Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Treba prvo da se restuješ. Ili sedi pored vatre ili u dijalogu sa njim izaberi "I'll wait" pa dremni sat vremena.

PA da!
@voodoo_ TNX
Kakav sam ishitren nisam ni obracao paznju na dijalog- u vidu okruglog button-a.
Sad je OK.
1, 2, 3...IDEMOO...

Poslednja izmena:
Verujem da je o ovome bilo price al' ... Zanima me da li vam se deshava da se igra spuca na desktop sa klasichnim "Don't send ..." Znachi nema pravila, moze da se desi posle 1 sat a moze i posle 5 sati igranja(umem i tolko' da zabodem :D). Mahom se desava tokom ucitavanja/savovanja novih lokacija. Ver. igre 1.2, patch je "ruski" ... :)

LM, igra je "Vrh brate", ne merem se skinuti:bottle:

Poslednja izmena:
Verujem da je o ovome bilo price al' ... Zanima me da li vam se deshava da se igra spuca na desktop sa klasichnim "Don't send ..." Znachi nema pravila, moze da se desi posle 1 sat a moze i posle 5 sati igranja(umem i tolko' da zabodem :D). Mahom se desava tokom ucitavanja/savovanja novih lokacija. Ver. igre 1.2, patch je "ruski" ... :)

LM, igra je "Vrh brate", ne merem se skinuti:bottle:

Meni se to stalno desavalo dok nisam skinuo patch! Tada je sve pocelo da radi kako treba! :type:

Kako se nerviram, znaci Dandelion me odvede na pice, ne mogu da kazem necu, MORAM da pijem, posle toga ne znam gde se nalazim a ne znam cime da smanjim pijanstvo, u kuci kod Triss nemam gde da odspavam, niti u Trade quarter-u, jedva hodam i morao bih tako sat vremena da hodam da dodjem donekle gde moze da se spava.

Sta da radim?

Kako se nerviram, znaci Dandelion me odvede na pice, ne mogu da kazem necu, MORAM da pijem, posle toga ne znam gde se nalazim a ne znam cime da smanjim pijanstvo, u kuci kod Triss nemam gde da odspavam, niti u Trade quarter-u, jedva hodam i morao bih tako sat vremena da hodam da dodjem donekle gde moze da se spava.

Sta da radim?

Ima jedan napitak koji ponistava dejstvo alkohola ODMA!!
napravis taj pre nego sto te pozove... recept ako nemas dobijas u 3 chapteru u krcmi od konobarice pa ti provali kako...

Sta da radim?

A evo i detaljnijeg objasnjenja za napitak
Wives' Tears are made from ingredients providing one measure each
of rebis, quebrith and aether; strong, high quality alcohol must be used as a
base.
Village witches sell this brew to women whose husbands patronize local inns
too frequently. Witches, lacking mastery of the arcane secrets of alchemy,
usually know only one method of creating Wives' Tears.

Ja popio napitak koji bi trebalo da mi dodeli neki inteligence atribut ali se NISTA nije desilo... ili sam ja to nesto lose ukapirao...

Yey, konacno sam i ja poceo da pikam...
Ovo je bas fina igra.Jes malo glupo ono kliktanje po neprijatelju, al opet, zanimljivo je.
Naleteh na *****, btw...ostavio sam onog Dwarfa da ga oshishaju i sad ne mogu da odradim kvest sa kockicama...:D Mrzim dwarfove :p

Sta da radim?

Nagudriraj se : )

Kupi onu drogu Fisstech ili kako se zwashe, i kad se napijesh,skrljaj to,i ima da ide ko da nije p'jan : ) Hik :d

Jel postoji nacin da se ova igra potjera u vise od 60Hz na Visti?

The Witcher je rasprodan u preko 600 000 kopija za 3 mjeseca - http://pc.ign.com/articles/852/852214p1.html

Adam Kicinski, CD Projekt RED Joint CEO, commented on the sales results: "We are very happy with The Witcher's performance to date. Our goal was - and still is - to reach one million copies sold during the first year. 600,000 games sold in just three months brings us much closer to this ambitious goal.

Poslednja izmena:
Zasluzeno.
Igra je fenomenalna, ima tu nekih nedostataka (malo bolji voice acting, NPC-ovi se u razgovoru identicno ponasaju i lica im se ponavljaju) ali prica yebe kevu.Akcija trazi malo privikavanja, ali za nekoga ko je ranije igrao RPG-ove ovo nije nikakav problem...
I za divno cudo, posle limunadica koje se predju za jedno poslepodne najzad igra koju pikam vec pet dana a kraj joj se ne nazire :)

Onako... Igra je isuviše linearna za moj ukus. Tu je i gomila fetch&carry kvestova kojih mi je preko glave. Ima i par neviđenih gluposti u igri, valjda ste ih sami prepoznali. U suštini ok (izvođenje, atmosfera, zvuk, grafika), ali ništa spektakularno.

Onako... Igra je isuviše linearna za moj ukus. Tu je i gomila fetch&carry kvestova kojih mi je preko glave. Ima i par neviđenih gluposti u igri, valjda ste ih sami prepoznali. U suštini ok (izvođenje, atmosfera, zvuk, grafika), ali ništa spektakularno.

Igra je booorrriiing, ako su im vrhunac dosetljivosti sisate zene, i skupljanje kartica sa slikama istih, onda je ova igra onako srednje pateticna, sto i jeste tako.

Kao sto vec rekoh pokusali su ovi Poljaci, ali ova grupa Poljaka ima jos mnogo da uci, o optimizovanju igre na prvom mestu, pa onda sve ostalo...

Ne možeš od Aurore da napraviš nešto pametno.

Igra je booorrriiing, ako su im vrhunac dosetljivosti sisate zene, i skupljanje kartica sa slikama istih, onda je ova igra onako srednje pateticna, sto i jeste tako.

Kao sto vec rekoh pokusali su ovi Poljaci, ali ova grupa Poljaka ima jos mnogo da uci, o optimizovanju igre na prvom mestu, pa onda sve ostalo...

A jesi stavio patch mozda , uzgred to je i malo los engine ali dobrosluzi svrsi... a ovo je prvi put cujem da je nekome igra booring , jel ti igras igre uopste ili onako samo kometarises ... siris jeres a :whip: :whip: :whip:

Ne znam kako može biti boring, igra je dobra baš zato što je vrlo interesantna.

*** i meni su Warcraft 3 i C&C nevidjeno smorne pa ne se'em po travnjaku :d:d

Što se uzbuđujete zbog Flighta, on je iznerviran mizernim kvazirpgovima poput Obliviona, potresen opštim nedostatkom optimizacija, te potpuno razočaran nedostatkom intelektualnog i svakog drugog izazova u modernim PC igrama još odavno batalio Witcher i okrenuo se ultra-izazovnom Need For Speed Pro Street naslovu.

I ne vidim zasto je lose optimizovana...sasvim lepo radi u native rezoluciji, sa 4aa i 16af...
Problem sa ucitavanjem sejvova nestaje kad se pobrisu svi nepotrebni sejvovi iz my documents foldera...
Mogli su da dorade cut-scene, da budu atraktivnije i tako to...
Ima propusta, ali za igru ovog obima to je uobicajeno i trazenje "dlake u jajetu".

Toga nema na Visti u dxdiag samo na XP. Probao sam i sa rivom ali nece i dalje mi drzi na 60Hz.

I ne vidim zasto je lose optimizovana...sasvim lepo radi u native rezoluciji, sa 4aa i 16af...
Problem sa ucitavanjem sejvova nestaje kad se pobrisu svi nepotrebni sejvovi iz my documents foldera...
Mogli su da dorade cut-scene, da budu atraktivnije i tako to...
Ima propusta, ali za igru ovog obima to je uobicajeno i trazenje "dlake u jajetu".
Tačno tako. Ljudi ne shvataju da tu ima mnogo stvari koje su prilično proste, ali opet utiču. Pre svega, ne znaju svi sve, odnosno ne mora da znači da svaki programer svake softverske kuće, a naročito kada su mali razvojni timovi u pitanju, ume sve da odradi, niti da svi timovi mogu sve da odrade - ***, neki prave socijalniji AI, neki socijalniju optimizaciju, neki useru priču i tako dalje. Kao da su uvek izlazile savršene igre, pa sada raspisujemo konkurs za mane. Osim toga, te mane mogu biti drastičnije izražene, ali mogu biti i praktično nebitne. Konačno, pravljenje igara je jednostavno biznis. Mogu pojedini timovi tom poslu pristupati sa manje ili više ljubavi, želje, htenja, i to se u igri oseti (npr. i Witcheru se oseća), ali i dalje imaju neke rokove koje moraju ispoštovati. I moraju od nečega da žive. ****ga. Zato danas nemamo gejmplej koji se sastoji od prevlačenja mišem preko svakog bogovetnog piksela na ekranu da vidimo da li je sa nečime moguća interakcija, već se traži znanje. Sve u svemu, Witcher je na sasvim ok nivou što se tehnikalija i ostalog tiče, i to ne koči igru da se u potpunosti razmahne. Ni ja ne volim to što mnogi potenciraju - to što ima sexa i što ima psovanja (jaka stvar), niti to smatram nekim dostignućem, ali pljuvati ovaj naslov zbog razloga zbog kojih ga pljuju je vrhunsko preterivanje.

Što se uzbuđujete zbog Flighta, on je iznerviran mizernim kvazirpgovima poput Obliviona, potresen opštim nedostatkom optimizacija, te potpuno razočaran nedostatkom intelektualnog i svakog drugog izazova u modernim PC igrama još odavno batalio Witcher i okrenuo se ultra-izazovnom Need For Speed Pro Street naslovu.

Hehehehe!
E, Filipenko, ovaj komentar ti je stvarno odlican, cak si me prijatno iznenadio, i dobrim delom, po prvi put se slazem s tobom, ali ipak nije potpuno tacno to sto si rekao, malo je falilo da bude u potpunosti, ali u medjuvremenu, sam batalio i ProStreet jer je dosadan! :D

@Stojcha, ne bre, igrao sam ja ovu igru, i moram prizanti da ima zanimljive trenutke, kada sam pomislio da je igra stvarno dobra, ali onda sam se razocarao okretanjem u mestu same radnje i predvidivim situacijama, koje se vise cak ni u Holivudu ne koriste zbog izandjalosti, a neoptimizacija je bitna stvar, usporava ti igranje i iritira te, da ne pricamo o drugim stvarima...

Jesi ti to igrao pa pricas ili si samo citao review?

Igrao, igrao, nego necu vise da vam kvarim ugodjaj, picite Witcher, to je samo moje misljenje, i reakcija, zato sto sam se razocarao, a delovalo je kao da igra ima potencijal, ali ono u cemu sam sigurno u pravu, tesko koji RPG moze da bude dobar ako se desava u jednom gradu, i na nekoliko livada i katakombi, ah da mocvaru za malo da zaboravim(pola igre se tu desava), a holivudkog negativca, taman uhvatis on ti pobegne, a ti odgledas filmce x2.

Nazad
Vrh Dno