Šta je novo?

Veš mašine

Imamo isto Beko staru 2g, na 40C peremo ili ECO ili Cotton program, Eco pere 2 i nesto h a Cotton 3h. Na 90 koritimo program Higijen nesto isto 3h
Imao sam sreću u nesreći da "bubanj nije u osi", kako je napisao serviser u opisu kvara, pa sam zamenio za Gorenje WNPI82BS. Pet godina garancije na mašinu i 10 na inverter motor... Javljam utiske kad stigne. Za jedno 7 - 10 dana...

Pozdrav,
evo slike, Releji su 10 A, sva 3 su ista.
Nabavio sam nove pa cu da zamenim sva tri jer ne mogu da proverim ispravnost na PCB-u.
Malo mi nije logicno da kontrola motora ide preko releja kad je vec tu trijak ali ko ce ga znati.
Pretpostavljam da jedan relej ukljucuje grejac, to bih rekao da je sasvim izvesno. Kod rezistivnog potrosaca
nema akumulacije energije pa tu relej ne strada toliko. Ako jedan od preostalih prekida motor tu potencijalno
moze da se vrati neka energija koja bi ga ubila.
Vec sam razmontirao masinu a ne mogu da se setim koliko puta blinkaju diode..

Pogledajte prilog 363309
Proveri da li je tahogenerator ispravan.

Molim za savet:
starija osoba, živi sama, veš mašina od 4kg sasvim dovoljna. Prostor u koju je treba smestiti je 54cm (između zida i sudopere). Zbog male dubine, ovakva bi bila idealna. Pitanje: da li je ok da mašinu sa frontalnim punjenjem, širine 51cm stavim u prostor širine 54cm? Na podu su vinas pločice.
Mogu i one sa punjenjem odozgo, ali su dosta dublje i veće (7 kg).
Hvala!
Mašine ovakvog formata (dimenzije) proizvodi samo Candy. Mi u kući, četvoročlana porodica, odrasli smo uz takvu mašinu, sahranili smo dve za 40+ godina. Kod mame, sada babe od 70+, i dalje je u upotrebi. Stoji u kuhinji ispod sudopera (da, unutar malo prepravljnog kuhinjskog elementa).
Malo kupatilo, rešenje je bilo iznuđeno, i dobro nam se pokazalo.
Ne znam kakve su sada nove mašine tog formata. Verujem da su u rangu bilo koje današnje mašine srednje klase.

^ ta mašina bi bila prvi izbor. Jel 3cm lufta ukupno dovoljno? Pretpostavljam da jeste, da neće da lupa...

Pa po 1-2 cm sa obe strane je dovoljno.
Idite negde pogledajte tu mašinu uživo. Izgleda jako malecka.

Ja sam u prostor od zida do ozidane kade , zid malo kos u sirini od 51 cm do 52 cm stavio i bez problema radi masina Gorenje 49,5 cm.
Na podu su podne plocice.
Masina ima kontrolu valjda centrifuge.
Nikalvih problema nemam.

Mislim da 3 cm lufta da potpuno dovoljno ali za svaki slucaj treba masina ima ko trolu cetrifuge. Valjda se tako kaze.
E jedino masina je za 6 ili 7 kg.

Ok je.

Ako prostorija nije topla i da nema vlage može ta mašina tu da radi.

Kakve veze ima toplota , ne siri se to toliko metal na toploti.
Najbitnije je da ima kontrolu stabilnosti.

Do sad je sve bilo onako povrsno,informativno... sad masina definitivno dosla na red i iskristalisao se i budzet... po onom sto do sad procitah najblize sam Boshu ili LGu.Od Mileta :D sam odustao jer mi je mnogo para,a mnogi kukaju da se na njihovim masinama novije generacije elektronika precesto kvari.Za Samsung gde god sam pogledao najcesce negativni utisci i razocarenja. Tako da sam nekako najblize odluci neki LG ili Bosch,ali ni sam ne znam koji model.Budzet recimo od 60-80 000,ako me bas nesto opcini,mogao bih i na 90 000. Preporuka neki konkretan model,i zasto bas taj. Svaka pomoc je dobrodosla.Gubim se u svim tim oznakama ***. Rezonujem da mi je potreban kvalitetan bubanj,mozda 9kg,sad ne znam koliko je bitan broj obrtaja!? Neki tisi motor. NNe mora biti neki spektakularan meni,wifi i ostale zezancije,posto mi to treba za roditelje... Sta jos treba gledati? Energetsku klasu? Vreme trajanja pranja!? Hvala!!!

Juce bio u nabavku i opet nema u DMu onog zelenog praska sto se korsiti do 95C, kazu nema ga vec neko vreme bio sam u dva najveca DMa. Kada sam dobio preporuku za njega ovde na forumu kupio jedno dzakce, posle toga ga nije bilo jedno 3 meseca i porasla mu cena sa 750 na 900 i nesto. Sada vidim ljubicasti je 999 2.8kg, ocekujem kada s ezeleni pojavi da mu skoci cena.
Jeste da nam tih 2.8kg mnogo duze traje nego Merix, Duel , Rubelod 3kg. Pitanje je da li s eisplati ako ode preko 1000 dinara za te pare moze da se kupi lagano 9 d 11kg zavisno koja se akcija nadje.
Uzeo tecni takav zeleni.
Jel ga neko koristio ?

U Novom Sadu tog zelenog DM za beli ves nema sigurno od pre 2 ili 3 nedelje.

Pozdrav drustvo ima li neko iskustva sa kombinovanim masinama,zbog prostora u stanu primoran sam samo nju da uzmem.Budzet mi nije toliko bitan kolko kvalitet i pouzdanost.

Da na pomenem nemam bas za Miele.😁😄Dajte neke preporuke,i jel ima tema posebno za kombinovane masine nisam nigde nasao.

Ljudi, imam jedno pomalo banalno pitanje. Kupio sam Gorenje veš mašinu. Dobra je ali imam problem sa crevom. Naime, nikako ne mogu da ga fiksiram. Lavabo mi je daleko a odvod u zidu je zapušen, treba da se čisti... Jedino na WC šolju a tu stalno beži i prosipa vodu po kupatilu. Stavio sam i nosač creva ali ne mogu da ga fiksiram ni time... Ima li neko ideju???

Okači teg od 5 kila za nosač creva, ili spusti dasku od WC šolje i stavi nešto preko nje, ako ona sama nije dovoljna.
Pozdrav

Kolege moze pomoc,potrebna nova masina do 300e max,neki best buy,udrite predloge malo da diskutujemo i odo sutra da je uzmem,hvala !

Može,cekam jod 2 predloga i uzimam,mozda i danas porucim ,ne ide mi se u radnje nemam vremena.

Samo jos jedno dodatno pitanje :D Odluka je pala na model BOSCH WAU28R60BY. Pitanje: ima li neko taj model i kako je zadovoljan!?

napisi molim te model te kombinovane indesit masine, da li moze da se kupi danas? treba mi jedna kombinovana masina, i naravno koga god da pitam, svi kazu ni slucajno, odvojeno pranje odvojeno susenje. meni je toliko bezveze to prebacivanje vesa iz jedne masine u drugu, da reci nemam.

Jesi uspeo naci neku dobru kombinovanu ja sam trenutno u potrazi?😅
Dobar dan, molim za malu pomoc i misljenje o ovoj kombinovanoj masini:
https://www.bosch-home.rs/popis-pro...sa/masine-za-pranje-i-susenje-vesa/WNA13400BY
Do sada smo imali Beko, dobro me je sluzila, ali ocekujemo prinovu i necemo vise imati opciju gde da susimo ves zimi. Tako da cemo Beko prodati, taman je jos i u garanciji, a kupiti novu kombinovanu.
I ja bih najvise volela odvojenu za susenje, ali nemamo je gde (bojler nam je iznad ves masine, pa nije opcija ni jedna na drugu). Ako mislite da ova nije ok, imate li preporuku za neku do 100k? Tacnije, 99.900, preko toga je muzu psihicka barijera 🤣

Gledam i to oko tih pumpi, nista ne kapiram. Svaki savet mi znaci, ne bih volela da damo tolike pare, a da se zeznemo.

I mene zanima misljenje o toj masini,jeste li je pazarili da prenesete iskustva?

Mi imamo Hotpoint Ariston AQD 970F 49 EU već skoro 6 godina i bez ikakve greške radi. Kombinovana, tačno da je bilo malo problema dok se ne nauči koji program koristiti za sušenje a da ne gužva ali sve su to prolazne stvari. Skoro da uopšte se ne suši veš više prirodno. Bubanj je izuzetnog kapaciteta 9kg suvog i 7kg mokrog. I što je bar za mene dobro, proizvedeno u EU, Italija. Garancija bila 5god. a na motor 10god u A klasi. Što se tiče čišćenja od sušenja nema filtera ili slično, jednostavno jedno ispiranje i teraj dalje.

Prilozi

• ariston.jpg
    ariston.jpg
    119.6 KB · Pregleda: 9
Mi imamo Hotpoint Ariston AQD 970F 49 EU već skoro 6 godina i bez ikakve greške radi. Kombinovana, tačno da je bilo malo problema dok se ne nauči koji program koristiti za sušenje a da ne gužva ali sve su to prolazne stvari. Skoro da uopšte se ne suši veš više prirodno. Bubanj je izuzetnog kapaciteta 9kg suvog i 7kg mokrog. I što je bar za mene dobro, proizvedeno u EU, Italija. Garancija bila 5god. a na motor 10god u A klasi. Što se tiče čišćenja od sušenja nema filtera ili slično, jednostavno jedno ispiranje i teraj dalje.

Al kakva je servisna mreza za njih?Vidim i nisu nesto skupe pa me bas iznenadjuje da su tako dobre.😆

Vrh Dno