Šta je novo?

Vampire tha masquarade

Tipicna akciona avantura poput Silent Hilla recimo. Dosta interakcije sa karakterima, istrazivanje zagonetki, questova itd. Nego, mnogo je bagovita igra. Zna da izleti u win ponekad, glavni karakter zna da se zaglavi tako da mora da se ponovo ucita poslednji save itd. Inace, sama pricica nije losa, ali nije ni nesto spec...

akciona avantura :zgran: ? silen hill? :S: zar ovo nije rpg u fps izvodjenju?

Ma ne boj se G!!!, leksa i igre, razumi...:d ;) Verovatno je mislio na horor atmosferu kad je pominjao Silent Hill.
Inace igra jeste bagovita i neoptimizovana, pored problemcica koje leksa pominje javljaju se problemi sa frejm rejtom, cesto bez ikakvog vidljivog razloga...

Odo' ja prvo da otaljam one MOH Pacific assault i Half Life 2 pa kad zavrsim sa tim blesavljenjima za siroke mase i sit se iznasmejem i oslobodim 9 gb hdda ondak cu lepo da se posvetim Vampirima kako i zasluzuju - maksimalno !

ahah, opti i igre... rpg u fps... :d
svasta cu jos da cujem. Prvo nije fps (nije first person, a jos manje je shooter), drugo, da li je rpg je diskutabilno. Po izvodjenju i stilu najvise podseca na Silent Hil, samo bez cudovista koja salecu sa svih strana i samim tim nije toliko horror-oriented. Sve ostalo je isto, interakcija sa likovima, questovi, zamke itd...

Poslednja izmena:
dobro opti je rekao da je dobro hm (cesem se po glavi )

elem sam svet je zanimljiv tako da cu rado probati lozim se na vampire a bogami i na buffy :p :p
a ako ima dobru pricu questove i malo rpg-a dosta

ne razumem imash li u silent hillu questove koji se prelaze na vishe razlichitih nachina, ima li on nelinearnost, razvoj lika? to vampiri imaju...zato i jes rpg... moze da se igra i first person a samim tim je shooter (pa nije simulacija zabavnog parka) jer jel te moras nekako i da ubijesh karakondzule :)

i predpostavio sam da se igra nece svideti shiroj masi koji su je odmah identifikovali sa hl2 (a u principu igre su dva razlichita zanra) jer se radi u istom egine-u i izashle su u isto vreme... za grafiku me boli pedu :p

leksa je napisao(la):
svasta cu jos da cujem. Prvo nije fps (nije first person, a jos manje je shooter), drugo, da li je rpg je diskutabilno. Po izvodjenju i stilu najvise podseca na Silent Hil, samo bez cudovista koja salecu sa svih strana i samim tim nije toliko horror-oriented...
Apsolutno nista nije tacno od ovoga sto si rekao...
Igra jeste FPS/RPG...ne podseca uopste na Silent Hill i ova igra ima dosta horor momenata o kojima Silent Hill i ostali horori mogu samo da sanjaju...

Ahaha, dobro ljudi, jos cu i ja da vam poverujem. Nisam uopste primetio da questovi mogu da se zavrse na vise nacina, zavrsio sam prvih 6-7 komada i svi su imali jedan jedini nacin da se zavrse. Ako je ova igra neki shooter (pitam se znaju li ljudi sta to uopste znaci), onda ne znam sta bi bio Silent Hill gde se 80% ubijaju karakondzule, a 20% resavaju questovi, i jedno bez drugog ne moze. Ovde nema ubijanja, barem nije pozeljno, sve questove sam zavrsio, osim dva (na plazi, na samom pocetku, i onog ludog doktora koji je hteo da me ukeba) bez ubijanja, sto se toga tice nije slicna sa Silent Hill-om, ali se pitam gde je tu "shooter" kao sto neki pokusavaju da impliciraju. Tacno je da se ovde dobijaju experience poeni i to je rpg deo igre koji nema nikakve veze sa silent hill-om, ali ja na to nisam ni mislio, mislio sam cisto na izvodjenje, ono, nepoznat gradic, ides okolo ulicama, istrazujes, komuniciras sa likovima, imas mapu, pomalo atmosfera, itd...
Sto se tice horror momenata, ja dosad nisam na njih preterano nailazio. Sve je uglavnom vrlo mirno, sve do one kuce na obali (odn. nije na obali nego se valjda zove Ocean House) gde napadaju duhovi, tek tu sam naisao na prve horror momente. Treba igrati par sati da bi se doslo dotle, pa sad, ako je to nekome puno horrora, to je samo njegov utisak. Licno, od samog pocetka nisam igru doziveo kao horror igru. Mozda ce se kasnije razviti u tom smeru, videcemo...
Na kraju, ovo su samo moji utisci. Nekome su rpg elementi najbitniji u igri pa je za njega cim postoji tako nesto, igra automatski rpg. Drugima opet, cim se neko oruzje pojavljuje u igri to je onda automatski shooteri tu nema price (namerno ne govorim fps posto igra nije first person iako ima tu mogucnost, ali, po meni, nije dobro implementirana). Po meni ni jedno ni drugo nije u ovoj igri dominantno, sve je lepo smesano sa avanturistickim questovima i interakcijom sa karakterima (plus blagi horror elementi) i nista od toga ne dominira. Kako ce se takva mesavina zanrova nazvati, na kraju nije ni toliko bitno.

