Meni se desilo nesto strasno pre 5 minuta. Preneo sam racunar kod druga, povezao monitor i racunar u produzni(moj produzni, dobar je) i 3 sekunde posto sam stavio kabl za napajanje u napajanje culo se glasno peckanje i osetio se miris blagog smrada, posao sam da izvadim kabl ali me je on peckao, pa sam izvadio ceo steker iz struje. Sad sam stavio drugi kabl za napajanje i racunar radi. Eto koliko je dobro napajanje.
Sad, ja sam malo zabrinut, posto je ocigledno da komponente rade, ali nisam siguran u kakvom je stanju napajanje. Da li da ga saljem na reklamaciju ili ne i koliko ce dugo da me sluzi ovako? Meni su ruke crne jer sam uhvatio onaj falican kabl, i bas se osetio smrad u vazdu, a kabl je na dodir bio vruc.
Drugari znaci generalno misljenje je da je SS620gb/gm bolje resenje od 775w? Ovaj ss moze da gura recimo 6970+c2q6600?
Ne znam zbog cega se dvoumis , kao sto ti je Jack_Carter vec napisao prilicno je bolje SS-620GM . Ako si "resio" da kupis mogularno napajanje probaj da nadjes Silverstone Strider Plus ST60F-P 600W (malo jace 75f ima i 80Plus Silver sertifikat dok ovo dosta blizu ali ipak ne ispunjava zahteve kompletno) Zalmana ZM600-HP ili Corsair HX650 cini mi se da sam skorije video ova 2 napajanja u nekom cenovniku .Ako ti pak nije bitno da li je modularno ja bih razmotrio pored 620GB jos i Lian Li (MAXIMA Force Extreme) PS-A650GB 650W i Silverston Strider Element 65EF i Strider Essential ST70F-ES. Chieftec CFT-750 nisam spominjao jer je to meni "sigurna kupovina" ali bih pre njega uzeo bilo koje od ovih napajanja koje sam naveo. Inace da sam na vasem mestu ja bih prvo probao sa drugim primerkom TT Toughpower XT 775 pa bih tek onda razmisljao o drugom napajanju , jer ovaj TT ima "najmladju" platformu.Ja sam vratio napajanje. Sad se dvoumim izmedju Seasonic SS-620GM i Chieftec CFT-750-14CS.
a tek zašto je jeftinije od prodavnica u EU(upravo sam pregladao neke nemačke online prodavnice svugde je oko 85 Eura, a naravno u EU su niže carine ili uopšte ne postoje)nije mi jasno zasto je u nekim prodavnicama ovo napajanje preko 12k din a u nekim nesto vise od 8k din...
Ponosan vlasnik vec 2 meseca. Veoma lepo gura konfiguraciju iz potpisa, ne cuje se, a kvalitet zavrsne obrade i kablova je na neuporedivo vecem nivou od Chiefteca koji sam imao pre njega.
Nema teorije da neko u Srbiji proda 10K komada relativno skupog napajanja. U ovoj zemlji nema 10k ljudi koji znaju vrednost dobrog napajanje, a vecina onih koji znaju vec ima neko. Ja pre tipujem na ono sto sam vec sugerisao. Da je uvezena serija sa greskom na ventilatoru ili kontroleru istog pa je sad lutija ko ce dobiti tih a ko glasan komad.
BTW Pitanje za one koji su vratili napajanje (posto i ja o tome razmisljam). Gde su ga kupili i koliko dugo su ga koristili pre vracanja. Odgovore saljite na PM. Da izbegnemo reklamu il klevetu (kako se uzme).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari