Šta je novo?

Veš mašine

Da li ste stavljali svoju mašinu u neki ormar kako bi je ućutkali uz mali ventilacioni otvor ili slično i da li se vredi bakćati sa time?
Voleo bih na odloženo da radi u kupatilu dok spavam u spavaćoj i da je ne čujem ni kada vrti na 1600 obrtaja u min centrifugu.
Zašto stavljate noću centrifugu pobogu???
Stavite bez centrifuge,a kada se probudite stavite 10 min program centrifuge.

Nije tacno da lageri stradaju brzo zbog jake centrifuge.Sve masine preko 1000 obrtaja obicno imaju vece lagere,a lageri mogu da stradaju i ako je nosac bubnja ostecen ili lose napravljen.
Nije u pitanju veličina lagera, neka je lager kakav god hoće kad propusti vodu semening ode bilo koji lager.

Ja mislim da lezaj ode zbog tezine u ves masini, ja sumnjam da je moja elektrolux otisla zbog ćebadi koja kad upiju vodu, budu dosta teska. Zbog tezine + centrifuge semering popusti i eto vode u lezaju.
Evo trenutno kuci nemam ves masinu, u sedmoj godini mi je otisao lezaj.. dilema mi je polovna stara do godinu dana za 200e, ili nova neka od 30.k din jer smatram da zbog ovog problema nema smisla davati vise para, bitno je samo 5g garanciju da ima.
I kad sam cuo za ovaj problem odmah sam se setio EU koja je kao uvela regulativu o elektronskom otpadu koja na kraju izgleda bas i ne pije vodu

Ulaz od glavnog dobavljača za ovu mašinu je 25220 + pdv... S obzirom da se kotiraju od 32 do 36000 vidi se zarada prodavca. Online može mnogo više da zaradi, jer ima mnogo manje zaposlenih, nema magacin, ne trebaju im prodavci nego samo ko će da prosleđuje porudžbine od dobavljača do kurira i do kupca, a da ne pričam da mogu da rade u prostoru 5 sa 5.

Jedno vreme sam razmišljao da otvorim online prodaju i da radim sa 3-4% ali kad sam video kakvi su dobavljači, rekao sam ne hvala.

Kako se pokazala ta Candy veš mašina,sa oznakom modela, kao dobitni loz pakistanske lutrije :D ?
Uzgred,zarada prodavca je i nešto veća,ako mašinu plati avansno.

Narode, pls help
:)

Imam mogućnost da po nekoj povlašćenoj ceni uzmem Beko mašinu i taman se kao odlučim za B5WF U78418 WB, ali pročitam da koristi samo 35l vode za razliku od ovih ostalih koje su uglavnom 47l. To je baš velika razlika. Ima li nekog ko se razume u tu water consumption stavku? Plašim se da se veš neće dobro prati, jer mi logika ide na stranu: manje vode-lošije opran/ispran veš
:D
.

S druge strane, čitam neke recenzije i mnogi se žale da su kod Beko mašina programi predugi, i dodatno se produžavaju dvaestak min nakon pranja ako je puna mašina, a kratki programi loše peru tj. loše ispiraju veš. I više nisam pametna šta da radim. Ima i ovaj neki video koji isto malo pozitivnog govori o mašinama B300 serije:

Dođe mi da uzmem Indesit MTWE 71252 WK EE (ista kao INDESIT MTWE 71252 W EE , pravljena za italijansko tržište), sa kojom imam iskustva šestomesečnog, lepo radi, ne gužva, a svi najbitniji programi su oko sat vremena, jedino nema inv mortor). No, mnogi toliko pljuju taj Indesit onako uopšteno, ne pominjući modele i argumente, pa ni sa tim nisam načisto.

Dakle, da li uzeti:

-Beko B5WF U78418 WB
-Beko B5WF U78415
-Beko B3WF U7841
-Beko WUE8736X
ST
ili
- Indesit gorepomenuti MTWE 71252 WK EE ili čak W EE ?

Morala bih danas or ASAP da naručim mašinu, pa je svaka pomoć u odluci dobrodošla, šiznuću više od gledanja mašina i čitanja o istim.
.
:flower:

Poslednja izmena:
Šta je preporuka od navedenih modela:
GORENJE WPNEI94A1SWIFI 35240din
GORENJE WNPI72B 33150 din

Ili neka po preporuci

Pozdrav, da li moze pomoc za kupovinu ves masine, budzet je oko 60 000. Uglavnom neku Bosh bih wgg ali ne znam ove dodatne oznake u cemu je razlika. Hvala

Imaš ovu mašinu na popust u, ja je imam godinu dana i radi odlično.

HAIER HW80-B14979-S​

Pozdrav, da li moze pomoc za kupovinu ves masine, budzet je oko 60 000. Uglavnom neku Bosh bih wgg ali ne znam ove dodatne oznake u cemu je razlika. Hvala
WGG244Z4BY exclusive sad ti je na akciji.

Ja mislim da lezaj ode zbog tezine u ves masini, ja sumnjam da je moja elektrolux otisla zbog ćebadi koja kad upiju vodu, budu dosta teska. Zbog tezine + centrifuge semering popusti i eto vode u lezaju.
Evo trenutno kuci nemam ves masinu, u sedmoj godini mi je otisao lezaj.. dilema mi je polovna stara do godinu dana za 200e, ili nova neka od 30.k din jer smatram da zbog ovog problema nema smisla davati vise para, bitno je samo 5g garanciju da ima.
I kad sam cuo za ovaj problem odmah sam se setio EU koja je kao uvela regulativu o elektronskom otpadu koja na kraju izgleda bas i ne pije vodu
Nema to veze sa cebadima nikakve. Ja moje cebe perem jednom nedeljno+cebici od drugih clanova u domacinstvu. Tako gooodinama unazad, tek letos mi je na staroj gorenje otisao lezaj, posle 12 godina torture, zamanjena novom. Prani i ambasadori cebici ogromni, jedva stanu u masinu, nikad nije bio nikakav problem sa lezajevima.

Narode, imam ves masinu staru bar 20 god, a verovatno i vise.. Neki matori Weg, i dalje radi.. Sad kako radi/pere, to je pitanje.. :D

Elem, planiram da se modernizujem i da predjem na nesto novo sto ce bolje da pere i manje da upropascava ves, a i voleo bih da vidim kako je to imati ves masinu koja moze da pere samo jednu carapicu i koja ne mora da pere 3 sata :D Jer nemam ni jednog ni drugog vesa dovoljno da mogu da odvajam prilikom pranja..

E sad, posto se uopste ne razumem u ovo, imam par pitanja pa se nadam da cete mi pomoci.. Ti fensi brzi modovi pranja do 15 i 30 minuta, jel to uopste opere ves i koliko dobro ga opere? Kakav ves mogu tako da perem i da li ce vonjati posle?

Da li ima smisla kupovati ves masinu skuplju od 40k, recimo neka od ~70 i koje su tu glavne razlike? Sta dobijam za tih ~30k vise uglavnom?

I na kraju, kakva je Beko WUE8726XST ~40k? Kolega mi je preporucio..
Kakva je Gorenje WNEI94BS? Isto ~40k.. Jel se ta proizvodi u kini ili sloveniji?

Jel gorepomenute imaju sve te fensi funkcije, brzo pranje 15/30, "ciscenje" parom itd i najbitnije, da li dobro peru i da li su kvalitetne?

Imate li neku bolju preporuku za taj novac? Ako ima nesto sto je poprilicno bolje za ~70k, preporucite i to..

Poslednja izmena:
Narode, imam ves masinu staru bar 20 god, a verovatno i vise.. Neki matori Weg, i dalje radi.. Sad kako radi/pere, to je pitanje.. :D

Elem, planiram da se modernizujem i da predjem na nesto novo sto ce bolje da pere i manje da upropascava ves, a i voleo bih da vidim kako je to imati ves masinu koja moze da pere samo jednu carapicu i koja ne mora da pere 3 sata :D Jer nemam ni jednog ni drugog vesa dovoljno da mogu da odvajam prilikom pranja..

E sad, posto se uopste ne razumem u ovo, imam par pitanja pa se nadam da cete mi pomoci.. Ti fensi brzi modovi pranja do 15 i 30 minuta, jel to uopste opere ves i koliko dobro ga opere? Kakav ves mogu tako da perem i da li ce vonjati posle?

Da li ima smisla kupovati ves masinu skuplju od 40k, recimo neka od ~70 i koje su tu glavne razlike? Sta dobijam za tih ~30k vise uglavnom?

Kakva je Gorenje WNEI94BS? Isto ~40k.. Jel se ta proizvodi u kini ili sloveniji?

Jel gorepomenute imaju sve te fensi funkcije, brzo pranje 15/30, "ciscenje" parom itd i najbitnije, da li dobro peru i da li su kvalitetne?

Imate li neku bolju preporuku za taj novac? Ako ima nesto sto je poprilicno bolje za ~70k, preporucite i to..
Brzi program je za odeću koja uslovno rečeno nije prljava. Sve što je normalno zaprljano zahteva standardan program pranja.

Brzi program je za odeću koja uslovno rečeno nije prljava. Sve što je normalno zaprljano zahteva standardan program pranja.
Znaci ako odeca nije prljava a ja se tokom dana oznojim ko svinja, onda moze da se opere brzim programom i nece da vonja?

Znaci od toga nema nista.. Iskreno se ne razumem u ovo uopste, zbog velike nesrece je odgovornost pranja vesa pala na mene pa sad gledam sta i kako..

Bio bih veoma zahvalan ako neko moze da mi pomogne u vezi ovog.

Kupi veš mašinu za 40k i 5 godina garancije i uživaj.
Brzo pranje radi za majicu, dve, tri... a ne za punu veš mašinu. Ja stvarno ne znam ni za jedan model koji nema funkciju brzog pranja. A spisak funkcija i programa možeš naći na sajtu brenda za skoro svaki model.
Funkcija pare po meni nije nešto što je bitno. Imam istu, retko je koristim.
Ja bih preporučio Hajer HW90-B14959, jer pere sa mnogo vode, pere odlično, ali ona je duplo skuplja od tvog okvirnog budžeta uz ogradu sa na mestu upotrebe moraš imati net na koji moraš povezati veš mašinu.
Ako je kolega zadovoljan sa Beko mašinom, onda nema razloga da i ti ne budeš.
Nema garancije da će svaka skuplja biti dugotrajnije od jeftinije.

GORENJE WPNEI94A1SWIFI 35240din ovu uzmi bez razmišljanja.
Ja danas bez razmišljanja naručih ovu.
Juče crkne posle 10 godina stara gorenje, dvoje male dece je prala od pelena, dušu smo joj izvadili. Pita žena koju ćemo da kupimo, ja reko malopre sam uzeo online 😂
Pa kako....trt mrt,......
Bacio ovlaš pogled na zadnje dve stranice teme, video šta se ponavlja kao preporuka i bez mnogo pametovanja i moodovanja naručio šta se preporučuje 😉
Žena nek živi sa tim, ako ne valja, vi ste ovde krivi 🙃

Narode, pls help
:)

Imam mogućnost da po nekoj povlašćenoj ceni uzmem Beko mašinu i taman se kao odlučim za B5WF U78418 WB, ali pročitam da koristi samo 35l vode za razliku od ovih ostalih koje su uglavnom 47l. To je baš velika razlika. Ima li nekog ko se razume u tu water consumption stavku? Plašim se da se veš neće dobro prati, jer mi logika ide na stranu: manje vode-lošije opran/ispran veš
.

S druge strane, čitam neke recenzije i mnogi se žale da su kod Beko mašina programi predugi, i dodatno se produžavaju dvaestak min nakon pranja ako je puna mašina, a kratki programi loše peru tj. loše ispiraju veš. I više nisam pametna šta da radim. Ima i ovaj neki video koji isto malo pozitivnog govori o mašinama B300 serije:

Dođe mi da uzmem Indesit MTWE 71252 WK EE (ista kao INDESIT MTWE 71252 W EE , pravljena za italijansko tržište), sa kojom imam iskustva šestomesečnog, lepo radi, ne gužva, a svi najbitniji programi su oko sat vremena, jedino nema inv mortor). No, mnogi toliko pljuju taj Indesit onako uopšteno, ne pominjući modele i argumente, pa ni sa tim nisam načisto.

Dakle, da li uzeti:

-Beko B5WF U78418 WB
-Beko B5WF U78415
-Beko B3WF U7841
-Beko WUE8736X
ST
ili
- Indesit gorepomenuti MTWE 71252 WK EE ili čak W EE ?

Morala bih danas or ASAP da naručim mašinu, pa je svaka pomoć u odluci dobrodošla, šiznuću više od gledanja mašina i čitanja o istim.
.
:flower:

Imam Beko b5 794...Aquatech
Kroz aplikaciju možes kontrolisati koliko vode da troši.
Uvek je bilo oprano kako treba na svim programima.
Posteljine, donji veš i detetove stvari svakako peremo na hygienic, gde koristi i paru i max količinu vode

Ja danas bez razmišljanja naručih ovu.
Juče crkne posle 10 godina stara gorenje, dvoje male dece je prala od pelena, dušu smo joj izvadili. Pita žena koju ćemo da kupimo, ja reko malopre sam uzeo online 😂
Pa kako....trt mrt,......
Bacio ovlaš pogled na zadnje dve stranice teme, video šta se ponavlja kao preporuka i bez mnogo pametovanja i moodovanja naručio šta se preporučuje 😉
Žena nek živi sa tim, ako ne valja, vi ste ovde krivi 🙃
Javi neke utiske,tek treba da poručim.

Ja sam poručio preko Ananas-a. Kad je crkla stara mašina, krenuo da zovem redom i da pitam za rok isporuke, jer kad crkne nešto tako bitno u kući, ne gledaš na par hiljada, već gledaš ko može što pre da ti isporuči. Devojka iz call centra rekla da garantovano stiže za 2-7 dana, tačno koliko možemo preživeti bez mašine 😬
To i piše u mailu potvrde porudžbine. Sad... videćemo.

Kad stigne, javim utiske, ako se ne javim to može značiti da mi je gospođa došla glave i da joj se mašina ne sviđa 🤣

Može biti stigne na vreme a može biti i da uopšte ne stigne i da ti samo kažu da nema više na stanju - ja se uopšte ne bih pouzdano u to šta oni kažu i obećaju jer iskustva ovdašnjih članova često kažu da bude suprotno od toga.

Neka preporuka za slim mašinu?
Trenutno Gorenje W6402S, ugrađena ispod radne površine, tako da nema prostora za modele pune dubine, ova je matora, počenje ležaj da se čuje a i valjalo bi nešto modernije, tiše i mirnijeg rada.

Nazad
Vrh Dno