Šta je novo?

The DirectX 12 Performance Preview: AMD, NVIDIA, & Star Swarm

Eno AMD zapošljava programera za rad na Vulkan drajveru.

Uh sto volim kad se nvidia gusi u prasini! Gotivim radeone ,ali kad se radeon neisplati u nekoj situaciji za ulozeni novac u odnosu na konkurenciju onda se neisplati ..npr .. u dx11 gtx 970 je bang for buck karta u danasnje vreme,niko nije lud da daje 280e za r9 290 kad za 40 eur vise gtx 970 jede radeona..haha ali zato u dx12 moja r9 380x od 240eur jede gtx 970 ! Smokesmiley

Drago mi je zbog toga, ovo moze samo smanjiti cene i mozda me naterati da promenim tabor :D

Gde li bi tek bila granica kada bi išta od tih DX12 igara valjalo...

Inače, ne znam da li ste čuli, ali u Epizodi 2 će izgleda da odbace DX12 podršku đuture jer su ga tako dobro implementirali da donosi 1000 bagova i lakše im je da ga jednostavno izbace iz igre.

Pozdrav, jel izasao DirectX 12? Mogu li da skinuti negde?

Video sam da vec imam :)

Poslednja izmena:
Mozes instaliraj W10 samo taj sistem podrzava dx12

Zanimljivi rezultati, iskreno se nadam da ce izlaskom pascala i polarisa da se pojave prave DX 12 igre i da konacno vidimo sta donosi DX 12 koji su to benefiti.

Sto nema 980ti i Fury X?

Pise preview cini mi se u utorak vise testova.

Drajveri ili u DX12 i sa pascal kartama ista priča kao i sa prethodnom nV generacijom? Ne znam da li ste čitali dalje u tekstu..
Now that the raw benchmarks are out of the way, with the Radeon cards beating their rivals across the board and the cutting-edge GTX 1080 destroying everything else (as expected), there’s one other tidbit to mention. The frame rate fluctuation graphs that appear at the end of the benchmark show AMD’s Radeon cards running more smoothly over the course of the scene
1.jpg

Crytek on Async Compute: Interesting, But It Adds Non-Trivial Complexity; DX12 Suppor

http://wccftech.com/crytek-async-co...trivial-complexity-dx12-support-improve-time/

I think it will take a bit of time, and the drivers & games need to mature and do the right things.
Just reaching parity with DX11 is a lot of work. 50% performance from CPU is possible, but it depends a lot on your game, the driver, and how well they work together.
Improving performance by 20% when GPU bound will be very hard, especially when you have a DX11 driver team trying to improve performance on platform as well.
It’s worth mentioning we did only a straight port, once we start using some of the new features of dx12, it will open up a lot of new possibilities – and then the gains will definitely be possible.
We probably won’t start on those features until we can ditch DX11, since a lot of them require fundamental changes to our render code.
DX12 includes new hardware features, which I think over time will make it possible for us to make games run even better.
The gist of it is that DirectX 12 may end up delivering that 20% performance boost claimed by Microsoft, but only in due time, once game developers have been able to learn how to harness it properly.
Of course, in the meantime we’ll keep track of how all the DirectX 12 enabled games are doing, so stay tuned.

Los dx12 na nvidiu, i sa ovim novim grafama...

Ja koliko vidim high end karte prosle generacije (Fury X, Titan X, GTX 980Ti) su tu negde dok se GTX 1080 izdvaja.
Ako AMD karte imaju prednost u ovoj igri to nije do DX12:

This is an AMD title and the benchmark does enforce mandatory MLAA as MSAA is mysteriously missing. And yes, MLAA is better suited (well optimized) for AMD cards. So from our point of view there is a somewhat unfair performance benefit for AMD.

Isto je i sa ostalim 'kvazi DX12' igrama - Hitman i Tomb Raider, to sto su u jednoj bolje AMD a u drugoj nVidia karte veze nema sa DX12.
Jedino je Ashes izuzetak.

Ja koliko vidim high end karte prosle generacije (Fury X, Titan X, GTX 980Ti) su tu negde dok se GTX 1080 izdvaja.
Ako AMD karte imaju prednost u ovoj igri to nije do DX12:

Isto je i sa ostalim 'kvazi DX12' igrama - Hitman i Tomb Raider, to sto su u jednoj bolje AMD a u drugoj nVidia karte veze nema sa DX12.
Jedino je Ashes izuzetak.

Odlicno si primetio i objasnio sustinu stvari, sa tim trenutnim DX12 testovima.
Po meni, stvar je vrlo jednostavna, AS su taj faktor koji pravi razliku i daje prednost AMD karticama. Ovaj test to i pokazuje, kada se iskljice AS u Hitman 2016 i ostane 'samo' DX12 mode. http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_wydajnosci_directx_12_vs_directx_11_ashes_of_the_singularity?page=0,15

Inace, ja onako laicki, koliko mogu da viidim,) i da nesto zakljucim, ti AS su iskljicivo vezani za bolju i efikasniju obradu draw calls-a. Igre, kao sto su Total War WARHAMMER i Ashes of the Singularity su strategije sa puno draw calls informacija na ekranu koje kartice treba da obrade, i onda tu dolazi do izrazaja AS. Za Hitman 2016 sam procitao da ima takodje mnogo draw calls informacija, ( u nekoj sceni postoji i do 300 razlicitih objekata koje kartica treba da obradi ), tako da i u toj igri AS odradjuju posao i AMD kartice imaju bolji frame rate.
Meni to tako deluje, videcemo kako ce se buduce DX12 igre pokazati na NV i AMD kartama....

Poslednja izmena:
Ako zanemarimo opstepopularnu rezoluciju za prikaz flagship kartica -

untitled-2.png

Dakle, 1070 koji kosta 380$ se kolje u par fps-a sa FuryX koji kosta 680$ :) Ne znam sta je tu lose?

1070 ne kosta $380, za sada je $450 i oko £400 u UK. Poslednje informacije. I nikada se ne porede dve razlicite generacije tako.

Poredi ono sto postoji trenutno na trzistu, za slucaj da je neko lud da uzima karticu u ovoj "medjusezoni".

1070 brza i od Titana od $999, OMG, najbolja kupovina ikada!!

Generalno je tako. Fury ce pokrivati ceo taj gornji visi segment dok se ne pojave nove karte.
Trziste je uvek tako funkcionisalo i poredjenje je ispravno.

A u tom rangu GTX 1070 i jeste najbolja kupovina. 980 Ti/Titan X su svakako proslost i ako ce da sluze jos odlicno
onim koji je imaju. Paskal je buducnost jer ce igre i noviji endzini biti prilagodjeniji, novije tehnologije ce doci do izrazaja
a i drajverska podrska tek treba kartama da da dodatni skok u performansama.

Fury je svoje odradio, niko upuceniji ga nece kupovati. nVidia nema konkurenciju pri vrhu, to je to.

U temi GTX 1080 ima dosta polemike vezano za DX 12 u kojoj sam i ja ucestvovao pa ako bi neko od moderatora bio ljubazan da to prebaci ovde.

Nazad
Vrh Dno