Šta je novo?

Ukidanje rominga za Cg, Bih, Srb, Mkd, Alb, a možda i Grčka za srpske operatere

Izgleda da su u u telekomu ipak uspeli da razgranice prenosom potadaka iz okvira box 4 u 4, kada se potrose dodeljeni gb za roming sada naplacuju, a pre nisi ukoliko je broj bio u okviru box 4 u 4.

Pa eto imajte na umu to kada putujete.

Izgleda da su u u telekomu ipak uspeli da razgranice prenosom potadaka iz okvira box 4 u 4, kada se potrose dodeljeni gb za roming sada naplacuju, a pre nisi ukoliko je broj bio u okviru box 4 u 4.

Jel se naplacuje ili se blokira? Ako se naplacuje to je poprilicno opasna situacija znajuci koliko naplacuju po 100 KB. Ako nista drugo barem u aplikaciji se lako podesava limit. Bolje da blokira se broj nego da stigne neki astronomski racun.

Gde si testirao (država i mreža)?

Iskreno i ja, do nedavno je tako bilo. Probacu sad nam mom broju pa cemo proveriti, to je bilo na zeninom.

Mogu i ja da potvrdim, pre sam normalno trošio iz Boxa, (prošle godine u BiH i Crnoj Gori), dok sam pre 2 nedelje bio u BiH i stiglo mi obaveštenje da sam potrošio 50% količine interneta u Zapadnom Balkanu, i primetim da ima 3GB samo (kao i u paketu u Srb) .

Meni je i pre stizalo obavestenje... Ali kad potrosim, trosio je iz Boxa, sada vise ne... Mada presao sam na Soko lite pa mi je opet u mtelu sve neograniceno.

I meni je i pre stizalo obaveštenje ali nastavi iz Boxa. Idem u petak za RS pa ću i ja na Mtel da istestiram lagano za svaki slučaj :D

Ja danas bio u RS nisam testirao, trebao sam probati al nisam stigao da se bavim sa time.

Kad koristiš ''roaming kao kod kuće u zemljama Z. Balkana'' da li to znači da možeš na bilo koju mrežu da se nakačiš kad putuješ preko granice?

Da ako ti dozvoli rad. Tipa kod nas A1 ima samo 3G za mtel dok mts i yettel imaju 4G ali mts ima najbolji ping.

Evo upravo sam na MTel, nemam svoj internet na moravi i trosim box gigabajte, ne naplacuje mi nista vec 20min.
12,5din je bilo na stanju pre rominga.
Limit sam definisao na 480 din pa ako krene da naplacuje nece mnogo 😃

Prilozi

• IMG_4342.jpeg
    IMG_4342.jpeg
    65.9 KB · Pregleda: 46
Da ako ti dozvoli rad. Tipa kod nas A1 ima samo 3G za mtel dok mts i yettel imaju 4G ali mts ima najbolji ping.
Yettel ima najbolji protok na Eronet mreži. Po pravilu se prvo nakači na BH mobile, ali je tu skandalozno loš protok neta. Na mtel se najteže kači i to moraš skoro uvek ručno da izabereš i to tek iz nekog 5 6 puta.

Yettel ima najbolji protok na Eronet mreži. Po pravilu se prvo nakači na BH mobile, ali je tu skandalozno loš protok neta. Na mtel se najteže kači i to moraš skoro uvek ručno da izabereš i to tek iz nekog 5 6 puta.
to je tacno.Imam eronet karticu tj hallo.Posto sam potrosio net za zb na prepaid. Na toj kartici 6km me izaslo 80gb neta i sve se sabira.4km dobio sa karticom i dopunio jos 2km.Dok mi jedna a1 ludela i kacila me samo na mtel.

Na moravi 150 nemam prikaz koliko interneta imam u zoni 0, na mtel sam vec 6 dana i pocele su da mi stizu poruke kako mi se trosi kvota za zonu 0, 50% 80% i 100%.
Nakon potrosenih 500mb ili 1gb nisam siguran kolikosam imao pocelo je da mi naplacuje internet iako sam nakacen na 100gb, dakle deljeni internet vise ne moze da se trosi u zoni 0.

Nesto se ne secam da se morava i mogla nakaciti na deljeni net, mada mozda gresim ukoliko je bas davno nakacen.

A da nema deljenog neta u romingu nema i to vec par meseci.

Mogla je ranije, u medjuvremenu nosilac 100gb pre nego sto su uveli da vise ne moze, produzio ugovor.
Tako da sam do novembra na 100gb, a posle cemo da vidimo.

Posle pravac Soko, od kad su ukinuli deljeni net da ne moze u romingu za mene vrhunska opcija, prepustio sam deljeni net roditeljima i klincu.

Meni je problem sto na privatnom broju koristim samo internet, jako malo minuta potrosim i ovo mi je bila odlicna kombinacija morava koja kosta minimalno + deljeni internet..
Razmisljam da u novembru ako ne nadjem neku bolju kombinaciju uzmem kontrolu troskova ona moze na deljeni net no to je vec druga tema da ne davim

Zasto ne radi 4G uz mtel dodatak? Telefon mora da se forsira na mtel 3G da bi imao net (na mtel 4G se poveze bez problema ali nema nista). Jel to neka njihova fora?

To ti se dešava svuda ili samo na jednom mestu?Pitam jer je moguće da ti telefon ne podržava band na kojem je 4G.

Mozda ima 4g signal ali ne radi net.Imao na prepaid kartici isti slucaj u bih.Sa 3g forsiranjem radilo ali spor protok.Na kraju kupio hallo karticu za oko 2e se namirio za 3 dana.Samo prvo u obicnom telefonu aktivirao net da mi ne sljusti kredit.4km me pokrilo za 2 dana i dodao jos 2km i namirio sve se sabira inace

To ti se dešava svuda ili samo na jednom mestu?Pitam jer je moguće da ti telefon ne podržava band na kojem je 4G.
Da svuda je, normalno se konektuje ali ne radi net,

Mozda ima 4g signal ali ne radi net.Imao na prepaid kartici isti slucaj u bih.Sa 3g forsiranjem radilo ali spor protok.Na kraju kupio hallo karticu za oko 2e se namirio za 3 dana.Samo prvo u obicnom telefonu aktivirao net da mi ne sljusti kredit.4km me pokrilo za 2 dana i dodao jos 2km i namirio sve se sabira inace

Jeste prepaid je kartica, na 3G normalno radi ali konektuje se na 4G samo nema protoka? Jel to svima rade na prepaidu da ne daju na 4G internet?
A inace jeste los je protok na 3G. Nikad u Bosni se ne secam da je radilo brze od 8Mbps maksimalno.

Da svuda je, normalno se konektuje ali ne radi net,

Jeste prepaid je kartica, na 3G normalno radi ali konektuje se na 4G samo nema protoka? Jel to svima rade na prepaidu da ne daju na 4G internet?
A inace jeste los je protok na 3G. Nikad u Bosni se ne secam da je radilo brze od 8Mbps maksimalno.
Tako bilo i meni a na postpaid je radio 4g imao par gb pa probao.Jos u aprilu.Ja kupio hallo i tako resio problem.Smesne su cene gb na njoj ali aktivacija prvog dodatka preko ussd preko dumb telefona inace skida 0.5km za mb

Tako bilo i meni a na postpaid je radio 4g imao par gb pa probao.Jos u aprilu.Ja kupio hallo i tako resio problem.Smesne su cene gb na njoj ali aktivacija prvog dodatka preko ussd preko dumb telefona inace skida 0.5km za mb
Bice da je to problem, kontaktiracu preko chata sutra kad prorade da proverim,
A hallo mi nazalost ne znaci mnogo jer imaju samo 2G mrezu na datoj lokaciji... Tako da nista mi ne pomaze...

Oni pričaju za prepaid karticu.

Nazad
Vrh Dno