Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

apacer AH321 8GB

Evo kako radi flash od 1200-400din :D
prod_AH321_side_low_l.jpg

Prilozi

• hd tach quick.jpg
    hd tach quick.jpg
    126.1 KB · Pregleda: 146
  • hd tach long.jpg
    hd tach long.jpg
    100.8 KB · Pregleda: 151
  • total read.jpg
    total read.jpg
    90.7 KB · Pregleda: 156
  • total write.jpg
    total write.jpg
    96.6 KB · Pregleda: 146
veliki mu je random acces time :p

A evo ga i Apacer AH320 u 16GB izdanju. Radi brzo, a malo kosta. ,)

FlashToolkit_        USB FLASH DRIVE2.png

FlashToolkit_        USB FLASH DRIVE.png

totalcmd.png

Sada gledah malo temu i vrlo mi se dopade Transcend t3 pogotovu kad sam video cenu, ali na netu mu dosta lošije brzine deklarišu (10/3). Da li još neko ima iskustva osim Typhoon.X i ArrowSat i da li možda znate da li je ista brzina i za modele od 4gb pošto su oni već oko 5 evra :) Dok ovi od 8 kreću od 15.

Sada gledah malo temu i vrlo mi se dopade Transcend t3 pogotovu kad sam video cenu, ali na netu mu dosta lošije brzine deklarišu (10/3). Da li još neko ima iskustva osim Typhoon.X i ArrowSat i da li možda znate da li je ista brzina i za modele od 4gb pošto su oni već oko 5 evra :) Dok ovi od 8 kreću od 15.

Manji su sporiji. Devojka ima T3 od 1GB i ono je prilicno kilavo. Ako se setim odradicu test.

Ortak ima neki jeftin Transcend od 8GB (mislim da je V20) i ono vec ide brzo. I na Transcend sajtu ti pisu vece brzine za 8GB i manje brzine za >8GB. link

Ja sam odavno resio da od prvog viska parica pazarim T3 ili T5, ali sam vodjen dimenzijama jer planiram da ga nosim u novcaniku. Inace, Transcend uz Apacer su mi nekako najprivlacniji, mada ne treba biti iskljuciv, zavisi od modela...

Evo moj kineski 16GB sa ebay-a za ukupno 1000din. Samo mi nije jasno zasto kod "write" u pocetku ide bas sporo a cim se malo napuni odmah neverovarni skok brzine pisanja... Na drugoj slici je read i isto ima taj nagli skok....

Prilozi

• zzzz.png
    zzzz.png
    49.2 KB · Pregleda: 129
  • zzzz2.png
    zzzz2.png
    47.6 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
E,koji god usb stavim, on kaze acces denied,ne znam sha sad da radim?

e ne treba,sredio sam hvala......

Poslednja izmena od urednika:
Zlimane, hahaha ne mogu da verujem kako ti je upala kasika u med :D Za 1000 dindzi si dobio flash sa performansama koje ovde imaju flashevi za 9000 dinara :D Zasto ima te skokove, nemam pojma, ali vazno da radi, i nek potraje sto duze :)

Evo moj kineski 16GB sa ebay-a za ukupno 1000din. Samo mi nije jasno zasto kod "write" u pocetku ide bas sporo a cim se malo napuni odmah neverovarni skok brzine pisanja... Na drugoj slici je read i isto ima taj nagli skok....

I sve radi bez problema?

Ortak je isto pazario tako neki ultra povoljni kineski flash, cak je pisalo da je Sony. Problem je bio u tome sto samo prvih GB podataka ne bude osteceno, sve ostalo je bilo neupotrebljivo...

Odlicno si prosao ako radi :type:

^^ NE RADI :(, tek sam danas provalio, samo prvih 2GB ne bude osteceno!!! Jel moze nekako da se popravi, ili bar nesto odradi da proradi ostatak....
P.S bezite od kineskih flashova!!!

Ne može, to je flash od 2Gb koji se zavaljuje kao 16Gb... :d
:(

Poslednja izmena:
@ zlimanZR: Zasto si, za ime Boga, dovlacio obicnu flash memoriju sa eBay-a kad i ovde kod nas ima da se kupi veliki broj flash memorija razlicitih proizvodjaca i kapaciteta po pristojnim cenama?!

