Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Možda je naručio za ukupnu sumu koja je ispod besplatne poštarine 🤷‍♂️
Inače meni ovaj paket što sad čekam je naručen 28.07, to je negde već 14 dana prošlo i dalje ko zna gde tumara i kad ću da ga preuzmem.
Tako je sa svim paketima unazad što sam naručivao, kako nekima stiže za 7 dana mi je prava enigma, meni DHL express i UPS paketi ne stižu za 7 dana, ako se carine prodje i duplo više.

Možda je naručio za ukupnu sumu koja je ispod besplatne poštarine 🤷‍♂️
Inače meni ovaj paket što sad čekam je naručen 28.07, to je negde već 14 dana prošlo i dalje ko zna gde tumara i kad ću da ga preuzmem.
Tako je sa svim paketima unazad što sam naručivao, kako nekima stiže za 7 dana mi je prava enigma, meni DHL express i UPS paketi ne stižu za 7 dana, ako se carine prodje i duplo više.
Meni stigli u postu ,a naruceni ,29,i 30.
Sta je sa ovom M-onom,jel to novi kuriri ili sve ide preko poste
@Oswajac

Na Temu je free , sta i koliko je tebi naplaceno ???
Jedino carina ,ostalo je free

ako neko uspe da mi objasni kako da porucim po ceni koju daju neka mi se javi ili neka pise ovde.
kontaktirao sam podrsku i dopisivali se na chat-u i nista kao sve vrte jedno isto, cak sam pitao jel pricam sa covekom ili sa ai i oni naravno da je covek, bla bla ukratko ne moze da dobijete to promocija je istekla... a svaki dan mi izlazi na insta reklama za tastaturu za neke smesne pare...

ako neko uspe da mi objasni kako da porucim po ceni koju daju neka mi se javi ili neka pise ovde.
kontaktirao sam podrsku i dopisivali se na chat-u i nista kao sve vrte jedno isto, cak sam pitao jel pricam sa covekom ili sa ai i oni naravno da je covek, bla bla ukratko ne moze da dobijete to promocija je istekla... a svaki dan mi izlazi na insta reklama za tastaturu za neke smesne pare...
Najbolje daj link

Udri u pretragu taj model tastature pa sortiraj po ceni od manje ka većoj i možda nude nešta sa sličnom cenom.

imajte na umu da rade isto kao i na aliexpressu...imaš neku nisku cenu koja je za neku bezvezariju, dok je to što vidiš kao glavni proizvod znatno skuplje...zato proveri da ne nude neku glupost za sitne pare, uđi u proizvod pa vidi jel ima još neki artikal osim tastature...

Pre par dana se stricu pojavila reklama na FB za neki set alata za 400din (koji se prodaje za 3500-4000din na Temu, okvirno). Nema nalog, ne zna kako funkcioniše poručivanje. Pošto smo već pričali o Temu, on mi da telefon da mu poručim.

Kliknuo sam na reklamu, zatražio mi je da instaliram app. Instalirao sam app i ponovo kliknuo na reklamu. Otvorio mi je taj artikal i prikazao cenu od 400din. Dodao sam ga u korpu, a tek onda napravio nalog u app. Prošao sam ponudu, odabrao artikle da dopunim korpu i prebacim 1700din, uneo broj njegove (nikada registrovane na Temu) kartice i kompletirao porudžbinu. Nije bilo nikakvih zavrzlama, niti prepreka. Ne znam gde ti grešiš, ali eto kako sam ja uspeo pre par dana.

Pre par dana se stricu pojavila reklama na FB za neki set alata za 400din (koji se prodaje za 3500-4000din na Temu, okvirno). Nema nalog, ne zna kako funkcioniše poručivanje. Pošto smo već pričali o Temu, on mi da telefon da mu poručim.

Kliknuo sam na reklamu, zatražio mi je da instaliram app. Instalirao sam app i ponovo kliknuo na reklamu. Otvorio mi je taj artikal i prikazao cenu od 400din. Dodao sam ga u korpu, a tek onda napravio nalog u app. Prošao sam ponudu, odabrao artikle da dopunim korpu i prebacim 1700din, uneo broj njegove (nikada registrovane na Temu) kartice i kompletirao porudžbinu. Nije bilo nikakvih zavrzlama, niti prepreka. Ne znam gde ti grešiš, ali eto kako sam ja uspeo pre par dana.
Pa prve dve narudzbine ,imate 93 posto popusta ,ja sam uzeo taj isti set i neki ranac za laptop vrlo lep za 200 i neki dinar .

@sammy

Tvoj paket je verovatno negde zalutao , imas GENERATOR pa pogledaj 500-600 primera od 28/29.07.

Isporuka ide sasvim normalno i bez zastoja.

Posto istu seriju PT...RS kodova dodeljuju i za posiljke drugih online trgovina
za TEMU se gledaju one koje imaju status
11202 BEOGRAD *Prijem
Posiljke sa Temu od 28/29.07 redom imaju status 06.08.2024 13:xx B2B Elektronski prispela

Iz iste serije kodova imas posiljke za koje je prijem bio npr. u Subotici ili Nisu.

Limit za narucivanje je minimum 1700 dinara i tu je uracunat transport i najverovatnije i PDV
i zbog toga posiljke za 1-3 dana prodju carinu.

Ako neko ima iskustva sa porudzbinom od preko 50€ neka iznese iskustva
( ako je striktno po pravilima , do 50€ se placa samo PDV , 50 i vise PDV+carina )

@Dejan321

Citajte sta pisemo , nemojte da se ponavlja situacija sa teme Pracenje posiljki !!!

Dovoljno puta je pomenuta Milsped M-One logistika i to da se ocekuju prve isporuke.
Milsped ce posiljke proslediti Dexpressu

Gde pise da je popust 93% ?

@Corvus Corax

Ne prolazi na svim novim nalozima reklamna cena :(

Ne postoje pošiljke vrednosti 50+ eur jer se pojedinačni artikli te vrednosti ne prodaju a porudžbine se dele na više pošiljaka manje vrednosti

Mislim da nije mesto generatoru ovde i objašnjenja koji bi status trebao da bude a još manje obuka za kupovinu na Temu, odavno su komentarisani minimalna vrednost kupovine i kako funkcioniše sa narudžbinama vrednosti veće od 50e.

Narucio za 2600
Dobro i sta su ti naplatili preko tih 2600?
Mislim da nije mesto generatoru ovde i objašnjenja koji bi status trebao da bude a još manje obuka za kupovinu na Temu, odavno su komentarisani minimalna vrednost kupovine i kako funkcioniše sa narudžbinama vrednosti veće od 50e.
Bravo, isto mislim a kolega, @sasa022 niste pratili na casu, pisano je da ne postoje artikli od preko 50€ a kad je ceo iznos korpe veci deli se tako da jedan paket ne bude vrednosti preko 50€ kao sto rece kolega iznad.
Citajte ljudi da se ne ponavljamo, a i zaista mislim da tim generatorima nije mesto ovde jer ce onda svi pitati gde mi je posiljka i ostalo a to nije za ovu temu ima posebna tema gde si ti aktivan bas po tom pitanju i moja molba je da se time ovde ne bavimo, jer ce sve biti zguzvano i pomesace se ljudima koje samo interesuju kako ide narucivanje i sta mogu da ocekuju od narucenog, a pracenje i kurirske sluzbe imaju svoju temu pa da ne bude buckuris na ovoj temi.
👍

Poslednja izmena:
Pozdrav treba mi pomoć :)
Matori naručio neku robu i ispostavi se da ne odgovara opisu. Kakva je procedura za povrat? Od njih sam dobio nalepnicu, i sad to treba da odnesem u poštu i samo pošaljem?

@sammy

Tvoj paket je verovatno negde zalutao , imas GENERATOR pa pogledaj 500-600 primera od 28/29.07.

Isporuka ide sasvim normalno i bez zastoja.

Posto istu seriju PT...RS kodova dodeljuju i za posiljke drugih online trgovina
za TEMU se gledaju one koje imaju status
11202 BEOGRAD *Prijem
Posiljke sa Temu od 28/29.07 redom imaju status 06.08.2024 13:xx B2B Elektronski prispela

Iz iste serije kodova imas posiljke za koje je prijem bio npr. u Subotici ili Nisu.

