Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Nemam zvuka ni na kojem kanalu, niti kada pustim neki film na IPTV. Da li neko zna u cemu moze biti problem?

Sad sam proverio u opcijama, izgleda da nikako nisi mogao da ugasis zvuk odatle. Jel si proverio da nije do tv-a? Ne znam sta bi drugo moglo da bude.

Nije blio do TVa. Al uspeo sam. Izvukao utikach iz struje i evo sad radi sve ok.

Znaci poceli su da daju opciju iptv-a kad nemas uopste adsl, bas kao sto su i najavili, to je ok. Ako imas adsl kod euneta ne mozes da uzmes iptv, prvo moras da predjes na telekom, nije te lagala.

Мени из ових услова коришћења није баш јасно да ли је тако, тј. да може ИПТВ без АДСЛа:

Da li je moguće da korisnik kupi samo IPTV uslugu, bez Internet pristupa?

Za sada korisnik može kupiti Open IPTV uslugu isključivo uz postojeći Internet pristup. Korisnik koji ubuduće koristi samo Open IPTV uslugu bez pristupa Internetu dobija kompletnu opremu, ADSL i Set Top Box a plaća samo cenu mesečne pretplate i eventualne dodatne troškove Videa na zahtev.

Da li je potrebno da korisnik Open IPTV usluge ima najbrži paket za pristup Internetu (Paket 3 1,5 Mb/s)?

Korisniku IPTV usluge nije neophodan Internet pristup, a može da postoji po bilo kojoj brzini koju korisnik plaća u vidu Flat tarife. S druge starne ADSL modem mu je neophodan. U promotivnom periodu, iz tehničih razloga, Telekom će uključivati samo postojeće korisnike Internet pristupa koji već imaju ADSL modem. Protoci su za Internet pristup i za pristup IPTV servisu nezavisni, realizovani po istom portu ali po dva različita virtuelna kola.

У случају да ово ипак јесте тачно, то би требало да значи да ће бити још мање слободних портова јер ће ИПТВ почети све више да користе и они којима уопште не треба АДСЛ па их то ограничење више неће спречавати.

Poslednja izmena:
Od drugara keva ima neku vezu u telekomu i sredise joj tako bez ADSL-a pre nekih 2 meseca, medjutim odluci pre nekih 20 dana da uzme i ADSL i nema slobodnog porta :D

kad ja budem imao ADSL kod sezama a IPTV kod telekoma tek će onda biti ukinut monopol.
a šta sam video u hrvatskoj - čovek ima IPTV kod T-Com-a, Telefon kod Optime (fiksni konkurent telekomu) i ADSL kod Amis telekoma. I mesečno plaća sigurno duplo manje nego da mu je sve kod T-Com-a. To je primer razvijenog tržišta bez trunke monopola.

Evo zanimljive vesti koju sam nasao na B92 u vezi pracenja programa na 2 TVa. Izmedju ostalog kaze:
Tu je i problem dva televizora, jer sve veći broj porodica ima barem dva TV prijemnika. Mi smo taj problem tehnički rešili i u julu ćemo ponuditi uslugu koja obuhvata prenos dva TV kanala po jednoj parici.
Ostatak texta mozete da procitate ovde.

Situacija je sledeca: uzet IPTV u promotivnom periodu ono kao mesec dana za dzabe proba. I desava se sledece, ja modem i te uradjeje nisam prikljucio uopste imam vec dve nedelje 8 mbs brzinu protoka adsl, sto znaci brzina downa mi je oko 1 mbs. E sad da li neko ima slicno iskustvo sa tim jer ukoliko necu da koristim IPTV , moram vratiti modem, ali ako potpisem ugovor na osnovni paket da li ce mi ostati ova brzina, jer se isplati da za 650 din vise dobijem ovu brzinu, bez obzira sto ne bih prikljucivao IPTV.

Ako si dobio tih 8mbit-a prikljucenjem na IPTV, izgubices ga naravno cim skinu link IPTV-a.

DA jasno mi je to, ali ako potpiem ugovor za IPTV , da li cu moci da koristim i dalje blagodeti 8 mbs za + 650 din.

DA jasno mi je to, ali ako potpiem ugovor za IPTV , da li cu moci da koristim i dalje blagodeti 8 mbs za + 650 din.

