Šta je novo?

TrackMania Nations

Za autic ides na Editor, pa Paint pa tu "naslikas" kakav hoces auto, snimis pod nekim nazivom pa posle na Profile odaberes za skin taj koji si napravio.

Za zastavu ne znam, i mene zanima :D

Za nickove u boji, posto non stop pitaju, a mislim da je Lord GX-X vec napisao, postoji fajl text colors - documentation.txt u samom folderu igre, pa procitajte, nije tesko... ;)

Falcon je napisao(la):
Za autic ides na Editor, pa Paint pa tu "naslikas" kakav hoces auto, snimis pod nekim nazivom pa posle na Profile odaberes za skin taj koji si napravio.

Za zastavu ne znam, i mene zanima :D

Za nickove u boji, posto non stop pitaju, a mislim da je Lord GX-X vec napisao, postoji fajl text colors - documentation.txt u samom folderu igre, pa procitajte, nije tesko... ;)

mislio sam na custom car, znachi video sam kako neko vozi cipelu, pa bih hteo da napravim ficu ili jugo, bash bi bio fazon ... a za slikanje to sam vec uradio sredio malo nasu SCG formulicu pogledaj moj Profile kako je lepa :)

Hocu ja da vozim cipelu :d

...pa da menjash nick u Devetar Cokulic ili Milek Cizmic :D :D :D

E,a shta je sa onim nickovima koji imaju zvezdu pored imena,shta im to znachi?
Danas sam se igrao na nekom nemachkom serveru,i lagano je baja koji je bio prvi dobio 167 poena....bruka....

Za avatar, zastavu, sta god ocete, idete `vako:
tmnations, help, custom data, avatar (ima tu jos dosta stvari). I sad ti odaberes sliku, on je importuje, udjes u igru, profile, i gore kliknes na zastavu i odaberes sliku koju zelis. Ja sam licno stavio ovo :) http://www.gov.yu/images/grbbig.jpg
Vidim odrali smo ove nase susede, osim madjara. Odlicno nam ide, evo ja jos malo pa nabio 1k bodova.
Aj poz

http://www.trackmania-carpark.com/

nazalost, tutorijal je en francese :p

ja bi ovog:

LostGarage3.jpg

PS Apelujem na one koje postavljaju nash server da ubace FastLane i Skyscraper staze :D Mnooogo su dobre (Skyscraper sam igrao na nekom njemackom serveru, 2 puta sam ga stavljao da ga igramo ponovo, i 2 puta ljudi izglasali :) , sto mi se nije desilo ni za jednu stazu do sad; inace, ni iz trece ga nisam zavrshio ;) ).

ima na carpark site-u u gornjem desnom uglu zastavica za english sajt.

stvarno je zarazno, skinuo sam jutros igru i naravno ne skidam se od tada :)
Nakon pocetnog mucenja sa tastaturom, prikljucio sam gamepad i bitno se popravljam...
Cekaju se dakle domaci serveri...
Poz

da da, i ja sam prikacio gamepad i skroz je ok jedino sto gamepad ima manu - ne mogu da duvanim i da vozim u isto vreme :d a mnooogooo duvanim dok vozim trackmaniu lol

Ima neko preporuku za dobar Pad, vidim i da dosta top igracha koristi pad, a i bole prsti od pritiskanja gasa na tastaturi, posebno na ovim amerskim brzim stazama, ala Nascar ...

Treba da napravimo jedan FAQ za TMN, znachi sve sto smo pisali ovde na jednom mestu, samo mene mrzi da kucam...

Znachi evo kako bi to izgledalo

- Osnovne komande - naravno da ljude mrzi da pogledaju help ili da kopaju po opcijama da to pronadju
- Bodovanje - znachi sve kako sta, zasto nekad 0.12 a nekad 50 bodica
- Custom Flag - ovo je vec neko fino objasnio, mada neznam kako neki imaju animirane slicice kad moze da se importuje samo *.jpg. Taj *.dds format koji se dobije je valjda Potoshop format ?
- Kako da se sacuva dobra Custom staza - ja u pocetku mislio da se one same skidaju u \GameData\Tracks\Challenges\Downloaded ali treba rucno, znaci pritisnete ESC pa Advanced Options / save chalange
- BUDDIES sistem - ovo sam objashnjavao bar 5 puta. Znachi dodate nekog u Buddies i uvek znate na kom je serveru kad igra, samo u "Show alll servers" chekirate "Buddies Only". Za dodavanje idete ESCape pa Advanced Options / player profile / add Buddy. btw u "player profiles" mozete videti statistiku svakog igracha na serveru, broj mecheva, rank, njegovu formulicu itd. Na mojoj buddies listi su svi nashi igrachi i neki od top igracha cisto da vidim gde jos igraju sem na Nemackom KTD's Linux expert...
- Custom Car -
- o tm-exchange sajtu - mesto gde ce te naci replays najboljih vremena, znachi svetski rekord i top10 za svaku stazu, odlicna stvar ako hocete da nauchite prechice (cuts) i kako izvozati neku *******u stazu. Evo i ditrektan link za Replays - http://nations.tm-exchange.com/?action=tracksearch&mode=1&id=1001

- jos dosta toga samo nemogu da se setim sad, a i dosta sam napisao

Znachi ko hoce, nek napishe nesto o nekoj od "tema" ili nek doda jos nesto, pa da napravim lep FAQ, znachi sve na jednom mestu, pitanja i odgovori ...

Poslednja izmena:
Ja igram na onom najobicnijem Genius G-08XU, tastatura je stvarno bedno reagovala, jedino me nervira sto ponekad slucajno pritisnem R1 (navika od PES ) pa restartujem trku ;)

Evo od mene...

Kako napraviti nick u boji

Dakle, koriste se sledeci stringovi:

od $000 do $fff: definisete boju
$i: italik
$s: dodaje senku
$w: "razvucena" slova
$n: "sabijena" slova
$m: normalno
$g: default boja
$z: reset

Inace, 3 karaktera posle znaka $ u raznim kombinacijama daju zeljenu boju. Prvi karakter oznacava vrednost crvene, drugi zelene i treci plave boje.
Evo i nekih najcescih boja:

$000: crna
$f00: crvena
$0f0: zelena
$00f: plava
$ff0: zuta
$f80: narandzasta
$f0f: pink
$0ff: svetlo plava
$888: siva
$fff: bela

* Na primer, da bi napisali "BENCH forum" gde ce "forum" biti crne boje i napisano kosim/italik a "BENCH" recimo zute boje, treba napisati :

$ff0BENCH$i$00fforum

kao rezultat,dobijete ovako nesto: BENCHforum

Pa eto, kombinujte po zelji ;)

Poslednja izmena:
ja imam genious maxfire g-07, pazario ga jos pre ihahaaj mislim da ti padovi sad ne kostaju vise od 15-20e a korisno je imati jedan. Eto npr u NFS-u mozes manuelno da promenis brzinu iako je ukljucen automatski menjac tako da kad ti zatreba mozes sam da presaltas brzinu...

gx-x je napisao(la):
ja imam genious maxfire g-07, pazario ga jos pre ihahaaj mislim da ti padovi sad ne kostaju vise od 15-20e

Gresis i to silno :-devil-:
Kostaju negde oko 450-500 din.
A da su korisni, jesu.

Poz

Ja koristim SpeedLink Bullfrog Bluetouch i zadovoljan sam kako radi,iako mi se cini da se brze skrece na tastaturi,jaci mi je feeling preko analognog upravljaca(imam utisak ko da vozim formulicu na baterije).Sto se tice zastave,sve zastave se cuvaju u
...\TrackMania Nations ESWC\GameData\Skins\Avatars\Flags dir-u u dds formatu.Ja sam koristio DDS Converter 2 ( http://eliteforce2.filefront.com/file/DDS_Converter;29412 ) za pravljenje custom flaga.Tekstura zastave mora da bude 128x128 p mada ja nisam provalio kako da ostavim alfa kanal (providnost) koji flag ima po default-u.Ako vidite nasu zastavu sa petokrakom u sredini to sam ja :wave:
Nick mi je Dushan.Poz

a da, primijetio sam tu zastavu juche :wave: Kao i da joj je aspect ratio (iliti razmjer po nashki) malo chudan.. (transparency, da)

Poslednja izmena:
Ova igra je stvarno zarazna,poceo sam oko 20:00,tek sad sam zavrsio,samo su mi one formulice i skakaonice pred ochima :shock:

tek da vidis sta ces da sanjash! :eyebrows:

Poslednja izmena:
Uplatio sam preko SBB-a 256flat light, koji ne dozvoljava peer2peer, tj. sad koristim proxy i TM nece da se konektuje niti na jedan server. U Configuraton>Network sam cekirao Use proxy, ali opet nece. Da li mozda treba da umesto server porta 2350 ili client porta 0 upisem ovaj od SBB-a???Ili od jutros TM serveri ne rade?

Poslednja izmena:
moze

milllan je napisao(la):
Uploadovao sam rekordne voznje sa - http://nations.tm-exchange.com/
Samo PRO i Expert ( G, H, I, PRO ) po nekoliko replay-a, za sve lenjivce, jako korisno - da nauchite prechice i kako se vozi neka teshka staza itd

Rar-ovan fajl sa Replays/downloaded Folder-om, znachi raspakujte u "\TrackMania Nations ESWC\GameData\Tracks\Replays"

http://www.filedepartment.com/freeshare/get_file.php?id=872&[email protected]
hvala, ali sta je sa filedepartment-om?? download mi zakucao na 1KB/s??? nije valjda da im je to limit :)??? daj okaci na rapidshare, bolje...

@millan e da znas to mi je trebalo ! Mislim znam da vozim, ali kad odvozam perfektno i vidim da sam 15-ti i da kasnim 5 sec za prvim onda mi dodje da obrisem igru. recimi samo ciji su repovi ? tvoji ?

PS. ide u 1KB/s :(

aj okaci na rapid share

Poslednja izmena:
Kada skinesh replay,snimish ga u "\TrackMania Nations ESWC\GameData\Tracks\Replays\Downloaded ,pustish igru,editor/replay/ i tamo birash folder iz koga tjesh pushtati..

Nazad
Vrh Dno