Šta je novo?

Veš mašine

Jel ima neko iskustvo da ovom serijom kombinovanih mašina LG F2DV5S7S1E?
Ograničen sam dubinom ne većom od ~50cm pa bih probao da ubacim ovako neki model koji će ponekad da služi i za sušenje.
Eventualno ako postoji još neki proizvođač da pravi slim varijante za situaciju gde je dubina problem. Na kraju ostaje opcija da se uzme mašina koja samo služi sa pranje, tu već ima izbora.
Model iz te serije malo većeg kapaciteta (8kg/5kg, slim - 47,5cm) radi već dve godine vrlo pristojno.

Jel ima neko preporuku za masinu sa punjenjem odozgo? Moze neka jeftinija (bonus ako ima inverter motor).

Pozdrav svima. Nova sam na forumu.
Zelim da kupim novu ves masini. Trenutno imam w7403, i radi jos uvek ok. A htela bih da je zamenim sa wnei94bs.
Iscitala sam dosta postova ljudi koji su spominjali da je ova wnei serija dobra.
Ali mi je nesto zapalo za oko po specifikaciji stara gorenje ima nivo buke 72. Dok nova ima 76 db. Da li je moguce da je wnei masina bucnija?
Vidim da su mnogi komentarisali da je tiha uradu. Ovo me dosta buni.
Volela bih da cujem vasa misljenja i iskustva.
Hvala
Nije uopste toliko bucna kako je navedeno u specifikaciji. I mene je to plasilo prilikom kupovine, jer mi je jeza bila da opet kupim neku bucnu kao proslu gorenje koja je imala cetkice na motoru. Glasnija je samo u zadnja 2 minuta gde dostigne 1400 obrtaja, nista specijalno glasna, i drugaciji je zvuk kod invertera, ne iritira, bar mene.

Nije uopste toliko bucna kako je navedeno u specifikaciji. I mene je to plasilo prilikom kupovine, jer mi je jeza bila da opet kupim neku bucnu kao proslu gorenje koja je imala cetkice na motoru. Glasnija je samo u zadnja 2 minuta gde dostigne 1400 obrtaja, nista specijalno glasna, i drugaciji je zvuk kod invertera, ne iritira, bar mene.
Da na sensocare ima to pistanje i zavijanje koje je iritirajuce, ne znam kako inverter zvuci. A tako jaku centrifugu ne bih ukljucivala. Ja stavim na 700 na mojoj staroj. Posto sam skontala da se tada manje trese.
Mislim da ni novu ne bih isto stavljala na maksimum, nego tako na 800 ili 1000.

pozdrav ljudi ,jel moze preporuka za masinu do 45k
kakva je ova Samsung Mašina za pranje veša WW80CGC0EDAELE
ili neka beko tipa WUE8726XST
ili Gorenje vidim da iznad preporucuju dosta wnei94bs -

Da na sensocare ima to pistanje i zavijanje koje je iritirajuce, ne znam kako inverter zvuci. A tako jaku centrifugu ne bih ukljucivala. Ja stavim na 700 na mojoj staroj. Posto sam skontala da se tada manje trese.
Mislim da ni novu ne bih isto stavljala na maksimum, nego tako na 800 ili 1000.
Iscedi odlicno na 1400, krace susim ves u masini za susenje. Stara imala 800 obrtaja, ves isti i na 1400, nista osteceno. Ne trese nikako i nikad, a skoro 99% je na najvisem broju okretaja. Mislim na ovu moju wnei94bs.

pozdrav ljudi ,jel moze preporuka za masinu do 45k
ili neka beko tipa WUE8726XST
ili Gorenje vidim da iznad preporucuju dosta wnei94bs -
Ako se dobro sećam, od Samsunga najviše pohvala ovde je dobio SAMSUNG WW90T554DAX/S7.

Gorenje isto, best buy za taj novac.

Ми имамо јако сличну већ 5-6 година, 9 кг, 1400 обртаја, лепо пере, добро се показала, изгурала је 5 година рекламационог периода. :Д Са Самсунг сушилицом смо имали проблема.

Nikako taj LG. Ima serijsku grešku, lupa užas na centrifugi, vratili su mi pare na kraju (i još jednom forumašu). Navodno je neki noviji model rešio to.

Nikako taj LG. Ima serijsku grešku, lupa užas na centrifugi, vratili su mi pare na kraju (i još jednom forumašu). Navodno je neki noviji model rešio to.
Meni je sasvim okej i ne cuje se osim pumpa vode i melodija kad zavrsi probudi pola zgrade.
Samo sto je katastrofa za susenje a ni za pranje nije nesto jer mi se ne osjeca tako fino omeksivac i na obicno pranje.
Vec je godinu stara.
Za susenje se i dalje osjeca miris gume i bas lose osusi. Bacene pare izgleda.

Ček sad ste me bacili u dilemu da li ce biti ok LG F2DV5S7S1E?
Vidim gore jedan komentar da čoveku lepo radi vec 2 godine. Sad koliko moze da se razlikuje od ove koju pominjete F4DV5... Jedino ako je ovo stariji model gde nema te serijske greške

^ Moja tašta ima tu masinu, ali bez pare model i zadovoljna je, evo vec 2 godine. Samo zimi koristi sušaru.

Da li ću moći ovu mašinu za sušenje koju imam Candy CSOE H10A2TE-S da stavim na mašinu za pranje koju bih da kupim: Candy CO 4104TWM/1-S? Koristeći ovaj: Candy Vezni element mašine za pranje i sušenje veša WSK1101/2?

Hvala

Moj rodjak je juce uplatio za ovu gorenje ves masinu
Uzeo je za nekih 40 soma sada na akciji.Stize mu u ponedeljak.Da li mozda neko ima ovaj model cisto da znam sta moze ocekivati od ove masine?
Uzeo u gorenje studio u trgovackoj i dostava je jos kako mi je rekao nekih 500 dinara.
Garancija je valjda 5 godina pretpostavljem uz dodatnu registraciju na sajtu?

Pozdrav svima. Nova sam na forumu, imam Samsung veš mašinu, model WF0806Z8E, kupljena u Švajcarskoj sa falinkom, pola programa ne radi, smrdi kad god započne rad, kvarila nam se za ovih 4 godine jedno 6 puta i evo trenutno su joj propali lageri.
Moje pitanje je, da li je bolje uzeti Miele polovnu mašinu uvezenu ili inostranstva ili kupiti novu? Ako ste za novu molim vas preporuka za neki dobar model. Hvala unapred.

Pa bolja je svakako nova Miele. Preporuka zavisi od budzeta.
TwinDos je super stvar i odlicno radi. Neuporedivo manje deterdzenta trosi u poredjenju kada sam sipao sam na staroj masini. Omeksivac vise ne koristim ali imam Miele kombo masinu. Ves nikad nije bio ovako mekan.
Odlicna stvar je i touch screen zbog broja programa i podprograma.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Nova sam na forumu, imam Samsung veš mašinu, model WF0806Z8E, kupljena u Švajcarskoj sa falinkom, pola programa ne radi, smrdi kad god započne rad, kvarila nam se za ovih 4 godine jedno 6 puta i evo trenutno su joj propali lageri.
Moje pitanje je, da li je bolje uzeti Miele polovnu mašinu uvezenu ili inostranstva ili kupiti novu? Ako ste za novu molim vas preporuka za neki dobar model. Hvala unapred.
Od novih preporuka za Gorenje WNEI94BS i Samsung WW90T554DAX/S7

Ma super je nova Miele, ali pre neku noć probudila nas je u 5h ujutru besomučnim pištanjem.
Na ekranu ispis "Greška F20" i da se pozove servis. Razlog: u filteru ispred pumpe došla ona plastika od kragne na košulji, pa se verovatno na trenutak sudarila sa perajima pumpe. Dovoljno da senzor okine alarm....
Ono kad u 5h ujutru tražiš na youtube kako da isključiš alarm na mašini, da nastavi da pere :)
Srećom je bar izbacila vodu, pa je sve završeno za 15 minuta.

A sta kazete za ovu gorenje wnei94 sa wifi , cena je 36k skoro 10k manje nego ova obicna...isto je 9kg 1400obrt

WPNEI94A1SWIFI​

Da li od tih WPNEI ili WNEI Gorenje koje se preporučuju, ima neka slima 45, 46 cm dubine? Ne znam da li se te WNEI i WPNEI vezuju za EU proizvodnju, ili su zbog nečeg drugog bolje?

Da li od tih WPNEI ili WNEI Gorenje koje se preporučuju, ima neka slima 45, 46 cm dubine? Ne znam da li se te WNEI i WPNEI vezuju za EU proizvodnju, ili su zbog nečeg drugog bolje?
Imam tu wnei pa znam da pise da je iz Slovenije. Za druge ne znam, koja je slim moraces da proguglas ili neko drugi da ti kaze. Bolja je ova wnei od moje stare gorenje, po programima koje ima, stabilnija, tisa, vise vode prima sto mi je mnogo bitno, mada za moj pojam bi moglo i vise jos. Meri ves, sama skracuje program, ti mozes i dodatno da skracujes ako zelis. Svi modeli koji u sebi imaju slovo H su kinezi, ja ih izbegavam u siiiirokom luku u vezi bilo kog proizvoda.

Imam tu wnei pa znam da pise da je iz Slovenije. Za druge ne znam, koja je slim moraces da proguglas ili neko drugi da ti kaze. Bolja je ova wnei od moje stare gorenje, po programima koje ima, stabilnija, tisa, vise vode prima sto mi je mnogo bitno, mada za moj pojam bi moglo i vise jos. Meri ves, sama skracuje program, ti mozes i dodatno da skracujes ako zelis. Svi modeli koji u sebi imaju slovo H su kinezi, ja ih izbegavam u siiiirokom luku u vezi bilo kog proizvoda.
Slažem se Gorenje mašine modeli iz Kine su blagi uzas meni se za 1 god.2 put pregorevao motor i otišli lageri te su mi dali novu.Uzeo sam sada Slovenački model sa inverter motorom prezadovoljan....

Hteo sam ja Bosch ali razmišljam zašto da dam 3 do 4x više. Neka crkne za 2 god slobodno. Samo me zanima da li postoji još bolji način traženja tehnike od tih random popusta online. Da primenim na ostalo. Da čekam i gledam.
Specifikacije su me ovde baš iznenadile za 35k din. 10kg kapacitet, inverter motor, 1600 obrtaja, funkcija pare, wifi. Jedino što ne dozira sama tečni deterdžent.

Ja koliko sam čuo, Hoover i Candy važe za najmanje kvalitetne.
Candy imaju jako los kvalitet, ali su im performanse 10! Odlicno su isprogramirane, koriste dobre kolicine vode i precizno odredjuju vreme pranja u odnosu na kolicinu vesa. Ja bih licno sebi pre gledao funkcionalnost i performanse nego kvalitet.

Nazad
Vrh Dno