Šta je novo?

Vampire tha masquarade

@Opti A koju masinu imas, jer ce Oblivion izaci tek 2006. godine pa mislis da ce ti komp izdrzati dotle? Za mene je prosek recimo ovo sto ja imam, znaci Barton 2500+ , 512 ram i 9600xt . Bas prosek . Letos kada sam kupio mislio sam da je bio iznad proseka, ali sada je definitivno prosek i nista vise od toga.

E pa barton 2500 bas i nije prosek, pre ce biti neki XP 2000+ ;)

Ne bih se slozio, vreme leti. :)

Jos malo pa ce i moj XP1700+ na ~2.4GHz biti totalna niza klasa.

Znam ja to, ali za sta? Za igre?!? Pa strasno je sto se masina stalno menja uglavnom zbog igara, cast izuzecima kojima treba svaki atom snage, tipa animacija i sl...

Jebte, dati 400EUR za grafiku samo da bi igrao igre meni je ravno ludilu, pa cak i po onoj "ima se moze se"... al ajd sad

P.S. Nego da se vratimo na temu: Max, uze li vishe taj sarkofag :d

Poslednja izmena:
Ja sam se zakucao u podrunu nekog manastira i kad treba da pobegnem u camcu on mi izbaci iz igre. Kad li ce vise da izbace taj patch? Ili mozda nije do toga?

Ma igra je super. Ima mnogo bolju atmosferu od HL2 ali tako i treba zato sto nije FPS sa kvazi pricom.
Mogucnosti su ogromne i postoji gomila usputnih quest-ova. Pohvalno je sto svaki NPC ima svoj glas.

Zgrade i udaljeni objekti su radjeni kao 3D objekti sto bas i nije moralo da se radi zato sto igra nema tu sirinu - ne mozes da se setas svuda bez prethodnog ucitavanja.

Igra nije najbolje optimizovana ali nema puno seckanja sem kod kise i vise likova na ekranu. Sve u svemu, ko nije uzeo a ceka Oblivion i KOTOR2, iako mislim da ce oni da budu nebo u odnosu na sve drugo, neka uzme Bloodlines - nisam siguran da ce do izlaska Obliviona i KOTOR2 nesto kvalitetnije da ''go gold''.:)

Ogi. je napisao(la):
@Opti A koju masinu imas, jer ce Oblivion izaci tek 2006. godine pa mislis da ce ti komp izdrzati dotle? Za mene je prosek recimo ovo sto ja imam, znaci Barton 2500+ , 512 ram i 9600xt . Bas prosek . Letos kada sam kupio mislio sam da je bio iznad proseka, ali sada je definitivno prosek i nista vise od toga.

Pazi, imamo veoma slicnu masinu, s'tim sto je moja graficka karta 9700pro, a procesor 1700+@2300mhza (pravih). Ali odlucujucu ulogu ima graficka, Ko se igra, on treba uvek da da malo veci kes na graficku nego na npr. procesor. Uvek ce u igrama bolje raditi malo sporija masina sa vrhunskom grafickom nego vrhunska masina sa grafickom srednje klase. Da ne ulazim sad u to kako testeri loze ljude na te srednjake kao da mogu da pustaju sve, a u stvari upotrebljivi su jos nekih 6 meseci, posle toga ili 800*600 ili novi apgrejd...ljudi se prime pa kupuju razne 9600pro, pa onda dodje XT pa vauu, to je dosta brze i slicno, a 9700pro koji kosta samo malko vise od obe polovan igre pusta sa 2-3 puta vise frejmova, zavisno od rezolucije :)

Dakle, ako se igras - uvek vrhunska graficka.

Inace, sve sto je rekao Spirit potpuno stoji, sem igara nizasta drugo ne postoji nikakva realna potreba za apgrejdom

A ja cekam, kao sto rekoh, Oblivion i Longhorn, kad su mi sasvim ok radili D3, FC i HL2 nemam uopste razloga da uzimam nista drugo. Em cu sacekati da se razbistri situacija sto se igara (tj. njihove zahtevnosti) tice, em cu videti sta ce novi win da trazi, em cu, podjednako bitno, istrpeti ovu prelaznu fazu sa PCI ekspresima i ostalim autoprevoznicima :d

Inace Ogi, moj savet, uzmi neki polovan 9800pro kojih sad prodaju zabadava, videces da ce ti masina poleteti u odnosu na taj...taj...9600XT, da ne upotrebim neku tezu rec ;)

Poslednja izmena:
@ mihha
Taj patch je za proslu verziju(1 deo)vampira,REDEMPTION,a ovaj o kome se ovde prica je BLOODLINES.Znaci patch je za potpuno drugu igru.

OptiPlex je napisao(la):
Pazi, imamo veoma slicnu masinu, s'tim sto je moja graficka karta 9700pro, a procesor 1700+@2300mhza (pravih).

Ne da vam je slicna masina... :D

Pa dobro, da utesim coveka :)

gx-x je napisao(la):
Sve u svemu ovo je treca igra u koju sam se totalno uziveo, prva je bila undying, druga Gothic 3..
Bas si se bio uziveo izgleda kada nisi primetio da si igrao Gothic 1 ili 2 jer trojke nema ;). Malo spama ali oprosticete mi ...
Moze li igra da se potera ikako pristojno na @2 GHz, 512 MB, 9550 , NF2 ?

Poslednja izmena:
:) da da, gothic 2, izvinjavam se, ***. uziveo sam se pa cekam nastavak :)

e da , sto se patcha tice, ima alpha patch : http://bloodlines.dilapidation.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2029

Sto se tice bug-a u crkvi: http://rpgcodex.com/phpBB/viewtopic.php?t=5732 (ovaj bug ce se maltene svima desiti)

E sad sto se seckanja i dugog ucitavanja tice nema mnogo leka. Pocelo je da mi se desava i da igra kresuje na desktop (al sam se izrazio) neki workaround sam provalio ovako: staviti win swap na manual i staviti ~800mb min cache i preko 1600mb max cache, meni je ovo resilo problem.

Sto se tice publike sa slabijim grafickim kartama ili nVidijinom FX serijom (ja imam FX5900) koja dosta performansi gubi sa dx9 instrukcijama, stavite u shortcut sa kojim pokrecete igru ovako: "x:\igre\vampiri\vampiri.exe" -dxlevel 81 znaci vazno je samo ovo dxlevel 81 da naterate igru da radi na dx8.1 umesto na dx9. Razlike u kvalitetu nema, mozda vam oko senki bude neki mali bug ali ovo se resava tako sto stavite senke na complex umesto na soft.

Igra ima neverovatan memory leak, znaci posle 5 sati igranja grad se ucitava oko 2-3 minuta, ako izadjete i udjete u igru ponovo (znaci ugasi/upali) ucitava se normalno znaci za manje od minut.

Spustanje rezolucije da bi se oslobodili seckanja ne pomaze (ukoliko je seckanje u trenucima kada radi i HDD), tako da nema potrebe to da radite.

Toliko od mene nadam se da sam bio koristan :)

bio si koristan... Na koji bag mislis u crkvi, koja crkva i koji quest? Meni se (kao i svima!) desio bag kada oslobadjam profesora koji zna kako se otkljucava sarkofag. Kad uskocis u camac sa njim, igra treba da ucita downtown hub (kod taksiste), ali to ne radi nego ucita desktop :D
reshenje je (ako ne igrate sa nosferatu-om) da, pre nego sto bi uskocili u chamac, u konzolu otkucate - changelevel2 la_hub_1 taxi_landmark
bilo koji drugi nacin vas lishava zavrsenih kvestova i inventara, a ovako je dalje sve ok. Za pomenuti bag u crkvi nisam cuo, mozda nisam stigao dotle...

p.s. konzola se enejbluje dodavanjem stringa -console u shortcutu...

komentar: nije mi jasno kako su dozvolili da igra ima memory leak i zar to nije vezano za sam engine, tj. time ne bi trebali da se bave ljudi iz troike (tim koji je pravio igru), vec Valve...

pa bre valve nije ni odradio svoj hl2 kako treba a kamoli vampire

kowalski je napisao(la):
@ mihha
Taj patch je za proslu verziju(1 deo)vampira,REDEMPTION,a ovaj o kome se ovde prica je BLOODLINES.Znaci patch je za potpuno drugu igru.

Eto i posle treba da verujes ljudima na rec. ;)
Pardon, dezinformacija.
pozdrav

byMaX je napisao(la):
bio si koristan... Na koji bag mislis u crkvi, koja crkva i koji quest? Meni se (kao i svima!) desio bag kada oslobadjam profesora koji zna kako se otkljucava sarkofag. Kad uskocis u camac sa njim, igra treba da ucita downtown hub (kod taksiste), ali to ne radi nego ucita desktop :D
reshenje je (ako ne igrate sa nosferatu-om) da, pre nego sto bi uskocili u chamac, u konzolu otkucate - changelevel2 la_hub_1 taxi_landmark
bilo koji drugi nacin vas lishava zavrsenih kvestova i inventara, a ovako je dalje sve ok. Za pomenuti bag u crkvi nisam cuo, mozda nisam stigao dotle...

na taj bag mislim, nisam stigao dotle, ali je neko pitao ovde kako da to resi pa sam okacio link sa resenjem za problem.

imam začuđujuće loš FPS u igri!! cpu:Barton 2500+ (@3200+), 512 DDR400, NF7, R9800PRO!!! pri rez 1024x768x32 (damn it nema 16) i sve u visual na high na otvorenom (dok setam gadom i gledam one curice :) i pored oceana) mi se spusta i na 15-tak FPS-a!!!
e sad posto je odradjen u HL2 engine-u mislio sam da ce mi ici ko po loju, jerbo mi je HL2 isao u rez. 1280x1024 i sa 4xFSAA i ANISO!!!
jel ima neko sličan problem i ideju kako da rešim!

ToxiC je napisao(la):
imam začuđujuće loš FPS u igri!! cpu:Barton 2500+ (@3200+), 512 DDR400, NF7, R9800PRO!!! pri rez 1024x768x32 (damn it nema 16) i sve u visual na high na otvorenom (dok setam gadom i gledam one curice :) i pored oceana) mi se spusta i na 15-tak FPS-a!!!
e sad posto je odradjen u HL2 engine-u mislio sam da ce mi ici ko po loju, jerbo mi je HL2 isao u rez. 1280x1024 i sa 4xFSAA i ANISO!!!
jel ima neko sličan problem i ideju kako da rešim!

Kod svih je više manje tako,treba pričekati patch.

@ToxiC: nema resenja za sada. U HUB-ovima je fps svima los, kolko sam cuo, ljudima sa 1gb rama se HUB-ovi brze ucitavaju, ali posle je sve isto. Mozes da probas sa "flush" komandom posle par sati igranja kako bi ocistio swap od prethodnih lokacija, onda ce da ti ucitava i swapuje malo dok si u HUB-u (gradu) ali ce se ucitavanje nivoa i tako to vratiti na nivo kao kad si pokrenuo igru.

Ma svejedno, i dalje mi nije jasno kako to nisu mogli da optimizuju ili bar stave skriptu da se samo flush-uje...

.... flush i nije najbolje resenje jer se onda maltene ceo hub u kome si ucitava ponovo, a ti se nerviras jer pokusavas da stignes negde....Mislim da je kod takav da i sa patchom nece biti nista posebno reseno sem bugova u scenariju (a taj patch postoji na onoj adresi koju sam gore naveo i lik ga stalno doradjuje, vec ima 7 ili 8 izdanje).

Pa ovo moze biti i zanimljiva igra ako predjemo preko bagova i losijih tekstura...

Losije teksture??? Sta si ti igrao pre ovoga, FarCry? Jedino FC ima detaljnije teksture... I mozda Uru..

interesantno mi je sto su quest-ovi isprepletani sa vise lokacija (delova grada) i sto nema ona klasicna staza slonova "resis quest pa ti dam mogucnost da ides dalje" !!!! lepo je sto imas mogucnost da odes u drugi deo grada a da ti se ne izgube quest-ovi iz nekog drugog!!!!
pitanje: da li je moguce na vise nacina resiti zadatak i da mi to utice na gradjenje lika??? to mi je palo napamet kada sam resavao quest one podvojne licnosti sto drzi Asylum (diskoteka)!!! izdrzao sam nekako da ne dam onu ogrlicu Janneth nego Theresa-i!! jel neko uradio drugacije?

moguce je resiti quest na alternativan nacin i tada dobijes extra XP poene. Imas i brdo side questova, questova sa kojima dizes humanity, skidas masquarade violations koje si napravio itd.

-SPOILER-

kod jannete i therese sam ja prvo dao ogrlicu jannete da bi posle saznao da je ona bacila istu u more i time automatski prokleo duh jadne zene da za zauvek pati sa muzem :d , onda sam uradio load stare pozicije pa ponovo :)

PS igra je super, ja sam je presao sa Tremerom, sad je igram sa gangrelom.

Nazad
Vrh Dno