Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Ja nisam ni gledao račune za IPTV u septembru i oktobru. Ništa nisam plaćao. Sada sam dobio račun sa 99 dinara specijalnih usluga. Moraću da proverim danas.

Koliko dugo se ceka sada od zahteva za ADSL 4MB + IPTV do realizacije u Bgu, proverio sam da ima tehnickih mogucnosti na telefonskoj liniji gde bi bio instaliran?

Uskoro ce i 15.novembar kada bi po najavama trebao da krene HD servis, verovatno sa ovim novim STB ovima http://www.24sata.rs/vesti.php?id=83670

ako ti nešto znači, ja sam iz Vrbasa i prijavio sam se sa click4+iptv pre tačno nedelju dana, IPTV još nisam dobio ali su mi tek danas pustili ADSL, i nemaju nikakve informacije kada će biti IPTV moguć

sinoc sam na STB-u video da mi je dostupan HDTV paket... zvao sam danas podrsku, i kazu mi da mogu da zamenim svoj STB za novi, pa cu sutra da vidim da li je vec moguce... navodno, sve krece od ponedeljka, samo se nadam da ce dozvoliti menjanje uredjaja ranije :)

novi STB nije Amino vec neki Enton :) ovaj:
Kod:
http://www.entone.com/products/amulet

Kanali koji emitiju 16:9 su:

* RTS Digital
* PRVA
* BBC world
* TV5 Monde
* Eurosport
* Eurosport 2
* ESPN America
* Arena Sport 1
* HBO

Namestanje u STB meniju na 16:9:

21907735.jpg

21790783.jpg

34363275.jpg

65507931.jpg

E sad, posto oni gore navedeni kanali dolaze samo u 16:9, a ostali ne i dolaze u rezuluciji 720x576, znaci 4:3, ta opcija nista ne znaci.

Evo primer. Ovo je slika koju nam salju 4:3:

97908491.jpg

Mi koji imamo HDTV, prikazuje nam se ovako:

169vg.jpg

Evo jednog bezveznog primera. Da bi sa 4:3 dobili mi 16:9 na HDTV, moralo bi se iseci gore i dole i izgledalo bi ovako nekako:

oseceni43.jpg

;)

Vec uveliko postoji ta opcija na televizorima da malo odsece gore sliku da bi 4:3 bio normalniji. Druga opcija je da gledas kanale u 4:3 kako jesu sa crnim straftama sa strane.

Ja sam se navikao da gledam debele ljude u 16:9. Znaci ako se stavi 16:9 u opcijama STB-a on ce force-ovati 16:9 na svim kanalima jel tako? To onda nicemu ne sluzi kao sto si rekao jer smo to vec mogli da radimo iz opcija televizora, mi koji imamo hdtv naravno.

Kako radi kada se stavi na televizoru Auto opcija slike? Onda bi trebalo da prepozna ako je kanal 4:3 i da ga prikaze tako sa crnim straftama, a 16:9 kanale normalno preko celog ekrana. Nisam se setio da isprobam to dok sam bio u srbiji, jel radi to bez problema?

Novi STB izgleda ok, mozda je i bolji od ovih Amino, ko zna.

Moze da bude da je STB "crko". Ne skroz crko da ne radi vec neka greska softverske prirode. Meni se to upravo desilo pre nekih 6 meseci. Nije hteo da prodje crni ekran unable to connect, ma sta mu radio. Dolazili su mi i tehnicari na gajbu i nisu ni u podesavanjima rutera uspeli nesto da urade, mada to njihovo podesavanje je nabadanje opcija, koje sam znao bolje od njih cemu sluze :)

Tehnicar mi dade savet da prijavim da je STB neispravan i to sam uradio, zapakovao sve u kutiju, odneo u telekom i rekose mi da dodjem sutradan jer sam zakasnio da mi isti dan daju opremu, neki lik sto je izdaje je otisao gajbi ili slicno. Dobio sam nov STB ukljucio ga i radi, znaci do njega je bilo.

Crko je STB kao shto si rekao... Bio je tehnicar i kaze da ce mi u ponedeljak doneti drugi STB...

