Kako vam se ovo čini? :d
Stiže mi jedan Cherry pick Q9550 ovih dana pa me interesuje koliki su vaši VID-ovi na Q9550?
Evo da se ja vrnem sa još jednim pitanjem.
Nesrećnim slučajem sam izgubio setovanja za OC, podesio sam po sećanju, ali LinX zabada (ceo komp) posle oko pola sata. Kome fali napona?
Pa čim zabada, nešto ne štima.
Znam da je ranije radio na FSB445x8.5, LinX je prolazio jako dugo (par sati), a sad zapuza posle oko pola sata.
Ovde nesto nije uredu, ne mozes da imas tako velike temperature pri naponu od 1.200v, narocito ne tako veliku razliku medju jezgrima?
Iskren da budem ne znam kakava je taj hladnjak sa performansama ali 1.200v i klok 3.8ghz su skroz ok i nebi trebalo da prelazi 65c narocitio ne kada se testira Prime95 programom, LinX je dosta bolji pokazatelj stabilnosti i daleko manje vremena mu treba, 75 prolaza sa kompletnim zauzecem memorije je sasvim dovoljno za svakodnevnu upotrebu.
Sve u svemu nista ti nisam pomogo![]()
Posle par dana googlanja problema i sizenja totalnog:S:
odlucio sam se na par stvari. Kupio sam novu AS5 i ponovio stavio kuler
ali prica je i dalje bila ista, 50C na idle, nebitno jel default ili OC, on je zakucao
na toj temperaturi
Onda mi je palo napamet da skinem jednu stranicu sa kucista, i gle cuda
temperatura je pala na 39C !!!!Sto ce reci da mi je kuciste furuna i da bi trebalo
uzeti novo sa boljim protokom vazduha.(a i novi kuler)
E sad sam se malo poigrao sa OC, i dobio sledece rezultate na slici.
Iz prilozene slike se vidi da su jezgra dosla na sasvim prihvatljivu temp
i da nisu velika odskakanja izmedju njih, ali.....
kad sam namestio ovo setovanje u BIOS-u i izasao iz njega, dobio sam dva zvuka
jedan kratki i jedan duuuuuugacki?!?!? Znam da je ovaj kratki zvuk da je sve u redu
ali ovaj dugacki me buni zato sto je Linx prosao bez problema.
nikako ne moze da ti valaj ta temperatura, prva 2 jezgra su presla granicu stabilnosti a zadnja su na granici a da si pustio 200 testova osecam da bi preslo i 85c nikako to ne valja...ne bi trebalo nijedno jezgro nikako da ti predje 71-72 pa i posle 100 testova... al sobzirom na klok...treba i dosta napona pa su temperature i ocekivane...mozda da poradis na hladjenju?
X48-DQ6 ima FSB Wall tacno na 445 fsb-a tako da sve preko toga sta god da uradite sa bilo kojim procesorom nema sanse da dobijete stabilnost.Proverio milion puta.Sto se tice GA-EP45Extreme nemoj neko da se za**** kao ja pa da je uzme to je toliko losa ploca da cete izgubiti i pare i zivce,takodje sam je licno isprobao milion puta dok je nisam prodao a sto se tice Gigabyte GA-EP45-UD3P izgleda da stvarno moze da izgura 4-4.2Ghz za Q9550.Nisam je imao u rukama radi testiranja ali to me podseca na onaj fenomen sa ASUS Commando plocom jeftina a bolje se pokazala od mnogih skupljih overclokerskih ploca.Svi koji imaju X48-DQ6 nemoj dzabe da je forsirate nema sanse dalje od 445 FSB-a da dobijete potpunu stabilnost(Prime95,linX,IntelBurn,OCCT).
X48-DQ6 ima FSB Wall tacno na 445 fsb-a tako da sve preko toga sta god da uradite sa bilo kojim procesorom nema sanse da dobijete stabilnost.Proverio milion puta.Sto se tice GA-EP45Extreme nemoj neko da se za**** kao ja pa da je uzme to je toliko losa ploca da cete izgubiti i pare i zivce,takodje sam je licno isprobao milion puta dok je nisam prodao a sto se tice Gigabyte GA-EP45-UD3P izgleda da stvarno moze da izgura 4-4.2Ghz za Q9550.Nisam je imao u rukama radi testiranja ali to me podseca na onaj fenomen sa ASUS Commando plocom jeftina a bolje se pokazala od mnogih skupljih overclokerskih ploca.Svi koji imaju X48-DQ6 nemoj dzabe da je forsirate nema sanse dalje od 445 FSB-a da dobijete potpunu stabilnost(Prime95,linX,IntelBurn,OCCT).
Drugo je terati sto veci fsb a drugo je imati stabilan racunar 24/7.X48-DQ6 moze da ide do 515 FSB ali to moze da posluzi samo za super pi a nikako za ozbiljan rad a sto se tice GA-EP45 Extreme to nikad nece biti dobra ploca a u moj prilog govori i stalan pad njene cene sto nije slucaj sa dobrim plocama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari