Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Užas, grafika je očajna na Xboxu... ne znam da li će tako biti i na PC-ju, ali ovo izgleda kao Oblivion...

Rekose negde na twitteru da xbox (konzole) odgovara min podesavanjima za PC.

Ma i da je to na xbox medium, nebi se bunio. I onako xKutija je fosil vec od hardvera.

Ja u ovim svim klipovima sto sam video, broj poligona je mnogo veci, a texture su dosta bolje od maximalno modovanog Obliviona, a daleko vise se vidi na karakterima i oruzju kolko su bolje texture.

Tako da take that konzolasi "ocajna grafika".

Poslednja izmena:
pa onaj prethodni snimak vam je bio sa pc-a u full hd-u sa sve AA. Ah, Christopher Plummer, kakva naracija i akcentovanje, savrsen odabir...

pa onaj prethodni snimak vam je bio sa pc-a u full hd-u sa sve AA.

Možda, al ja ne očekujem da će ova igra u tom grafičkom delu nešto specijalno da odskače od svog predhodnika. Malo veći broj poligona za likove i po koja teksturica ali to je sve... Premda to i nije presudna stvar za ovaj žanr...

[YOUTUBE]Qera4rz1peY[/YOUTUBE]

Manite se tih fun staff gluposti.

THIS IS REAL SHITTT !%^$#

[YOUTUBE]E0iEO4gQPrg[/YOUTUBE]

Danas sam stigao malo da igram. Posle 4 sata jedino sto mogu da kazem je da je igra odlicna! Na pocetku se igrac nalazi pred dzelatom koji se sprema da mu odsece glavu ( iako se ne zna za sta je osudjen), da bi se odjednom pojavio zmaj i napravio pometnju. Naravno na vama je da pobegnete odatle, kad vam se pruzila prilika.

Jos na pocetku pre odsecanja glave morate da odgovorite za ime i rasu i pol, dok se klase ne biraju odmah. Klase skoro i da ne postoje u klasicnom smislu kao u morovindu, ve se bira izmedju tri smera napredovanja. Lopov, mag ili ratnik. Smerovi se mogu menjati ako se ukaze potreba. Kada se jedna klasa odabere, svi skilovi za tu klasu ce lakse napredovati. Skilovi se pune upotrebom i perkovi se unapredjuju kad se dobije level. Svaki skill ima stablo vestina odnosno perkova. Skilovi su skoro svi preuzeti iz morovinda. I na slican nacin se i napreduje, jedino sto za level ne mora da se meditira nego se ode u opcije i leveluje se.

Meniji i inentory su odlicno uradjeni i laki su i brzi za upotrebu. Questovi su lepo sortirani tako da nije nikakav problem da se prelistavaju i markiraju. Ovoga puta se moze postaviti i vise aktivnih questova sa sve markerima. Mapa je isto ok.

NPC-ovi se realno ponasaju. Rade, odmaraju se, spavaju nocu, Ako im nocu udjes u kucu, pocnu da se bune i pokusavaju da te isteraju. Ako stojis u njihovoj blizini, pocnu da komentarisu o onome sto se trenutno desava, i ako sacekas da ispricaju, dobices i neki quest. I tako...

Nije lose. Ja koristim lopovsku klasu, to najvise volim. :) Prikradem se protivniku i maznem ga strelom dok me jos nije ni primetio. Izuzetno zanimljiv stil igranja. Makljaza sa hladnim oruzjem mi deluje malo ...... nezgodno. Verovatno sto sam jos na pocetku. Zato su mi strele mnogo bolje.

edit. Za sad koliko sam primetio nema hitlocation sistem. Znaci, kosturu viri samo ruka i ja ga gadjam strelom u saku, i on padne mrtav. Mislim, samo padne, posto je vec mrtav. Ali sake su im slaba tacka. :p

Poslednja izmena:
Skilovi se uce isto kao u morovindu. Kad ih koristih, puni se skil bar, kad se napuni, povecava se taj skil za +1. Kad se povecaju 10 skilova, dobija se level. Na primer mogu ad se sunjam iza tipa koji me ne vidi i da dobijam sneak skil. Bolje tako da ga ucim nego protiv protivnika.

Odlicna igra za sad! Totalno me podseca na morovind, samo sto nije toliko teska.

Fale acrobatics (za skakanje) i speed. U morovindu se povecavao acrobatics sa skakanjem, i onda si mogao da se penjes na strmije terene. I nema speed-a. U morovindu je bilo bas zanimljivo kad dobijes maksimalni speed pa sve mozes da pretrcis.

Dosta je lakse od morovinda.

Poslednja izmena:
Skyrim gone Gold:

It’s done!!!

We’re pleased to announce that after more than three years of hard work, the team at Bethesda Game Studios has completed over 20 versions of Skyrim — across multiple platforms, languages, and countries. That’s right, Skyrim is officially gold!
BethBlog

Kao sto se vid Momci slave vec! Ko pravi Nord-ovi pije se Mead!
I imaju skoro svako pice is Tamriel-a u freezeru! lol

Poslednja izmena:
Meni je malo ovo ... prdenje vatre smesno. Mislim ajde sto mora da "lozite" protivnika pola sata da bi ga ubili , ali da se barem vidi da ga pece , da se koprca ili nesto.. :S:

^ Pa ako je to napisao onda je to njegov stav i njegovo misljenje i njemu odgovara.

Pa dobro, meni je odgovaralo. Bolji su meniji nego u oblivionu. Ne mogu da se setim za morovind.

I jos nesto, ne postoji nikakva mini igra za ubedjivanje sagovornika. U oblivionu je imalo ono sa krugovima, u morovindu je imalo nesto isto. I kad ubedite sagovornika u nesto, povecava vam se speech. U skyrim-u toga nema. Speach se povecava samo kad trgujete. Nema nikakvih indikacija, samo se poveca kad dovoljno stvari prodate i kupite. Speech u pocetku ima samo perkove za trgovinu, tek kasnije koliko vidim, imace za ubedjivanje sagovornika. Ali to je vec mnogo kasnije.

I ovde nema charisma, kao sto je bilo u morovindu, gde su ljudi drugacije reagovali na vasu pojavu u zavisnosti od harizme.

Poslednja izmena:
nije neki propust jer mali broj ljudi zapostavlja charismu , a posto je sada nema , moci ce da se skoncentrisu na ostale atribute :p

shirt_of_hotness-p235893062217288352qmkd_400.jpg

Necu da citam user reviews :D
Stavite postove sa takvim sadrzajem u spoiler barem ;)

...nije strasno ako stvaramo reputaciju kroz odluke u kvestovima... Nadam se da su to sada dobro razradili:p

Ali kad odes negde gde te ne poznaju, valjda ces veci uticaj da imas ako si harizmatican, nego ako si odbojan i ruzan. Ako umes lepo da pricas, lakse ces ubediti sagovornika u nesto. Pri tome ne misim na sadrzaj onoga sto se prica vec na nacin izgovora i boju glasa. To znaju nasi politicari. :p Salim se.

Naravno, plus reputacija od questova u oblastima gde te znaju svi.

^ naravno, uvek je lepse kad i s tim mozes da igras i balansiras, al sta sad kad nema:S:

btw, dark elfovi su sada ruzni zlo i naopako, valjda neko od NPC-ova reaguje sada na tu ruznocu? :D

Poslednja izmena:
^fake! Vikinzi nisu nosili majice MW3 :D

Recite mi jel se zna da li je Skyrim sto posto Steamworks igra?

Pa pise da treba internet za steam aktivaciju, sto znaci DA !

Jao sto bi bilo lepo recimo sutra da dodjem s posla i da me gospoda skidrovci obraduju jednim lepim izdanjem , mnogo je jos 4 dana cekati ^^

Vrh Dno