:wave:

sinoc sam na STB-u video da mi je dostupan HDTV paket... zvao sam danas podrsku, i kazu mi da mogu da zamenim svoj STB za novi, pa cu sutra da vidim da li je vec moguce... navodno, sve krece od ponedeljka, samo se nadam da ce dozvoliti menjanje uredjaja ranije :)

hdpaket.jpg

pojavio se u utorak posle firmware apedejta (aminet 125) da bi sinoc "nestao" sa spiska paketa

javi sta si dobio od STB i koliko tih 6 hd kanala kosta za nas u promociji

25€ da to instaliraju? Ha, ha! Koji lopovluk. Ko dobije danas novi STB, nek uslika. Kaze malo kakva je slika i slicno.

Ljudi sta kosta 24 tj 25 eura koje spominjete u gornjim postovima, procitah zadnje 2strane i ne razumem na koji ste se post nadovezali?

Na sajtu Telekoma nema josh uvek nikakve vesti za HDTV,iako su najavili da krece od 15.Nov...

HD – visoka definicija za visoke zahteve

Ako imate visoke standarde i od televizije očekujete samo najbolje, onda je HD usluga pravo rešenje za vas. Ova usluga doneće vam neverovatno uživanje u televiziji jer pruža čak pet puta bolju rezoluciju, pa je slika kvalitetnija, oštrija, sa više detalja i „življih“ boja.

Da biste koristili HD uslugu potrebno je da imate HD ready TV prijemnik (sa HDMI ulazom), a od nas ćete dobiti na korišćenje novi HD STB uređaj.

Cena uvođenja HD usluge u promotivnom periodu do 15. decembra 2010. godine iznosi samo 0,85 dinara*.

Po isteku promotivnog perioda, cena uvođenja HD usluge biće 2.033,90 dinara*, a posebna pogodnost je to što ćete ovaj iznos plaćati u 24 mesečne rate.

Mesečna pretplata za HD uslugu je 338,98 dinara*, a ugovor se potpisuje na 24 meseca.

HD paket uključuje sedam programa:

Discovery Showcase HD (DiscHD) na kanalu 750
National Geography HD (NGeoHD) na kanalu 751
FoodNetwork Channel (FoodHD) na kanalu 752
Arena sport 1 HD (A1HD) na kanalu 753
Arena sport 2 HD (A2HD) na kanalu 754
Arena sport 3 HD (A3HD) na kanalu 755
Arena sport 4 HD (A4HD) na kanalu 756

Za korišćenje HD usluge možete se prijaviti na 9818 ili u poslovnicama Telekoma Srbija.

Telekom Srbija omogućava full HD kvalitet slike, pri čemu je neophodno da je emiter programa predhodno obezbedio zadovoljavajući kvalitet.

* Cene su bez poreza

HD – visoka definicija za visoke zahteve

Ako imate visoke standarde i od televizije očekujete samo najbolje, onda je HD usluga pravo rešenje za vas. Ova usluga doneće vam neverovatno uživanje u televiziji jer pruža čak pet puta bolju rezoluciju, pa je slika kvalitetnija, oštrija, sa više detalja i „življih“ boja.

Da biste koristili HD uslugu potrebno je da imate HD ready TV prijemnik (sa HDMI ulazom), a od nas ćete dobiti na korišćenje novi HD STB uređaj.

Cena uvođenja HD usluge u promotivnom periodu do 15. decembra 2010. godine iznosi samo 0,85 dinara*.

Po isteku promotivnog perioda, cena uvođenja HD usluge biće 2.033,90 dinara*, a posebna pogodnost je to što ćete ovaj iznos plaćati u 24 mesečne rate.

Mesečna pretplata za HD uslugu je 338,98 dinara*, a ugovor se potpisuje na 24 meseca.

HD paket uključuje sedam programa:

Discovery Showcase HD (DiscHD) na kanalu 750
National Geography HD (NGeoHD) na kanalu 751
FoodNetwork Channel (FoodHD) na kanalu 752
Arena sport 1 HD (A1HD) na kanalu 753
Arena sport 2 HD (A2HD) na kanalu 754
Arena sport 3 HD (A3HD) na kanalu 755
Arena sport 4 HD (A4HD) na kanalu 756

Za korišćenje HD usluge možete se prijaviti na 9818 ili u poslovnicama Telekoma Srbija.

Telekom Srbija omogućava full HD kvalitet slike, pri čemu je neophodno da je emiter programa predhodno obezbedio zadovoljavajući kvalitet.

