Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

sad jos da nam kazes gde ga ima u prodaji ;)

Eeeee!Ma ja ga nisam kupio vec dobio u zamenu za Transcend koji je riknuo u garantnom roku.Posto sam Transcend bas dosta platio morali su da mi daju nesto sto je u tom cenovnom rangu,a kako su cene flesica pale onda sam ja uzeo ovaj naravno HYPER X!Mislim da sam dobro prosao!:D;)

Poslednja izmena:
Dobro ali u kojoj firmi se odigrala cela ta priča? :D

Ma ovaj Kingston je skroz drugaciji od ovih obicnih DATA TRAVELER,ortak mi kupio od 4GB i poludis dok stavis 3 filma na njega!Dok ovaj moj Hyper X to odradi za cas!:p
Evo rezultata!:wave:
Pa HyperX je bre to, nema to veze sa ovim budjavim Traveler-ima :)

Pa HyperX je bre to, nema to veze sa ovim budjavim Traveler-ima :)
Uh bre,ti ih sada totalno sroza!:DNisu ni ovi losi sem sto su sporiji!Pre dobijenog KINGSTONA kada sam kupovao USB flash jurio sam bas model TRANSCEND-a (JetFlash168) jer je u klasi USB-a po specifikacijama najbrzi!Ali steta jer je riknuo za nepuna 4 meseca,jednostavno vise ni jedan racunar nije hteo da ga prepozna.Ali stvarno je bio brz mozda za truncicu sporiji od KINGSTONA,ali u poredjenju sa ovim drajvovima sto se prodaju po 2 i 2.5 hiljade je stvarno bio mnogo brzi!:)Meni je tu samo od presudnog znacaja brzina a na drugom mestu i velicina samog drajva!Nekako mi je smor kada trebam da cekam da se 2 do 3GB iskopira i da to traje dosta.

Poslednja izmena:
Ja sam uvek bio pobornik manjih drajvova, ali sam počeo da ih gubim po stolou, džepovima i sl. Ipak postoji neka veličina ispod koje ne treba ići. T3 je mnogo sladak, ovi od 8GB su i odličnih performansi, ali je ipak premali...

Uh bre,ti ih sada totalno sroza!:DNisu ni ovi losi sem sto su sporiji!Pre dobijenog KINGSTONA kada sam kupovao USB flash jurio sam bas model TRANSCEND-a (JetFlash168) jer je u klasi USB-a po specifikacijama najbrzi!Ali steta jer je riknuo za nepuna 4 meseca,jednostavno vise ni jedan racunar nije hteo da ga prepozna.Ali stvarno je bio brz mozda za truncicu sporiji od KINGSTONA,ali u poredjenju sa ovim drajvovima sto se prodaju po 2 i 2.5 hiljade je stvarno bio mnogo brzi!:)Meni je tu samo od presudnog znacaja brzina a na drugom mestu i velicina samog drajva!Nekako mi je smor kada trebam da cekam da se 2 do 3GB iskopira i da to traje dosta.
Pa sporo bre, zato i kazem :)

Mislim, sta da ti kazem, ja vec par godina furam ovog Apacer-a koji je, od kako se pojavio, duuugo nosio titulu najbrzeg flash-a koji moze da se kupi kod nas (mada je i na globalnom nivou bio u vrhu), sa deklarisanom specifikacijom od 200x, tj. 30MB/s za read i 18MB/s za write. A u vreme kada sam ga uzimao, aktuelni su bili modeli raznih proizvodjaca, sa brzinama transfera od tek par megabajta u sekundi, do nekih 10-ak plafon. Prilicno socijalno za moj ukus :)
Jedino sto se pojavljivalo, i to u tragovima (ili pak u zemljama u okruzenju), a da je bilo vredno pomena, jesu bili GeIL-ov David i Patriot-ov Xporter. Sve ostalo su bili ruzni i spori Kingston-i DT, Transcend-i, PQI-ovi... par Verbatim-ovih modela, kao nesto brzih, kao i Corsair Voyager...

