Šta je novo?

Ubrzanje Q9550

Imas P35 plocu srednje klase koja je ok za C2D, ali, klasika, sa quad-om nastaju problemi. Quad procesorima je potrebno dosta vise struje na samoj ploci (NB naponi, FSB napon iliti VTT), i tu treba biti oprezan jer naprimer VTT napon preko 1.45V moze ostetiti procesor. Za NB frekvencije preko 400Mhz sa quad-om moraju podosta da se povecaju voltaze, za nekih 450FSB ce ti trebati 1.55V za NB, i to automatski znaci da moras aktivno da ga hladis, dakle moras uperiti neki ventilator koji ce duvati na njega direktno. Mislim da mozes izvuci sa tom plocom do 450Mhz za q9550, to ti je oko 3800Mhz uz pristojne napone za proc, ali sama naponska na ploci ce se pregrevati i mozes imati problema ako sve to ne ohladis kako treba. Ipak ta ploca nije previshe dobar domacin za quad procesore. :)

Pozz

Poslednja izmena:
Dodji do mene pa probaj sa P45 :D

Mozeli neko ovo da mi objasni?

Prilozi

• Temp.jpg
    Temp.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 82
Realno jos uvek nema potrebe da se ovaj CPU ubrzava...
Ali to je ono u coveku uvek hoce brze...ili bese uvek hoce bolju ribu...nesto tako je sigurno :)

Ja sam moj Q9550 stavio na 3.4GHz, FSB1600, 8,5*400, voltaza cpu-a je 1.056v, a temperatura posle 20 min prime95 ne prelazi 60c sa box hladnjakom. sta mislite o tome:eyebrows:

^^
A tvoj samo na 3200?

Evo za svaki dan, moze i na 500 FSB, ali mrzi me da stavljam ventilator da duva, tj. nema gde da stane. :) Vcore 1.376v, vNB @ 1.36V. ;)

Untitled.jpg

Poslednja izmena:
Trenutno sam u BG pa koristim Lap inace bih vam pokazao svoga bogca. :D

Jedino sto ja ne klokujem za slikanje vec za koriscenje, ne mora za svaki dan ali da moze da se koristi po potrebi tj. da bude stabilno.
Jel dosta 500 FSB i 4.25 GHz sa 1.36 V na vazduhu ? :party:

Demios
je uzeo moj q9550 i plocu "terace" ga na vazduh i sigurno ce uraditi bolja podesavanja.
Cekamo rez. :wave:

Poslednja izmena:
Cekamo rez, samo mi nije jasno sta ce ti Demios, jel on to moze vise na vazduhu nego ti na vodi ?

Pike, ajd' stavi Very High LINPACK screenshot 20 min na vazduhu na 4.25GHz . :)
Zapravo, nemoj nista odgovarati na ovu poruku, samo okaci SS i postaces moj "mali bog" :D

Poslednja izmena:
Kad se vratim u Nis, ako moze 1h Prime trebalo bi da moze i Very High LINPACK. Probao sam Intel Burn test ako je to to 5 prelaza temperatura je bilo skoro 70 C. Ali cemu sve to ?

Nece da moze :D
Lepo sam ti reko da ne odgovaras nista, nego da okacis LINPACK 20min very high (tj. 4GB, 10x ciklusa)

... pa onda pricaj o stabilnih 4.25 na vazduhu :)

Poslednja izmena:
5 ciklusa je prosao sa 4 GB zasto ne bi 10, uostalom bas cu tebi da ispunjavam zelje. :D Znam valjda kada je stabilno a kada nije.

@pike
sumnjash u moje OC sposobnosti? :)
vec imam za oko 5c bolje temp nego presretach na vodi, 'ce da vidimo za koji dan.
mada, chini mi se da mu je kraj tu negde oko 4.15-4.20ghz, jedino shto su ove GA ploche lude shto se tiche fsb-a, 500 sa quadom k'o dobar dan.
probacu cpu i na mojoj UD3P, chini mi se da ima stabilnije napone dosta od Extreme-a, al zato skichi i pishti kad se cherechi :)

Ne sumnjam. ;)
Bolja pasta, dobro namesten i lapovan TRUE je zahebana stvarcica, moze biti bolji od vode.
Sto se tice CPUa takav je verovatno primerak.
Ja se kladim na UD3P svi rekordi su postignuti sa njom, moja nema da pisne, cvrci mi samo graficka.
Jedino me brine temp NB na dodir je vreo mora jedna 12 da ga hladi, nervira me sto nema NB senzor ali zato 500 FSB sa quadom kao dobar dan.

Koje su revizije ploca ?

Obe ploche su rev 1.0
ovo je skor sa extreme-om, koji ima solidan vdrop, 1.424v je on load, na skrinu je 1.488 na leru, a u biosu je 1.53v :) al zato ni da pisne.
sa ud3p su kasnije da probam ili za vikend, ali ona je sa fantomovim xeonom skichala, al je shljakala :)
za 4250mhz nisam palio klimu, znachi jedno 27-28c u sobi i fenrir vent sa ukljuchenom kontrolom obraja i otvorenim antekom 900.

Prilozi

• 4250linx75.jpg
    4250linx75.jpg
    473.6 KB · Pregleda: 90
Nazad
Vrh Dno