Ahaha, dobro ljudi, jos cu i ja da vam poverujem. Nisam uopste primetio da questovi mogu da se zavrse na vise nacina, zavrsio sam prvih 6-7 komada i svi su imali jedan jedini nacin da se zavrse. Ako je ova igra neki shooter (pitam se znaju li ljudi sta to uopste znaci), onda ne znam sta bi bio Silent Hill gde se 80% ubijaju karakondzule, a 20% resavaju questovi, i jedno bez drugog ne moze. Ovde nema ubijanja, barem nije pozeljno, sve questove sam zavrsio, osim dva (na plazi, na samom pocetku, i onog ludog doktora koji je hteo da me ukeba) bez ubijanja, sto se toga tice nije slicna sa Silent Hill-om, ali se pitam gde je tu "shooter" kao sto neki pokusavaju da impliciraju. Tacno je da se ovde dobijaju experience poeni i to je rpg deo igre koji nema nikakve veze sa silent hill-om, ali ja na to nisam ni mislio, mislio sam cisto na izvodjenje, ono, nepoznat gradic, ides okolo ulicama, istrazujes, komuniciras sa likovima, imas mapu, pomalo atmosfera, itd...
Sto se tice horror momenata, ja dosad nisam na njih preterano nailazio. Sve je uglavnom vrlo mirno, sve do one kuce na obali (odn. nije na obali nego se valjda zove Ocean House) gde napadaju duhovi, tek tu sam naisao na prve horror momente. Treba igrati par sati da bi se doslo dotle, pa sad, ako je to nekome puno horrora, to je samo njegov utisak. Licno, od samog pocetka nisam igru doziveo kao horror igru. Mozda ce se kasnije razviti u tom smeru, videcemo...
Na kraju, ovo su samo moji utisci. Nekome su rpg elementi najbitniji u igri pa je za njega cim postoji tako nesto, igra automatski rpg. Drugima opet, cim se neko oruzje pojavljuje u igri to je onda automatski shooteri tu nema price (namerno ne govorim fps posto igra nije first person iako ima tu mogucnost, ali, po meni, nije dobro implementirana). Po meni ni jedno ni drugo nije u ovoj igri dominantno, sve je lepo smesano sa avanturistickim questovima i interakcijom sa karakterima (plus blagi horror elementi) i nista od toga ne dominira. Kako ce se takva mesavina zanrova nazvati, na kraju nije ni toliko bitno.