Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

pa na zalost malih flesica nema sa brzinama preko 30mb\s
 
Šta je tačna definicija "malih flešića"?
 
Ne vidim gde je to "gore".
I ne znam da li misliš na kapacitet ili pak dimenzije samog uređaja, da pojasnim.

U svakom slučaju, od "malih" (ja to vidim kao kapacitet od 32-64GB) prvo što mi pada na pamet je onaj sada već prastari SanDisk Cruzer Extreme, koji u 32GB verziji ima upis preko 100MB/s.
Ako to nije prava preporuka, ja ne znam šta je... i ko zna još koliko ih ima sa manjom/većom brzinom, tj. pravih USB 3.0 fleševa. Kakvi Kysoni, kakvi bakrači.
Pa tvoj HyperX (ako ga još uvek poseduješ) od pre koliko godina je avion za sve pomenuto.
 
Poslednja izmena:
Ja sam bas pre godinu dana prvi ostavio test za Kyson 32GB model i dobio upis oko 25 MB/s sto je ajde da kazemo bilo prihvatljivo.
Sada sam uzeo 128MB model i isto samo 10 MB/s. kontinualno. Dali je skart serija ili sta su radili uglavnom nisu se proslavili sa ovim.
 
Manji fizicki za kapacitet napisao bih manjeg kapaciteta. Recimo meni usb tog tipa sluzi da ga smestim uz kartice u nivcaniku
 
Da li postoji mogucnost da je ovaj primerak u ovoj radnji po deklaraciji proizvodjaca sto se tice upisa od 60MB/s i bez da je bez dropovanja, za nekih 3.200 din.
Mislljenje savet korisnika, sto je moguce pre.
Hvala na razumevanju.
Ono sto je zanimljivo koliko vidim da proizvodjac na ambalazi istice samo brzinu ispisa a da brzinu citanja i ispisa daje na sajtu.
Ponovo bih zamolio sto pre za odgovor.
 
Pa to je Kyson, pisano je dosta o njemu. Imaš za nešto preko 2k da ga uzmeš trenutno.
Ja sam takav uspešno reklamirao i dobio novac nazad. Jako loš za upis bio, čitanje je bilo super. Verovatno ima i dobrih uzoraka ali ja ga neću uzimati više.
 
Da li postoji mogucnost da je ovaj primerak u ovoj radnji po deklaraciji proizvodjaca sto se tice upisa od 60MB/s i bez da je bez dropovanja, za nekih 3.200 din.
Mislljenje savet korisnika, sto je moguce pre.
Hvala na razumevanju.
Ono sto je zanimljivo koliko vidim da proizvodjac na ambalazi istice samo brzinu ispisa a da brzinu citanja i ispisa daje na sajtu.
Ponovo bih zamolio sto pre za odgovor.
Imaš testove ovde, imam ja taj Kyson i upis je 20 MB/s.
Gde ima povoljnije pogledaj sajtove tipa itsvet, ekupi...
 

USB Flash 64 GB 3.2 Kingston DataTraveler Exodia DTX​

Krš neviđen,ne ide brže od 20MBs a svakih 5s padne na nulu i tako stoji 1-2 sekunde.
 

Prilozi

  • 2022-02-15.png
    2022-02-15.png
    389.1 KB · Pregleda: 50
Drugari hvala na sugestijama, dwefinitivno otpada iz više razloga.
Prvo, Vi potvrđujete da se radi o bofl proizvodu, drugo hteo sam da ga platim juče 3.2k na p-popust inače je 4k računajuči da je dobar primerak, dalje što me je bunilo da Kingston na site-u deklariše za modele preko 128GB da upis ide do 60MB/s a na ambalažio za te modele ne navodi tih 60MB/s (što vi demantujete u praksi), dalje na site- zvaničnom Kingstonovom stoji da su prodavci Giga... i Uspon, da paradoks bude još veći Giga daje 2g. gare i drži se kao pijan plota iako na ambalaži artikla piše 5g. za razliku od Uspona koji daje 5g.
Jedini pravi Kingston koji je u posledje vreme bio je DTEG2, koga na žalost više nema u prodaji.
Sada što ostaje u ponudi da se uzme a da vredi su sledeći:
128 GB 3.2, Transcend TS128GJF930C 5G. ima priključak i za usb 3.0 i za usb 3.2 za 4.560 din
256 GB 3.2, Kingston DTMAX/256GB usb 3.2 za 6.360 din
Kakvi su ovi novi Crosair-i ne bih znao reći, lepo bi bilo ako ima nekih korisnika da iznesu svoja iskustva.
 
Stigla SanDisk Extreme PRO 256GB, evo i rezultata, kopiranje je bukvalno bilo zakucano između 290MB/s i 300MB/s, nije bilo dropova.

San-Disk-Extreme-PRO-256-GB.png


Copy.png
 
I tebi zapao feleričan kao i meni. Ove brzine u trečoj i četvrtoj koloni su nam slabije nego što bi trebale. Ne znam kako to random neki imaju bolje, a neki ne.
 
Ova bi morala biti orginal, stigla mi je od KimTec-a direktno koji je zastupnik SanDiska, sa 5 godina garancije mislim.
 
Ne kažem da je fake, nego da sam dva ista fleša uzeo sa istog linka sa Alija. Moj ima brzine kao tvoj recimo, a drugi koji sam ortaku za rodj uzeo ima brzine 115 za treći red. Ima negde po temi screenshotovi ja mislim.
 
Moj od 128GB ima slične brzine kao kod BitrAtE-a. Kupljen u Mediamarkt-u.
 
I moj i još par na koje sam naletao. Ali @Apple je recimo dobio flešku koja tu ima bolje brzine, kao kod mog ortaka što sam mu uzeo na poklon.
 
Pretpstavljam da je u praksi ta treća i četvrta kolona bitna za sitnije fajlove?
 
Evo su rezultati za moj Sandisk Extreme PRO 256GB. Kupljen je na amazon.de. Isto se razlikuju vrednosti za male fajlove od @Apple i @zezam krizu
Sandisk.png
Izgleda da je u pitanju hardverski drugačiji usb jer moj i vaši koji imaju sporiji random4k svi imaju kapacitet od 238 GiB, dok usbovi koje imaju Apple i Zezam krizu imaju kapacitet od 233 GiB. Na OVOM linku su okačili slike njihovih testova. Screen shotovi po amazonu i sl. su svi za 238 GiB USBove. @Gulftown jel možeš da pitaš ortaka šta mu Crystal prijavljuje za usb 233 ili 238 GiB?
 
Proveriću sutra, dobro zapažanje.:)
 
Ne bi bilo loše da za obe verzije slikate šta piše na fleš (ako išta stoji), ali i da preko nekog programa za analizu čipa/memorije napravite SS šta je zaista unutra.
- Ako se dobro sećam, bile su slične razlike za neke SSD-ove, pa ispalo da se u dva primerka istog modela mogu naći različiti memorijski čipovi i kontroleri.
 
Ali čudno, sa istog linka poručeni. Ali ko će ga znati.
 
Jeftinoća SanDisk 32GB CZ410 sa Alija. Ko će znati da li je legit, liči ako ništa drugo. Izrada je meh, plastika neka samo što ne pukne, ali je mali i radiće posao.
Link konkretno odakle je uzeto.


2022-06-27_154846.jpg2022-06-27_161708.jpg2022-06-27_162225.jpg
 
Za ovu verziju kapriram da je to to. Za SanDisk Extreme Pro bi bilo sporo, mada nisam siguran da oni postoje sa 32gb.
 
Al se grije SD ExtremePRO, čak i kad je samo u USB portu u idle režinu, baš bude vruć...
 
Nazad
Vrh Dno