Ono, jeste da zato ovaj HT203 kostao kao Svetog Petra kajgana (i, sto je najgore, i dan-danas ima neku paklenu cenu... koja mu pak definitvno vise ne stoji), sto sam za cenu tog flesa od 1GB mogao da uzmem neki od 2, pa i 4GB... ali tako je uvek bilo, po starom dobrom "plati, pa (se) klati" principu :D

P.S. Dosta kasnije se pojavio Corsair Voyager GT, prvi flesic koji ga je presisao po brzini, sa svojim (up to) 34/28MB/s specifikacijama...

Pa ni ovaj moj KINGSTON nije bio jeftin kada sam ga dobio!Evo cena mu je bila nesto jace od 8 hiljada kada sam gledao na saitu PAKOMA!:dInace radi se o drajvu od 8GB!Svaka brzina kosta,a posebno u ovom nasem IT svetu!;)

Poslednja izmena:
Потребан ми је ваш савет.Треба да купим usb flash меморију и имам утисак да је apacer ah320 добра меморија,па сад ме занима ваше мишљење.Мени је важан добар однос између брзине,цене и квалитета.Αpacer ah320 има максималну декларисану брзину од 17/5 r/w али цена је потпуно иста са моделима ah321,ah322,ah323 од 16 gb.Које су брзине те друге врсте од 16 gb ? Да ли неко може да постави тест резултате плус write из тотал командера мањих и већих фајлова ? Хвала вам!

Pa ni ovaj moj KINGSTON nije bio jeftin kada sam ga dobio!Evo cena mu je bila nesto jace od 8 hiljada kada sam gledao na saitu PAKOMA!:dInace radi se o drajvu od 8GB!Svaka brzina kosta,a posebno u ovom nasem IT svetu!;)
Znam, nije bas jeftin taj Hyper... mada i nece da bude, sa takvim performansama ;)

Потребан ми је ваш савет.Треба да купим usb flash меморију и имам утисак да је apacer ah320 добра меморија,па сад ме занима ваше мишљење.Мени је важан добар однос између брзине,цене и квалитета.Αpacer ah320 има максималну декларисану брзину од 17/5 r/w али цена је потпуно иста са моделима ah321,ah322,ah323 од 16 gb.Које су брзине те друге врсте од 16 gb ? Да ли неко може да постави тест резултате плус write из тотал командера мањих и већих фајлова ? Хвала вам!

Pogledaj na sajtu IMTEL-a.
Ja sam tamo uzeo svoj AH320 od 4GB,a planiram da uzmem isti model,ali od 8 GB.

Ја се извињавам,нисам добро формулисао питање.Већ сам гледао у каталог Имтела,и за њих сам и рекао да су исте цене за 4 врсте меморије од 16 gb...Интересује ме разлике у перформансама ah320,ah321,ah322,ah323.
Данас сам гледао,на њиховој интернет страни пише само информација о ah320 и то да је максимална декларисана брзина не 17/5 r/w као на сајту Имтела већ мања.Заиста сам збуњен зашто иста меморија има другу макс.брзину код Имтела и нејасно је какве су перформансе осталих модела.
Хвала и извините на забуни.
Да ли неко може да постави тест резултате са неким од ових модела ? хвала.

Ја се извињавам,нисам добро формулисао питање.Већ сам гледао у каталог Имтела,и за њих сам и рекао да су исте цене за 4 врсте меморије од 16 gb...Интересује ме разлике у перформансама ah320,ah321,ah322,ah323.
Данас сам гледао,на њиховој интернет страни пише само информација о ah320 и то да је максимална декларисана брзина не 17/5 r/w као на сајту Имтела већ мања.Заиста сам збуњен зашто иста меморија има другу макс.брзину код Имтела и нејасно је какве су перформансе осталих модела.
Sta li ces tek reci na ovaj grafik AH320-ojke... :)
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1104692&postcount=246

Симпатично мада немам пуно поверења у HD tach benchmark резултате.Макар је мени било другачије у тотал командеру и у том програму када је Corsair flash voyager 2gb у питању.Колики је write ? На слици видим само read reзултате.
Каква су искуства са Sandisc ?

