Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Da li stvarno igra pravi toliko problema ako se igra bez 2gb rama, cak i kad se spusi rez i detalji/iskljuce senke...

radi savrseno sa giga rama.... kada se ucita... :D :D Pocinje da me izludjuje polako... dacu 3000 pa nek ide zivot! :)

Aj što učitavanje traje dugo, nego što traje i snimanje :d
Inače nije loše za početak.

Na kakve detalje sve su ovde mislili:D, recimo ono pijančenje u kafani sa onim likom je do jaja urađeno:d. Btw, ne znam ko je spomenuo tuče, lako sam pobedio onog debelog prvog kao i sve ostale tu. Nego, quest piše da treba sledećeg da izazovem a nema nikog više, moraćemo da ga potražimo:D.

Ti questovi se prenose iz chaptera u chapter,biće ih u kafanama po gradu kad završiš prvi chapter.Isto važi za poker.Protiv nekih pro likova moćićeš da igraš tek kad opelješiš mnogo slabijih igrača.
Jel stigao neko do drugog ch.Treba mi pomoć oko onih mesožderskih biljaka u močvari.Odvaljuju me u roku od odmah.

Ti questovi se prenose iz chaptera u chapter,biće ih u kafanama po gradu kad završiš prvi chapter.Isto važi za poker.Protiv nekih pro likova moćićeš da igraš tek kad opelješiš mnogo slabijih igrača.
Jel stigao neko do drugog ch.Treba mi pomoć oko onih mesožderskih biljaka u močvari.Odvaljuju me u roku od odmah.

Stigao sam ja u Swamp. Te biljke i mene kolju ali ja "iskusno" bezim. :) Lako je savladati jednu po jednu ali kada ih ima vise onda postaje problem. Jednostavno ih zaobidji ili protchi pored njih, dok ne postanes malo jachi. Inace sam trenutno 13. level i bas sam za*eban. :d

jebte stvarno igra ti oduzme vreme najvecim delom zbog trckaranja, ucitavanja i chuvanja ... ako nista mogli su da izbace automatic save pri svakom izlasku iz zatvorene prostorije ili bar da stave on/off opciju... kada pogledam kakve sam smeshne questove odradio za ovoliko malo vremena malo se zapitam

ali svo to za sada nadoknadjuje brdo brdo detalja i zanimljivih momenata... takodje sam iznenadjen obiljem psovki u igrama, konachno :)

da li je neko odradio oba zavrsetka u selu?

ja sam pobio smora svestenika i ostale smarache, pa me interesuje kakav je drugi zavrsetak, mada pretpostavljam

Meni daemon tools pro zaglupljuje na Visti 32bit :( Cim stavim da mi se napravi ide drive on radi u beskonacnost :( A i kad zavrsi(jednom u 100 puta) kad probam da mountujem image zaglupi se racunar.
Steta a bas sam hteo probati igru.

Stvarno bih zeleo probati igru tako da molim one koji imaju bilo kakvu ideju oko resavanja ovog problema bio bih zahvalan.
Inache zagubio sam original tako da je ostao sami backup image :d

@G!!!

Pa koje lud da je neposredno posle ½onoga½ izda.Stvarno treba biti bez srca pa to uraditi.A i oni seljani su više nego zaslužili ono što su dobili.Žao mi samo što se onaj stražar izvukao.
Drugi chapter je prilično zapetljan.Samo da Shani ½legne½,sve će biti lakše posle :D

jebte stvarno igra ti oduzme vreme najvecim delom zbog trckaranja, ucitavanja i chuvanja ... ako nista mogli su da izbace automatic save pri svakom izlasku iz zatvorene prostorije ili bar da stave on/off opciju... kada pogledam kakve sam smeshne questove odradio za ovoliko malo vremena malo se zapitam

ali svo to za sada nadoknadjuje brdo brdo detalja i zanimljivih momenata... takodje sam iznenadjen obiljem psovki u igrama, konachno :)

da li je neko odradio oba zavrsetka u selu?

ja sam pobio smora svestenika i ostale smarache, pa me interesuje kakav je drugi zavrsetak, mada pretpostavljam

Na pocetku sam i ja tako mislio sa auto-save prilikom izlaska iz prostorija, ali sam kasnije shvatio zasto su to ubacili. Kada se predje na Chapter 2. igra povremeno izbacuje na desktop iz cista mira, pa su ovakve stvari neophodne. Da, konachno kochijashke psovke, to se chekalo. Posle FM-a, spreman sam da izdvojim novac za original igru. Zaista je vredi posedovati, CD Projekt je uradio vrstan pos'o, imace moju podrsku.

Samo da Shani ½legne½,sve će biti lakše posle :D

Ahahahahahah...i meni je to Main Quest. :d :d

Poslednja izmena:
a nisu loshe ni one kartice :d

edit steta sto ne mozesh vishe puta sa jednom pa kao u borbi da napravish combo :p

edit2 ili josh bolje da su ubacili u razvoj lika koju osobinu koja ti olakshava takve kvestove !!1

Poslednja izmena:

Prilozi

• witcher2007-10-3115-05-32-92.jpg
    witcher2007-10-3115-05-32-92.jpg
    133.5 KB · Pregleda: 256
  • witcher2007-10-3115-05-42-21.jpg
    witcher2007-10-3115-05-42-21.jpg
    121.6 KB · Pregleda: 241
  • witcher2007-10-3115-06-26-78.jpg
    witcher2007-10-3115-06-26-78.jpg
    60.2 KB · Pregleda: 207
  • witcher2007-10-3115-06-27-65.jpg
    witcher2007-10-3115-06-27-65.jpg
    86.2 KB · Pregleda: 227
  • witcher2007-10-3115-06-48-14.jpg
    witcher2007-10-3115-06-48-14.jpg
    115.3 KB · Pregleda: 250
Mission complete!!!!!!!!!!!!!!!:banana:
Btw. priča postaje sve bolja i bolja,drugi chapter me malo smarao u početku ali kulminacija je odlična.

:d :d :d everyone go for the ultimate gamefeeling ... morace da preprave i HL2 a i Tomb Raider-a da bi pruzili uzitke igracima.

Go Fortes, GO al nemoj nam vise otkrivati, sad kad znamo da si joj prvi od ove igracke zajednice nece nam ostale biti interesantne ili jos bolje ... ja ovaj tred vise ne otvaram :d :d :d

Poslednja izmena:
Dobro neću više o kartama :D
Nego meni se u 3 chapteru javlja drastičan framerate drop.Jel se dešava to još nekom?I neverovatno ali nikakvo smanjivanje opcija ne menja FPS.Potpuno je isti na max i na min :(

Evo počeo je i CTD.Vidim na zvaničnom forumu da je ovo raširen problem,i da se naročito javlja u 3. chapter-u.Mnogo dobra igra ali užasno bagovita.Aurora engine u svom punom ½sjaju½.

Poslednja izmena:
Posto sam ja jos u prvom chapteru cisto da pitam: da li se cela igra odvija na teritoriji Vizme i okoline ili se mapa mnogo veca

Za sada u drugom i trećem chapteru sve se odvija u dve gradske četvrti i okolnoj močvari.
U trećem ćete imati jedan težak½emocionalni izbor½ koji utiče na dalji tok igre.Zato pažljivo birajte.

Poslednja izmena:
Aj neko na PM, objasnjenje kako da pokrenem igru. RaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarovosamjeufolderiprekoDTainstalirao.Stadalje?:wall:

sta ti nije jasno ? skini NAJNOVIJI ( 4.10.0218!!!!!!!!!!) DTpro, stavi IDE emulator i njega koristi, a ne SCSI. kako da montiras taj ide emul i to imas na njihovom sajtu, a prilicno je jednostavno, samo ga dodas...

Otvoriš DT PRO koji ti je gx-x spomenuo,ideš na Tools>add IDE virtual drive i kad se kreira u njega ubaciš image.To je to.

Ljudi zanima me kako je uradjeno kretanje u igri,da li samo pomocu misa(kliknes gde oces da ides) ili pomocu misa i tastature(kao gothic recimo)???

Ljudi zanima me kako je uradjeno kretanje u igri,da li samo pomocu misa(kliknes gde oces da ides) ili pomocu misa i tastature(kao gothic recimo)???

Imaš 3 moguće kamere i bićeš zadovoljan sigurno. Koju god budeš koristio dobro je urađena.

recite mi, jel postoji mogucnost da se "odmoris" mimo dijaloga i vatri koje nadjes usput ? treba da upalim u prvom chapteru onih 5 vatri za svestenika a tek je 8 ujutro, smorio sam se :D

PS. I kako da otkrivam nove biljke ? uzeo sam skill da mogu da berem biljke ali skoro sve su mi "unknown" kako da ih otkrijem - berem ?

Poslednja izmena:
recite mi, jel postoji mogucnost da se "odmoris" mimo dijaloga i vatri koje nadjes usput ? treba da upalim u prvom chapteru onih 5 vatri za svestenika a tek je 8 ujutro, smorio sam se :D

PS. I kako da otkrivam nove biljke ? uzeo sam skill da mogu da berem biljke ali skoro sve su mi "unknown" kako da ih otkrijem - berem ?

Hmmm....nisam te bas najbolje razumeo sta hoces ali cu ti objasniti(koliko mogu). Uopste je nebitno kada, koliko, gde i kuda vode tvoji questovi. Mozes da ih resavas 10 uporedo. Ako si vec upalio 5 vatri a 8 ujutru je....idi resavaj ostale questove pa usput samo svrati do priest-a i obavesti ga o tome.

Nove biljke otrivas tako sto citas knjige. Mozes ih naci, ukrasti:)d) ili kupiti. Siguran sam da ces prepoznati nazive knjiga.

Nego......ja sam se zaglavio u 2. chapteru. Fortes, treba mi tvoja mala pomoc. :)

Da ne davim puno, resio sam skoro sve questove uz mali previd pa sam onog Stiler-a ili kako vec (slabo pamtim imena sorry :)), Kalkstein-a i onog korumpiranog strazara optuzio (i nasao dokaze) pre vremena, Ramsmeat-a sam ubio i tako dalje. Time sam sebe zarobio jer sada ne mogu da platim dug onom gravekeeper-u i ne mogu da pristupim graveyard-u. ok, ajde i za to me zabole ali....Na kraju svega sam se vratio do detektiva i on mi je rekao da se nadjemo kod potopljene kuce blizu tornja u swamp-u(ili sam ja pogresno razumeo). U svakom slucaju na mapi mi mi pokazuje lokaciju Cave u Swampu, tamo sam vec bio ali opet kada odem tamo nema nicega. Sta da radim? Gde je taj nesretnik? Jos.... Ne mogu da pronadjem 10-i kamen da ga metnem :) u onaj Obelisk sto se nalazi odmah kod Tornja, Gde se taj kamen nalazi? Predpostavljam da ga uzimam iz Golema kada ga predhodno pokorim, sve sam nabavio ali nikako prokleta kisa da padne. :) Ajde ako moze malo pomoci...

Poslednja izmena:
neneneneneneneenn, dakle , da li ja mogu sam da napravim vatru ili bilo kakvo mesto za odmor bez da trcim do mesta za odmor ili lika koji u dijalogu nufi odmor. Dakle da li mogu sam da se odmorim kako ocu i kad ocu ?!

PS. Engine je shit, sta god stavio i smanji fps je uvek isti, aurora definitivno NIJE dobar engine, na stranu to sto NWN 2 bolje izgleda i bolje radi. Dakle ovo je nevezano za gameplay, vec samo komentarisem engine i grafiku koja definitivno nije nista posebno, sta vise titan quest mnogo bolje izgleda od ovoga, ali ovo ima mnogo bolji GP.

@gx-x
ne
čekaj da uđeš u Trade District u trećem čapteru,tek ćeš onda videti Auroru u punom sjaju:wall:
@milan82bh
Ufffff,mnogo si grešaka napravio

dug grobaru otplaćuješ kod onog Thaler-a kada dokažeš njegovu nevinost,a to se dešava tako što ti Shani posle njene zabave,pre nego što je ....... ispriča da se zabavljala s njim i još nešto(da čovek ne poveruje ali tako je :( ).Ako si njega već optužio onda možeš grobara da podmitiš sa nekom žestinom.U svakom slučaju daje ti ključ od groblja,i posle istraživanja kripte biće ti sve jasno,videćeš koliko si se za****,ali ipak možeš da nastaviš quest.Trebao si to da odradiš pre nego što si bilo koga optužio ali ***. sad.Da bi našao detektiva koji te čeka u kuli(ne u pećini) moraš da postaviš svih 10 kamenova da bi se kula obnovila.Dobro si pretpostavio jedan je u telu golema(da ti olakšam malo,ne pokušavaj da ga biješ mačem,samo aktiviraj one stubove kad on bude bio između njih).Kad postaviš zadnji kamen nemoj da ideš odmah u kulu nego prvo kod alhemičara da ti da nagradu,jer posle tog sastanka odmah ideš u treći chapter.Ako ti je ostao neki quest iz drugog nije strašno pošto možeš da ih odradiš i kad počne treći, jer se sve nastavlja,samo se radnja širi na još jednu gradsku četvrt.

Ne mozes da spavas bilo gde vec samo u kucama, gostionicama i logorskim vatrama. Nego u onoj kripti u prvom cinu ocigledno postoji prolaz na dalje ali nisam uspeo da ga nadjem niti da razbijem onaj zid od palog kamenja i da li tamo ima nesto vredno

U kojoj kripti?Onoj iz questa koji ti je dao stražar?Tu imaš samo da pobiješ one gmazove,šta su već.Nema daljih prolaza barem ja nisam našao.

Da upravo ta kripta zato sto se na mini mapi vidi prolaz iza zida a i vidi se ghoul isto iza tog zida a u journalu pise da su ljudi koji su se sahranjivali pravili tajne zidove da bi se zastitili od kradljivaca i da se pravo blago nalazi dublje u kripti ili tako nesto u svakom slucaju poceo sam da sumnjam da ima nesto vise tek kad sam procitao journal ponovo

jel to ona kripta chiji kljuch nadjesh dok bijesh one zivuljke da bi te pustili iz zatvora?

inache XP ne koristi vise od 1,5 giga rama sa ovom igrom, ima par tweakova da se nadje na netu da se to ispravi, takodje ima kao neki kvazi optimizator za win Game XP (maleni progi od 400k guglabilan je), koji je meni chini mi se smanjio vreme ucitavanja i saveovanja... a takodje i podsevanja u drajverima a ne u igri daju mali boost u igri....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno