Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Žalio sam se ovde u vezi 0800/100-100 koji stoji na zvaničnoj stranici Telekoma..
zaboravite na ovaj broj ! jer je i posle 10 dana zauzet :smackbum:

koristite ovaj: 19813 !

tu sam i dobio info da NE MOGU da se prijavim na IPTV HD jer mi je u toku probni period IPTV-a od mesec dana.. ajd da kažem da je to i razložno objašnjenje..

Tako da ću čekati još mesec dana da bi mogao da se prijavim na HD, pa da dobijem noviji STB.. svejedno ću morati da platim 460 dinara za HD paket, al onda sledeći mesec mogu da isključim taj dodatni paket, pa će mi ostati taj noviji STB. nadm se :cigar:

E sad ja i nemam TV sa HDMI-jem nego želim noviji STB koji bi možda rešio problem sa mračnom slikom preko SCART-a..

a druga bitnija stvar:
kupio sam SCART adapter za dva ulaza i jedan izlaz i ima jedan prekidač kojim se bira ulazni SCART (na jednom ulazu je nakačen STB, a na drugom digitalni player).
problem je u tome što STB GAZI SCART signal drugog uređaja ! STB je praistorijski AMILO NEt 125.

Naravno treba mi taj adapter da bih elegantno preko dugmeta menjao uređaj koji želim da koristim (STB ili digitalni player), taj SCART adapter izgleda ovako:
https://secure.kupindo.com/KupljenPredmet/10336665

i ispravan je, jer sam ga probao sa običnim video rekorderom i digitalnim playerom (dakle nije do SCART adaptera, dugme normalno radi - filtrira jedan od drugog ulaza).

jednostavno signal sa STB-a preko SCARTA pregazi bilo koji drugi uređaj povezan preko SCART-a, čak ia ko je između njih filter ?!

e sad, možda taj filter u adapteru nije dovoljno dobar, ali da li neko ima iskustva sa ovim na AMiloNEt-u 125 ?
želeo bih da izbegnme čupanje SCART-a iz adaptera..
..ili će mi se problem rešiti sa novim STB-om :trust:

:wall:i da li je moguće da filmovi koje iznajmim (video on demand) traju samo 2 dana ? narokao sam jedno 12-13 besplatnih koje bi gledao kad stignem.. pogledao jedan ceo, i danas su mi svi nestali, a vreto sam ko ludak jedno sat vremena u izboru svih filmova da bi ih izabrao.. pa kakva je to glupost ?!?!

Gde si ti našao besplatne filmove na on Demand? Ja dosad nisam. Jedino ako nemaš uključen HBO. Ako su HBO OD možeš ponovo da ih iznajmiš. BTW, je l' radi nekome Viasat History prevod?
Nakon onog sinoćnjeg šoka i Pink Realytija, još malo nedostaje da pređem na Total. Imaju onu akciju tri meseca za dinar. Da se oslobodim ovog penzionerskog smeća. Čvrsto sam verovao da je IPTV televizija budućnosti, ali to je samo san snova mentalno zaostalih i penzionera koji ne znaju šta će od sebe.

pa imam dosta besplatnih filmova da izaberem, a na HBO on demand su apsolutno svi besplatni.. valjda zato što sam u tom mesec dana promotivnom periodu ?! ;)
al kažem glupo je da potrošiš sat vremena vrteći katalog tih silnih filmova, izabereš 12 besplatnih lkoje ćeš da gledaš čim stigneš (sav srećan ko malo dete :), i posle 2 dana ih nema u listi izanjmljenih?! naravno da ih treba sad ponovo tražiti, a znaš kako sve sporo vrti :/

Da li neko ima problema sa pikselizacijom slike kada se koristi wifi? Primetio sam da prilikom kopiranja nekog fajla sa racunara A > B putem wifi-a (HG 552 A1) dolazi do prikeselizacije slike da IPTV postaje prakticno neupotrebljiv. Nije mi jasno kakve WiFi ima veze sa IPTV servisom, jedino sto mi pada na pamet je da telekomov ruter nema dovoljno snage za sve procese :S

Ja kad upalim torrente IPTV postaje katastrofa, pixeli samo iskaču, ne može da se gleda, samo restart pomaže. Još koji dan i prelazim na SBB, ovo je smejurija od usluge.

Sve zavisi od parametara linije. Ja problem sa pikselizacijom imam samo kada pustim snimljeni sadržaj, a računar punom parom sikda torrent. Isključivanjem utorrenta sve se vraća u normalu.

To se desava i kod mene, nako 3-4 prijave `smetnji` nista nije reseno. Svaki put nakon prijave oni meni malo `nabudze` liniju i download se sada mozda ukupno podigao za 1mbps ali je problem pikselizacije ostao. Kako som gore napisao, zakljucio sam da je problem na korisnikovoj strani zbog losije opreme ili pogresnih podesavanja iste. Telekom 3 prsta : )

IPTV je zlo ako je malo losija linija,moj kum ima 1.5 internet a trebao bi 6 i kazu takva mu je linija a prvi mesec je imao 6 i sad im ne moze bash nista i proklinje IPTV a pod ugovorom je...

Ne, znam evo mojih parametara recimo

PFNv2kq.jpg

Da li je neko danas imao, od popodne problema sa internetom ? u smislu da se gubi ping (DNS), mislim IPTV radi sve vreme, pa i torente.. ali internet stranice ne.

kod mene je DNS zakucan na google-ov: 8.8.8.8 i 8.8.4.4 ali danas malo on nije radio, pa sam vraćao na default Telekomov na ruteru, a malo taj Telekomov nije radio ?
ili grešim...

