Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Da li negde ima da se kupi HD IPTV risiver u slobodnoj prodaji, koji ima malo naprednije funkcije, recimo snimanje, objedinjen player...? I da li sam STB ima neku zaštitu u smislu da se može koristiti samo taj njihov ili može bilo koji? Kontam da se, ako nema kod nas u prodaji, to može naručiti od preko za smešne pare. Super bi bilo da kad snimim neku emisiju ili utakmicu da je imam odmah na hardu u obliku npr. mkv fajla.

iptvhd1.jpg

ovaj stb dele...

Bogami fino! Mada mogli bi da nam opet podare kakvu mega akciju od barem dve godine besplatnog korišćenja HD-a kako bi nam se oči navikle na novi kvalitet!:p
Daj utiske! Valja li čemu? Kako šalta kanale?

"Amulet also supports attachment to an external SATA hard disk drive for digital video
recorder (DVR) applications. Whole-home DVR can be enabled without the hassles of
costly equipment replacements or truck rolls."

Definitivno može da snima, osim ako ga nisu namerno disableovali. Probaj da snimiš, javi kako radi ili okači negde kraći sample da vidimo kvalitet slike i zvuka.

A jel moze da se uzme ovo cudo, koristi HD jedan mesec pa otkazes, a da ti ostane novi STB?

:laugh:

Jel moze sa akcije ADSL 4 + IPTV da se predje na HD. tj. da li je neko ko je uzeo ovu akciju uspeo da dobije novi STB?

Može, u svakom trenutku možeš da odeš i da zameniš STB, ostaje cena promocije + plaćaš tih 400din. Tako su mi danas rekli u Telekomu, sutra idem po opremu, ali se još uvek razmišljam da li da potpišem i HD paket.

nisam ga ja uzeo to sam preneo slike sa drugog sajta...nazalost nemam hd tv

Gukni sa kog sajta, da nadjemo ko to ima, svi smo uzbudjeni ovde :)

Optical out, SATA i USB, nice :banana:

Snimanje na externi hard, bilo bi lepo. USB je verovatno samo za firmware upgrade kao sto je bilo na starom, ali ne mora da znaci.

Ja zatrazih HD uslugu, ocekujem uskoro opremu i javljam utiske.

Jel dobio neko HD IPTV pa dan nam prenese utiske na forumu kakva je slika i STB uredjaj?

Proradilo pre sat vremena.Sve ok. Dva stb-a i internet radi ok.Trebace par meseci da prelezi decije bolesti ali boze moj.Ako trebaju neke slike okacicu ili pitanja i sl.Otvoren help desk.:wave:

Proradilo pre sat vremena.Sve ok. Dva stb-a i internet radi ok.Trebace par meseci da prelezi decije bolesti ali boze moj.Ako trebaju neke slike okacicu ili pitanja i sl.Otvoren help desk.:wave:

Da li ti je jedan STB HD? Ako jeste, koliki su ti protok omogućili i koja ti je brzina Interneta?

Proradio i kod mene, bilo je manjih problema na početku ali je sada OK. Protok koji su mi dodeli je 20Mbita/sec, koristim clik 4 za internet a realno mi treba 16Mb/s(8Mb za HD+4Mb za drugi iptv+4Mb za internet=16Mb). Uspeo sam malo da ga proverim, prebacivanje kanala je brže, glavni meni za iptv ima bolju rezoluciju, daljinski mi je lepši nego stari(osvetljava pojedine tastere što je korisna informacija u mraku i ima poseban taster za ulazak meni rezervisan za HD kanale). Nisam proverio mogućnost povezivanja eksternog hdd ili usb diska(inače ima eSata priključak sa zadnje strane. Malo sam skeptik po ovom pitanju jer je Telekom ubacio svoj firmver. Uređaj ima dula cor procesor(jeste da je na 400Mhz ali je dual cor:)) ali u ovaj nema hdd. Čini mi se da nisu sve Arene u HD rezoluciji(ili to zavisi od prenosa do prenosa) ali ostala tri kanala(Discovery,NG i Food jesu). VOD radi isto brže, brže pusta izabrani sadržaj. Toliko za sada, večeras ću detaljnije da ga ispitam.

Proradio i kod mene, bilo je manjih problema na početku ali je sada OK. Protok koji su mi dodeli je 20Mbita/sec, koristim clik 4 za internet a realno mi treba 16Mb/s(8Mb za HD+4Mb za drugi iptv+4Mb za internet=16Mb). Uspeo sam malo da ga proverim, prebacivanje kanala je brže, glavni meni za iptv ima bolju rezoluciju, daljinski mi je lepši nego stari(osvetljava pojedine tastere što je korisna informacija u mraku i ima poseban taster za ulazak meni rezervisan za HD kanale). Nisam proverio mogućnost povezivanja eksternog hdd ili usb diska(inače ima eSata priključak sa zadnje strane. Malo sam skeptik po ovom pitanju jer je Telekom ubacio svoj firmver. Uređaj ima dula cor procesor(jeste da je na 400Mhz ali je dual cor:)) ali u ovaj nema hdd. Čini mi se da nisu sve Arene u HD rezoluciji(ili to zavisi od prenosa do prenosa) ali ostala tri kanala(Discovery,NG i Food jesu). VOD radi isto brže, brže pusta izabrani sadržaj. Toliko za sada, večeras ću detaljnije da ga ispitam.

Hvala na prvim utiscima, javi veceras utiske posle detaljnijeg ispitivanja...

I ja sam ga uzeo danas.
Uradio dva update firmwarea.
Restartovao se ali nece da radi, izbacuje gresku "Could not get redirection url from server" Mislim da je do setovanja kod njih.Prijavio sam smetnju pa cu videti. :trust:
Hteo sam da mi daju jos jedan HD, udaljen sam od centrale 100m i koristim click 6 ali oni nece. :wall:

I ja sam ga uzeo danas.
Uradio dva update firmwarea.
Restartovao se ali nece da radi, izbacuje gresku "Could not get redirection url from server" Mislim da je do setovanja kod njih.Prijavio sam smetnju pa cu videti. :trust:
Hteo sam da mi daju jos jedan HD, udaljen sam od centrale 100m i koristim click 6 ali oni nece. :wall:

Nije da neće, nego se to opasno približava teoretskom maksimumu protoka za ADSL2+ protokol od 24Mbps, pa je pitanje koliko bi ti to radilo stabilno bez obzira što si na 100 metara od centrale.

ja treba ove nedelje da uzmem STB samo ne znam da li moze to da radi u mom slucaju?
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 22300 / 1264
Bandwidth Down/Up(kbps) 14000 / 895
SNR Margin Down/Up(dB) 12.9 / 8.0
Attenuation Down/Up(dB) 2.0 / 5.0
Power Down/Up(dBm) 16.0 / 0.3

Imam 2 STB-a i 4Mbps ADSL...

ja treba ove nedelje da uzmem STB samo ne znam da li moze to da radi u mom slucaju?
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 22300 / 1264
Bandwidth Down/Up(kbps) 14000 / 895
SNR Margin Down/Up(dB) 12.9 / 8.0
Attenuation Down/Up(dB) 2.0 / 5.0
Power Down/Up(dBm) 16.0 / 0.3

Imam 2 STB-a i 4Mbps ADSL...

Moraju Down Bandwidth da ti postave na minimum 16000. Obzirom da ti je mala atenuacija, ne bi trebalo da bude problema, mada me čudi prilično mali SNR Margin.

evo samo da se pohvalim ovom, nazovimo novom uslugom, telekoma.

Otisao sam do Oriona, ciji sam korisnik vec 3 godine, da uzmem svoj MIK i otisao u telekom u utorak ujutru. Danas sam vec bio po svu opremu ili ti, HDTV STB, obican STB, i HG520c adsl modem/router ili sta vec... Sve je proradilo i radi savrseno samo za 1.5 dan, ne mogu da verujem da cu ovo reci ali moram da pohvalim Telekom, brzo, efikasno i jeftino...

e sad ovako, uzeo sam Click4 + IPTV sa dva STB-a od toga jedan HDTV koji je krajne simpatican sa svim mogucim izlazima i ulazima i meni najdraze sa optickim izlazom za zvuk :) Potpisao sam ugovor na 2 godine, cena je (zaokruzene) 1400(adsl 4mb)+400(HD stb)+250(dodatni STB)+1din (IPTV)... ja mislim da je to stvarno extra... i dalje ne mogu da verujem ali hvalim telekom :p

Tako sam za ono sto sam placao Orionu (2500din 4mb) sada dobio HDTV + IPTV + 4mb neta za iste pare. tj nesto manje para ali da :p

Malo o kvalitetu slike... HD kanali idu na 1080i preko HDMI linka, a iz nekog razloga HD stb sve ostale kanale upscale-uje na istu rez. Ako cemo iskreno ocekivao sam malkice bar bolji kvalitet "normalnih" kanala ali ok, i ovo je daleko bolje od KDS na kom sam bio, a imao sam i njihov pay tv koje je haoticno los i skup... Arena 1 HD koji je nabolji sto se kvaliteta na oko tice (1080i) je u istom rangu kvaliteta kao RTS 1 HD (720p) preko obicne antene ali to je bilo ocekivano... Od HD kanala imam Arena 1,2,3,4, Disc HD, NatGeo HD, Food HD. I cini mi se da je slika malo bolje preko HD stb-a nego preko obicnog stb-a sto se tice obicnih kanala, mozda razlika u televizorima, mozda razlika sto je jedan hdmi a drugi scart...

E da, cuo sam od dosta ljudi kako to sve nikad nece raditi i sl, ovako, na jednom TV-a arena 1 HD, na drugom recimo FOX, i na kompu skidam 450kbs i nista ne secka i slicno...

Sad sam primetio jos jednu stvar, SNR pre uvodjenja IPTV je bio 38.1/37.5 a svim tim stvarima ukljuceno sada je 8.5/14.7, ja sam oko 3 km od mirijevske telefonske centrale...

I evo i jos nesto, SATA ulaz za hard na HD stb-u ne radi, kada spojim eksterni hard apsolutno se nista ne deseva i verujem da je telekom to iskljucio svojim firmware-om. I imam utisak da HD stb menja kanale bar 30% brze od normalnog stb-a... Prednji i zadnji USB takodje ne rade...

Poslednja izmena:
Majstore tnx za ove utiske i razjašnjenja !
Čim budu ubacili još kanala i ja mislim da ću uzeti HD paket! :)

Nazad
Vrh Dno