Limit za narucivanje je minimum 1700 dinara i tu je uracunat transport i najverovatnije i PDV
i zbog toga posiljke za 1-3 dana prodju carinu.

Ako neko ima iskustva sa porudzbinom od preko 50€ neka iznese iskustva
( ako je striktno po pravilima , do 50€ se placa samo PDV , 50 i vise PDV+carina )

@Dejan321

Citajte sta pisemo , nemojte da se ponavlja situacija sa teme Pracenje posiljki !!!

Dovoljno puta je pomenuta Milsped M-One logistika i to da se ocekuju prve isporuke.
Milsped ce posiljke proslediti Dexpressu

Gde pise da je popust 93% ?

@Corvus Corax

Ne prolazi na svim novim nalozima reklamna cena :(
Prilikom registracije to mi je ponudjeno ,2artikla po 93 posto manjoj ceni,sto sam i iskoristio

Prilozi

• IMG_20240812_102853.jpg
    IMG_20240812_102853.jpg
    64.6 KB · Pregleda: 95
  • Screenshot_2024-08-12-10-30-11-882_com.einnovation.temu.jpg
    Screenshot_2024-08-12-10-30-11-882_com.einnovation.temu.jpg
    85.8 KB · Pregleda: 95
@nidzakv
Pisao sam ja i zamolio moderatora da stavi u prvu poruku, ne znam dal je uradio.
Tako je, odes u postu predhodno upakujes i obavezno bar kod nalepis, u posti ce ti odstampati adresnicu ili tu nalepnicu kako ti draze, i tj je to. Dobices potvrdu to sacuvas za ne daj boze i gotovo, dobijes novi broj pa mozes da pratis istu, cim ovi potvrde iz Pozarevca Temu da je sve u redu, vracaju ti novac na nacin koji si predhodno odabrao, a preporuka je moja Temu kredit odmah stize i mozes da kupis ponovo sta zelis, ako vracas na karticu onda duze treba.
Prosto.

Meni stigli u postu ,a naruceni ,29,i 30.
Sta je sa ovom M-onom,jel to novi kuriri ili sve ide preko poste
Kako znaš da je u pošti ?
Meni javili jutros da je na isporuci danas, znači tamo negde u četvrtak-petak ću ga uzeti :ROFLMAO:
Možda je Mona zanimljivije iskustvo, čini mi se da niko još nije imao dodir sa njima.

@nidzakv
Pisao sam ja i zamolio moderatora da stavi u prvu poruku, ne znam dal je uradio.
Tako je, odes u postu predhodno upakujes i obavezno bar kod nalepis, u posti ce ti odstampati adresnicu ili tu nalepnicu kako ti draze, i tj je to. Dobices potvrdu to sacuvas za ne daj boze i gotovo, dobijes novi broj pa mozes da pratis istu, cim ovi potvrde iz Pozarevca Temu da je sve u redu, vracaju ti novac na nacin koji si predhodno odabrao, a preporuka je moja Temu kredit odmah stize i mozes da kupis ponovo sta zelis, ako vracas na karticu onda duze treba.
Prosto.
Hvala. Pretpostavio sam sa je tako. Izabrao sam povrat novca na račun ***.

Malo mi postaje smoran ovaj Temu. U prvi mah sam 3 ordera odradio "na prvu", tj sve ono sto mi je stvarno trebalo stavljao u korpu i odmah platio. Sada primecujem da neku interesantnu stvar-sitnicu po dobroj ceni stavim u korpu, posle 2 dana te cene u korpi vise nema, tj veca je osetno. Cak mi 1 order i ode tako, po vecoj ceni. Nije neki novac kada se pogleda u globalu (200din), ali kada se procentualno preracuna sasvim je druga prica. Stavljen u korpu za 2*44=88 din, a placen prekosutra 2*135=270 din. Imam utisak da je najbolje da cim sednes odmah sve odradis za taj minimum od 1700 din, jer se ovako, stavljajuci neke sitnice za narednu kupovinu, jednostavno gubi vreme... jer ko ce da pamti sta je stavljano i po kojoj ceni :)

Dobro i sta su ti naplatili preko tih 2600?

Bravo, isto mislim a kolega, @sasa022 niste pratili na casu, pisano je da ne postoje artikli od preko 50€ a kad je ceo iznos korpe veci deli se tako da jedan paket ne bude vrednosti preko 50€ kao sto rece kolega iznad.
Citajte ljudi da se ne ponavljamo, a i zaista mislim da tim generatorima nije mesto ovde jer ce onda svi pitati gde mi je posiljka i ostalo a to nije za ovu temu ima posebna tema gde si ti aktivan bas po tom pitanju i moja molba je da se time ovde ne bavimo, jer ce sve biti zguzvano i pomesace se ljudima koje samo interesuju kako ide narucivanje i sta mogu da ocekuju od narucenog, a pracenje i kurirske sluzbe imaju svoju temu pa da ne bude buckuris na ovoj temi.
👍
Nista, kada je pozvao postar pitao sam jel treba jos nesto da se plati, ne treba i toliko.
To sto sam uzeo iskostalo toliko i to je to, placeno karticom kao i na AE sto kupujem/placam, uporedio sam te iste stvari na AE i TEMU, malo su skuplje bilje na TEMU ali sa Alija nikada ovako brzo nista nije stiglo

Poslednja izmena:
@NePa NIje mi bas najjasnije sta ti je tu cudno? Odes na maxi online shop, dodas stvari u korpu, vratis se posle 2 dana, kad ono istekla akcija ili poskupelo, sasvim regularna stvar. Mozes tako da kazes i za 6 meseci kasnije sto se promenilo. Uhvati screenshot pa uporedi kasnije ako vec dugo drzis proizvode u korpi. To su kinezi, ako ti zavaljuju 5x manju cenu za inicijalni proizvod sa slikom skupljeg, onda sta tek za korpu da ocekujes :)
Amazon ima obavestenje o promeni cene, ali to je amazon i preskupi su u startu.

ne znam zašto vam je teško da proverite korpu pre nego odete na checkout? i ja sam prekjuče stavio neke stvari u korpu, i krenuo da ih naručim uveče...znači prošlo je svega nekoliko sati...nešto što svuda košta oko 80 dinara skočilo je na oko 300, a jedna stvar od 250 na 500+...izbacim ih iz korpe i ubacim druge po normalnoj ceni...

Kod mene je sa Temu isto kao i sa AE . Vecina porudzbina koje pratim i koje pominjem
nisu moje i nisu kreirane sa mog naloga.

Nazalost nisam bas detaljno ispratio ovu temu , a i nisam pretrazivao artikle preko
2000-3000 dinara pa nisam ukapirao da u Srbiju ne salju ako je nesto pojedinacno skuplje
od 50€.

Razumeo sam da zbirna cena vise predmeta u paketu ne prelazi 50€ i da ako je porudzbina
preko 50€ da se deli na pakete ispod 50€.

Sto se pracenja tice - radite kako hocete.…

Meni su stvari koja sam porucila pojeftinile...tako da sam vec 2 puta kliktala na korekciju cene i eno imam oko 100 din na Temu kredit 😅

Nazalost nisam bas detaljno ispratio ovu temu , a i nisam pretrazivao artikle preko
2000-3000 dinara pa nisam ukapirao da u Srbiju ne salju ako je nesto pojedinacno skuplje
od 50€.
Neće ti se pojaviti uopšte artikal pojedinačni, ako je skuplji od 50€, jednostavno kao da ga nema i ne postoji.

Sve to što je iz grupe letnje ponude važi odredjeni vremenski period i za odredjen broj komada a primetio sam kada padne ispod 20 označavaju koliko je još ostalo po toj ceni tako da ništa ne znači trpanje u korpu jer i za 5 minuta može da bude normalna cena. Predpostavljam jer mi se nije desilo da važi pravilo ko brže devojci ili ko prvi plati poslednji komad bez obzira u koliko korpi se nalazi njegov je po toj ceni.

Nazad
Vrh Dno