Da li je neko danas imao, od popodne problema sa internetom ? u smislu da se gubi ping (DNS), mislim IPTV radi sve vreme, pa i torente.. ali internet stranice ne.

kod mene je DNS zakucan na google-ov: 8.8.8.8 i 8.8.4.4 ali danas malo on nije radio, pa sam vraćao na default Telekomov na ruteru, a malo taj Telekomov nije radio ?
ili grešim...

Ja imam tih problema poslednjih nekoliko dana. Nisam menjao DNS-ove,drzim Telekomove jer se pokazalo da mi je ping najbolji preko njih.Znaci nisam jedini.

Ne, znam evo mojih parametara recimo

PFNv2kq.jpg
SNR za downstream je "podnošljiv", mada je pitanje kako se menjaju ove vrednsoti sa opterećenjem veze. SNR za upstream je dosta loš. Ukoliko bi se smanjio downstream line rate (to rade na telekomovoj strani), SNR bi sigurno dobio veće vrednosti. Linija bi bila stabilnija i mislim da ne bi bilo više pikselizacije. Meni Downstream line rate stoji na 10000 i pikselizacija je samo u slučaju koji sam naveo. Kada je DLR bio na 12000, dolazilo je do pucanja veze.

Upravo potpisao box 4, bio pre toga na box 3 znaci bez iptv i 6mbit, e sad, prosto sam iznenadjen koliko sve dobro radi, vidim povecali mi downstream na 12mbit (zbog iptv) , rezultati govore konstantno u bilo koje doba dana oko 7mbit downstream, sto nisam nikada imao bilo je uvek oko 5, ping se nista nije povecao, pikselizacije nema, slika gotovo savrsena, ali opet zavisi od kanala do kanala, toliko ja zadovoljan
, ping mi inace od 10 do 25 nikada preko

Ja od jutros posle ovog upgrade iptv sistema,nema sliku na dodatnom stbu. Na glavnom stbu sam dobio sliku koja je bila razvucena, ali sam u opcijama tv-a podesio format slike na wide i ok je. Ali na dodatnom, imam sliku sve do polja za kucanje lozinke za korisnika. Lozinku prihvati i od tada slike nema crno sve , ton ima,saltam kanale sve radi samo slike nema. Probao i restart modema, stb vise puta i nista

predao zahtev za HD IPTV da bi konačno dobio novi STB..
i dobio sam isto AMILO, ali 5001E model koji ima HDMI.

ja imam stariji TV samo sa SCART-om i moram priznati da mi je sad slika oštrija, i slika više nije toliko tamna (iako je opet SCART konekcija, a ne HDMI),
takođe i prebacivanje kanala je sigurno duplo brže, a rad u meniju munjevit ! pohvale !
možda je to poboljšanje brzine usled update između 15-16-tog, to ne znam..

Nije, taj STB radi mnogo brze. Jel si imao pre ovoga IPTV? Ili si sada prvi put uzeo? Jel ti prvi mesec HD besplatan? I mozes li da odustanes od HD-a posle prvog meseca? Jesi licno predao zahtev ili moze telefonski? Gomila pitanja. :)

nažalost nije mi besplatan prvi mesec, plaćam 400 diin.. možda zato što mi je prošli ceo bio besplatan i promotivan u FULL-u.
morao sam da dođem u poslovnicu i donesem STB u kompletu i da potpišem anex ugovora za IPTV HD..
međutim, mož da se raskine, kažu da to nije problem, nema penala.
i ne vraćam taj novi STB, JUPI !

Zato te i pitam. Mene tih par HD kanala ne zanima, imam ih na stotine preko satelitske. Uzeo bih taj sa HDMI izlazom, jer je dosta brzi, a i mozda je bolja slika. Jesi li im se najavio da ces da zamenis ili si se samo pojavio u poslovnici?

slobodno najavi telefonski da hoćeš HD IPTV..
javiće ti se govorni automat sledeći dan, pozvaće te na mob.. (sa onim digitalizovanim glasom.. zastrašujuće iskustvo ;) i obavestiti gde da dođeš..
spakuješ stari STB u kutiju sa svim dodacima i odeš, zameniš, potpišeš aneks..
meni je slika manje tamna sada preko scarta, nije više odsečen levi deo slike (uvek je bilo isto i kao AUTO i kao 4:3).. brže prebacivanje kanal, kao i munjevit meni (u odnosu na to kako je bilo ranije)..

pozZzZ

Koliko ti je brz ADSL? Mislim koliko Mbita? Znam da sam pre morao sam 8 da smanjim na 6 da bih uzeo IPTV, pretpostavljam da sad moram da smanjim na 1Mbit da bih uzeo HD varijantu.

Koliko ti je brz ADSL? Mislim koliko Mbita? Znam da sam pre morao sam 8 da smanjim na 6 da bih uzeo IPTV, pretpostavljam da sad moram da smanjim na 1Mbit da bih uzeo HD varijantu.

4/1 Mbit i dalje, iako je uključen taj IPTV HD.. al to je valjda odvojeni kanal..
planiram da pređem na Box sledeći mesec, pa će biti 6Mbita

Ja od kad sam presao na box od pre 2 meseca stalno mi puca net,doduse ipak imam hd i dodatni stb ali je pre box-a radilo bez prekida.

I meni se resetuje modem,puca link..dolazili dva puta iz telekoma, jos uvek nisu otrkili u čemu je caka.

Nazad
Vrh Dno