Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Package arrived at airport
June 22, 2024, 7:06 pm
Flight departure
June 22, 2024, 5:49 am

Ovo su mi zadnji ststusi, od negde je poletelo ujutru i negde je sletelo uvece. Ako ima neko ko jem vec dobio posiljku da mi javi koliko se ceka posle ovakvog statusa.

Flight departure

Ovo su mi zadnji ststusi, od negde je poletelo ujutru i negde je sletelo uvece. Ako ima neko ko jem vec dobio posiljku da mi javi koliko se ceka posle ovakvog statusa.
Javi i ti kada ti stigne, imam dva paketa sa identičnim vremenima kao kod tebe.

Gledao sam na jutubu jedan video snimak gde covek kaze da se taj minimum od 1700 dinara moze deaktivirati ali se mora pisati tehnickoj podrzci, samo ne znam da li se onda cena menjaju i da li se placa postarina.

Jedna veoma zanimljiva informacija,naime ranije sam napisao da mi je naplaćeno prilikom dolaska prvog paketa 415 dinara,e pa danas sam bukvalno dobio rešenje od Pošte gde se obavezuju da će mi refundovati taj iznos zbog pogresne naplate poštarine.I da poštarinu treba da plati pošiljalac,sutra će me navodno zvati da me obaveste dal će mi novac isplatiti poštar na kucnu adresu ili treba da idem u poštu.Tako mi je danas rečeno na šalteru.

Uglavnom smece koje ti nije potrebno :D

Ali evo poslednja kupovina:

1719431243988.png

Ako kvalitet bude zadovoljavajuci, ta zenska torbica za sminku je dobra kupovina za 104 dinara, i ova glava tusa za 251 dinar (mada je bilo identicnih za 150, ali i za 500 din).
Ostalo i nisu neke prilke, mogu da se nadju povoljnije svi ti proizvodi ako se uhvati akcija ili neki dnevni deal.

Sta sam jos nasao je vodonepropusni ranac za oko 500 dinnara, polarizovane naocare za 200 din, razne samolepljive trake providne i neprovidne, jednostrane i dvostrane, lepkovi, itd.
Takodje tockici za kancelarijske stolice, elektronske komponente, ploce i el. kompleti, servoi, delovi i stvarcice tog tipa.

Najbolje kupovati sa namerom kada ti nesto bas stvarno treba, a popuniti sitnicama.
U suprotnom, cisto bacanje para. :)

Jos jedna napomena, sve ovo sto dolazi u kontakt sa hranom i kozom je upitnog kvaliteta, pa generalno izbegavam da kupujem "kod kineza", ali sam ipak uzeo ovde na Temu da vidim kakav je kvalitet.
Na primer cetkice nece biti koriscene za sminkanje, vec zbog nekih slikarskih tehnika valjda.

Sve u svemu sto se mene tice, ove prve porudzbine su vise da se vidi kakav je kvalitet, da se stekne malo bolji utisak kakvi su proizvodi, i kako ce proteci citav proces.
Pa cu proceniti da li se isplati usteda i cekanje u odnosu na online kupovinu ovde.

Ne znam na koju foru Temu uvozi sve, dok Sinsaу, H&M u Home delu na nasem sajtu nemaju nista od kuhinjskih dodataka i pribora, za sminku, nakita, pa cak i balona🤯. Kao potrebne su neke sanitarne dozvole za uvoz tih stvari.

Kada neka kompanija uvozi na veliko da, ali ovo su individualne porudzbine od strane fizickih lica. Temu salje, ti "uvozis" :)
Takvo podleze regularnoj carini, ali ne trebaju sertifikati i dozvole.

Uzeo danas neke sitnice, izdvojio bih ovo, nije loše za te pare mada su na dobrim popustima, ova lampa je čak 71% ako se ne varam, regularna cena nešto ispod 5k rsd, čini se da je dobra.
Jedino što sam tek sad video da je mašinica pre-order, kasniće ceo paket zbog nje hahah, nema veze, ovo mi četvrti paket, uvek zaboravim nešto ...

Screenshot 2024-06-26 at 23.51.22.png

Screenshot 2024-06-26 at 23.52.29.png

Evo, izgleda da sam prvi koji nije dobio paket u roku od 30 dana, trazio sam refund, pare odmah vracene a ako paket stigne zadrzavam ga, tako pise... :)
zadnji tracking bio 17.6. ponovo vracen na carinu navodno...

Neke zanimljive stvari koje su mi stigle. Vidim da je još neko gore poručivao ovu slušalicu za tuš, vrhunska je.
Ova kao lampa, isto odlična stvar, lepo svetli noću.
Samo ne treba kupovati proizvod na prvu jer ako se pročešlja uglavnom može da se nađe još jeftinije na sajtu.
temu1.jpg

Daj link za taj tus. Ako valja nije skup.

Uzeo danas neke sitnice, izdvojio bih ovo, nije loše za te pare mada su na dobrim popustima, ova lampa je čak 71% ako se ne varam, regularna cena nešto ispod 5k rsd, čini se da je dobra.
Jedino što sam tek sad video da je mašinica pre-order, kasniće ceo paket zbog nje hahah, nema veze, ovo mi četvrti paket, uvek zaboravim nešto ...

Pogledajte prilog 447788

Ajde javi kakva je masinica kad stigne.

Kupio sam pre nekoliko dana 60% gaming mehaničku tastaturu za igre za 3,5 evra

link:https://temu.to/m/ei5c7z54zra

Video sam da još uvek ima dobrih cena, kao Android box za 3,74 €

https://temu.to/m/e2015ojyw64

Kvaka je u tome što ove cene važe za kupovinu preko mobilnog telefona
i naravno morate biti novi korisnik, ili eventualno ako niste koristili temu neko vreme

koliko sam video, tastatura je odlična za novac, pa se nadam da će biti ok

nadovezao sam se na prethodni post a onda i tebe pitao za masinicu. Pocela je da slabi baterija na ovoj koju imam pa bi mi legla nova, narocito ako je jeftina.

Ima dosta reviews, prvi je čak od nekog našeg, kaže da je very happy :)
btw mislim da im je ono fora kada kažu "almost sold", "final hours" i slično, odem sad da vidim tu mašinicu i dalje stoji "final hours", ali dobro, to je tako.
61% je popust inače je 822 rsd, ne znam što sad pokazuje da je 291 rsd a bilo je 299 pre dan-dva, možda preko aplikacije, naručio sam sa kompa bio.
Ne očekujem mnogo od mašinice, u smislu da će potrajati, ali verujem da će da posluži.

Flight departure

Nije da hocu da citiram sam sebe ali da javim da mi je stigla posiljka tj. stigla mi je ponuda da je preusmerim u paketomat danas do 17h. Pretpostavljam da ce biti tamo u ponedeljak.

Nije loše, imam isti datum i status kao i ti, dva paketa su završila sa carinom i naša pošta ih prati, treći je stigao malo kasnije, na carini je i dalje.
Sledeće nedelje bih mogao da očekujem barem dva da preuzmem.

Ja sam sad dobio mogucnost da preumerim na paketomat, izgleda nekad ima ta opcija a nekad nema, preferiram da preusmerim jer ako mi dodju preprodne onda me bude

šta kažete na ovu akumulatorsku testeru za samo 6 evra?

link:https://temu.to/m/eqvmak9qhzh

Moraću da vratim telefon na fabrička podešavanja, jer ova cena važi samo za nove korisnike. i moraću da koristim novu adresu e-pošte. da li je neko uspeo?

isprva je funkcionisalo, ali više ne dozvoljavaju da se ukloni ograničenje

Svasta sam procitao na ovih 8 strana, kupujem na Temu ali do sad nisam znao da imamo i temu za Temu i da iko u Srbiji i kupuje tu, ja sam vec 10 paketa narucio i brzo stignu u Srbiju cirka 7-8 dana carinu prolaze ekspresno, Post express donosi za DZ, nema naplate ni tu, ni na carini doduse meni je najskuplji paket bio 5K+ nisam dosao do 6K pa ne znam dal se preko tih 50 jura placa carina i pdv, mislim da ne i da je to vezano sa ugovorom koji su brat Si i AV potpisali o silnim stvarima o smanjenju carinskih dazbina i ukidanju istih izmedju Kine i Srbije evo juce mi dva prosla carinu i za jedan po prvi put pitase da li zelim da ide u paketomat sms mi poslali i prihvatio sam jer su prosli carinu juce a PE ne radi nedeljom pa mislih ok stavice u paketomat u nedelju da pokupim da ne moram ponedeljak da cekam, videcemo danas jos je rano inace mislim da ce oba da mi posalju u paketomat iako su me pitali za jedan i iz iskustva zato sto su me tako isto pitali i za neke pakete sa AE ranije pitaju za jedan a kad otvorim vratanca budu jos paketa a i drugi razlog je ako si pristao na jedan da ti ide u paketomat, logicno je da hoces i taj drugi kad su u isto vreme prosli carinu.
Sad sto se tice porucivanja min je bio 1100 bar meni u pocetku i od pre par dana sa apdejtom skocio na 1700 za free shiping, ali svugde su povecali i Hrvatima, Nemcima itd.
Sto se tice trackinga, na aplikaciji pratite sta i kako dok ne prodje carinu tek tad vazi onaj PJ broj kojeg na pocetku dobijete pre toga ne radi jer nije nasa posta registovala isti jer dolazi do carine sa drugim brojem kojeg ne dobijate od Temua.
Stvari su odlicne svasta porucih i sve je super i brzo stiglo pricamo o BG carini mada to sto se tice Temua treba za sve carine da vazi pa cak i za ozloglasenu novosadsku carinu.
Evo sad ova dva paketa putuju jedan 17 drugi 19 dana sa sve carinom al oba cu dobiti u isto vreme s obzirom da je brzo, jeftino i po meni za sad dobro sve sto sam kupio ja sam prezadovoljan i nastavljam 11 paket sad cu neke patike da kupim videh dobre i sa dobrim recenzijama pa da i to probam da vidim dal je 43,5 tacno 43,5 kao sto mnogi tamo tvrde najvise Englezi.
Ja ne znam kako vama nekima tako i sporo stize i naplacuju vam carinu i ne valja vam kvalitet robe i sve, moje iskustvo je suprotno ali svakako ne mogu da mi zamene za neke stvari AE jer ni nemaju sve stvari kao AE ali imaju nekih 70% bar ono sto meni treba i jeftinije nego na AE a i ne placam ni carinu ni pdv ni standard shipping jes da je min 1700 za poruciti ali i to je smesna cifra bolje da narucim robu u tom iznosu nego da kupim neku sitnicu na AE koja mi treba a kosta manje od 5€ pa da moram da placam standard shipping jos cca toliko da bi mi stiglo za 22 dana za koliko mi stizu paketi sa AE i placenim standardom.
Tu sam platio skoro 10€ a dobio jednu stvar ovde jos sad dodam 500 din i dodje mi bar 6-7 stvari sitnica ovde placam robu a ovde brzinu stizanja posiljke, druga je stvar ako nekome ne treba sve to uvek ti neka sitnica treba bar meni a i jeftino je zaboga 1700 pa ja kad odem u Maxi bez 5000 svaki drugi dan ne izadjem a to se pojede brzo, malo glupo poredjenje ali hocu da kazem da je danas 1700 nista bar za nas koji radimo razumem da je nezaposlenima i to mnogo ali oni ni ne narucuju jer nemaju od cega.
Izvinjavam se za predugacak post al pokusah da kazem sve sto sam procitao od prve strane do osme jer nisam primetio temu na pocetku.

Nije, kineska je, zapravo je vlasnik PPD holdings a to su Kinezi, njima je samo sediste u Dablinu ali cisto kineska firma i vlasnici i sam Temu, inace do 2023 u Sangaju im je bila domicilna adresa pre nego sto su istu prebacili za gore pomenuti Dablin tj Irsku.
Kompletan bord direktora svi do jednog Kinezi veze nemaju sa USA osim sto su tamo prvo poceli prodaju van Kine od Septembra 2022.

Nazad
Vrh Dno