Transcend JetFlash T5

Evo ja sam kupio Transcend T5 za 1500din (8gb)
Ima upis oko 19 MB/s a ispis je oko 30 MB/s.
TransendT5.jpg

Симпатично мада немам пуно поверења у HD tach benchmark резултате.Макар је мени било другачије у тотал командеру и у том програму када је Corsair flash voyager 2gb у питању.Колики је write ? На слици видим само read reзултате.
Kako ne vidis, eno ti i write na slici... 28MB/s.

Medjutim, ovo je neka greska, nestandardni komad, bilo ih je par komada prijavljenih ovde u thread-u... sa ovako sumanutim rezultatima. Realno je dosta nize, tek nesto bolje od deklaracije... i to ne tih 17/5, vec nize.
Ja sam inace pazario jedan AH320 svojevremeno, kada sam video ovaj post... i dobio sam (standardnih) ~14MB/s read.

Kako ne vidis, eno ti i write na slici... 28MB/s.

Medjutim, ovo je neka greska, nestandardni komad, bilo ih je par komada prijavljenih ovde u thread-u... sa ovako sumanutim rezultatima. Realno je dosta nize, tek nesto bolje od deklaracije... i to ne tih 17/5, vec nize.
Ja sam inace pazario jedan AH320 svojevremeno, kada sam video ovaj post... i dobio sam (standardnih) ~14MB/s read.

Sto ce reci - lutrija :) I ja gledam ovih dana sta da pazarim, taj AH320 isto dolazi u obzir... I bas da ponovim ono pitanje sto je vec bilo gore - kakva li je razlika izmedju ah320,ah321,ah322,ah323... :smash:

Poslednja izmena:
Sto ce reci - lutrija :) I ja gledam ovih dana sta da pazarim, taj AH320 isto dolazi u obzir... I bas da ponovim ono pitanje sto je vec bilo gore - kakva li je razlika izmedju ah320,ah321,ah322,ah323... :smash:
Ma nije lutrija, sigurno je da ces da dobijes sa ~15MB/s... to je ovima sa 30-ak mega lutrija, oni su uboli sedmicu! :D
BTW, i moje misljenje se poklapa sa vasim - dizajn... identicne specifikacije.

2 SuperStarr:
Koja deklaracija... ova 17/5 sto sam ispisao (sto procitah u prethodnom postu)? Ili ona druga, niza, koju sam navodio?
Ako je ova druga, to nadjoh u ovom thread-u, svojevremeno je stajalo na Imtel-ovom sajtu... 10/8 MB/s. Za AH320.

Pa, ovako, kad ih osmotrim sva cetiri i meni se cini da se malo razlikuju u dizajnu. :d

Salu na stranu. Posto ti jedini, u stvari, imas jedan od tih modela da te pridavim jos malo. Kako ti se cini kacenje poklopca na tom tvom? Dobro osmisljeno, ali koliko cvrsto deluje ta plastika na koju se nabije poklopac?

Pa, ovako, kad ih osmotrim sva cetiri i meni se cini da se malo razlikuju u dizajnu. :d

Salu na stranu. Posto ti jedini, u stvari, imas jedan od tih modela da te pridavim jos malo. Kako ti se cini kacenje poklopca na tom tvom? Dobro osmisljeno, ali koliko cvrsto deluje ta plastika na koju se nabije poklopac?

Znas sta, gornja strana se malo klima, ali mozda je to i namerno da bi mogao lepo poklopac da se nabije, sta znam... Sve u svemu, klasicna plastika :) Uzmi koji ti se najvise svidi na oko, 322,321,323,etc... :)

Apacer AH321, 8GB:

Prilozi

• HDTune_File_Benchmark_________USB_FLASH_DRIVE.png
    HDTune_File_Benchmark_________USB_FLASH_DRIVE.png
    50.4 KB · Pregleda: 139
Pitanje za vlasnike Apacer AH321:

Da li se kod vas ovaj "no loss cap design" poklopac klima u tom polozaju?

.

Poslednja izmena:
Ta plastika je izgleda projektovana da malo "dise".

Nego kako ti stoji cap kada ga stavis u onaj usek sa zadnje strane?
Kod mene jako labavo, jedva se drzi..

.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno