evo samo da se pohvalim ovom, nazovimo novom uslugom, telekoma.
Otisao sam do Oriona, ciji sam korisnik vec 3 godine, da uzmem svoj MIK i otisao u telekom u utorak ujutru. Danas sam vec bio po svu opremu ili ti, HDTV STB, obican STB, i HG520c adsl modem/router ili sta vec... Sve je proradilo i radi savrseno samo za 1.5 dan, ne mogu da verujem da cu ovo reci ali moram da pohvalim Telekom, brzo, efikasno i jeftino...
e sad ovako, uzeo sam Click4 + IPTV sa dva STB-a od toga jedan HDTV koji je krajne simpatican sa svim mogucim izlazima i ulazima i meni najdraze sa optickim izlazom za zvuk

Potpisao sam ugovor na 2 godine, cena je (zaokruzene) 1400(adsl 4mb)+400(HD stb)+250(dodatni STB)+1din (IPTV)... ja mislim da je to stvarno extra... i dalje ne mogu da verujem ali hvalim telekom
Tako sam za ono sto sam placao Orionu (2500din 4mb) sada dobio HDTV + IPTV + 4mb neta za iste pare. tj nesto manje para ali da
Malo o kvalitetu slike... HD kanali idu na 1080i preko HDMI linka, a iz nekog razloga HD stb sve ostale kanale upscale-uje na istu rez. Ako cemo iskreno ocekivao sam malkice bar bolji kvalitet "normalnih" kanala ali ok, i ovo je daleko bolje od KDS na kom sam bio, a imao sam i njihov pay tv koje je haoticno los i skup... Arena 1 HD koji je nabolji sto se kvaliteta na oko tice (1080i) je u istom rangu kvaliteta kao RTS 1 HD (720p) preko obicne antene ali to je bilo ocekivano... Od HD kanala imam Arena 1,2,3,4, Disc HD, NatGeo HD, Food HD. I cini mi se da je slika malo bolje preko HD stb-a nego preko obicnog stb-a sto se tice obicnih kanala, mozda razlika u televizorima, mozda razlika sto je jedan hdmi a drugi scart...
E da, cuo sam od dosta ljudi kako to sve nikad nece raditi i sl, ovako, na jednom TV-a arena 1 HD, na drugom recimo FOX, i na kompu skidam 450kbs i nista ne secka i slicno...
Sad sam primetio jos jednu stvar, SNR pre uvodjenja IPTV je bio 38.1/37.5 a svim tim stvarima ukljuceno sada je 8.5/14.7, ja sam oko 3 km od mirijevske telefonske centrale...
I evo i jos nesto, SATA ulaz za hard na HD stb-u ne radi, kada spojim eksterni hard apsolutno se nista ne deseva i verujem da je telekom to iskljucio svojim firmware-om. I imam utisak da HD stb menja kanale bar 30% brze od normalnog stb-a... Prednji i zadnji USB takodje ne rade...