Šta je novo?

The Evil Within [Bethesda]

Ja sam se tako primio, dok se nije prisunjao strasilu i priklao ga u stilu komandosa. To je imalo smisla u Manhuntu, ali u ovoj lavraftovskoj prici bode oci i mnogo smeta.

Ja sam se tako primio, dok se nije prisunjao strasilu i priklao ga u stilu komandosa. To je imalo smisla u Manhuntu, ali u ovoj lavraftovskoj prici bode oci i mnogo smeta.

Nije ovo lavkraftovski, ovo je japanski horor.🙂 Kod njih je takvo preterivanje normalno.🙂

Ovo ce se igrati sa uzivanjem 🙂 Samo da ne zaseru sa kontrolama.

Izašli zvanični zahtevi. Preterali su u svakom pogledu.

Note: We do not have a list of minimum requirements for the game. If you’re trying to play with a rig with settings below these requirements (you should plan to have 4 GBs of VRAM regardless), we cannot guarantee optimal performance.

Recommended PC System Specifications:

64-bit Windows 7/Windows 8
i7 with four plus cores
4 GBs RAM
50 GB of hard drive space*
GeForce GTX 670 or equivalent with 4GBs of VRAM
High Speed Internet Connection
Steam account and activation

*It’s worth noting that the 50 GB of space required is for the PC install. When the installation is complete, the game will take up ~41 GB of HDD space.

Nisi pasteovao recenicu u kojoj se kaze da je ovo ono sto "developer misli da je potrebno za optimalno igranje njihove igre". A "optimalno" moze da znaci mnogo toga. Kod Wolfensteina se moze iskljuciti CPU assist za dekompresiju textura sto dosta smanjuje zahtevnsost, a 4GB VRAM-a je indenticno kolicini koju ce PS4 koristiti. Uvek se podesavnja mogu malo smanjiti, a ugodjaj nece biti vidljivo losiji puno.

Inace, malo impresija od onih koji su igrali igru:

Plus intervjui sa developerima [sa novim snimcima]:

Poslednja izmena:
40gb? Pa ja toliko mesta nemam 😀. Morace se nabaviti neki novi hdd 😀.

Ne vidim nista u ovoj igri sto bi zahtevalo 4gb video memorije, tako da mi to dodje kao ono foliranje kod zadnjeg CoD-a i kao potrebe da se ima 6 ili 8 gb memorije, ne secam se...

Ne vidim nista u ovoj igri sto bi zahtevalo 4gb video memorije, tako da mi to dodje kao ono foliranje kod zadnjeg CoD-a i kao potrebe da se ima 6 ili 8 gb memorije, ne secam se...

Istu kolicinu videorama ce imati PS4/Xbone [KZ:SF je koristio 3.5GB na launchu], a ovo je i iDTech5 igra, sto vise vrama, to bolje. Rage/Wolfenstein su imali bas odlican variety textura, ocekujem isto i od Evil Within-a.

Sta znam, mene Wolf graficki nije impresionirao.

Nema to mnogo veze sa "next gen" koliko sa lenjosti developera da naprave kršteni port.

Wolfenstein je koristio isti endžin i isto se puno kakilo o zahtevnosti a igra je na kraju bila fino optimizovana. Valjda će biti tako i ovde (nadam se),

Ili se ovi Japanci stvarno nisu uopšte potrudili oko porta i igra je stvarno super neoptimizovana.

I sad mi sto smo uzeli graficke sa 2GB smo ispali majmuni?!
Primer GTX770 2GB.

Naravno da ce da radi i izgleda skoro isto, ovo je ipak igra na IDtech-u gde grafika ionako nece biti nista spec, a ona uncompressed textures opcija kao i obicno gotovo i da nema smisla kad je razlika jedva vidljiva.

Na konzolama vram i ram dele isti memorijski čip od 8GB.

Sta kako? Developeri na obe konzole imaju pristup na oko 5.5GB rama za gaming potrebe [ostatak je OS], 3-4 gb ce biti ostavljeno za video ram [koji naravno nije tu samo za texture vec i ostale segmente koje GPU odradjuje, treba imati mesta i za razne buffere, meshes, render target, streaming pool itd].

i to ispada bolje od mojih 3gb video rama i 8gb ram memorije?

Naravno da ne, igra ce ti izgledati odlicno. Izgledace odlicno i sa 2GB Vram-a, samo nemojte paliti MSAA koji povecava VRAM usage. 🙂

Vidim ja da ovde ima ljudi koji nisu voljni da prihvate cinjenicu da se nalazimo u prvoj godini nextgena i da PC sysreq mora da ide gore [i da nema niceg loseg za one koji odlucju da seckaju sa upgradeom]. Vise se igre ne prave za konzole koje imaju ukupno 512gb rama i 2-3 CPU threada, a i sami developeri su voljniji da se vise posvete PC hardveru. Svaka igra u prethodnih X godina je pravljena sa HQ texturama koje su uvek bile downsizeovane za "realne uslove" hardvera. Sada je PC segment veoma sirok, poneki korisnici imaju 6gb+ video rama, sto da oni ne dobiju pristup optimizovanim assetima za njihov hardver? Igra ce svakako izgledati vise nego OK kod svih konfiguracija koje su kupljene u prethodne 2 godine.

Odbijam da gledam trejlere i snimke od sad pa na dalje. Ceka se kupovina PC GPU-a za par meseci. Overicu naravno review-ove, nadam se da ce dobro proci.

Nazad
Vrh Dno