Šta je novo?

Thermaltake Toughpower XT 775W, iskustva?

Drze monopol? :D

Crklo posle nepuna dva meseca, danas nosim na servis, pa ćemo videti šta je i kako je. Dok je radilo, bilo je sve OK.

zaboravih da napisem - ortaku zamenili za novo posle nedelju dana u servisu.

Nesto mnogo kvarljivo ovo napajanje, ne?

Neka se kvari, dok imam garanciju od 5god ne zanima me...
Inace, moj primerak radi ok vise od mesec dana, a dokle ce, time will tell :)

Sent from my Mini

Ne kapiram vas koji ste u stanju da date 8-9k za napajanje i da kazete ma nek se kvari dok god je u garanciji. Pa poenta dobrog i skupog napajanja je da radi, a cim je ovoliko reklamacija na ovo napajanje, ocigledno nesto nije u redu sa celom tom serijom koja je stigla kod nas. Mislim ej, nije to neko kung fu napajanje, s obzirom sta su ljudi rekli da da je vrhunska CWT platforma unutra, ono bi trebalo da sljaka i nikom da se ne pokvari vrlo dug period. A ovde koliko sam video, svakom drugom se pokvari ili zapadne bucan model sto me navodi na cinjenicu da nije sve kao sto izgleda na papiru...

+1. A i nije sve samo u činjenici da postoji garancija, neko treba da čeka napajanje sa reklamacije možda mesec ili više dana i da se u međuvremenu snalazi za neko drugo ako mu treba komp (a treba svima nama danas).

+2 :D
a i pitanje je dal ce jos nesto da zvizne pored tog PSU i koliko(ako uopste ima garanciju) ce da se taj deo servisira.
Dakle ako vec placate pozamasnu sumu novca za napajanje onda to mora da radi ok bar za vreme garantnog roka.

Ne znam sta vam smeta cena. Ovo napajanje je na internetu oko 115$, sto mu dodje nesto manje od 9k din.

Poslednja izmena:
Sta se palite bre :d. Namerno to napisah, iako donekle i mislim tako... 2 crknuta napajanja cine losu seriju, yeah right.
Buku necu da komentarisem, moje proizvodi neku nadprosecnu kolicinu buke u odnosu na ono sto sam dosad cuo, ali o tome da je bucno nema ni govora. Bucna je 6cm Delta na 6k RPM, ovo nije bucno definitivno.

Na zalost Srbi naviknuti da imvecito uvaljuju krs robu, i da misle da je to normalno, pa tako i ti rezonujes, kao pa sta... Pa Nemac bi prevrnuo pola radnje da mu crkne napajanje za koje drugi tvrde da je jedno od najboljih u toj klasi. Rekao bih da je ovog puta kod nas zavrsila drugorazredna roba, jer ne moze u jednoj radnji ovo napajanje da kosta 8k, a u drugoj 12k. Alo ljudi o cemu pricamo ovde? Ovo nije napajanje koje se kupuje ujutru uz novine i cigare pa da se menja ko carape. Ono mora da traje, kao sto je neko rekao, BAR koliko je garantni rok. A taj komentar da 2 crknuta napajanja ne cine losu seriju, ako cemo tako, ne secam se da je bilo vise od jedne zalbe na bilo koje seasonic ili cors napajanje, ikad. A za ovo napajanje, puna tema nekih zalbi, nazalost.

Da ne bude zabune, ne pljujem ovo napajanje, i sam sam hteo da ga kupim, al na neke stvari ne mogu da zazmurim. Pucamo brdo para na napajanje, makar neka rade kako treba a ne da drzim palceve da me ubode dobra serija, da mi ne crkne odma ili da vristi vent.

Kad se pogledaju komentari npr na neweggu za sva napajanja (Corsair, Seasonic, CM, Enermax..) se može reći "mnogo su nešto kvarljiva" . Sva napajanja se kvare samo vlasnici tih se malo češće oglašavaju i to je razumljivo. Ono što je razlika što tamo imaš informaciju dali je lice vlasnik proizvoda (verified owner) dok na ovom i drugim forumima kao i itsvetu nemeš tu informaciju. A naravno ima puno stručnjaka kao u fudbalu, kao i onih što komentarišu a nikad nisu ni videli pomenuti proizvod ("a da ima ga ortak, samo dali dali ja imam ortaka"), a verovatno i promotera konkurentske kompanije(koja prodaje isti proizvod skuplje) i drugih BSera.

, ne secam se da je bilo vise od jedne zalbe na bilo koje seasonic ili cors napajanje, ikad.

za Corsair se niko nije žalio? ukucaj u Googlu Corsair Whining ( ili buzzing, Humming, clicking) ili Seasonic zujanje ( ili zuji, cvrci, cvrcanje) naićeš na neke hrvatske forume, a slučajno Seasonic u Srbiju uvozi hrvatska kompanija ista koja uvozi te skuplje TT Toughpower XT modele.

Poslednja izmena:
Stvar je vrlo jednostavna,imas oko 8 000da izdvojis za napajanje...TT nudi vise W i modularnost i donekle odlican garantni rok,konkurencija nudi manje...tu stoji i onaj placebo efekat "*** platio sam ga toliko-mora da radi kao rolex",a kad kupite princo od 10din umesto verbatim od 20 onda nije ni bitno ako ne valja...

Krivo mi je sto mi ispastamo kao krajnji kupci, jer nam uvaljuju krs robu. Da zivis preko pa i da te boli uvo kad ti je plata 1500e pa das 100e za napajanje, al kad dam trecinu plate za napajanje, nije svejedno. OK, kontam da je ovo dobro napajanje, pod uslovom da je 100% ispravno, ali mi je sumnjivo to sto je nabavna cena ovog napajanja verovatno oko 100e, a preko i vise, a kod nas je islo za 80e, plus se ljudi javljaju kako crkava i vent bucan. Previse slucajnosti zar ne?

Mesto za reklamacije je servis a ne forum, jedino neko iz servisa može da kaže koliko se pokvarilo jedinica, a ne forumski bullshiteri i raznorazni promoteri.

Ne pokusavam ja ovde da odgovorim ljude od kupovine ovog napajanja. Za tu cifru jeste best buy, ali treba imati sve informacije o njemu, kao i to sta im se moze desiti sa istim. Aj manje vise za ovo sto je crklo, nek bude da se desava, al bucan vent ipak treba imati u vidu. Rekoh vec jednom, i sam sam hteo da ga kupim, al svoje komponente pazljivo biram, neka je ono best buy, ali nisam spreman na taj rizik da se kockam da li cu dobiti tiho ili bucno napajanje, mozda drugi jesu, al ja ne kupujem napajanje svaki dan, treba spavati pored njega narednih par godina.

A ti naivan pa u sve što napišu veruješ...

Znači svi ljudi koji su se javili, su lagali zar ne? Mani me teorija zavera.

Poslednja izmena:
Ne pokusavam ja ovde da odgovorim ljude od kupovine ovog napajanja. Za tu cifru jeste best buy, ali treba imati sve informacije o njemu, kao i to sta im se moze desiti sa istim. Aj manje vise za ovo sto je crklo, nek bude da se desava, al bucan vent ipak treba imati u vidu. Rekoh vec jednom, i sam sam hteo da ga kupim, al svoje komponente pazljivo biram, neka je ono best buy, ali nisam spreman na taj rizik da se kockam da li cu dobiti tiho ili bucno napajanje, mozda drugi jesu, al ja ne kupujem napajanje svaki dan, treba spavati pored njega narednih par godina.
BS, ponavljanje istih s****. Napajanje jeste neznatno bučnije od Seasonica, CM silent Pro-a, i još nekih a to nije razlog za pros******, jer je tiše od mnogih drugih modela.

Poslednja izmena:
Znači svi ljudi koji su se javili, su lagali zar ne? Mani me teorija zavera.

Možda, ja to ne znam. Ja, za razliku od tebe, ne padam na svaku priču koju pročitam. Treba da znaš da ovde ima i konkurencije, preprodavaca, predstavnika tih firmi... Pametnom dovoljno da sabere 2 i 2

Buka je relativna stvar i svako je doživljava drugačije, ali je očigledno nekima zasmetala iz nekog razloga. Isto bih ovo pričao i da je u pitanju bilo koja druga firma, bio to cors, chief ili ss, znači sve činjenice na sto pa da vidimo jel valja ili ne. A ti Rick povedi malo računa o konverzaciji sa drugima, smanji malo to psovanje.

Predraže, kontam ja to, mada ne verujem da su baš svi lagali.

Poslednja izmena:
Samo što ovo nije prvi put da ta kompanija daje nešto mnogo jeftinije od konkurencije i da ih zbog toga napadaju da uvoze škart (čak i na ovom forumu). Možda je čudnije što ima dva online shopa i u oba različete cene. Sve je to marketing i pokušaj da se osvoji tržište i da se suprostave beogradsko-hrvatskim monopolistima. A i te beogradske sigurno ne žele da izgube svoj deo kolača pa malo kljuckaju po forumima.

Inače to je jedina srpska kompanija koja otvara radnje po manjim mestima, što mnogo znači, jer ako nisi iz Beograda ili platiš 10-20% više ili ideš u Bg ili se patiš preko online shopova(a online shop te kompanije je po svim komentarima među najboljima) Kakva god da je ta kompanija mnogo znači Srbiji bez Beograda.

Napajanje nije bučno i može da se spava pored njega, ja ga imam a ne moj ortak....

Poslednja izmena:
Cemu ovoliko rasprave oko jednog dobrog napajanja? :D
TT je renomirana kompanija koja je imala oduvek odlicne proizvode, naravno i oni se kvare kao i sto se kvari i SS i Corsair itd...
Koristio sam jedno TT ToughPower 700w koje je radilo veoma odlicno, koje se nije culo uopste, ali kako je buka ili zvuk relativan, ne dozivljavamo ga svi isto.
Moguce da je ovaj TT 775w malo bucniji od prethodnika ili nekog mladjeg brata, ali ako korisnicima istog ne smeta buka box coolera ne vidim razlog da im smeta jedna 12stica u napajanju koja se jedva okrece na ~1000-1200rpm.
Jednostavno koliko para toliko muzike.

Ne bi da ulazim u raspravu ko za koju firmu radi i kako "kljuckaju" po forumu, al da ih ima, ima ih.

Opet cu ponoviti da smo vrlo cudan narod,cim se pojavi bilo koji proizvod po nizoj ceni nego sto ocekujemo,javlja se onaj crv sumnje u nama.Cackamo,pipamo,slusamo,njusimo,gledamo taj proizvod ocekujuci da cemo mu naci neku manu i time argumentovati nisku cenu...pljujemo i nalazimo mane proizvodu koji MI posedujemo?!
Ja za svoj novac ne mogu bolje napajanje da kupim :( i nadam se da cu ubosti dobar primerak!

Mislim da je u redu da se javim i pridonesem diskusiji, pogotovo sto sam ja prvi i predlozio kupovinu ovog napajanja, cini mi se kexi-ju. I dalje smatram da za 80 eura nema boljeg, a sto se tice buke, to je subjektivno, verujem da ovde i na forumu postoje ljudi koji zaista imaju osetljiviji sluh, i a bilo ko da kaze da je njegovo napajanje bucno, ja mu verujem. Jednostavno, vi koji ste ga kupili ste jedini etalon i mera za buku, ako ga cujete i ako vam smeta buka, zamenite ga. Naravno to vazi i za druge proizvodjace, desava se svakom, a zavisi i od primerka. XT ima 14 cm ventilator, pa je pretpostavka da bi trebalo da je tise, ali to ne mora nista da znaci.

Nisam brojao, ali cini mi se da su se dva ili tri pokvarila i da su zamenjeni zbog toga. I to je normalno, desava se, statisticki postoji procenat svakog proizvoda koji se kvari. E sad ako 100 ljudi kupi isti proizvod, 99 njih nema problema i zadovoljni su, a 100-tom se pokvari, njemu nista ne znaci sto kod ovih ostalih lepo radi, on je sa pravom ljut i besan i niko ne moze da mu pricom o statistici :S: olaksa osecaj razocarenja :wall::crash:.

Krs serija je stigla u Srbiju, pa je zato povoljna cena? Ja u to ne verujem!

Napajanje se nalazi u kutiji, zapakovano celofanom. Morate da ga isecete skalpelom ili da ga teskom mukom pocepate, da ga otvorite.

Evo i ovo moje da udje u statistiku kad je vec pominjem: apsolutno necujno, iskljuceni svi ventilatori, (cak pocinje da se "nazire" zvuk WD 320AAKS, koji je ultra tih hard), moze da se spava pored njega bez problema.

Kvalitet je nesporan, ali sto se opet tice svega ostalog, mora da prodje malo vise vremena i da se onda vidi da li je procenat kvarova veci od uobicajenog.

Ovo što Zogi kaže stoji, ja sam ga i kupio po preporukama sa ovog foruma, zapakovano u celofan, novo. Kupio sam ga jer volim da imam dobro napajanje, zbog svih stvari kojih sam se nagledao sa lošim napajanjima i problemima sa strujom... I garancija je imala ulogu u odluci, ipak 5 godina je lep vremensi period, i čim važi ta garancija toliko, teško da bi se neko zezao sa falš serijama.
Pokvarilo se... OK Videćemo kako će i koliko popravka trajati, kažu 4-5 dana.
Probaćemo i to drugo.
Tek vreme će pokazati, kakvo je ovo napajanje zaista.

saleksaca:

Zao mi je sto ti se to dogodilo i nadam se da ce sve brzo da se resi i da vise neces imati problema.

Imamo ste grafike, jesi je otkljucao ?

Nisam, iskreno sve sto sam probao do sada mi je besprekorno islo na max detaljima. :) BTW, nisam siguran da 1GB modeli uopste mogu da se otkljucaju...

Pa malo čudno da se "kvalitetna" napajanja kvare u tom broju u prva dva meseca, gde je tu kvalitet pogotovu ako mu provrišti ventilator, to ne ne može da se nazove kvalitetom, sve, sve ali to se nije desilo jednom kupcu samo. Na sajtu Thermaltake, za sve proizvode su im relativno precizne cene, stoji da kosta preko 150 $, kako može kod nas da kosta 80 evra to je sad pitanje?

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1264&ID=1943

Zao mi je za sve kojima su zapali "losi primerci", moje nije bucno :)

Sent from my Mini

Vrh Dno