Šta je novo?

Veš mašine

Ja imam haier 9/6kg kombinovani model malo vise od mesec dana. Zadovoljan sam vrlo za, sada. Kao jedine mane mogu da navedem dugi period sušenja, gužvanje odeće pri sušenju i te sitne dlačice koje ostavlja oko gume posle sušenja koje mora ručno i detaljno da se obriše svaki put. Što se pranja tiče, čista petica.

Kombinovane bi trebalo da imaju neki extra brzi ciklus da speru te dlačice posle sušenja?

Ja imam haier 9/6kg kombinovani model malo vise od mesec dana. Zadovoljan sam vrlo za, sada. Kao jedine mane mogu da navedem dugi period sušenja, gužvanje odeće pri sušenju i te sitne dlačice koje ostavlja oko gume posle sušenja koje mora ručno i detaljno da se obriše svaki put. Što se pranja tiče, čista petica.
Moja Hotpoint Ariston ima kratak program ispiranja koju supruga uvek pusti posle sušenje, sve ispere. Što se tiče gužvanja morate naći najbolji program za sušenje. Kod nas se pokazao najbolje kada stoji na L1 t.j automatski odredjuje koliko je potrebno sušenje, procenjuje vlažnost i već šta radi ali veš više nije izgužvan.

Ova nema ili ja nisam nasao. Ima fazon čišćenje bubnja i to ali je preko pola sata program.

Je l ima neko iskustva sa Bosch Exclusiv masinama za pranje i masinama za susenje vesa (odvojene)? Da li stvarno ima velike razlike u odnosu na Bosch masine 6 serije u cenovnom rangu oko 50-60k. Koliko vidim ove skuplje Exclusiv masine imaju automatski dozer tecnog praska.

Ja kad sam gledao mašine, te sa oznakom exclusive su bile malo skuplje i bile su sa akcijom produžene garancije. Prodavac u Interprom (ako se dobro sećam) rekao mi je da nema neke razlike, odnosno da se svode na broj programa.
To automatsko doziranje kod Bosch bi trebalo da je dobro rešeno. Pravljeno je za standardne tečne deterdžente, dok recimo kod Miele je zamišljen prvenstveno za njihove deterdžente i kažu da nije baš najbolje rešenje za neke guste (gel) deterdžente.

Ja kad sam gledao mašine, te sa oznakom exclusive su bile malo skuplje i bile su sa akcijom produžene garancije. Prodavac u Interprom (ako se dobro sećam) rekao mi je da nema neke razlike, odnosno da se svode na broj programa.
To automatsko doziranje kod Bosch bi trebalo da je dobro rešeno. Pravljeno je za standardne tečne deterdžente, dok recimo kod Miele je zamišljen prvenstveno za njihove deterdžente i kažu da nije baš najbolje rešenje za neke guste (gel) deterdžente.
Primetio sam i da ima neke hromirane detalje i male razlike u dizajnu ali to mi nije toliko ni bitno, prodavac u DrTechno mi je rekao da taj dozer kao puno znaci jer dosta ljudi sipa mnogo vise deterdzenta nego sto bi trebalo.

20 hiljada vise da se da samo zbog iDOS sistema meni je suludo. Ako ne znam da doziram, onda metak i da skocim sa zgrade. No ima ljudi koji nista ne znaju, pa placaju, tipa znam jednog coveka koji ne ide u prodavnicu od kako su ovi poceli da idu i u prodavnicu od dostava, bukvalno mu sve dostava donosi. Meni glupo, al opet kazem ima nekih kojima nije, pa to plate.

Kombinovane bi trebalo da imaju neki extra brzi ciklus da speru te dlačice posle sušenja?
slažem se ali haier nema. baš i u zvaničnom uputstvu piše da se fizički sa mokrom krpom uklanjaju dlačice. to jedino ume da smara jer ako detaljno ne očistiš onda ispaštaš na narednom pranju/sušenju :)

Automatsko doziranje je po meni odlična stvar, jedna od (naj)boljih inovacija kod veš mašina.
Ne utiče samo iDOS na veću cenu; mislim da kod Bosch exclusiv modela ima razlike i sa brojem i vrstom programa, što takođe ima uticaja na cenu. Takođe, na te exclusiv modele najčešće ide akcija 5 godina garancije.

