Šta je novo?

The Witcher - diskusija

iii mora da je neko ima... sta ocekivat, gothic, oblivion ili nesto trece?

iii mora da je neko ima... sta ocekivat, gothic, oblivion ili nesto trece?

Imam ja. Nešto treće naravno. Uff, baš kratko sam igrao za neke utiske ali ja volim ovakve igre. Možeš kontrole da podesiš "klikni gde da ide", dakle kao u recimo Titan Quest. A možeš i da vodiš lika sa WASD i recimo kombinacijom borbe, šta znam možda na Kotor nalik bez pauze. Tako nešto. Uff, ala sam nalupao. Okruženje je lepo, nije tako zahtevna. Ja sam poterao sve kako mogu 1280, sve high, nešto je 16x a nešto 2x, ne znam tačno. Priča obećava, možda deluje kao kliše ali tu su witcheri,).

Imaš 2 nivoa, prvi je naravno za izbegavanje, u drugom ti stoji da je alchemy uticajan na tok igre dok u trećem stoji otprilike da nećeš preći bez dotičnog. Za početak mi je malo konfuzan odabir lika koga ću da napadam, valjda ću se navežbati a i nije mi baš najjasnije u kom to on trenutku napada.

U svakom slučaju sve deluje dosta zanimljivo pa sad kod koga kako prođe.

Borba je malo konfuzna,valjda ću se navići.Igram sa kamerom iz trećeg lica.Nadam se samo da će imati pristojnu nelinearnost kad se izađe iz onog početnog zamka.Još je rano da cenim grafiku po tmurnom zamku,tek kad vidim ½svet i prirodu½ .Levelovanje-mora da se spava i onda se biraju atributi ili signs u zavisnosti od nekih poena.
Prvi utisak obećava u najmanju ruku pristojan RPG.Ne bih ga poredio ni sa G3 ni sa Oblivionom ni sa NWN,barem za sada.

a ima i prvo lice ? ? ?

Nema prvog lica.

edit: Novi patch: ftp://ftp.download-center.com/international/TheWitcher/TheWitcherPatch_1.1a.exe

We have just released a new patch version 1.1a. The new patch replaces patch 1.1 and corrects a possible blocker bug that might occur in Act5.

"We've tried to fix as many problems as possible and provide a more stable version for the game as quickly as we could, hence the oversight. I'd like to ask everyone who hasn't yet installed the patch or has installed the 1.1 patch to update to version 1.1a." - said Jacek Brzezinski, Project Lead for The Witcher.

Installing the 1.1a patch will not cause any problems with existing saved games.

CD Projekt RED crew

Poslednja izmena:
A jel neko provalio da u igri ima "onoga" i to na kub? E daste videli moje zaprepascenje kad je vec u prologu glavni lik opalio onu crvenokosu carobnicu Triss posto joj je doneo lek :zgran:. Ha, ha, ova igra ni malo ne zaostaje za evropskom verzijom Fahrenheita, osim mozda po detaljnosti...:d. A zanimljivo je da ovoga ima samo u evrppskoj verziji The Witcher-a... ccc, sta sve dozvoljavaju u evropi... :whip:

Poslednja izmena:
mLaki, pa jel' tebi radi igra na bartonu? Rekose da athloni xp nisu podrzani procesori...

Igra se pokrene i radi ali kao sto mozes predpostaviti ne zadovoljavajuce... Probao sam je nije losa ali je ostavljam za neki drugi put.

Da stvarno ima sex-a :D
Ništa explicitno,barem ne u ovoj verziji koju ja imam.Pa nije valjda adult igra u nekoj drugoj verziji? :d
@novice
nema prvog lica,mislio sam na kameru koja je ½nisko½ uz lika i krećeš se na WSAD.Druga kamera je point and click gameplay,a treća je visoko iznad lika.

Poslednja izmena:
Explicitno valjda postoji samo u poljskoj, ceskoj i ruskoj verziji jar oni nista ne zabranjuju, u americkoj cak nemas ni nasilja??! ('bem ti verziju) a kamoli sex-a tako da ce i ovde mozda neki "Hot Coffie" mod pa da moze Hilari ponovo da divlja.

meni je za sad igra extra, tek sam poceo i tek se razvija ali je jako dinamicna i zabavna....

Dobro ima li neko nesto konkretno za reci o igri? Kakvi su kvestovi, prica, levelovanje...

Kako da u DAEMON Tools v4.10 Pro ubacim image u IDE virtual drive a ne u SCSI ?

Poslednja izmena:
Trebalo bi da ide ovako:

First, with the DT Pro Advanced opened, you need to remove all of SCSI virtual drives of it automatically created in your computer (disable the Virtual Drives of normal Daemon Tools too)

After you removed them, just click with the right mouse button on the blank space in "Virtual CD/DVD Devices and click on "Add IDE Virtual Drive" if any message appear just hit the Ok option and wait.

Kako da u DAEMON Tools v4.10 Pro ubacim image u IDE virtual drive a ne u SCSI ?

Vrlo jednostavno. Prvo moraš da napraviš IDE drive, potom u njega mountuješ kao u svaki SCSI.

Ili nemaš dobru verziju DT Pro.

Poslednja izmena:
izem ti shezdeset peto parche :d

nego kakva je igra po pitanju kvestica, nelinearnost i te budalastine koje igru sputavaju da bude next gen?

Dobro ima li neko nesto konkretno za reci o igri? Kakvi su kvestovi, prica, levelovanje...

Za ovo malo vremena koje sam igrao (stigao do drugog chaptera), mogu reći da igra ima neki svoj šmek.Radnja mi se sviđa, za sada je priča konzistentna i nema nekih većih iskakanja.Seksa ima, nije eksplicitan, ali je zato rečnik, tačnije psovke, veoma eksplicitan.Nasmejao sam se kada sam provalio da lik kada u jednoj sceni priča sa nekom ženskom kaže nešto kao "Can i COME with you" i to sa zločestim naglaskom na COME (iliti zvučalo je kao CUM :D ).
U svakom slučaju više mi se sviđa nego Jericho, od kojeg sam očekivao mnogo više.

Za ovo malo vremena koje sam igrao (stigao do drugog chaptera), mogu reći da igra ima neki svoj šmek.Radnja mi se sviđa, za sada je priča konzistentna i nema nekih većih iskakanja.

Otprilike je ovo i moj utisak, iako sam takođe malo igrao. Deluje da će biti baš zabavna.

Meni daemon tools pro zaglupljuje na Visti 32bit :( Cim stavim da mi se napravi ide drive on radi u beskonacnost :( A i kad zavrsi(jednom u 100 puta) kad probam da mountujem image zaglupi se racunar.
Steta a bas sam hteo probati igru.

Za ovo malo vremena koje sam igrao (stigao do drugog chaptera), mogu reći da igra ima neki svoj šmek.Radnja mi se sviđa, za sada je priča konzistentna i nema nekih većih iskakanja.Seksa ima, nije eksplicitan, ali je zato rečnik, tačnije psovke, veoma eksplicitan.Nasmejao sam se kada sam provalio da lik kada u jednoj sceni priča sa nekom ženskom kaže nešto kao "Can i COME with you" i to sa zločestim naglaskom na COME (iliti zvučalo je kao CUM :D ).
U svakom slučaju više mi se sviđa nego Jericho, od kojeg sam očekivao mnogo više.

Chekaj, jel moguce da samo meni smeta kontrola prilikom borbe. Ili ja nesto pogresno radim ili "kao" treba da se naviknem na to. Malo je tupavo to sto treba da drzim levo dugme misa na protivnika sve kod se on ne seti da zamahne i udari machem(a treba mu 1-2sec.). Npr u onoj krchmi na pochetku igre gde treba da se sibas sa onim liko ne bi li osvoji 25 gold-a, ne mogu uopste da zadam udarac, ubi me lik. Jel nesto lose radim ili je to jednostavno tako? Kao vremenom si mnogo brzi ili sta vec? Zna li ko?

Sistem borbe je verovatno najveća mana igre,i preveliki load time kad se negde ulazi ili kad se učitava pozicija.Inače što više igram sve mi se više sviđa.
A možda najveća mana je ubacivanje...½kartica½ :-devil-: Više se trudim da skupljam iste nego trofeje iz glavnog questa :D Odvlači mi previše pažnju od spašavanja sveta ;)

kolko sam ja cuo, u igri treba gledati kako svaki zamah maca i kliknuti u momentu povoljnom i prirodnom da junak ponovo udari, dakle nista od button mashinga kao u diablo-like igrama...

Sistem borbe je verovatno najveća mana igre,i preveliki load time kad se negde ulazi ili kad se učitava pozicija.Inače što više igram sve mi se više sviđa.
A možda najveća mana je ubacivanje...½kartica½ :-devil-: Više se trudim da skupljam iste nego trofeje iz glavnog questa :D Odvlači mi previše pažnju od spašavanja sveta ;)

Meni load time ide prilicno brzo. Borba je definitivno najveci problem. Ne verujem da je Bioware tek tako dopustio da se desi ovako nesto. Verovatno vremenom napredujes i "reagujes" mnogo brze...ko ce ga znati.

kolko sam ja cuo, u igri treba gledati kako svaki zamah maca i kliknuti u momentu povoljnom i prirodnom da junak ponovo udari, dakle nista od button mashinga kao u diablo-like igrama...

Moras da probas igru da bi ukapirao o cemu pricamo. Mnogo je za*ebano.

Prvo, kakve veze ima Bioware sa ovom igrom, radio je CD Project a oni su samo koristili modofikovani Aurora engine koji izgleda dosya bolje nego u NWN1. Sto se tice borbe mada jos nisam odmakao previse pocinjem da kapiram sistem, mada i u tutorijalu lepo kazu da treba da kliknes na neprijatelja tek kada ti se pojavi ikona plamteceg macha, ako se klikne prerano prekida se napad a ako se klikne prekasno ne moze da se nastavi chain attack. Jeste malo nezgodno sto treba da se drzi mis iznad neprijatelja ali kad bi trebalo da se bezomucno klikce ionako bi se drzao na tom mestu pa mi je ovako bolje. Za potpun napad trebalo bi da se povezu tri napada. Ako je u pitanju chain attack protivnik moze da parira ali ne moze da uzvrati isti slucaj je i kada oni napadaju, tako da ako se klikce na vreme i dobro vezuju chainovi sa pravilno izabranim stilovima mozes neprijatelja da umlatis ko zvecku. Mozda bi bilo lakse da je bio potreban samo jedan klik pa da ga ovaj mlati od smrti ko u NWN ili Baldur'su ali je svakako bolje od besomucnog kliktanja ko u Diablu. Inace kako se napreduje u skilovima lik dobija neke nove animacije za napade i to deluje fino. Posebno one coup de grace animacije pogotovo ona kad mu odsece glavu. E sad cemu sluze one kartice sta da radim sa njima i gde da ih vidim i dali postoji neki mod koji skida zabranu koju imaju evropska izdanja tj bez "nuditi"-ja

I jos nesto da li je neko instalirao 1.1a patch i dali takav oce da radi sa ovi ovdasnjim izdanjima

Poslednja izmena:
izem ti shezdeset peto parche :d

nego kakva je igra po pitanju kvestica, nelinearnost i te budalastine koje igru sputavaju da bude next gen?

Sada deluje bas onako kako bi jedan klasican i kvalitetan rpg trebalo da deluje. Znaci nema nekih neprovoverinih izmisljotina, izmotacija i lecenja kompleksa raznoraznih izfrustiranih programera. Stavili su vec proverene stvari i meni licno to odgovara. Kvestova ima dovoljno za sad, sto se nelinearnosto tice jos uvek ne znam i jel moze neko da mi objasni sta se podrazumeva pod pojmom NEXT GEN posto vidim da se po raznoraznim rpg sajtovima stalno "frljaju" tim izrazom a niko ne ume da objasni sta bi to trebalo da podrazumeva.
A da i journal u ovoj igri je najbolji koji sam dosada video, trebalo bi da ga stave u ISO standarde pa da ga svi ovako rade.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno