Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Imam maksimalni pickpoket i mogu da skinem protivnicima sve cak i oklope, bez da me primete. I normanlo, ne primecuju da su goli. :p Setkaju se i razgovaraju kao da je sve ok.

I to je ipak exploit koji nisu trebali da dozvole u igri ...

Pa naravno. Ajde sto mozes da im maznes oruzje koje ne drze u ruci, ali da im skines oklope, odelo, pa cak i cizme bez da osete, to je vec preterano.

Slicno si imao u falloutu 2 kad si vojnicima mogao da ukrades minigun kao da je nista.

BTW, a to sto mozes da nosis robe za ceo magacin nije exploit? Igra je nerealna krajnje. Mada je ovo sa golim vojnicima epic.

Poslednja izmena:
Meni Smithing i enchanting donose najvise love. Nakupim 100ak dwarven poluga, napravim 25 armora, nabudzim ih na epik, nabacim kakav enchant i prodam 300-350 sepitma po komadu. Jos bolje ako pokupim neko jace oruzije od mrtvih protivnika ili lootovanjem. Nadjem jedan Glass luk, Ebony luk i battle axe, nabudzim ih na epic, bacim enchant i prodam ih za 800-1000 septima svki komad. Level 40 sneak archer sam, imam love do krova, ne grindam skilove i pustam ih polako da rastu. Smithing sam prvi digo do 100 (oko levela 30), speech i enchanting su trenutno oko 70. Igram polako i sa uzivanjem.

Najviše novca donosi Smithing i Enchanting. Čak šta više, tokom kovanja i enchantovanja se ovi skillovi i povećavaju.

1. Napraviti Bow koji ima Soul trap.
2. Nabavite što veći broj Petty soul kristala i u divljini ubijajte sav divlji svet na koji nalazite i time punite Petty soul kristale (ili ih već pune kupujte).
3. Nabavite neko oružje koje ima Stamina damage enchantment i naučite kako se ono pravi (Disenchant na enchantment stolu).
4. Kupiti Iron ingote i Leather strip u razmeri 1:1 i kovati samo Iron Dagger jer donosi isto iskustva kao i najača oružja i oklopi a najmanje resursa zahteva.
5. Na te Iron Dagger-e enchantujte Damage Stamina i koristiti Petty soul gemove.

Tako dobijeno oružje će se prodavati za 200-400 septima u zavisnosti od Speechcraft osobine a Smithing i Enchanting će značajno porasti.
Kada tako stignete do Enchantment 100 uzmite perk kojim se može isti predmet dva puta enchantovati i na najači Bow (dobar je i Elven) koji imate bacite recimo Fire i Frost damage i sa 5-6 strela ubijajte zmajeve. (Bow skill oko 70).

Inače Speechcraft se lagano budži u Riften-u http://www.youtube.com/watch?v=KHIOHgqq3H0 .
Za 10ak minuta pritiskanja Enter tastera dobijete 100 Speech i radite mnogo toga znatno lakše.

Poslednja izmena:
Potrebna mi je pomoć u vezi Stones of Barenziah:

Pošto je, barem za mene, nemoguće naći sva 24 kamena (sam sam našao jedva više od pola njih, 14), poslužio sam se spiskom lokacija istih.
E, sad, jedan bi trebalo da je na lokaciji Fellglow Keep, tačnije u prostoriji sa disenchanter i alchemy workbenchom. U guide-u piše da u istoj prostoriji možemo naći i 3 Quicksilver Ingot-a, što je tačno.
Ali, dragog kamena nema. :(
Obišao sam celu trvđavu, ne mogu da ga nađem.

Ranije nisam dolazio na ovu lokaciju tako da otpada mogućnost da sam ga već skupio.

lova je ok ali,
kako igra odmice postaje sve manje bitna.

lepo je imati kucu, dve kuce, eventualno - tri.

ali cemu sve to kada jedva stignete ponekada da prespavate u istim ?

skystrip2.jpg

ja iskreno ne vidim nikakvo poboljsanje sa novim patchom... sve mi je isto kao sto je i bilo.. mini stuttering je tu i dalje :/

Instalirao patch 1.3

- Prvo sto sam primetio to je da mi je fps u Whiterunu (a verovatno i drugim gradovima) pao sa ~30-35 na ~20-25;
- Igra mi se zamrzla posle 20 min igranja (posledica patcha ili ne - nemam pojma, ali mi se ranije to nije desavalo);
- Izgleda da su sredili onaj problem sa custom komandama o kom sam kukao ovde ranije.

BTW jel neko probao ovo
http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=814

lova je ok ali,
kako igra odmice postaje sve manje bitna.

lepo je imati kucu, dve kuce, eventualno - tri.

ali cemu sve to kada jedva stignete ponekada da prespavate u istim ?

Kuće su kul ali je način na koji dolaziš do njih jako banalan. Kad se samo setim šta je sve trebalo odraditi da bi dobio kuću u Morrowindu. Kao u Srbiji kada zidaš kuću pa ti treba 100 građevinskih dozvola i ostalih ****** :D

Stvarno je interesantno kada se pogleda na šta su dizajneri trošili vreme pre deset godina i koliko je danas to zabranjeno i dovodi do otkaza u većini slučajeva.

Edit: Inače pošto trenutno pikam Terrariju (1.1 je doneo puno toga novog) palo mi je na pamet kako rešiti taj problem sa gotovo besmislenim konačištima u većini akcionih RPG igara. Treba fino da urade kao u Terrariji da kada padne mrak da napolju vrvi od zverova a ne da se šetam noću ko da u po bela dana i da me skoro niko ne napada. U tom slučaju bi i kuća i gradovi dobili na značaju jer bi morao imati gde da se sakriješ kada napolju izađe sve ono što se skriva preko dana.

Ali neka, sad će još malo i construction kit a sa njim i neki overhaul koji će drastično da poboljša igru. Ako je od vanilla obilivona oscuros overhaul pravio dobru igru ne mogu zamisliti šta će od već dobrog skryima da ispadne ;)

Poslednja izmena:
...mene je u pravim gotikama uvek obradovao prazan krevet, stalno u nestasici potova, bez *****nih regeneracija... cesto je bilo kako vidim krevet samo fljas u njega:D

Hteo samo da stavim OVAJ mod, lepo prekopiram esp u data folder, ali kad pokrenem lančer, opcija da data files je siva i ne mogu da otvorim. Ima li leka

Hteo samo da stavim OVAJ mod, lepo prekopiram esp u data folder, ali kad pokrenem lančer, opcija da data files je siva i ne mogu da otvorim. Ima li leka

I meni je data u launceru zatamljen ali modovi rade,skino sam par Better Females by Bella,Post Process Injector,Monster Retex Pack....ima dosta dobrih modova treba experimentisati :D

Poslednja izmena:
Realno, u gothic 2 samo sto si ustao iz kreveta napadne te pacov i ugrize te dva puta, ti ga ubijes i vratis se u krevet zato sto sa hp-om koji ti je ostao ne bi preziveo neku zasedu vuka. :)

N I da vam kazem da ne moze da se ukradu pare naptrag kad se nekome plati za skill. Ni pickpoket na 100 ne moze da ukrade preko 1000 zlatnika.
Ja sam do 2000 uspevao da ukradem. Uz onaj perk za zlato i bez predmeta koji dodaju pp, jer je ocigledno neki bug u pitanju pa smanjuju procenat, umesto da povecavaju.

Evo stavio sam na skidanje, nisam nijedan mod do sada isprobao, pa reko ajde vreme je da pocnem :) Oseca li se povecana zahtevnost nakon stavljanja ovih high res textura?

Igra godine i rpg godine na sinocnjem Spike TV VGA ,po meni sasvim zasluzeno :type:

Bolje sada da odvojis tih 2 min potrebnih za registraciju, i na miru skidas sve sta se pojavi sledecih par godina, nego da juris alternate linkove...

probao ja i cesto puca igra, inace izgleda prilicno lepo.. mora ocigledno onaj 4gb patch da se stavi, al nazalost patch ne radi sa izlechenom igrom

Ma moze i sa onom verzijom, postavio je illidan link ranije za taj 4gb mod.
http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=134
Treba da skines CFF Explorer. Uglavnom objasnjeno je sve kad kliknes na taj link.
Samo prvo patchuj na 1.3 pa onda odradi taj 4gb "mod". Lako je.

Meni jedino nije jasno zasto mi je fps primetno pao posle 1.3 patcha. Jel jos neko ima isti problem?

Još nisam probao HD, čekam autora STEP-a (Skyrim Total Enhancement Project) da updateuje guide.
A i ako stavim, staviću 2K verziju, mislim da moja grafička neće izdržati full.

Btw, našao sam sve Stones of Barenziah:

Po 2 puta sam obilazio sve lokacije, čak i one za koje sam 100% bio siguran da sam očistio. Osim jedne.

Skupio sam 23/24 i vrteo se kao majmun dok nisam skontao da nisam skupio onaj iz Thalmor Embassy (tokom questa).
Naknadno sam se vratio putem 'konjskog' glitcha, pošto normalnim putem nije moguće ući.

Dovahkids... :D
[YOUTUBE]GVQmYF35w74[/YOUTUBE]

Lol, došlo vreme za ženidbu, mada sam planirao da preskočim taj korak. Tačnije, udadba, pošto vodim ženku. Udajem se za kovača. hahahahahahhaha

I ja sam nasao 23/24 Stones of Barenziah pa sam morao da se vratim u Thelmor ebassy za poslednji ... Ali dobar je perk koji dobijes kad zavrsis quest :p

Proočitao sam na Bethesda sajtu da se sledeće nedelje može očekivati ZVANIČAN patch 4 GB, koji će najzad rešiti sve probleme.

Nazad
Vrh Dno