* Cene su bez poreza

Nisu objavili koji uredjaj ce davati za pretplatnike HDTV?

Najvishe zbunjuce je dal ce kanali biti u 720p ili Full HD 1080p rezoluciji,posto su pri dnu napisali da omogucavaju Full HD ali od emitera zavisi dal je 720p ili 1080p, mogli su kepo da detaljnije pojasne koji kanali se emituju u kojoj rezoluciji...

napisao sam par postova iznad, novi STB je Entone Amulet, video sam ga licno... ;)

javi sta si dobio od STB i koliko tih 6 hd kanala kosta za nas u promociji
bio sam u subotu, rekli mi da dodjem u ponedeljak obzirom da akcija pocinje danas... medjutim, crko mi glupi NetApp, pa moram da cekam servisere... sutra, jgb :(

ako neko uzme, neka javlja, nestrpljiv sam da vidim :)

Ne verujem da to tako brzo ide. Neophodna je prijava, zatim najverovatnije ponovo provera parice zbog kapaciteta linije, pa na poziv potpisivanje ugovora i zamena STB-a.

Jel ce se na ovih 400 din kasnije placati dodatno za Arenu? Kad istekne ovaj promo period

Ma, za 7 kanala, uzimajuci u obzir da "Arena" ima 4 + 2000 dinara kao instaliranje opreme, skupo za sad. Kad se lista prosiri na nekih 15 do 20 kanala, onda treba razmisliti. Nadam se da ce i "HBO" HD biti uskoro. Tako da s' moje strane zalecanja i primanja nema. Posle izvesnog perioda kad se sve slegne i bude sve znalo, tek onda razmisliti polako i znacu za kakvu uslugu potpisujem.

Poslednja izmena:
Ma, za 7 kanala, uzimajuci u obzir da "Arena" ima 4 + 2000 dinara kao instaliranje opreme, skupo za sad. Kad se lista prosiri na nekih 15 do 20 kanala, onda treba razmisliti. Nadam se da ce i "HBO" HD biti uskoro. Tako da s' moje strane zalecanja i primanja nema. Posle izvesnog perioda kad se sve slegne i bude sve znalo, tek onda razmisliti polako i znacu za kakvu uslugu potpisujem.

Ctrl+C pa onda Ctrl+V sa elitea na bench.:type:

Nisu objavili koji uredjaj ce davati za pretplatnike HDTV?

Najvishe zbunjuce je dal ce kanali biti u 720p ili Full HD 1080p rezoluciji,posto su pri dnu napisali da omogucavaju Full HD ali od emitera zavisi dal je 720p ili 1080p, mogli su kepo da detaljnije pojasne koji kanali se emituju u kojoj rezoluciji...

720p, odnosno 1080i
TV programi su uglavnom (mozda i svi) u toj rezoluciji.

Do 15.decembra ko se prijavi 1 dinar je novi stb.Posle je 2400 na 24 meseca.

Crko je STB kao shto si rekao... Bio je tehnicar i kaze da ce mi u ponedeljak doneti drugi STB...

:wave:

Ipak nije crko :trust: Kod mene kuci ga je tehnichar chachkao isprobavao 3x i nije hteo da radi... Kad je prikljucio drugi, rezerni koji je poneo normalno je radio. Ovaj moj su odneli u NS u servis i tamo im je radio, danas sam ga pokupio i radi normalno... Neznam shta se desilo, mozda se zaglupio...

napisao sam par postova iznad, novi STB je Entone Amulet, video sam ga licno... ;)

Jel se dokopao neko novog STB-a?

Čemu služe USB i eSATA portovi? Jel može da snima SD i HD sadržaj na SATA disk ili USB stik? To bi bila super stvar ako može. :)

Poslednja izmena:
Izgleda ništa od USB i eSATA, gledao sam pogrešan PDF, evo ga user manual za novi STB:
http://www.entone.com/assets/File/Reference_Guides/Amulet_User_Guide_v1_6_1.pdf

U principu, sve standardno što se tiče ulaza i izlaza, ništa spec.

Pa naravno, što bi onda naplaćivali snimanje. Telekom je to :) Recimo u Hrvatskoj daju risiver kojim je moguce snimanje, a takodje je moguca snimalica i na server i to besplatno i trajno ostaje na serveru. Ipak smo mi Srbija, muzi ovce dok ne crknu :)

Vrh Dno