Proguglaj malo koristeci termin "fake sony flash memory" pa ce ti biti sve jasno...:S:

@ AMG pa za 1000din nema 16gb kod nas, znao sam ja da je kinez ali bio je americki prodavac, jos njih 200+ ih kupilo i svi dali pozitivne feedback-e pa ono reko samo da radi... A ono radi ali 2GB...

Jel ima neko savet za neki brzi flesh od 16gb a da nije preterano skup...
Kakav je Kingston-DataTraveler100-16GB? write do 10MB, (na snizenju 17 funti u uk prodavnici, nije ebay u pitanju).

Ili mozda Sandisk Cruzer Micro 16GB U3 , 18 funti.

BTW ispod je slika, write-a kineskog flasha :).

Prilozi

• zzzz3.png
    zzzz3.png
    47.8 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
^^ NE RADI :(, tek sam danas provalio, samo prvih 2GB ne bude osteceno!!! Jel moze nekako da se popravi, ili bar nesto odradi da proradi ostatak....
P.S bezite od kineskih flashova!!!

Pazi kad te nisu toliko lako prevarili.

Pomenuti ortak je uzeo taj Sony fake i pazi ovo - 350GB :d Sva sreca pa jos nije dao pare za njega, vratio coveku i nikom nista. A taj lik kupio gomilu u Kini da ih preproda ovde. Sony bato. Kako se ljudi lako naloze to je cudo...

Pa, ako je od 350GB iskoristivo 10-12% onda i nije lose, samo ako ne kosta puno :p

Pazi kad te nisu toliko lako prevarili.

Ponovicu ono sa post-a sa prosle strane "Pa za 1000din nema 16gb kod nas, ZNAO SAM JA DA JE KINEZ ali bio je americki prodavac, jos njih 200+ ih kupilo i svi dali pozitivne feedback-e pa ono reko samo da radi... A ono radi ali 2GB..."
Jos je lik imao preko 1000 feedback-a...

Ponovicu ono sa post-a sa prosle strane "Pa za 1000din nema 16gb kod nas, ZNAO SAM JA DA JE KINEZ ali bio je americki prodavac, jos njih 200+ ih kupilo i svi dali pozitivne feedback-e pa ono reko samo da radi... A ono radi ali 2GB..."
Jos je lik imao preko 1000 feedback-a...

Eto, sad imas priliku za 1000 i prvi feedback :d

Jel ima neko savet za neki brzi flesh od 16gb a da nije preterano skup...
Kakav je Kingston-DataTraveler100-16GB? write do 10MB, (na snizenju 17 funti u uk prodavnici, nije ebay u pitanju).

Ja uzeo u Tehnomaniji za 2000din. ovaj Kingston. Ništa specijalno što se tiče brzine, ali sve radi kako treba ;)

@Jegor aj samo napisi koliki mu write speed (u tvom slucaju, dal izvlaci tih 10mb?)... A u tehnomaniji je cena ko preko...

Bas sa dvoumim izmedju njega i SanDisk Cruzer Contour-8GB, cena ista samo manji kapacitet (18mb write)...

Upravo sam kopirao 2 AVI fajla od po 700mb Total Commanderom. TC pokazuje oko 12500 klibytes/s dok kopira.

Evo malo rezultata od KINGSTONA HyperX

Prilozi

• Kingston DT HyperX.jpg
    Kingston DT HyperX.jpg
    170.1 KB · Pregleda: 122
  • HDTune_Benchmark_KingstonDT_HyperX.png
    HDTune_Benchmark_KingstonDT_HyperX.png
    45.8 KB · Pregleda: 132
koliki mu je write? najbitnije..

Jes' vala... sad je dobar deo flash-eva na, nekad nezamislivih, 30-ak MB/s u read-u...

Evo i READ i WRITE!:)

Prilozi

• Kingston DT HyperX 1.jpg
    Kingston DT HyperX 1.jpg
    120.9 KB · Pregleda: 159
Blagodarim, very nice... HyperX je opravdao naziv! :smoke:

Ma ovaj Kingston je skroz drugaciji od ovih obicnih DATA TRAVELER,ortak mi kupio od 4GB i poludis dok stavis 3 filma na njega!Dok ovaj moj Hyper X to odradi za cas!:p
Evo rezultata!:wave:

Prilozi

• Total Commander 1.jpg
    Total Commander 1.jpg
    129.2 KB · Pregleda: 138
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno