Diablo SPOILER , sad znam da moram da udjem na kraju u sanctuary :d
covece ja 74 sata a lvl 47

cime se ti bavis

postao profesionalan blacksmith za neki grad? ili prodajes lekice na nekoj trafici :d
Ti izgleda nisi 'prostudirao' skyrim kako treba.
U skyrim-u, level mozes da napucas kada god hoces. Ja sada da krenem udario bih maximum bez problema, ali mi to nije cilj (za sada). Evo ti primer:
Kovaca nemam nameru da placam jer cu npr. to izuciti sam do 100. nivoa. Kako? Pa kovcezici su mi prepuni razne 'limarije'. Toliko toga ima, da sada kada jos nesto trpam oseti se blagi 'lag'. Kao da igra procenjuje 'moze li jos da stane'.
Drugi nacin: Imam pun sanduk raznih biljaka. I alhemiju mogu da napucam bez problema samo praveci napitke. Znaci ne zelim da placam ucitelje i da trosim novac koji mogu npr. da potrosim za nesto sto se sporije moze istrenirati do 100. nivoa.
E sada, zasto ja npr. nisam vec krenuo da dizem nivoe? Vidis, Po jednom nivou, imas mogucnost da platis trenera/ucitelja za 5 poena nekih skilova/perkova (nebitno da li je mix vise njih ili je samo jedan). Kada si na pocetku, to i nije neki iznos. Medjutim kako ti se nivo odredjenog skila povecava, tako se povecava i cena treninga. Zato ja ne zurim da napucam level jer je on skoro pa nebitan. Ja sam mom full mage-u, napucao destruction i conjuration na 100 sve iz igre. I nista mi drugo trenutno ne treba. I lockpicking sam takodje bez ucitelja napucao do 100 a da nisam ni jedan poen potrosio za lockpikovanje. Jednom sam samo probao da vidim sta se dobija, i po meni se ne dobija skoro nista, samo potrosis (5-7) pona za lockpicking bez veze. Mene licno nervira master lock, ali s'obzirom da imam tuce kalauza, nije problem uopste.
Evo ti i pomoc ako ti zatreba npr. napucavanje Alteration. Ne znam na kom nivou ali u jednom momentu mozes da izucis 'telekinsis'. Uzmes lepo neko parce gvozdja (neki armor) i samo ga privlacis sebi, kada stigne do tebe otpustis taster na misu i on se 'odbije'. Pa ga ponovo privuces.
Za conjuration: Kada mozes da summonujes dremora lordove, radis to cesto i eto ti levela. Neki su koristili bound swords npr. dok stoje uspentrani na neku stenu gde ih neprijatelji ne mogu dohvatiti, npr. one mudcrab-e.
Za restoration: uzmes magiju 'healing hands' da bi mogao da healujes druge. Tako sam npr. naleteo na jedno mesto (necu reci koje), gde se 'doskorasnji' avanturisti krenu shibati (na kraju kada jedan ostane, napadne i tebe). I ja lepo, heal jednog, heal drugog. I tako jedno (cini mi se 7 nivoa restoracije sam nabudzio dok se nisam smorio).
Znaci sta ja radim i cime se bavim? Upadnem u pecinu, utvrdjenje i sl. i ocistim je skroz. ...znaci OCISTIM da ne ostane ni kasika.

(sindrom hrcka)
Dakle, level (uglavnom) nije bitan. Neke stvari jesu vezane za level, kao npr. vreme kada ce odredjeni zmajevi poceti da se pojavljuju. Npr. posle Elder Dragon-a, dolazi Ancient Dragon, koji bi trebalo da je poslednji rang.