PCBeast
OC Guru
- Učlanjen(a)
- 30.11.2006
- Poena
- 585
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
brate, shta da ti kazem sem, promeni plochu
imao sam p5q-e i jednostavno plocha nije za kvad za svaki dan, ulazila mi je i na 520 sa q6600 u win al prime...no way ni na 490mhz...tako da.....
prva slika je bez klima na p45 extremu, pa su ler voltaze malko otishle na gore, inache on load je bilo koliko se secam na 4250mhz ~1.408v
druga ti je na ud3p sa klimom na 24c, on load je bilo 1.424v-1.440v
Cuo sam jos od ranije od nekih kolega ako se to odnosi na Gigabyte P45 Extreme plocu da je extra i da gura velik FSB sto se da videti i iz prilozenog..
Recimo kod mene na Rampage Formuli nije moguce postici veci FSB od 490 mada uticu razni faktori pocev od memorije kako i do samog biosa ploce.Za sad se vrtim oko 4.4 Ghz stabilno sa mojim Q9650 ali sa drugim biosom koji sada ne koristim upravo iz razloga memorije koja mi pravi problem..Generalno cenim da P45 postize bolje rezultate tj veci FSB od X48 mada se u nekim situacijama i testovima pokazalo kao i netacno tj mozda kao i gora varijanta.Sve zavisi i od ploce do ploce od vendora do vendora kako i do samog primerka CPU-a.Ovaj test kod tebe je vrh,san za svakog smrtnika.Svaka cast:smash:
Poslednja izmena: