Šta je novo?

Thermaltake Toughpower XT 775W, iskustva?

SS-620GB/GM (kažu da ga nema trenutno) ili Chieftec BPS-650C (možda može da se kupi i 750C za isti/sličan iznos), to su najsigurnije kupovine. Oba će bez problema opslužiti tu konfiguraciju uz OC procesora.

Meni se desilo nesto strasno pre 5 minuta. Preneo sam racunar kod druga, povezao monitor i racunar u produzni(moj produzni, dobar je) i 3 sekunde posto sam stavio kabl za napajanje u napajanje culo se glasno peckanje i osetio se miris blagog smrada, posao sam da izvadim kabl ali me je on peckao, pa sam izvadio ceo steker iz struje. Sad sam stavio drugi kabl za napajanje i racunar radi. Eto koliko je dobro napajanje.

Sad, ja sam malo zabrinut, posto je ocigledno da komponente rade, ali nisam siguran u kakvom je stanju napajanje. Da li da ga saljem na reklamaciju ili ne i koliko ce dugo da me sluzi ovako? Meni su ruke crne jer sam uhvatio onaj falican kabl, i bas se osetio smrad u vazdu, a kabl je na dodir bio vruc.

Meni se desilo nesto strasno pre 5 minuta. Preneo sam racunar kod druga, povezao monitor i racunar u produzni(moj produzni, dobar je) i 3 sekunde posto sam stavio kabl za napajanje u napajanje culo se glasno peckanje i osetio se miris blagog smrada, posao sam da izvadim kabl ali me je on peckao, pa sam izvadio ceo steker iz struje. Sad sam stavio drugi kabl za napajanje i racunar radi. Eto koliko je dobro napajanje.

Sad, ja sam malo zabrinut, posto je ocigledno da komponente rade, ali nisam siguran u kakvom je stanju napajanje. Da li da ga saljem na reklamaciju ili ne i koliko ce dugo da me sluzi ovako? Meni su ruke crne jer sam uhvatio onaj falican kabl, i bas se osetio smrad u vazdu, a kabl je na dodir bio vruc.

Ili se kondenzovala vlaga u napajanju usled transporta po ovom kisnom vremenu.

iskreno mislim da nije do napajanja, vec do instalacije..... losa je instalacija.... jer se kabal greje kada nema dobar kontakt ili je losa instalacija.... tj. ima oscilacija u naponu.... slabiji-jaci.....

Ne verujem da je vlaga. Racunar je prenesen juce oko 6, a ovo se desilo malocas. Njegov racunar radi lepo.
Kakvo je stanje mog napajanja posle ovoga? Hoce li preziveti? Kako to da cim sam promenio kabl sve lepo radi?

pa pazi radice dobro, tj. trebalo bi, a to je zato sto taj kabal ima bolji kontakt, ili od tad nije bilo oscilacija u naponu.....

Drugari znaci generalno misljenje je da je SS620gb/gm bolje resenje od 775w? Ovaj ss moze da gura recimo 6970+c2q6600?

Na papiru i verovatno u praksi negde drugde ovo napajanje je vrh. Samo se meni cini da je ovo sto je sad uvezeno neka serija s "popustom", zato takva cena i takva misljenja korisnika. Uzmi taj SS ili Chieftec CFT (njega sam imao pre ovog TT-a). Oba su dobra za te pare. Kad se uveze neka normalna serija ovog napajanje verovatno ce se i cena vratiti na redovnu od 120e pa ce i odluka TT XT ili SS620 biti vise budzetska.

Ma ja kod kuce imam bolji kabl i apc ups pro, ali da li ce napajanje degradirati u snazi?

pa ako nije odmah, ne verujem da ce nesto da se desi.....

Ja sam vratio napajanje. Sad se dvoumim izmedju Seasonic SS-620GM i Chieftec CFT-750-14CS.

Ja bih uzeo Seasonic, kvalitetnije i efikasnije napajanje, plus godinu dana duza garancija, mada je verovatnoca da ces naci taj SS jako mala, posto se Seasonic uvozi u malim kolicinama koje se brzo rasprodaju. Razmotri i 620GB(jest da nije modularno, mada to i nije bitno ako imas kuciste sa dobrim cable managmentom) i Chieftec BPS-650 koji je oko 100e.

Poslednja izmena:
i ja sam moje vratio... mogao bih da narucim sad iz druge prodavnice pa ako ne valja opet cu vratiti :)... mada ako kazete da je ss 620gm dobro, mogao bih mozda njega da kupim

Ja sam vratio napajanje. Sad se dvoumim izmedju Seasonic SS-620GM i Chieftec CFT-750-14CS.
Ne znam zbog cega se dvoumis , kao sto ti je Jack_Carter vec napisao prilicno je bolje SS-620GM . Ako si "resio" da kupis mogularno napajanje probaj da nadjes Silverstone Strider Plus ST60F-P 600W (malo jace 75f ima i 80Plus Silver sertifikat dok ovo dosta blizu ali ipak ne ispunjava zahteve kompletno) Zalmana ZM600-HP ili Corsair HX650 cini mi se da sam skorije video ova 2 napajanja u nekom cenovniku .Ako ti pak nije bitno da li je modularno ja bih razmotrio pored 620GB jos i Lian Li (MAXIMA Force Extreme) PS-A650GB 650W i Silverston Strider Element 65EF i Strider Essential ST70F-ES. Chieftec CFT-750 nisam spominjao jer je to meni "sigurna kupovina" ali bih pre njega uzeo bilo koje od ovih napajanja koje sam naveo. Inace da sam na vasem mestu ja bih prvo probao sa drugim primerkom TT Toughpower XT 775 pa bih tek onda razmisljao o drugom napajanju , jer ovaj TT ima "najmladju" platformu.

uradio sam fazon sa zelenom zicom i crnom (masom) i upalio samo napajanje, i shvatio da nije stvar u buci napajanja, vec u prostoru gde mi stoji kuciste, koje pravi ''tunel'' i zvuk se prenosi kao da mi je napajanje pored uva.... tako da nema ni govora o menjanju napajanja.... kao sto rekoh, snagom sam zadovoljan, garancijom takodje, a buka.... resicu je promenom enterijera u sobi... :)

nije mi jasno zasto je u nekim prodavnicama ovo napajanje preko 12k din a u nekim nesto vise od 8k din...

nije mi jasno zasto je u nekim prodavnicama ovo napajanje preko 12k din a u nekim nesto vise od 8k din...
a tek zašto je jeftinije od prodavnica u EU(upravo sam pregladao neke nemačke online prodavnice svugde je oko 85 Eura, a naravno u EU su niže carine ili uopšte ne postoje)

kad bi nam neko mogao iz prve ruke reci zasto su sa popustom bilo bi dobro :)

Ja sam ga kupio za 8k i dosta je tiho. Sa mašinom iz potpisa ne mogu pošteno da ga zagrejem

Dobro može se objasniti jeftine uvozi srpska kompanija verovatno direktno iz Kine, druge hrvatska preko Hrvatske i EU pa su zato skuplji(i u Hrvatskoj su preko 100evra). Možda su ovi jeftiniji kasnije uvezeni po nižoj ceni, ili možda uvoznik jeftinijih hoće da uništi konkurenciju ili su možda prepakovani, refabrikovani i slično. U newegg-u sa popustom od 35$ je 119$(89 Evra), sad da je Srbija najjeftinija u svetu?

Poslednja izmena:
Takođe je vrlo moguće da idu na sales goal - ciljni broj prodatih jedinica. Proizvođač i distributer se dogovore da, recimo, bude prodato 10000 komada revizije A (jer je revizija B u planu, pa se radi čišćenje zaliha), i tada distributer dobija proizvodnu cenu, a krajnju podešava sam, prema potrebama postozanja prodajnog cilja. Obično, ako takav aranžman bude uspešan, nagrada proizvođača višestruko prevazilazi zaradu od same prodaje...

Samo nagađam da je ovo u pitanju, ništa ne tvrdim.

Nema teorije da neko u Srbiji proda 10K komada relativno skupog napajanja. U ovoj zemlji nema 10k ljudi koji znaju vrednost dobrog napajanje, a vecina onih koji znaju vec ima neko. Ja pre tipujem na ono sto sam vec sugerisao. Da je uvezena serija sa greskom na ventilatoru ili kontroleru istog pa je sad lutija ko ce dobiti tih a ko glasan komad.

BTW Pitanje za one koji su vratili napajanje (posto i ja o tome razmisljam). Gde su ga kupili i koliko dugo su ga koristili pre vracanja. Odgovore saljite na PM. Da izbegnemo reklamu il klevetu (kako se uzme).

@kexi
Taj fazon sa zelenom i crnom zicom pobudi napajanje i ono radi ali ventilator druze ne radi onom brzinom kao kad je kod tebe pod opterecenjem komponenti u kucistu....taj test je samo da oslusnes koliko se cuje na low obrtajima kuler napajanja a tada verujem da je besumno....

TT by galaxy S

@ seizmos

moje napajanje nikako nije bilo besumno, i te kako se culo... dobro sto imamo bar jedan zakon normalan...

Kod mene je 3h i necujan je. Videcemo sta ce se desavati kasnije....

Par dana imam ovo napajanje i nemam nikakvih problema sa preteranom bukom, cak je i malo tise od mog prethodnog napajanja ocz sxs 500w.

Ponosan vlasnik vec 2 meseca. Veoma lepo gura konfiguraciju iz potpisa, ne cuje se, a kvalitet zavrsne obrade i kablova je na neuporedivo vecem nivou od Chiefteca koji sam imao pre njega.

Ponosan vlasnik vec 2 meseca. Veoma lepo gura konfiguraciju iz potpisa, ne cuje se, a kvalitet zavrsne obrade i kablova je na neuporedivo vecem nivou od Chiefteca koji sam imao pre njega.

Imamo ste grafike, jesi je otkljucao ?

Tih i ultra-tih tj da je tisi od hdd su razliciti pojmovi...

Nema teorije da neko u Srbiji proda 10K komada relativno skupog napajanja. U ovoj zemlji nema 10k ljudi koji znaju vrednost dobrog napajanje, a vecina onih koji znaju vec ima neko. Ja pre tipujem na ono sto sam vec sugerisao. Da je uvezena serija sa greskom na ventilatoru ili kontroleru istog pa je sad lutija ko ce dobiti tih a ko glasan komad.

BTW Pitanje za one koji su vratili napajanje (posto i ja o tome razmisljam). Gde su ga kupili i koliko dugo su ga koristili pre vracanja. Odgovore saljite na PM. Da izbegnemo reklamu il klevetu (kako se uzme).

Slazem se.
Zapitajte se zasto su Noctua ventovi skuplji u Austriji nego kod nas, razlika je i do 10e u ceni istog venta, cisto primera radi, a eto...jos se i proizvode se u Austriji. :D

Nazad
Vrh Dno