Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a - Zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da stvarno... kad ce novi paketi od 16mbps?
Meni je to hitno potrebno... nezasit sam.
Ne mogu da cekam duze od 5 minuta da mi se downloaduje film!

Auu 5 min, pa ti onda definitivno treba da se preseliš negde, npr u Japan. Tamo daju običnim userima i 100Mbit a možda i više ;)

Neznam dal si bio sarkastican al meni bi realno trebalo 16mbps jer skidam blu ray ripove od po 8gb i vishe..

Po tvojoj priči ispade da je ovo kraj puta za razvoj interneta u Srbiji :)

Sutra se ADSL oprema lako može zameniti VDSL opremom (VDSL2 može da podrži brzine i preko 100Mbit), a ima i drugih rešenja... Ovo je tek početak ;)

Naravno, ali VDSL2 se vec na 1.5 kilometar ponasa kao i adsl koji trenutno imamo. Prednosti te tehnologije, i ulaganje u istu se po meni isplati samo kada su korisnici udaljeni do 500 metara od centrale (tada se uz sve ostale preduslove moze postici 100 mbit). Ja nisam siguran da kod nas postoji dovoljan broj telefonskih centrala, tako da vecina korisnika bude "dovoljno blizu". Zato i mislim (a gledajuci iskustva okolnih zemalja) da su kablovski neti optika glavni pravac za buduca ubrzanja.
Ovo kazem iz razloga sto kad jednom razvuces optiku, u principu si resio last mile problem za sva vremena. A da je skupo, jeste :d

Sad kad nam trebaju prave informacije, ovi iz PC Press-a lupetaju k'o nenormalni...

Ne znam sta svi kukate, rekli su od 1. januara i tada cete dobiti. Ko je dobio ranije treba da bude srecan, ostali ce dobiti 1. i kraj price. Ko da disete preko tog interneta pa cete izgubiti dah...

A ovi sto nas porede sa japanom bi mogli da se spuste na zemlju i ne zive u bajkama.

Pazi ovo je tema o netu,i pošto je država demokratska svako ima pravo na svoje mišljenje...Shodno tome,ja i Nothingam iznosimo svoje mišljenje,a tvoja prva rečenica je sasvim nepotrebna i van mesta(ne znam šta si mislio da postigneš,ali ako si mislio da izmisliš toplu vodu,to teže jer je već izmišljena)
Što se tiče drugog dela rečenice,može biti i ne mora....Ponavljam,kako za koga,ima ljudi koji su se već javljali ranije i objašnjavali zašto im treba brži net,imaš dugme za pretragu,pa se posluži

Dovoljno sam pametan da ne odgovaram na tvoje provokacije. Ja bih tebi dao dial up jedno godinu dana (jer ja do dolaska ADSL-a nisam imao nista drugo i srecan sam i sto ovo imam) pa bi ti pevao drugu pesmu prijatelju ;)

U svim tim pricama oko razvoja, iz aviona se vidi da Internet najbrze napreduje, sve ostalo ide maltene u nazad. :wall:
Ko da je to najvaznija stvar na svetu :smoke:

Verovatno covek smatra da Srbija treba da ima japanski standard od 1Gbbit/s za 10$ pa mu ovo ne odgovara.

@BEGINER
Logicno je da je najjaci proizvod UVEK i najskuplji, a u mnogim slucajevima i jako jako skup da mu je i odnos cena performanse jako slab. To se tako radi kod gotovo svih IT proizvoda, ne znam sta bi ti hteo? Na veliko da ti bude jos jeftinije. Nisu ti to krompiri.

Poslednja izmena:
Telekomov adsl korisnik sam Paketa 1500/128 malopre sam proverio u modemu 2048/188 Zvanicno !!! :)

Smederevo, Sezam, povecano na 1024/128 prepodne.
Inache Sezam deli kape i shalove sa njihovim logom(bar kod nas) za korisnike koji uplacuju usluge ovih dana.:D

Verat, Kragujevac 768/64 ===> 1024/128

Poslednja izmena:

Znate li koliko placam ovaj paket?

Poslednja izmena:
http://www.verat.net/sr/novosti/2008-12-25/novo-povecanje-brzina-adsl-paketa-od-1-januara-2009/

Obaveštavamo vas da od 1. januara 2009. godine VeratNet uvodi nove, veće brzine za ADSL uslugu.

Postojećim korisnicima brzine će automatski biti povećane na sledeći način:

* 768/64 Kbit/s na 1024/128 Kbit/s
* 1536/128 Kbit/s na 2048/192 Kbit/s
* 2048/192 Kbit/s na 4096/256 Kbit/s

Očekuje se i uvođenje novog, četvrtog paketa u kom će download biti neograničen a upload 768 Kbit/s.

Ukoliko još uvek niste korisnik ADSL usluge, pravi je trenutak da se prijavite.

Podsećamo vas da su naši ADSL paketi bez ograničenja protoka idealni za gledanje video fajlova, slanje velikih mailova i besplatno telefoniranje preko Interneta.

:shock:

Poslednja izmena:
Evo meni su ubrzali, a imam i IPTV i speed-up...

Koja je definicija tog "neogranicenog" downloada ? :D

379299274.png

Download je vise nego zadovoljavajuc,ali upload je i dalje shit.
Doduse,malo je veci nego ranije...
Sve u svemu,ja zadovoljan :D

Imam speed up aktivan i jos uvek nista, modem setovan na 2Mbps.

PTT Net, izgleda da je vec doslo do odredjenog povecanja. Imao sam paket 1536/128, speedtest pokazuje da je sada 1700/160.

Download bio 160 Kb/s a sada je oko 205 Kb/s.

Barem napiši odakle si? Povećanje ne ide po provajderima, već po centralama.

Doslo je do povecanja brzine u Cacku-centar

Došlo do povećanja i u KŠ-u, centrala u Prnjavoru.

Jedino u nesrecnoj Mitrovici nema jos povecanja.

Evo i Blokovi, PTT net. Speedtest mi izbacuje neke nebulozne rezultate, ali Du meter pokazuje oko 446 kB/sec.

Poslednja izmena:
Kod mene, ptt/NS/Telep jos uvek nista... ponadao sam se kad sam video u LOGu ADSL rutera da je veza pukla dok sam bio odsutan, ali na kraju corak. A od kada sam upgradeovao FW na ruteru (DSL-G624T) nemam gde da vidim line rateove niti bilo koje detalje o kvalitetu veze. :mad:

Poslednja izmena:
Evo i u Blokovima povećanje, Beotel, a radi sada kao dial-up :mad:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno