Šta je novo?

Thermaltake Toughpower XT 775W, iskustva?

... medjutim TT ima dovoljnu duzinu, bar za mene....
Ako si kabl provukao sa druge strane kucista tj. iza maticne ploce, onda bi trebalo biti dovoljno. Hteo bih i ja da sakrijem kablove, ali dzaba kada ovaj ide preko cele ploce, nema svrhe...

Ako si kabl provukao sa druge strane kucista tj. iza maticne ploce, onda bi trebalo biti dovoljno. Hteo bih i ja da sakrijem kablove, ali dzaba kada ovaj ide preko cele ploce, nema svrhe...

da, iza sam provlacio, s' tim sto ja imam neke prepreke, pa kabal mora da krivuda...

edit: na starom je islo preko cele maticne, pa sam isekao i produzio i bacio sa zadnje strane....

49 cm do prvog EPS12V konektora i jos 15 cm do drugog.

Vredi li da prodajem ovog mog seasonica i da kupujem to napajanje ?

Pa to napajanje bi mogao da prodas lako i za ok svotu novca,a isplati se vise W i modularnost...po recenzijama napajanje je zaista dobro,a jos cena mu je fenomenalna.

ako možeš, zašto da ne..... imaš 5 godina garancije, to ne zaboravi...

Napokon LC odlazi u zasluzenu penziju, ostaje da drzi u idle Athlona 64, 3850 i par hardova :)
Sto se tice duzine kablova:
Thermaltake Toughpower XT 775W Power Supply Connector Cable Lengths
PSU > 20" > 24 Pin Motherboard
PSU > 20" > 8 Pin EPS12V > 6" > 4+4 Pin ATX12V/EPS12V
PSU > 20" > Peripheral > 6" > Peripheral > 6" > Peripheral > 6" > FDD
PSU > 20" > Peripheral > 6" > Peripheral > 6" > Peripheral
PSU > 20" > SATA > 6" > SATA > 6" > SATA > 6" > SATA
PSU > 20" > PCI-E 6 Pin
PSU > 20" > PCI-E 6+2 Pin

Za one koji ne znaju ili nece da guglaju :D: 1" = 2.54cm

Poslednja izmena:
Moze li jos neko da napise kakvo je napajanje sto se tice buke? Razmisljam i ja da ga uzmem, stvarno je vreme da promenim ovaj LC...

Ja sam ga danas kupio i stvarno mi deluje kvalitetno i ne sumnjam da ce lepo da me posluzi.
Nisam primetio da se puno cuje iskreno.

da l' sam uboo neki loš, ili sam stvarno previše alergičan na buku, ali ovaj moj se dosta čuje...

Ako nastavi da se čuje, reklamiraj ga u emmi i traži da ti ili zamene kuler na napajanju i stave bolji i tiši, ili da ti menjaju celo napajanje. Ali problem je do preglasnog mehanizma u samom kuleru, to se rešava ali opet, ako radiš to sam izgubićeš garanciju.

Uzeo sam ovo napajanje pre par dana. Extra je tiho, svaka preporuka.

Treba mi savet oko kupovine novog napajanja.
Ako zanemarimo cene, koje uzeti od sledecih:
CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W
THERMALTAKE Toughpower XT TPX-775M 775W
COOLER MASTER Silent Pro RS700-AMBAD3-EU 700W
COOLER MASTER RS750-ACAAD3-EU
COOLER MASTER GX Series 80 Plus 750W RS750-ACAAE3-EU

Trazim da kupim napajanje na duze staze, gde bi Crossfire+8800GT PhysX bila realna mogucnost.

THERMALTAKE Toughpower XT TPX-775M 775W preporuka ako ga nadjes po povoljnoj ceni koja je jos uvek koliko se meni cini.

izmerio sam mu buku, prosečna 65 decibela van, a u lućištu bije i 73~75 prosek!! da li da reklamiram?

edit: ako neko ima ipod touch, iphone, ili ipad, neka skine aplikaciju DECIBELMETER, i neka mi kaže kolika je njemu buka, ne vadi mi se napajanje, da reklamiram, a isto toliko me i nervira buka....

Poslednja izmena:
Kexi,nema sanse da napajanje proizvede toliku buku od 70tak decibela(malo slabije od buke koju proizvodi motorna testera??? oko 100dB)...ima profesionalnih meraca jacine zvuka,to sa aplikacijom nije tacno!

Kexi, mani se toga, nema šanse da to ima 70 decibela. Čovek je u pravu, zvuk se meri profesionalnim meračima a ne tim nazovi aplikacijama. Pa možeš da zoveš Emmi i da pitaš u čemu je problem.

Ako ti toliko smeta onda ga zameni, nema druge.

Decibeli su logaritamska jedinica mere. Otprilike svakih 10dB dozivljavamo kao duplo jaci zvuk. 70 je normalan razgovor, ali i usisivac :) link

izmerio sam mu buku, prosečna 65 decibela van, a u lućištu bije i 73~75 prosek!! da li da reklamiram?

edit: ako neko ima ipod touch, iphone, ili ipad, neka skine aplikaciju DECIBELMETER, i neka mi kaže kolika je njemu buka, ne vadi mi se napajanje, da reklamiram, a isto toliko me i nervira buka....
Da ti pojasnim stvari - mnogo si priblizio taj ipod touch i onda ti je duvao u mikrofon, a svi znamo kada se duva u nekvalitetan (citaj ne profesionalan) mikrofon bez ikakve zastite od vetra javlja se takva buka. Izadji napolje na vetrovit dan - usmeri ipod suprotno od vetra, jedva ce registrovati buku. Posle toga ga usmeri prema vetru pa ces videti koliko ce da registruje. Dakle - pamet u glavu!

Decibeli su logaritamska jedinica mere. Otprilike svakih 10dB dozivljavamo kao duplo jaci zvuk. 70 je normalan razgovor, ali i usisivac :) link
Mozda, ali ako pricas sa covekom koji je polu gluv, pa se dere kao brdjanin... xD

Da li je ovo napajanje bolje od Corsair AX850?

Ma opusteno, ja sam navikao da spavam a da mi komp radi sa svim ventovima fixiranim na 100%, ali u svakom slucaju, hvala na savetu.

kupio danas i razocarao se koliko je bucan ventilator... glasniji je od 4 venta u kucistu koja se okrecu na 80%... da li da menjam za drugo ili da trazim pare nazad ne znam...

Uvideo sam i ja kolika je buka kada sam oborio brzinu ventilatora na kucistu i kuleru... Ali meni je to sasvim zadovoljavajuce

Sent from my Mini

Table775W.gif

Razmisljam i ja da ga vratim, ali pojma nemam sta posle da uzmem.

Seasonic SS 620GM

^Dosta dobro napajanje, ali ako ga uzmem od CF-a mogu da se oprostim.

Zavisi, drugar je gurao SLI na tom napajanju, doduse malo je pistalo al dobro. Zavisi i koje graficke idu u CF/SLI, ne trose sve isto... Gledaj onda neki Chieftec, on je dobra alternativa ako su ti jaci Seasonic modeli skuplji...

Table775W.gif

Razmisljam i ja da ga vratim, ali pojma nemam sta posle da uzmem.

Kod ovog napajanja je problem sto se vent non stop vrti na 100% pa je zato bucan, da radi kao po ovoj tabeli sve bi bilo ok

Nazad
Vrh Dno