Exclusive je ništa više nego 5gg, a bukvalno ista mašina, samo što većinom ima sivi rub na vratima. Od 16 programa koristim 4, bas ce mi od novih 4 programa značiti više. Not.

Dajte predlo za neku jeftiniju masinu. Ode Beko u vecna lovista posle 7 godina. Zenina zelja: 1000 obrtaja i 7 kg vesa. Nude mi neku Candy CS4 1072DE/T-S 1000 za 30000 ali kako citam treba bezati od Candy-a. Meni je bitno da ima 5g garancije i dobar servis kao sto imaju Gorenje i Beko. Kakve su ove ,, naše,, Tesla,Vox...? Majka ima neku Teslu vec par godina i ne zali se kao sto se zalila na Gorenje.

Evo moje iskustvo sa Vox-om od letos, i dalje je isto tako, nema nikakvih problema da kucnem u drvo :)

Prilozi

• tempFileForShare_20221027-112808.png
    tempFileForShare_20221027-112808.png
    117.1 KB · Pregleda: 22
Dajte predlo za neku jeftiniju masinu. Ode Beko u vecna lovista posle 7 godina. Zenina zelja: 1000 obrtaja i 7 kg vesa. Nude mi neku Candy CS4 1072DE/T-S 1000 za 30000 ali kako citam treba bezati od Candy-a. Meni je bitno da ima 5g garancije i dobar servis kao sto imaju Gorenje i Beko. Kakve su ove ,, naše,, Tesla,Vox...? Majka ima neku Teslu vec par godina i ne zali se kao sto se zalila na Gorenje.
Pa Beko imas zate pare, bar bilo prosle i pretprosle godine

9/6kg je model sa WiFi-jem. Kroz aplikaciju imas Quick drum cleaner koji traje 15min i sluzi bas za to.
Znam za to i koristim wifi samo kao i za ostale programe nije bas 15 min već produžava vreme i ume da traje i preko pola sata što je besmisleno i to svakako nije extra brzi program za uklanjanje dlačica. Nekad cu pre krpom sve pokupiti za par minuta.

Pozdrav ljudi,

Doslo je vreme da se promeni ves masina, pa me sad zanima da li mozda imate neku preporuku. Budzet mi je oko 600e, mada bih dodao jos neki dinar(euro :D) ukoliko ima velike razlike u kvalitetu.
Po onome sto sam procitao na ovoj temi, preporucuju se LG i AEG (Miele je daleko izvan mog budzeta), tako da sam te masine i gledao, takodje me zanima imate li mozda iskustava sa Samsung masinama, kako su se one pokazale? I da li ima smisla razmisljati o njima pored LG i AEG masina.

Ves masine koje su mi zapale za oko su:
LG FA94V5UVW0
AEG L7FNE48SC

Hvala u napred :)

Nakon nekoliko meseci korišćenja prezadovoljan sa BOSCH WAN28160BY (8kg 55l 1400 o/m).
Bukvalno se ne gasi, gotovo nečujna, solidan izbor programa.
Ispočetka mi je bilo čudno kako radi pošto troši malo vode ali odlično pere.
Inače su mi za oko zapale TCL veš mašine, izuzetno su lepog dizajna, ako su dobre kao njihovi mobilni i televizori vredelo bi razmisliti.

Koliko moze, koliko je dozvoljeno, koliko sme da se trese (vibrira) ves masina pri centrifugiranju?
Moželi, sme li, da vibrira recimo 1-2mm.
Kao da treperi, ono vidis okom da vibrira, osetis pod rukom da vibrira, ne pomera se (stavljena u gumene papuce-podmetače a na betonu).
Prazna i kad mirno okreće i mulja veš pri pranju se ne trese i ne mrda, pod libelom se vidi da je dosta dobro uravnata, mehur je izmedju crtica na libeli, ne bas idealno u sredini ai je tu negde.
Da li je dovoljno dobro uravnati je da se ne pomera ili treba jos ugadjati polozaj?

