Ogi. je napisao(la):
@Opti A koju masinu imas, jer ce Oblivion izaci tek 2006. godine pa mislis da ce ti komp izdrzati dotle? Za mene je prosek recimo ovo sto ja imam, znaci Barton 2500+ , 512 ram i 9600xt . Bas prosek . Letos kada sam kupio mislio sam da je bio iznad proseka, ali sada je definitivno prosek i nista vise od toga.
Pazi, imamo veoma slicnu masinu, s'tim sto je moja graficka karta 9700pro, a procesor 1700+@2300mhza (pravih). Ali odlucujucu ulogu ima graficka, Ko se igra, on treba uvek da da malo veci kes na graficku nego na npr. procesor. Uvek ce u igrama bolje raditi malo sporija masina sa vrhunskom grafickom nego vrhunska masina sa grafickom srednje klase. Da ne ulazim sad u to kako testeri loze ljude na te srednjake kao da mogu da pustaju sve, a u stvari upotrebljivi su jos nekih 6 meseci, posle toga ili 800*600 ili novi apgrejd...ljudi se prime pa kupuju razne 9600pro, pa onda dodje XT pa vauu, to je dosta brze i slicno, a 9700pro koji kosta samo malko vise od obe polovan igre pusta sa 2-3 puta vise frejmova, zavisno od rezolucije
Dakle, ako se igras - uvek vrhunska graficka.
Inace, sve sto je rekao Spirit potpuno stoji, sem igara nizasta drugo ne postoji nikakva realna potreba za apgrejdom
A ja cekam, kao sto rekoh, Oblivion i Longhorn, kad su mi sasvim ok radili D3, FC i HL2 nemam uopste razloga da uzimam nista drugo. Em cu sacekati da se razbistri situacija sto se igara (tj. njihove zahtevnosti) tice, em cu videti sta ce novi win da trazi, em cu, podjednako bitno, istrpeti ovu prelaznu fazu sa PCI ekspresima i ostalim autoprevoznicima :d
Inace Ogi, moj savet, uzmi neki polovan 9800pro kojih sad prodaju zabadava, videces da ce ti masina poleteti u odnosu na taj...taj...9600XT, da ne upotrebim neku tezu rec