Kao prvo ti ne bi ni trebao da imas tu brzinu interneta za surf i download jer je tih 8mb rezervisano za iptv protok, i ocigledno je katastrofalna greska napravljena u telekomu. Znaci ti bi hteo da placas neku cenu +650 za 8mb dok ostali placaju 4500din. Mi smo veverice pa se toga nismo setili. Dakle ne.

Ja sam postavio pitanje, da li je jos neko imao takvo iskustvo, a to da li je neko veverica ili ne, ne bih da ulazim u to. Hvala na odgovoru.

SG77 ko sto ti pavle93 rekao cista sreca, znachi ostavis IPTV i mozda niko ne provali duze vreme da ti je lose konfigurisan profil, ali isto tako moze neko provaliti i onda ce ispraviti ociglednu gresku.

Tako da sve ti je kockanje, ali ako ti IPTV lepo radi i zelis ga ti zadrzi, pa racunaj da je lepo dok traje i to je to :)

Neće primetiti dok ne budu nešto radili na portovima, a to bi bilo neko povećanje brzina, to se neće skoro desiti :p

Situacija je sledeca: uzet IPTV u promotivnom periodu ono kao mesec dana za dzabe proba. I desava se sledece, ja modem i te uradjeje nisam prikljucio uopste imam vec dve nedelje 8 mbs brzinu protoka adsl, sto znaci brzina downa mi je oko 1 mbs. E sad da li neko ima slicno iskustvo sa tim jer ukoliko necu da koristim IPTV , moram vratiti modem, ali ako potpisem ugovor na osnovni paket da li ce mi ostati ova brzina, jer se isplati da za 650 din vise dobijem ovu brzinu, bez obzira sto ne bih prikljucivao IPTV.

Imao telekomov adsl i prijavio se za IPTV. Od trenutka kada su pustili signal za IPTV imao sam kao sto ti kazes 8mbs ili vise nisam vec siguram, bilo je pre 8-9 meseci. Od trenutka kada su mi prikljucili STB uredjaj i ja dobio sliku na TV-u naravno da sam izgubio brzinu ali i dalje imam malo brze nego sto mi je bilo pre. (mozda za nekih 0.5mbs). E sad cisto sumnjam da ce da te puste da koristis net na toj brzini i da ti ne stave STB

Kad budu totalna konkurencija kablovskoj tv,onda ću da razlislim da li da uzmem IPTV ili ne.Ovako mi još uvek odgovara kablovska.

Zna li se hoće li Telekom uskoro uvoditi kanale koji im fale:

- Sportklub
- History
- HRT2
- Ultra (ne mogu na spavanje bez TopGear-a)
- Explorer

U pravu si, nema ga Cinemax ni kod mene.

Kanal 803 nije dostupan. Daj boze da ubace nesto bolje umesto njega.

Ima i dalje Cinemaxa, samo sto sada treba da se posebno ukljuci u podesavanjima (kao odvojen paket je) i sada je na kanalu 806.

18.08.2009

Počeo sa radom novi kanal

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je danas, 18.08.2009. godine počeo sa radom novi sportski kanal - Arena sport. Pred vama su atraktivni sportski sadržaji, koje ćete naći u okviru Osnovnog paketa, na kanalu 563 IPTV platforme.

Imaju zasad licencu za Ligu Šampiona (prenosiće različite mečeve od RTS-a), Euro Ligu, Seiju A, NFL.

Zaista fino :)

Jel ima negde programska sema ove arene, nigde ne mogu da nadjem? Sta ce sve prenositi (moto sport)? Cuo sam da prenose Moto GP...

mad max prenosi arena sport nfl, video sam ja reklamu... A i ligu sampiona. :wave:

A nemaju Hallmark, FoxCrime, FoxLife i Nickelodeon...
Dobio sam na probu za 1 din mesec dana IPTV... Slika je (kada je ima) odlicna i imaju BabyTV (ko ima klince zna o cemu govorim). A sad problemi:
- Ponekad uredjaj izludi pa iskrivi sliku na ekranu. Kao kada je los prijem pa slika nema sinhronizaciju.. I nema mu spasa.. samo ugasim sve i pokusam ujutro.. kad ono radi.
- Jednom se desilo na svim kanalima.. radi 3-4 sec pa kockice po celom ekranu, i tako u krug
- Preskupo... ajda da naprave veci izbor paketa pa da kombinujem. Sta ce mi sport u osnovnom paketu?

Odoh da im vratim STB opremu.. Daleko je ovo od ozbiljne ponude.

Poslednja izmena:
Vrh Dno