Šta je novo?

Ubrzanje Q9550

5 prolaza je premalo da bi ustanovio stabilnost.
linxd.jpg

Obe ploche su rev 1.0
ovo je skor sa extreme-om, koji ima solidan vdrop, 1.424v je on load, na skrinu je 1.488 na leru, a u biosu je 1.53v :) al zato ni da pisne.
sa ud3p su kasnije da probam ili za vikend, ali ona je sa fantomovim xeonom skichala, al je shljakala :)
za 4250mhz nisam palio klimu, znachi jedno 27-28c u sobi i fenrir vent sa ukljuchenom kontrolom obraja i otvorenim antekom 900.

Mislim da si me pretekao i postao srkiller-ov "mali bog" :d ebiga kad nisam u Nisu

Ja sam to isto testirao samo sa 1.36 V u loadu tako da imam prostora. Da sam na tvom mestu ne bih isao dalje i temp su prevelike ali bar si postao mali bog :p

Zatvori Antec 900 daje bolje temp zatvoren nego otvoren, imao sam ga pa znam.

Sve je to sjajno, 4250Mhz mesarski stabilno, ako Pike izvrti 50 krugova linxa sa 1.36V stabilno na 500*8.5 ja cu da poklonim kompjuter crvenom krstu. :d

evo 4.3ghz :)
sa klimom na 24c, da ne bi bilo 80+c :)
za 4.4ghz max 37min pod klimom na 17c :crash:

Prilozi

• 4300linx75.jpg
    4300linx75.jpg
    386.2 KB · Pregleda: 117
Lepo, zisni jos malo napon za 4.4, ploca provereno ide stabilno na fsb 517 sa 1.4v ;) .

Lepo, zisni jos malo napon za 4.4, ploca provereno ide stabilno na fsb 517 sa 1.4v ;) .

ma kakva tvoja plocha :) ovo je na ud3p sa naponom 1.36v na NB. na extremu za 4.4ghz trebalo bi da setujem napon u biosu na 1.6v da bi on load imao 1.488v, shto mi se ne dopada nikako, mada su temp nize za 2c na extremu, ipak onoliko bakra oladi plochu bolje od onoga na ud3p :crash:
ne puca plocha, vec cpu na 4.4ghz, ne moze da se ohladi za linx, chak ni sa klimom na 17c, temp su preko 80c

Svaka cast nego mnogo je 4.4 GHz za linx, nemoj dzabe muciti CPU :crash:

Jel si probao 4.25 GHz i 500 FSB to je 50% OC malo li je za quad, koji su ti minimalni stabilni naponi za CPU i NB pri 4.25 GHz ?

Poslednja izmena:
ma kakva tvoja plocha :) ovo je na ud3p sa naponom 1.36v na NB. na extremu za 4.4ghz trebalo bi da setujem napon u biosu na 1.6v da bi on load imao 1.488v, shto mi se ne dopada nikako, mada su temp nize za 2c na extremu, ipak onoliko bakra oladi plochu bolje od onoga na ud3p :crash:
ne puca plocha, vec cpu na 4.4ghz, ne moze da se ohladi za linx, chak ni sa klimom na 17c, temp su preko 80c

mislio sam na podesavanja u biosu. :wave:

Svaka cast nego mnogo je 4.4 GHz za linx, nemoj dzabe muciti CPU :crash:

Jel si probao 4.25 GHz i 500 FSB to je 50% OC malo li je za quad, koji su ti minimalni stabilni naponi za CPU i NB pri 4.25 GHz ?

jesam, 1.408v za cpu on load, a NB nisam neshto ispitivao, al mislim da moze na oko 1.3v, drzao sam za svaki sluchaj na 1.34/1.32 ne secam se tachno. i moze bez klime da linxuje :) na ~77c

@presretach
aaa...oket

evo ovo mu je neki max maxova sa klimom na 21c :)
mrzelo me vishe da palim klimu na 17c da bi vrteo an 4.4ghz

Prilozi

• 4350linx75.jpg
    4350linx75.jpg
    494.7 KB · Pregleda: 273
evo ovo mu je neki max maxova sa klimom na 21c :)
mrzelo me vishe da palim klimu na 17c da bi vrteo an 4.4ghz

Teraj srkillera da te od sada oslovljava sa "mali boze" Hebiga kada sam ja uskracen za to zadovoljstvo tj. nisam u Nisu. :D

Poslednja izmena:
Teraj srkillera da te od sada oslovljava sa "mali boze" Hebiga kada sam ja uskracen za to zadovoljstvo tj. nisam u Nisu. :D

ma terao bih ja njega da me zove jednim drugim nadimkom josh od kad smo igrali quake2 (MiB klan) al nisam siguran da se seca ,)

no, da ne idemo vishe u off, za svaki dan 4.25ghz je sweet spot za ovaj cpu

Poslednja izmena:
ma terao bih ja njega da me zove jednim drugim nadimkom josh od kad smo igrali quake2 (MiB klan) al nisam siguran da se seca ,)

no, da ne idemo vishe u off, za svaki dan 4.25ghz je sweet spot za ovaj cpu

J***c [MIB], alal vera na cedjenju. :Klanjanje

A Pike, tebe cekam da se konacno vratis u Nis i okacis te screenove, nadam se da ces to uraditi pre zime :)

Poslednja izmena:
Iscedio si ga definitivno, nemoj da kazes kupcu. :d

4.25 Ghz i 500 FSB je malo mnogo za svaki dan, mada volim okrugle brojeve bas me zanima koliko bi trajao. Ipak 4.00 Ghz pa da potraje posto se i5 i nije nesto proslavio.

@pike, ma gde je mnogo, sa dobrim kulerom u dobrom kucishtu on nece videti 65c ne znam sa chime da ga opteretish, a da to nisu torture testovi :)

Ha ha ha sta mu fali provereno radi na 4.4 GHz :d

@imenjak
naravno, shta bi ti za te pare, ne moze i jare i pare, sprzio sam mu trecinu tranzistora, a ovi shto rade, rade super, shta bi ti vishe :D

razmisljao sam o 8400 ali 9550 je malko vise futureproof a i ovaj Flight Simulator obozava Quad...

Ploca ve da se menja za neku P45 ali malko kasnije :0
Definitivno ti ne bih savjetovao uparivanje te ploce sa quadom, iz iskustva ti govorim, jer sam imao problema sa P5B i Q6700. Zato sam je i prodao i prelazim na P5Q-E.

@srv
moj ti je savet da ne uzimash p5q-e, mnogo je bolja gigabyte ep45 ud3p, govorim ti iz lichnog iskustva, bio sam zadovoljan ja i sa asusom, al ovaj GA ubija samo tako. cene su im iste.

mozda ja prodam moju koja je proveren primerak : )

salu na stranu obe ploce se kolju ali kod p5q-e, veliku ulogu ima i modifikovan mr KET-ov bios

:wave:

Vrh Dno