Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Opaaa, ti si prvi koji preko Milspedovog kurira dobija paket.
Prenesi utiske, to je nesto novo do sad niko(bar da se javio i rekao) nije preko njih dobijao paket, meni pre 3 dana opet preko Poste poslali.
Aj javljaj kako se oni ponasaju.

Opaaa, ti si prvi koji preko Milspedovog kurira dobija paket.
Prenesi utiske, to je nesto novo do sad niko(bar da se javio i rekao) nije preko njih dobijao paket, meni pre 3 dana opet preko Poste poslali.
Meni prekjuče stiglo obaveštenje za M-ONE, ali rekoh to tako treba, pošto mi je prva porudžbina sa Temu-a :)

@aki28

Tek pocinjem da pratim temu Temu…

Kupoholicarke oko mene su vec spremne i krenule su prve narudzbine :)

Tako sam na jednom nalogu i video ovo za M-One.

Nisam detaljno pratio , ali cini mi se da niko nije naveo primer
da je MO isporucio paket , svi pricaju o PE.
I imao onaj tvoj primer povracaja preko Spedeksa.

I meni jedan paket ide preko M-One, videćemo ko dostavlja. Negde pročitah da opet preuzima PE, što mi nema logike

Da javim samo za jastuk o kome sam pričao pre neki dan, spakovali su ga maestralno, nisam ga ni osetio u paketu, ni po težini ni veličini.
Mislio sam po slici da je malo naduvaniji ali nije baš takav haha, ali ok je.

Pozdrav. Pročitao sam celu temu ali i dalje imam nedoumicu. Da li je bolje (bezbednije) da koristim internet debitnu karticu za plaćanje ili da napravim PayPal nalog i tako platim? Račun sa koga bih plaćao je devizni (u eurima) kod Intese. Hvala.

Ja sam placao ranije karticom mts banke,sad rajfajzen,moj prijatelj aik,nikad problem.

Pozdrav. Pročitao sam celu temu ali i dalje imam nedoumicu. Da li je bolje (bezbednije) da koristim internet debitnu karticu za plaćanje ili da napravim PayPal nalog i tako platim? Račun sa koga bih plaćao je devizni (u eurima) kod Intese. Hvala.
Placanje na sajtovima, iskljucivo internet kartica.

@sammy

Nisam citao tekst , ali posiljka iz Kine bez problema moze da stigne do nas za par dana.

Ako si narucivao sa AE verovatno znas koliko brzo su stizale i stizu posiljke preko SG.

Da javim samo za jastuk o kome sam pričao pre neki dan, spakovali su ga maestralno, nisam ga ni osetio u paketu, ni po težini ni veličini.
Mislio sam po slici da je malo naduvaniji ali nije baš takav haha, ali ok je.
Haha i meni jastuk pre 2,3 dana stigao, nije bas kao na slici ali ok.
Lupetaju za carinu a i da može da stigne paket za 7 dana

Meni je svojevremeno SG stizao par puta za 7 dana, ali vecinom 9,10 dana tako da moze ako se logistika napravi kako treba.
Sve jedno je, bezbedno je sa kojom god karticom ili nacinom da placas na Temu.
Ja licno Gpay-om placam jer me mrzi da kucam generalije sve sa kartice, na AE koliko vec 8 godina placam MC karticom ranije OTP banke zanjih par godina odkad je mts imao banku njihovom MC karticom i sada je to PS kartica isto MC i kao i na Temu nikakav problem.
Sve je sigurno samo na Temu ako si na nasem regionu se placa u dinarima ne €
@sammy

Nisam citao tekst , ali posiljka iz Kine bez problema moze da stigne do nas za par dana.

Ako si narucivao sa AE verovatno znas koliko brzo su stizale i stizu posiljke preko SG.
👍

Poslednja izmena:
ako imaš negativna iskustva sa pošiljkama te poruke se brišu,
Samo da se osvrnem na ovo: Ne, ne brišu se poruke sa negativnim iskustvima. Sada će još ispasti da se bavimo cenzurom jer postoji neki interes? Nije nego.
Brišu se poruke koje se tiču praćenja pošiljki preko domaćih kurirskih službi. Koliko puta sam u ovoj temi lepo zamolio da se ne bavimo kurirskim službama i praćenjem, već isključivo Temu-om? Da, normalno da treba pomenuti i prodiskutovati kada postoji neka abnormalnost, poput nove kurirske službe, promene u procesu dostave i slično. Ali da na svakoj strani imamo po 5+ screenshotova statusa sa sajta Post Express-a i pitanja zašto nešto nije uručeno danas, zašto porudžbine nema a već je prošlo 12 dana od poručivanja, konstatacija da se neko neće opet zeznuti pa da preusmeri na paketomat ili da kurir tek nakon 3 dana od zaduživanja donese pošiljku... i tako iznova i iznova. Ljudi, to su stvari koje se tiču isključivo iskustva sa Post Express-om. Za praćenje pošiljki postoji posebna tema, pa tamo možete izraziti svoju zabrinutost, ljutnju, bes, razočarenje ili, pak, oduševljenje. Ako bismo dozvolili takve postove i u ovoj temi, pa 90% postova bi bilo baš te vrste.

I da napomenem: više puta sam lepo zamolio da se ne bavimo praćenjem pošiljaka u ovoj temi, i više puta su ljudi izignorisali i nastavili po starom, ali niko nije dobio ni opomenu, a kamo li poene. Ljudi smo, treba postojati tolerancija. Sve razumem. Ali ne treba sad preterivati.

Tako da, ne durite se, nastavimo sa konverzacijom u vezi sa Temu, sa dobrim ponudama, lošim kupovinama koje su se činile kao dobre, iskustvima u vezi sa vraćanjem artikala, određenim artiklima, prodavcima koji su za preporuku/izbegavanje i slično.

Hvala na pažnji.

A da se otvori nova tema samo za praćenje pošiljki sa Temu-a?
Mislim da bi to bilo najbolje rešenje, brzo bi porasla tema 🤷‍♂️

I aliexpres ima više tema, "šta da kupim" sa preporukama proizvoda i "Aliexpress (FAQ u prvom postu)" za generalna pitanja oko ali-ja kao što je isporuka, refundi, komunikacija sa prodavcima i sve ostalo što ne spada prvu navedenu temu.

Samo preporuka, nisam ništa uzimao sa Temu-a, samo pratim hajp :D

@Corvus Corax , ma nema durenja, razumem ja to, ali ako neko mene taguje ili citira ja u većini slučajeva odgovaram, takav sam, ma o čemu da se radi, ne mogu da ignorišem, samo ne volim da gubim vreme, a da odgovorim nekome a da postoji dobra šansa da to bude obrisano, moram onda to i da napomenem, ne vidim kako drugačije , da ja sad tu osobu pozivam da pričamo o tome u nekoj drugoj temi, ne mogu stvarno, da se poruka premesti u drugu temu nastavio bih ja tamo o tome.

A da se otvori nova tema samo za praćenje pošiljki sa Temu-a?
Mislim da bi to bilo najbolje rešenje, brzo bi porasla tema 🤷‍♂️
Ako smatrate da je potrebna takva tema i ne odgovara opšta tema za praćenje pošiljaka, slobodno otvorite posebnu temu. Nemam ništa protiv.

@Corvus Corax

Ako vec hoces da zavodis red , zavodi ga tamo na Pracenje posiljki - stvarno nema smisla
da se pojedinci prenemazu kako im LA...HU kasni 5 dana , kao da to do sada nikada nisu doziveli…

Nema potrebe da otvaramo novu temu - dovoljno je da kao super moderator dopustis da ovde spominjemo
i Temu logistiku.

Kada za mesec - dva pohvatamo pravila , onda mozemo da pisemo na onoj temi o pracenju posiljki.

Trenutno je zanimljivo da vidimo tempo isporuke PT...RS preko PE i RSxxxx preko MO.

EDIT :

Podigni TEMU u Sticky threads

@sammy

Malopre nisam razumeo o cemu pricas , sada vidim da je deo poruka pobrisan pa nismo u stanju
da pratimo :(

Od skora poručujem preko TEMU-a. U stvari, više lepša polovina i moje koleginice preko mene. E sad, htedoh da naručim neki smartwatch za poklon. Na Aliexpressu je bilo marki poput Zeblaze ili Colmi koje su ok za neki novac. Njih na TEMU nema. Ima li nekih dobrih alternativa?

Da li ima mogućnosti da se na Temu vide realne slike proizvoda a ne tenderi? Na Aliju, u komentarima i ocenama korisnika ima pravih fotki.

Da li se adresa za slanje pošiljke sa Temu može staviti druga, odnosno adresa iz druge države, a kupac i njegovi podaci na Temu nisu iz te države gde se šalje?
Na primer kupac je iz Švajcarske, a adresu za slanje stavi Srbija.

Mozes da stavis adresu i na Marsu i platis dostavu do iste ili ne.
Jedino je problem da li Temu odredjeni artikal isporucuje u Srbiju.

@Corvus Corax

Ako vec hoces da zavodis red , zavodi ga tamo na Pracenje posiljki - stvarno nema smisla
da se pojedinci prenemazu kako im LA...HU kasni 5 dana , kao da to do sada nikada nisu doziveli…

Nema potrebe da otvaramo novu temu - dovoljno je da kao super moderator dopustis da ovde spominjemo
i Temu logistiku.
Ne mogu da "zavodim red" u temama gde ne zalazim redovno, ali hvala za feedback.

O čemu nije diskutovano, naravno da može. Ali ne da se vrti ista priča o praćenju u nedogled.

Da li se adresa za slanje pošiljke sa Temu može staviti druga, odnosno adresa iz druge države, a kupac i njegovi podaci na Temu nisu iz te države gde se šalje?
Ne može. Sistem ne dozvoljava unos adrese izvan te odabrane države. Probao sam bio odabirom Nemačke, sa adresom u Srbiji.

Nisu cene iste za svaku državu, nisu iste cene slanja i različiti su carinski propisi. Za naručivanje u drugu zemlju moraš da promeniš lokaciju i adresu dostave, najbitnija je lokacija i ne važe prevare. U zavisnosti od lokacije razlikuje se i link temu.com/rs za nas ili pak za CH temu.com/ch

Ja i dalje kupujem preko kompa jer jednostavno mobilni telefoni NISU i NEĆE skoro biti siguran hardver za bilo kakvo on line plaćanje i kupovinu.Dok ovo kucam pada mi na pamet barem 3 načina da se "uhakujem" u tudji mobilni telefon a ja sam samo amater . Moj Pc je ipak koliko-toliko siguran iza antivirusa, addblocka , anti spy programa , ne sekiram se da li će mi neko ukrasti šifre od kartice i isprazniti račun u banci. Tendencija je da se korisnici "navlače" da u današnje vreme koriste mobilni telefon za sve : telefoniranje, slušanje muzike, surfovanje po netu , kupovina on line, plaćanje računa , bukvalno sav svoj život poveravate komadu hardvera koji NEMA I NEĆE skoro imati adekvatnu zaštitu od bilo kakavog zlonamernog programa koji vam može napraviti haos od života . Ti tzv novčići su samo " navlakuša" jer možda dobijete mali popust ali Aliekspress dobije pristup vašem mobilnom telefonu i svakih 1-2 minuta vas bombarduje sa reklamama i ponudama a da ne pričam o tome što aplikacije ( ne samo Aliekspress) ima odobren prstup: kameri, lokaciji , fotografijama i ostalim podatcima..... tako da razmislite malo kako i za čega koristite mobilni telefon , jer u stvari sami sebi "kopam rupu u koju ćemo se sahraniti ". Moje mišljenje je da je ipak pametnije koristiti PC zbog sigurnosti i udobnosti ( veći ekran za bolje slike i veća slova (djavo je u detaljima) ) mada ponavljam, ko hoće neka kupuje sa mobilnog nikome ne branim !!!
Ja kupujem preko telefona od 2011 i niko me ne hakova, da kucnem u drvo 😄. Ali naravno moraju se aktivirati sve zastite koje postoje. Naravno ne kupujem na nekim levim sajtovima i uvek koristim paypal gde je to moguce. Ukoliko vidim da neki sajt nista ne podrzava vec traze direktno oreko kartice tu ne kupujem. Mislim da ljudi bivaju prevareni vise zbog svoje nemarnosti nego sto im neko hakuje telefon. Na aplikaciji od banke sam stavio neke limite pa ako neko i pokusa da skine neki veci novac sama banka ce to stopirati, uvek mi je ugasen bluetooth, nfc. Svw su to neke sitnice koje se moraju ispostovati, ali najveci je problem sto ljudi ukucavaju podatke svojih kartica na neproverenim sajtovima gde vrebaju prevaranti.

Nazad
Vrh Dno