesita prebacili u Slovacku.A sto se tice kvarova kaze da se navodno slabo kvare Whirlpool aparati i da se sluze i Virpulovim i Indesitovim katalozima sa delovima ukoliko se desi kvar u garanciji.Navodno sifra od Whirlpool aparata je ostala ista,ali se ni pocemu ne razlikuje Indesit.Drugi majstor kaze Whirlpool se kvari kao i sve ostale marke,kao nista losiji od ostalih proizvodjaca.

Ja sam na kraju porucio Bosch WGG14403BY. Cekam da stigne pa javljam utiske. Hvala svima na odgovorima. BTW model za Srbiju made in Turkey nije za inostranstvo...krš,nece to dugo raditi😄
Srećno :)
Inače, nije to kao model za Srbiju pa se zato pravi u TR. Različite serije Boschovih aparata se prave u različitim zemljama. Serija 8 - Nemacka, Serija 6 - Turska/Španija, Serija 4 - Poljska itd.. To je što se tiče mašina za pranje/sušenje. A npr svoje male kuhinjske aparate Bosch većinom pravi u Sloveniji. Nekada su stari gorenje mikseri bili radjeni baš u toj fabrici, samo sa gorenjevim imenom.. zato i dugo traju😁
Malo off topic ali nema veze.

Da tako je,Gorenje je prodao tu fabriku Boschu za male aparate kad je bio raspad Jugoslavije.

Nakon nekoliko pranja sa Haier HW90G-B14979TU1S mogu reci da sam zadovoljan. Masina je tiha, tacnije tisa od prethodne, pogotovo na centrifugi, mada to sam i ocekivao. Precnik bubnja veliki, ves nije mnogo zguzvan kada zavrsi i lepo mirise, ne povlaci omeksivac odmah. Svidja mi se i sto je bubanj osvetljen. Od programa sam koristio AI, pamuk 60C za peskire i sintetika za krpe sa opcijom da fleke od trave, sve krpe su odlicno oprane. Jedino sto me nervira jeste sto "seta", a dvaput sam vec namestao nogice i prvo pranje posle toga nije mrdnula, a sledece jeste. I tako oba puta.

Evo da se pohvalim Miele 38-25 CH stigla danas polovna 400 evra i nisam nikad imao ovakvu ves masinu da kada radi cak i na 60c izbacuje na crevo ovoliko vrucu vodu i sama para se vidi na snimku.Sto se tice pranja cista desetka, da kazem belo je belo a ne sivo kako mi je prala Elin Ves Masina, Bog da joj dusu prosti.Svi kazu kupi Miele i nemas brige , stvarno ovo je totalno nesto drugačije sad sta joj Bog da.

Prilozi

• received_589197223383811.mp4
    4.3 MB
U zdravlje da se služiš. Ma i ja sam sad bio u potrazi za sušilicu i dali novu dali polovnu nešto kao bosh, aeg, miale i ipak kupih novu gorenje za 50 000 din. Jednom sam bio kupio polovan televizor i pokvari se za nepunu godinu, a kakav sam baksuz opet bi mi se nešto slično desilo. I zato kupim novo za pare koje imam i tako.
Miele je odličan brend i ako je mašina očuvana služiće te to.

Evo da se pohvalim Miele 38-25 CH stigla danas polovna 400 evra i nisam nikad imao ovakvu ves masinu da kada radi cak i na 60c izbacuje na crevo ovoliko vrucu vodu i sama para se vidi na snimku.Sto se tice pranja cista desetka, da kazem belo je belo a ne sivo kako mi je prala Elin Ves Masina, Bog da joj dusu prosti.Svi kazu kupi Miele i nemas brige , stvarno ovo je totalno nesto drugačije sad sta joj Bog da.
Koliko para toliko muzike.Ta Miele je sigurno kostala preko 1000 evra.Nova Elin oko 200 evra kostala.
U zdravlje da se služiš. Ma i ja sam sad bio u potrazi za sušilicu i dali novu dali polovnu nešto kao bosh, aeg, miale i ipak kupih novu gorenje za 50 000 din. Jednom sam bio kupio polovan televizor i pokvari se za nepunu godinu, a kakav sam baksuz opet bi mi se nešto slično desilo. I zato kupim novo za pare koje imam i tako.
Miele je odličan brend i ako je mašina očuvana služiće te to.
Isti slucaj sam imao u familiji.Polovan tv Philips se pokvario posle godinu dana.

Koliko para toliko muzike.Ta Miele je sigurno kostala preko 1000 evra.Nova Elin oko 200 evra kostala.

Isti slucaj sam imao u familiji.Polovan tv Philips se pokvario posle godinu dana.
Miele 400 evra polovna kaze drug nije mnogo radila sad ko ce znati, ali eto utisak je dva sveta izmedju masina , ova je bas kao nova estetski sad unutra me ne tangira toliko jer rosfraj kazan, prohrom bubanj i na krst pozadi, sve nesmal mozes sam promeniti i da strada, a Elin 9 godina bila stara 27000 u to vreme.Miele samo starije modele uzimam ova je radjena od 2007 do 2010, po iskustvu korisnika nove vec pocinju plastika itd.Tezina 97 kg jedva uneli.

Znači i lagere na osovini bubnja možeš da zameniš. Ako može to je onda odlično.

Sta preporucujete, od slim modela, skakala ne skakala prinudjen sam na nju, 300-450,evra

Oj Srbijo među šljivama... :rolleyes:
pre 20 godina kostala 1000eura a sada "samo" 400, pa to je sjajno.
diviti se skoro 20 godina staroj i preplacenoj masini i vec planirati kako ce se lako menjati lezajevi bubnja i servisirati.
Jel bolja varijanta sa punjenjem odozgo ,koje marke da gledam

Sva sreća pa je Lemi jeftin za servis...

Nazad
Vrh Dno