Šta je novo?

Unicredit banka

Koja je najjednostavnija opcija ukoliko hoću da odvojim karticu za internet plaćanja i račun gde čuvam novac?

Au, tek sad shvatam to ograničenje. Mislio sam da odvojeni paket štednje može da se otvori i uz niže pakete, a da je za Gold podrazumevan.

To je devizno plaćanje, a potrebno je da znate IBAN klijenta banke i SWIFT banke, pored imena, prezimena i adrese stanovanja.
Takođe se navodi razlog transakcije, mora da se upiše međunarodni kod.

Da samo što mislim da su realno male šanse da vam sami daju do 20-og. Pošto su se napravili ludi za Ananas vaučer i majci i meni. Pa kad se žališ tipa 21-og da nisi dobio odgovore da su prosledili nadležnoj službi na proveru gde čekaju da istekne do kraja zakonski rok za odgovor i odgovore poslednjeg dana kako je kao sistemska greška i kako ću uskoro dobiti vaučer. I onda taman sačekaju 20-og da pošalju što je tačno mesec dana kasnije.

Da li je neko na ovaj način uspeo da otvori račun bez odlaska u ekspozituru, nakon izbora virtuelne kartice? Da li je ovo uopšte tačno?

Prilozi

• Screenshot_20260109_124724_Chrome.jpg
    Screenshot_20260109_124724_Chrome.jpg
    181.7 KB · Pregleda: 72
Izgleda da su prećutno omogućili otvaranje uz video identifikaciju
Pitao sam preko chata agenta da li se može otvoriti račun na taj način, on odgovorio da mora u ekspozituri. Ali pokušaću preko linka ovog što si poslao.

Zvanično je ovo tek u pripremi, ne zna se kad će pustiti, ali stvarno je zanimljivo pitanje šta bi se desilo popunjavanjem ovog formulara, kad je već javno dostupan.

Zvanično je ovo tek u pripremi, ne zna se kad će pustiti, ali stvarno je zanimljivo pitanje šta bi se desilo popunjavanjem ovog formulara, kad je već javno dostupan.
Dobije se mejl sa linkom za nastavak procesa, gde se onda potvrđuje broj telefona, pa se posle formira lozinka, ali na naredni korak neće i izbacuje grešku.

Pretpostavljam da uskoro kreću, nadam se već od ponedeljka

Prilozi

• IMG_2498.png
    IMG_2498.png
    180.1 KB · Pregleda: 49
Dobije se mejl sa linkom za nastavak procesa, gde se onda potvrđuje broj telefona, pa se posle formira lozinka, ali na naredni korak neće i izbacuje grešku.

Pretpostavljam da uskoro kreću, nadam se već od ponedeljka
Probaj ponovo, tako sam ja uspeo, stigao do video poziva ali rade samo 8-19h radnim danom, pa cu videti u ponedeljak..

tj sacekao par minuta pa kliknuo ponovo na link iz mejla.

Ima li neke promocije trenutno? Nije mi poznato, a, opet, dosta vas hoće da otvori račun, pa se pitam otkud, hahah.

Ne pišu detalji na sajtu, a ne mogu ni da pomognem iz prve ruke jer ne znam nikog ko je iskoristio promociju, ali mogu da pretpostavim da je isto kako je bilo u ranijim sličnim promocijama. U jednoj takvoj, Lidlovoj, i sâm sam učestvovao, a vaučeri su nam slati preko mobilnog bankarstva. Ima odeljak sa dokumentima i vaučeri su nam prosleđivani upravo kao dokumenta. To je pratio i SMS od banke, koji je izgledao ovako. Dešavalo se, doduše, da su antidatirani, pa da treba promeniti podešavanja filtera kako bi se videli. Naravno, dešavalo se i da dosta kasne, to nije bilo neobično, ali je glavno da su na kraju svi stigli. To jest, nekima i nisu stigli sami od sebe, ali su im naknadno prosleđeni putem mejla, nakon upućenog prigovora.

Pokušao sam preko linka da otvorim račun, uspem da kreiram lozinku i izbaci mi da već postojim u sistemu, iako sam račun ugasio 2023.godine

Ja sam stigao do ovog koraka, ocigledno da nisu jos to aktivirali, jer nema operatera sa druge strane 🙂

Jos uvek mora licno za otvaranje racuna.

Prilozi

• viber_image_2026-01-12_15-27-57-918.jpg
    viber_image_2026-01-12_15-27-57-918.jpg
    60.9 KB · Pregleda: 33
Da li je neko uspeo da izvrsi devizno placanje preko aplikacije? Ja kreiram nalog ali on jednostavno nestane nakon toga, nema ga ni na cekanju ni u izvrsenim. Pokusavam da uplatim polisu zivotnog osiguranja ka Wieneru.

Možda im se nalozi na čekanju ne prikazuju kako treba? Ili je nešto karakteristično za domaća plaćanja. Nemam ličnog iskustva, ali znam da nekima bez problema prolaze nalozi ka inostranstvu, tako da u opštem slučaju to radi. Mogao bih možda da pitam da li stoje na čekanju dok se obrađuju, ako se već ovde ne javi neko sa ličnim iskustvom.

Da li neko zna vezano za njihove bankomate - da li je moguće očitavanje kartice preko Guglovog novčanika radi isplate?
Ili je i dalje jedina opcija za isplatu bez fizičke kartice mToken?

Moguće je, ali samo radi isplate dinara (uplata i devize ne može).

Čisto da napomenem, kada je reč o podizanju dinara, sada u suštini svaka banka to dozvoljava, i to ne samo svojim klijentima.

Dali je neko dobio vaučere za Univerexport, piše na sajtu do 20. u mesecu za prethodni mesec. Ja otvorio račun u decembru ali od vaučera za sada ništa. 😢

Nazad
Vrh Dno