Šta je novo?

TWS slušalice

Hteo sam da probam Bang & Olufsen EX kada već kao imaju najkvalitetniji zvuk i pale su na 430$cad. Stigle danas. Vrlo neprijatno iskustvo od same proste aplikacije, preko update koji je trajao pola sata do veoma niskog voluma ili sam ja ogluveo🤣. Na 50% se veoma tiho čuje dok sam na recenzijama video da je među jačim u tom segmentu. Onda uzeh soundpeats free 2 classic od tasta i vidim da su glasnije za 25$🤣🤣🤣. Čak i na 100% nije da sad moram da smanjujem nego opušteno mogu da slušam na max. Moguće i da je do mene ali je i supruga potvrdila slično. Što se tiče kvaliteta zvuka tu je velika razlika naravno i nisam čuo ništa bolje do sada. Uzeću od šuraka samsung buds pro2 baš da uporedim a naručiću i Sennheiser TWM3 sa amazona pa koje budu bolje ostaju. Stvarno razočaranje u ovom premium segmentu osim ako nisam dobio felerčinu🤔. Testirao flac i atmos(video), kao i tidal. Probao i Comply. Je l' može neko ko je imao B&O EX da potvrdi glasnoću na 50%, 75 i 100%?

Došao sam do Bose QuietComfort Earbuds II slušalica.
Čovek je dobio to za neki dug, i doneo preko bare ovde.
Bukvalno sam skinuo celofan sa njih, imaju samo kutiju i nista više.
Video sam da su i više nego solidan izbor, pogotovo za anc i kvalitet zvuka(što je i najbitnije valjda).
Koliko to vredi, ne bih da ga oštetim mnogo?

199US$ na Amazonu (BF) a regualrna 299, u ostatku sveta ~ 300€ i više, kod nas 42k din (podavnica). Mogao si i sam da proguglaš
U vaše odnose i dogovore, teško da će iko da se meša

Hvala, slabo se razumem u tws.
Koristio sam neke redmi buds pro 4, ja sam i njima bio zadovoljan jer ih koristim samo u teretani i ponekad u prevozu.
Uzeću u obzir da nemaju kutiju, onu dodatnu opremu i garanciju.

Stigle Sennheiser TWM3 i mogu da kažem da sam oduševljen bio dok nisam krenuo da čitam iskustva u vezi kontrole kvaliteta i kako crkavaju same od sebe🤦‍♂️🤡 Odmah da kažem da je glasnoća na strani TWM3.
Neko moje iskustvo za ovih par sati poređenja B&O Ex i TWM3. Bukvalno sve je na strani TWM3 osim kvaliteta zvuka(vrlo su blizu), a i to je kako kome jer obe su stvarno fantastične što se toga tiče. ANC, app, mikrofon i pozivi, BT konekcija sa tv-om, bolja izolacija(osoba pored čuje manje ono što slušam) zvuka, touch kontrole i naravno cena(280$cad trenutno na popustu za crni petak).

Imam Soundpeats Air 3 Pro kupljene pre godinu dana i do danas su radile besprekorno. Od jutros, iz cista mira, nemam zvuka u levoj sluski. Mislio sam da je do setovanja na kompu, rasparivao ih brisao iz device managera, restartovao komp i dalje se nista ne cuje iz leve sluske. Isti slucaj i kad ih povezem preko mobilnog. Sta preporucujete ?

Soundpeats capsule 3 pro, na aliex, sa raznoraznim kuponima izadje 37 dolara, isplati li se?

Uradio hard reset Soundpeats Air 3 i sad uopste nije vidljiv na listi bt uredjaj :|

Omg, problem je bio u kontaktu gde uleze leva sluska, nije uopste blinkalo zeleno kad sam je vracao. Ocistio tu bakarnu "plocicu" i baza pocela da detektuje i levu slusku kad je vracam. Kad je to "reseno', odradio ponovo hard reset i sad se uredja vidi u listi bt uredjaja i rade obe sluske.

Soundpeats capsule 3 pro, na aliex, sa raznoraznim kuponima izadje 37 dolara, isplati li se?
Isplati se, ali vidi ima li sta bolje za tu cenu. Imam ih vec 2 meseca, za ~50 dolara ne zameram. Bas mi nesto slab ili mi ne lezi (pomaze tu eq), mozda zbog tipova. ANC odlican, mikrofon za poziv odlican.

Xiaomi listed Redmi Buds 5 Pro earbuds for 399 yuan (56$) ahead of its Redmi event​

Redmi-Buds-5.jpg

Koje slušalice (bubice) bi preporučili za TV sadržaj? Dakle, prvenstvena namena bi bila povezivanje sa TV-om, za filmove, sport, ...

TV je LG C1

Sin ima AirPods pro 2 ali ja ih ne koristim, a ne bih da se "pružam" toliko finansijski.

Druga namena je online sastanci preko laptopa, tu verujem da bi poslužile bilo koje.

@DukeLander , jesi li i posle godinu dana zadovoljan sa SENNHEISER CX-Plus TW1? Mogao bih uz G bodove da ih kupim za 14k din.

Kakve su Redmi Buds 3 Pro? Video sam Mančiniu recenziju, a njih bih uz G bodove mogao da uzmem za 4500 din.

Ja sam probao tri i nijedne bluetooth bubuce nisu sjajne. Uvek sam čuo neko krckanje s vremena na vreme u toku filma. Za to koristim gejming sluške steel series nova 7p i odlične su.

Ima li neko Technics AZ60-M2? Čujem zveckanje/pucketanje (clicking/rattling?) u levoj bubici kad je upaljen ANC ili Ambient mode, i prilikom poziva. Kad ugasim te modove onda je tišina, ali i tada se prilikom poziva pojavi taj zvuk. Pisao sam supportu, razmišljam da ih reklamiram što mi naravno smeta jer su stare jedan dan.

Ako nije opisano u opisu proizvoda da je krckanje normalna stvar, nema sta da razmisljas

Odluka je promenjena, sad su u opticaju JABRA Bežične bubice Elite 4 Active TWS. :D

@hsv.stoned je kačio ovaj link:

Uz G bodove ih mogu uzeti za 5k din.

Kupljene i preuzete u radnji (iskreno, pomislio sam da mi ne ponište poružbenicu, malko sam se natezao s ovima u G radnji ali kako sam bio uporan izašao sam sa slušalicama iz iste). Rade lepo sa TV-om. 😀 YT na Androidu se lepo čuje, sutra testiram kako to izgleda na iOS i povezivanje sa laptopom. Moje prve bluetooth tws slušalice pa ne znam sa čim bi ih uporedio. Komfor je tu, nadam se da će da potraju. Rekao bih da sam povoljno prošao (skinuo sam oko 50% BF cene pomoću G bodova).
Screenshot_2023-11-26-00-50-02-180_com.google.android.gm-edit.jpg

Redmi-Buds-5-Pro-Colors.png

Quick specifications:
  • Ceramic coaxial dual-unit design; round pebble case design
  • 10mm piezoelectric ceramic tweeter
  • 11mm titanium-plated dynamic subwoofer
  • Bluetooth: v5.3 (Bluetooth Low Energy / HFP / A2DP / AVRCP)
  • Maximum noise reduction depth: 52dB
  • QQ Music’s Zhenpin Master Tape and Zhenpin Space Audio
  • NetEase Cloud Music’s NetEase Cloud Sound
  • Kugou Music’s Viper Atmos
  • AI adaptive adjustment
  • 49ms low latency
  • 4kHz noise reduction frequency band
  • 9m/s wind noise resistance for calls
  • Battery life: up to 38 hours total battery life
  • Quick Charging: Type-C charging; 5 mins = 2 hours of music playback
  • Supports LHDC 5.0, Hi-Res Audio, Dual mode
  • IP54 dust and water proof
  • Supports Xiaomi headset App

Poslednja izmena:
Kolege, kakvo je misljenje o Moondrop Spacetravel sluskama? Sad na aliexpressu mogu da ih uz kupone uzmem za 5-6 dolara 😀 naravno da za te pare ne moze da se pogresi, nije mi ni pitanje da li vredi tih para, vec vise uopsteno vredi li i tih 25 dolara koliko su redovno, ti ima li sta bolje do 25 dolara? Usecase iskljucivo teretana, za ostale scenarije imam jos 3,4 para bubica.

Potraži malo po netu. Ako su makar u rangu QCY 13, onda vrede
Istina, za 5-6 dolara kupio bih ih kakve god da su, ako nije pecanje. I sa debelim popustima pa su oko 15 $. Proveri prodavca/prodavnicu.

Potraži malo po netu. Ako su makar u rangu QCY 13, onda vrede
Istina, za 5-6 dolara kupio bih ih kakve god da su, ako nije pecanje. I sa debelim popustima pa su oko 15 $. Proveri prodavca/prodavnicu.
Zvanicna moondrop prodavnica, nego upalo u super deals + kupon koji imam pa zato izadje tako malo.
Citao sam i gledao recenzije, nego me interesovalo misljenje i forumasa, mozda neko i koristi vec, pa iz prve ruke da cujem.

Koje slušalice (bubice) bi preporučili za TV sadržaj? Dakle, prvenstvena namena bi bila povezivanje sa TV-om, za filmove, sport, ...

TV je LG C1

Sin ima AirPods pro 2 ali ja ih ne koristim, a ne bih da se "pružam" toliko finansijski.

Druga namena je online sastanci preko laptopa, tu verujem da bi poslužile bilo koje.

@DukeLander , jesi li i posle godinu dana zadovoljan sa SENNHEISER CX-Plus TW1? Mogao bih uz G bodove da ih kupim za 14k din.

Kakve su Redmi Buds 3 Pro? Video sam Mančiniu recenziju, a njih bih uz G bodove mogao da uzmem za 4500 din.
Ako ti odgovara taj tip slušalice, za TV će još bolje da ti radi SOUNDPEATS Air 3 Pro. Imaju dosta manji lag od apple, a zvuk je sasvim sasvim dobar, uz personalizovan EQ, što takođe nemaju airpods.

Ne koristim ja airpods, moj sin. :)

Kupljene su JABRA Bežične bubice Elite 4 Active, sasvim lepo rade sa TV-om, Zoom preko laptopa isto OK, tako da je to ispalo super.

Стигле анкер x10.
1701778464261.png

За тих неких 50е колико су сада на алију, одушевљен сам.
Највећи утисак је тај колико су удобне. Теретана, трчање, уопште се не осете. Ротирајућа кука супер фора, лакше се наместе и стоје у увету, видећемо како ће се понашати током времена.
Имао сам анкер и пре, и чини ми се да је дифолт звук остао исти. Немам на том пољу толико знања, свакако одлично леже уз електронику, бас доста пријатнији од неких претходних јефтинијих које сам имао, jLab неке са кукицом.
ANC доста добар, могу да се слушају и преко оне јаке музике у теретани. Једина замерка што су некако тихе слушалице генерално, или ја почињем полако да губим слух, или можда окривим запушеност од прехладе.
Добра ствар је што су дугмићи уместо тач контрола, па не морам сваки пут да се изнервирам када променим песму у сред рађења трицепса. По дифолту очајне контроле на слушалицама, рецимо нема враћање песме уназад. Али се то да средити на апликацији.
На апликацији постоји и неки клизач где се контролише утицај ветра, мада нисам трчао напољу да бих то проверавао.
Исто океј ствар, може се инсталирати апк, средити све што треба, и обрисати је, контроле остају упамћене.
Немам појма каква је ствар са батеријом, али поучен искуством и неком логиком, сумњам да ће анкер заказати на том пољу.

Je l ima neko Xiaomi Mi 2 Pro TWS? Ima ih na popustu sa 12000 na 5000 u jednoj prodavnici, imaju ANC i 3 mikrofona po slusalici i deluju kao dosta dobra kupovina.

Jel koristi neko ovakve sluške koje ne idu u uši da mi preporuči neke sa alija? Imam jabra elite 2 ali ne mogu da podnesem više sluške u ušima a leti se znojim sa onim džombastim sluškama sa sunđerima. Najviše mi trebaju za yt, podkaste i za filmove preko tableta. Da drži baterija do nekih 7h.

Prilozi

• IMG_2309.jpeg
    IMG_2309.jpeg
    358 KB · Pregleda: 37
Izdaju me redmi buds 3 lite posle nepunih godinu dana korišćenja. Neće slušalice da se pune dok su u kućištu. Svaki put kada izvučem slušalicu baterija je skoro prazna.

Sta je preporuka od sound peats-a u ovom trenutku...za do nekih 50-60 eura ?

SoundPEATS Truengine 3 SE sa bt 5.2, imao sam ih, odlične su, SoundPEATS Sonic ako voliš basove, Soundpeats Free2 Classic Mini, a pogledaj review za edifier tws1 pro, stariji model ali su ih nahvalili. prve dve imaju aptx...

Nazad
Vrh Dno