Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Igra je jako dobra i tačka :)
To što postoji nešto malo kliše elemenata je sasvim normalno, pa svuda se to već može videti.
Oni koji baš ne mirišu žanr neka zaobidju, ostali treba da odigraju ovo :type:

The Witcher Enhanced Edition Announced

February 18, 2008 - CD Projekt RED is pleased to announce that in May of this year, a new and improved version of The Witcher will appear in stores, a game already considered by many players and media to be the best PC RPG of 2007!

Micha Kicinski, CEO of CD Projekt described the idea behind The Witcher Enhanced Edition: "The leading idea during the development of The Witcher Enhanced Edition is to create a game that is devoid of all of the major criticisms levied at the original release. The Witcher was received very warmly by both players and the media, but we are well aware that it is not a product without its faults. There was just not enough time to perfect certain elements, while we learned that some things needed to be changed from the players themselves. Now we have the opportunity to introduce changes that will allow The Witcher to provide even more enjoyment. I hope that, as a result, the game will come even closer to the ideal RPG."

Maciej Szczesnik, Project Manager at CD Projekt RED, spoke about the content provided in the new edition: "The Witcher Enhanced Edition will be a completely polished product, something rarely found on the PC market. Of course, it would have been best if the original edition could look that way. There were a few ways the original game didn't quite live up to our high expectations, but now we're trying to make up for it. Work is being done on two levels: one concerns the removal of technical obstacles that hinder the player from properly using the game and thus gaining enjoyment from it. Some of those elements include the loading times, which will be reduced by 80%, the stability of the game on different PC configurations, as well as an array of smaller fixes that will increase interactivity and precision in combat. The other level consists of very important changes that are not usually found in patches. First and foremost, the English-language version will, for the most part, be completely re-done. The amount of text in that version was reduced compared to other language versions and that was said to cause a significant decrease in immersion and atmosphere. Now the English version will be as polished and atmospheric as the other language versions. Speaking of other language versions, most of them will be improved in some way. Significant changes will also be made in the German version, where we are planning to re-record the voices for many of the characters. The most important improvements concern those elements of the game that players criticized the most. For example, over 50 new supporting character models will be added, so that the player won't run into the same person too often. The inventory panel will be re-designed and improved, and some elements of the main game screen will be polished. However, one of the biggest changes that will greatly increase the player's immersion in the game world will be improvements concerning dialogue scenes. Both Geralt and non-player characters will get over 100 new animated gestures which will make their body language during conversations much more natural. Additionally, the facial animation and lip-sync system will be re-created, making the faces of the speakers now even more natural, as well. Of course, I've mentioned only the most important changes, and that's still a lot. There will be many smaller changes that will make the game more fun. I'm convinced that, thanks to those changes, The Witcher will almost be the ideal game for fans of PC role-playing."

Više ovde

Zanimljivo :) Skoro sve sto je meni upalo u oci na prvi pogled oni sad sredjuju :D Izgleda da su seli i na miru odradili igru bez pritiskanja za deadline.A ovo mu ispade kao neka uber-beta verzija :p
Hebemmu, ne mogu ovo da igram ispocetka :D

Neverovatno klapa idemo drugi put...

Cujte i pocujte, u igrackoj industriji, kada igra iz prvog pokusaja ne ispadne kako treba ili ima puno gresaka, ona ce se izdavati i drugi, i treci, i 10. put sve dok ne ispadne kako treba, i svaka verzija se naknadno placa, time se pomaze izbacivanje jedne iste igre u 10 zvanicnih verzija i obezbedjivanje penzionog fonda proizvodjaca doticne igre. :D

I dobro znaci ja umisljam da igra nije optimizovana, hahaha, evo necu vise nista da vam pricam, imate zvanicno saopstenje Poljaka, ako igrajuci igru niste primetili da nesto ne valja.

Cujte i pocujte, u igrackoj industriji, kada igra iz prvog pokusaja ne ispadne kako treba ili ima puno gresaka, ona ce se izdavati i drugi, i treci, i 10. put sve dok ne ispadne kako treba, i svaka verzija se naknadno placa, time se pomaze izbacivanje jedne iste igre u 10 zvanicnih verzija i obezbedjivanje penzionog fonda proizvodjaca doticne igre. :D

I dobro znaci ja umisljam da igra nije optimizovana, hahaha, evo necu vise nista da vam pricam, imate zvanicno saopstenje Poljaka, ako igrajuci igru niste primetili da nesto ne valja.

O, Sveznajući Flight, gde si bio do sada!
S' obzirom da se tebi igra nije svidela mogli smo i bez tvoga komentara da živimo.

@Flight:

sem Nex-a niko nije reko da je igra optimizovana. Zapravo smo na pocetku diskusije skoro svi i rekli da je neoptimizovana i da je Aurora eng za igru bio los potez...

Stvar je u tome sto je igra DOBRA i pored toga sto kenjka sa frameratom vise nego sto bi trebalo, a framerate nije tolko bitan ovde, bitno je da ima 20 i sve se moze. Ne mozes me ubediti da nisi imao 20 frameova :p

Najveći problem koji imam sada je što sam stigao do pola igre, a sada kada znam šta će sve biti ispravljeno, postojeći problemčići počeće da mi smetaju. Ah. I to što moram ponovo da je kupim :)

Koliko vidim, vlasnici originalne igre ce moci besplatno da skinu patch. Tako da te price o placanju padaju u vodu.
Sto se mene licno tice, bolje da poprave igru ikad nego nikad. Naravno, pricam o situaciji kada je postalo normalno da se poluzavrsen proizvod izbacuje na trziste.

@Flight:

sem Nex-a niko nije reko da je igra optimizovana. Zapravo smo na pocetku diskusije skoro svi i rekli da je neoptimizovana i da je Aurora eng za igru bio los potez...

Stvar je u tome sto je igra DOBRA i pored toga sto kenjka sa frameratom vise nego sto bi trebalo, a framerate nije tolko bitan ovde, bitno je da ima 20 i sve se moze. Ne mozes me ubediti da nisi imao 20 frameova :p

Na prethodnoj grafici mi je padalo i na 15 frejmova, sto je bio uzas, na ovoj sada moze da se igra, ali opet i sam znas da nije to-to kada igra ne fercera kako treba. ;)

Dakle The Witcher je prodat u preko 600.000 primerka, još jedan dokaz da su one liste u kojima se prikazuje da samo konzolaške igre imaju ovakve cifre *****.

Kako da namestim mouse sensitivity? Nema nigde u opcijama, da li moze u nekom fajlu da se namesti?

Kako da namestim mouse sensitivity? Nema nigde u opcijama, da li moze u nekom fajlu da se namesti?

Cini mi se da reaguje na windozina podesavanja, u svakom slucaju reaguje na Logitech drajver (ako je ukljucena opcija da koristi podesavanja misa u igrama).

Mouse sensitivity se u opcijama zove "camera speed" ili tako nešto, uglavnom postoji jedan slajder u meniju za komande.

Video sam tu opciju ali sam mislio da nema veze sa misem, hvala...

Evo sam napakovao Vistu 64 Ultimate da konacno radi kako treba i mogu reci da sam prijatno odusevljen kako Witcher radi :D

Elem, igra je detektovala sve na maksimumu i FPS mi cak ni u mocvari sa sve olujom i 30tak protivnika nije pao ispod 30 (na XPu ume da ode i na 15tak frejmova). Senke koje su za nVidia kartice uvek VEEEELIKI problem se iscrtavaju perfektno u Visti sto na XPu nikako nisam uspeo da izvedem, takodje i animacije bolje skaliraju na 1680x1050 nego u XPu.

Tolko sam se odusevio da cu da ga odigram jos jedared :p

P.S. Izgleda su tvorci Aurora endzina bili vidoviti i pisali ga za Vistu :d

Poslednja izmena:
Pa jel Witcher ima 64bit verziju?

Evo meni radi na XP-u odlicno, cak sta vise fenomenalno, stavio sam ga na stripe, i secne samo kada brzo okrenem kameru i ponegde na nekoj lokaciji ali uglavnom je skroz glatko.

Igra je fenomenalna
notworthy.gif

Gloopo pitanje....posle prve borbe, krene Cut Scena u game enginu i dole napise nesto kao "How do yuo feel?" Istisk'o sam celu rastaturu, ali nista ?!?

@Stojcha ne siri dezinformacije... posle ima svi da placu kako im gomila stvari ne radi na 64bit Visti ili pravi problema a vecina igara rade sporije... jer veruju ovakvim postovima!

@Stojcha ne siri dezinformacije... posle ima svi da placu kako im gomila stvari ne radi na 64bit Visti ili pravi problema a vecina igara rade sporije... jer veruju ovakvim postovima!

I bre baksuzu jedan, ja spomenuo samo Witcher, ostale igre mi generalno rade losije pa i ocajno bas me je zato odusevilo kako Witcher radi a ovo je tema o Witcheru, ne o generalno ocajnom ponasanju igara u Visti :d

Sta treba da uradim da bi usao u cemetery i gde da nadjem 6 jugs of dog's lard? Onaj deo igre kad treba da uradim autopsiju Chapter II.

Pa ubijas kucice po ulicama i cedis ih :) Ozbiljno.

Sta treba da uradim da bi usao u cemetery i gde da nadjem 6 jugs of dog's lard? Onaj deo igre kad treba da uradim autopsiju Chapter II.
Da bi ušao na groblje treba da dobiješ dozvolu od onog kapetana straže Vincent(valjda?,zaboravih),a to dobijaš tako što ga oslobodiš sumnje ili da oslobodiš Thalera sumnje i ubediš ga da grobaru oprosti neki dug.Ne sećam se da postoji treći način.
Kerove ubijaj noću po ulicama.

Ljudi evo mene opet :D Posle onog standardnog pljuvanja po igri i ismevanja iste, moram malo i da je pohvalim, posle ubacivanja novog Hard Diska u sistem, igra prosto leti, grafika je prelepa, 1.2 patch, na ovim 8.2 drajverima sve High, 4xAA i 16AF, average distance i zivotinje, senke low, igra prosto rastura, ucitavanje trenutno.
Grafika jednom dobra za ovakav tip igre.

Uspeo sam nekako da predjem taj deo :) Hvala vam. Nervira me jako sto mi igra zapuca kad par puta uradim alt tab jel se to i vama desava?

Pa nemoj da radiš alt+tab :) naročito kod ovako memorijski zahtevnih igara :)

Igra radi osetno bolje sa 8.3 katalistom, opusteno mogu da je pikam sa 2x narow tent AA (efektivno box 4xAA) i da ne izgubi na tecnosti.

Probao sam sa 8.3 drajverima, stvarno radi jos bolje, auu svaka cast!

Vrh Dno