Kad se prazni voda iz masine na malo odvodno crevo kod filtera da bi se otvorio filter i ocistio, da li bi trebala sva voda da izadje ili uvek ostane 1/2-1dcl?
Sta bi mogao biti razlog da ne iscuri sva voda ako treba sva da iscuri pa da se ne izlije pri otvaranju filtera

U mnogome ti zavisi i raspored veša, količina veša, težina pojedinog veša za stabilno centrifugiranje. Sve je to bitno kakav će balans bubanj da ima prilikom centrifuge. Sigurno ti nekad manje nekad više trese, takve vibracije od 1 do 2m.m. to je normalno.
A voda uvek mora malo ostati u filteru, to je zato jer je crevo za ispust vode pozadi malo povijeno na gore, to tako mora jer da nije to crevo povijeno voda koja udje u kazan bi odmah i iscurila.

Gigatron trenutno daje popuste na neke od modela ves masina izmedju ostalog i na Miele model

WCA030WCS D LW​

pa me zanima ima li ko iskustva sa ovim modelom!?

Početni model sa osnovnim programima; bez (nepotrebnih) opcija koje preskupo naplaćuju. Ako ti ne treba wifi, twindos, powerwash i sl., onda nema greške. Dobra je i cena.

Samo sto je krst kazana i okolo kazana plastika zato je taj model uvek na akciji to je posebno pravljena mašina sa dosta plastike u odnosu na Miele kvalitet čelik koji je kod ostalih 100k modela.

Samo sto je krst kazana i okolo kazana plastika zato je taj model uvek na akciji to je posebno pravljena mašina sa dosta plastike u odnosu na Miele kvalitet čelik koji je kod ostalih 100k modela.
malopre sam citao komentare kupaca u inostranstvu i bas se to zamera... manji kvalitet u odnosu na sta ih je Miele navikao,i mnogi zameraju veliku potrosnju energije 😕 I kao glavni minus se navodi nedostatak akvastop sistema,e sad koliko je on bitan!? To je nesto oko sprecavanja curenja vode van creva!?

Nije ga loše imati, to ima u mašinama oko 60k a to je da ti ne poplavi kupatilo i ostatak.

Ja bih izbegao tu mašinu iako je Miele nalepnica tu, a uzeo Bosch 6tu seriju i možda čak i ustedeo.

Vec neko vreme planiram da kupim masinu i nekako mi Miele uliva poverenje,iskreno druge modele nisam ni gledao. A opet jos uvek se nisam bacio u detaljne analize modela. Nisam ni pristalica kupovine osnovnih modela bilo kog proizvodjaca,a opet nemam ni iskustva koje parametre da gledam (sem energetske klase mozda),ne znam koliko je bitna zapremina bubnja ili broj obrtaja... Bas cu sad da pogledam te Bosch modele. U sustini masina mi treba za roditelje,znaci softverski nista preterano,al bih voleo d abude kvalitetno i dugotrajno resenje. A najteze ce mi ipak pasti da ih ubedim da je Gorenje los proizvodjac :)

WAU28RH0BY ili

WGG14409BY​

Vidi ta dva modela 9KG i 1400 obrtaja
Serije 6.

Da, taj model je jedini sa plastičnim kazanom... I biće da taj model proizvode u Češkoj.
Svi ostali modeli su sa inox kazanom. A onda su dalje razlike samo u programima i funkcijama (opremi).

Au da mi neko pricao da cu se ovako muciti sa izborom masine :unsure: Meni to sve isto.... gubim se u oznakama,modelima...

Nazalost je tako, zato sto kao i za ostatak tehnike, bitne specifikacije neces videti na papiru.

Nazad
Vrh Dno