Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Kod mene izgleda da ne može da umre. Tukli smo džina, nju par puta džin sravnao sa zemljom, i posle minut ona ustane.

I kod mene je tako. Mada ja sam je jednom pukao strelom dok je bila u nokautu pa je cini mi se umrla, ali nisam siguran...Mada koliko sam primetio nju prestanu da napadaju kad je nokautirana, pa mozda zato i uspeva da prezivi jer joj ostane malo healtha...? Nem' pojma ali bas bi se nervirao i da moram da quickloadujem jos i zbog toga.

Poslednja izmena:
Sta te kosta da ti se nadje pri ruci ?

Nije to samo da se nadje pri ruci, mislim da je ogromna razlika. Cak nije ni vazno koliko je jak pratioc, ono sto sustinski menja stvar je da odvlace paznju na sebe a AI se i nije proslavio sa time, tako da vecinu mozete da skenjate vrlo lako jer dok boss urnise Lidiju uopste ne obraca paznju na vas tokom cele borbe. Znaci 7-8 puta ga udarim dok ne padne a on se sve vreme ponasa kao da ne postojim. Strategija je tu jednostvana pustis je da uleti prva u fajt a ti se prikljucis posle par sekundi i to je to...Mislim da cu da je ostavim kuci da me ceka. Zenama nije mesto iznda 20 lvl-a :d

Poslednja izmena:
Ma da, tako sam i ja. Ni jednom nisam vodio pratioca sa sobom. Dovoljno je što mi se ona moja konjina (Shadowmere) popela na glavu. :d

Da konji su nevidjeno glupi u igri..znaci u nekim trenutcima, na otvorenom, Konj, Lidija i moj prijatelj Dremora kojeg sumonujem, naprave pravi haos medju kripovima..Jednostavno mozete slobodno da se krecete kroz fajt jer su svi zauzeti sa njima... jedino ako bas necete da stanete ispred kripa i da mu budete na ocima...

Ja lidiju povedem samo kad sam sve poubijao i da je natrpam stvarim a za prodaju :D

Mene lidija ceka kod kuce, pravi rucak. ***,backstab je zakon. Sa onim brotherhood rukavica x30 dmg. Jos sam nabavio mahrunes razor i odvaljuje. Sve osim onig draug deathlordova i zmajeva pada iz prve.

Sta te kosta da ti se nadje pri ruci ?
Zato sto je retard. Uspela je da rikne negde u gradu dok sam ja makljao za kvest po pecini. Znam jer posle kad sam koristio konzolu da je stvorim pored sebe ladno se stvorila mrtva (i gola). Gde je bila, sta je radila, bolje i da ne pitam. Prethodno sam obisao sve uzduz i popreko, cekao vise od nedelju dana u svojoj kuci u Whiterunu i glavnom holu i nije se vratila (naravno kad je bila mrtva, al to tada nisam znao nego sam je trazio kao ******)... A i ima onaj bag sto me zivcira - ne prihvata nijedan moj bow sto joj dam nego koristi neki svoj drveni longbow (tako bar deluje kad ga nosi).

Videcu da je prizenim, opremim gajbu, pa joj umesto luka i strela dam serpu, pa nek radi nesto korisno dok ja lovim napolju. :d

... mene u svim igrama nerviraju saputnici o kojima moras da brines vise nego o sebi... pazis i unapredjujes, i onda se odmetnu, pobegnu, zaglave, ubaguju.... Stalno sam se vracao zbog njih. Zato je meni mnogo bolji nekromansing:-devil-:. Kad rikne, opet dignes i teras dalje, a i ne smara glupim komentima.

Evo jedna zanimljiva i dosta korisna magija za nekromansere koju sam nasao resavajuci kvest u magijskom gildu:
duh maga... koristi destruction spelove u borbi
arni1.jpg
arni2.jpg

Poslednja izmena:
WTF sad sam naleteo na drugu Lidiju u Whiterunu. :D:D:D Samo ova nema oklop.

Inace, odradjen ritual i postadoh vukodlak. Kako da se vratim u ljudski oblik? Character menu ne postoji u ovom obliku.

Poslednja izmena:
Vratices se posle, polako.

@ uruk Jel te magije koje nadjes ne mogu da se uzmu npr kod trenera? I da li postoji recimo tako neki destruction spell koji se ne moze kupiti vec iskljucivo mora da se nadje?

I kod mene je tako. Mada ja sam je jednom pukao strelom dok je bila u nokautu pa je cini mi se umrla, ali nisam siguran

Svi pratioci (kompanjoni) u igri se bore dok im HP bar ne padne na minimum i onda padnu na kolena i tada ih mobovi ne napadaju. Jedini način da umru u borbi sa mobovima jeste da ih ti slučajno ili namerno oštetiš kada su na kolenima. Kada regeneracija odradi svoje onda nastave da se bore.

To možete koristiti da sredite mnogo jače protivnike od vas i spada u red eksploita poput grindovanja magija (bear trap i restoration).

Inače i u Gothic 3 je isto, možda još i gore nego u Skyrimu. Tamo neki kompanjoni jednostavno ne mogu umreti (Gorn na primer) i ako ih vodite sa sobom ne morate da se borite uopšte.

U Two Worlds 2 taj problem je rešen tako što se mobovi regenerišu kao i NPC i glavni igrač. U Skryrimu to nije slučaj i zato pali hit&run taktika gde tvoj kompanjon zapravo jedini napada...

Poslednja izmena:
Ja sam vodio jednog housecarl-a dok sam dizao one handed/two handed. Kad sam poceo da igram kao asassin, isao sam sam jer nisam mogao normalno da se sunjam i radim backstab :p

@ uruk Jel te magije koje nadjes ne mogu da se uzmu npr kod trenera? I da li postoji recimo tako neki destruction spell koji se ne moze kupiti vec iskljucivo mora da se nadje?

Pa onog duha sam dobio kada sam resio jedan kvest u manastiru, isto tako somonovanje unbound dremore i flame thrall, i nisam video da ih ima u prodaji kod trenera... Verujem da ima jos takvih skrivenih magija. Imam i neke trajne bufove dobijene u kvestovima.

edit:
...u jednom kvestu sam pogresio sto sam vratio neke jako korisne rukavice, tako da treba voditi racuna i o tome. Nije bas sve tako linearno kao sto izgleda na prvi pogled.

Poslednja izmena:
Ako neko ima problema s alhemijom ovo bi trebalo da pomogne. U sheet1 nalazi se lista poređana po sastojcima a u sheet2 po efektima, odštampa se sa obe strane papira i sve je na jednom mestu.
http://www.mediafire.com/?dok2cx6utxr227k
U listi po sastojcima zeleno su korisni efekti a crveno štetni, u listi po efektima crvenim slovima pišu oni efekti koji se dobro prodaju (i najviše dižu alchemy skill).

Izvini, a kako se otvara ovo sto si okacio ? Sve .xml fajlovi.

Jel naiso neko mozda na spell za unlockovanje brava, kao sto je bio u Oblivionu?Evo 50lvl i jos nista ili nisu ni ubacili ga oO

Ma jok, to nema.

Izbacili su dosta spellova nema ni life detect a ni ti unlock spellovi, jedino life detect postoji kao shout.

Fali koješta od magija, ali najviše im zameram što izbaciše mogućnost da ih sam praviš.

Jel probao neko ovaj novi patch (reloaded 3)?

Nije ti s**** sejvove ? A na kojoj ti je verziji bila igra pre intalacije poslednjeg patcha ?

Jel moze onaj 4gb mod da se namesti na narodnoj verziji?

P.S. Sto se tice update 3(rld) instalirao sam ga na RZR verziju igre i radi bez problema,save je ostao,cak mi se cini da imam vise fps.

Poslednja izmena:
Koja je realna prednost 4GB-og moda kad igra i ovako radi super (performanse) ?

Vrh Dno