Upravo tako nije ni bitno kojoj ce vrsti igra pripadati ako je dobra, inace ja vec neko vreme ne igram kalsicne fps-ove jer smatram da su sve gluplji i gluplji i ne donose nista novo osim mozda bolje grafike u principu sve su iste samo se menjaju vrste koje u njoj tamanis. Nego sto se tice Vampira gde to moze da se nadje i jel kad se igra jednom instalira moze da radi bez imidza

E ljudi, a koja konfiguracija je potrebna da ovaj Vampir radi glatko? Al, mislim 1280x1024 zbog TFTa, znate već proceduru..

Ne postoji :) Igra je relativno slabo optimizovana, zale se ljudi sa po 1.5gb rama, Atlonima 64 i 6800/X800 da u pojedinim delovima imaju po 5-6 fpsova. Ja sam bio dosao do jednog od tih opisanih delova i bila je ista prica, samo sa mnogo slabijim kompom. Gde njima radi glatko - radi i meni, opet sa mnogo slabijim kompom. Znaci - optimizacija.
To je posledica toga sto im je valve verovatno dao endzin jos u ranijim stadijumima razvoja, pre nego sto su ga ispeglali (tj. ubacili bmp slike umesto 3d objekata :d )

OptiPlex je napisao(la):
Ne postoji :) Igra je relativno slabo optimizovana, zale se ljudi sa po 1.5gb rama, Atlonima 64 i 6800/X800 da u pojedinim delovima imaju po 5-6 fpsova.

Pa dobro bas nije 5-6 ali se vrti oko 10fps-a! :)
Stvarno je lose optimizovano....koliko su je dobro odradili,toliko su je lose optimizovali! ,)

i koje sad tu kriv valve ili troika? tja... zato lepo napishesh sam engine :p

Ljudi igra je vrh!!! Odusevljen sam,uzmite je obavezno,a sto se optimizacije tice ja je igram u 1024x768 sa default detaljima,bez AA i AF na Bartonu 3200+(nForce 2,2x512mb) i FX 5600 i kad udjem u neko zgradu nema problema,dobro secka kad sam na ulici,ali nista strasno,narocito kad se uzme u obzir graficka.

Ma igra je samo takva, al me seckanje tako nervira da je to neopisivo... Kad sam išao da ponizim onog 9th circle ******a, iskaču mi hodajući leševi levo i desno u 10fps, bruka..

Pa i morrowind mi je seckao onda na Ti4200 kad sam ga igrao (naravno, moglo je i da ne secka, ali nisam hteo da idem ispod 1024 i 8x AF), pa mi nije smetalo... broj fps je vazan za pucacine a ne za frp igre...

ma bice patch ne brinite...

Pa ocekivao sam od igre koju su toliko najavljivali sve mi u njoj deluje nekako trapavo odradjeno. Mada sam ja verovatno mnogo ocekivao tj ocekivao sam da to bude kao Morrowind mislim na gameplay i teritoriju na kojoj se to odigrava ali ovo vise lici na Deus Ex sto u principu nije lose ali je vec vidjeno

Pa igra i jeste najvljivana kao Deus Ex u svetu vampira, o tome smo dosta pricali u tredovima o najavama...ne znam zasto si pretpostavljao da ce to biti nalik Morrowindu. BTW mogao sam ja da ocekujem Shotgun u Baldur's Gate-u (sto bi prilicno olaksalo melee borbu fighterima :d) ali eto :)
Osim toga ne bih se slozio u potpunosti da je vec vidjeno. Ipak je okruzenje drugacije, drugi su tipovi apgrejda u pitanju sto svakako na razlicit nacin utice na gameplay...

Priznaj Opti, igra je malo smor... zar ne?

Jes' vala, Maxo, katkad treba i razmisliti :d :)

Sta raditi sa prvi cd-om da bi igra proradila?

Napraviti Image od njega i ubaciti ga u virtual drive Daemon Tools-a(Nero virtual drive i Alcochol virtual drive ne pomazu)

URGH! je napisao(la):
Napraviti Image od njega i ubaciti ga u virtual drive Daemon Tools-a(Nero virtual drive i Alcochol virtual drive ne pomazu)

Hm, stvarno ? Nisam znao da mi ovaj image u Alcoholu u stvari ne radi :d :) Bedak je tako kad se igras satima i skapiras da ti u stvari ne bi trebao da mozes da pokrenes igru :smoke:

Drugim recima Alcohol (barem meni) super radi posao. Moguce je da mora da se ukljuci neka od opcija za emulaciju, recimo RPMS koju ja odmah ukljucim posle instalacije...

pa znaci ne moze nikako da se nareze na obican cd i nareze i da narezani disk fercera, naravno?

To ne. Mora da se mount-uje imidz i da se pokrene igra sa imidza...

mikac79 je napisao(la):
pa znaci ne moze nikako da se nareze na obican cd i nareze i da narezani disk fercera, naravno?

Zar ti nije jednostavnije da napravis image i da ne razmisljas gde li si zaturio bas onaj prvi cd?

valjace za kolekciju

Vrh Dno