Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

kratko radovanje ,ipak kad paket registruje posta, krcka se danima, bice ko sa aliexpressom.Tri dana nema promene

Prilozi

• Screenshot_20240618_115916_Pota Srbije.jpg
    Screenshot_20240618_115916_Pota Srbije.jpg
    66.4 KB · Pregleda: 92
Sam taj status je bizaran, ako je nešto elektronski prispelo trebalo bi onda odmah po kreaciji IDa da pristigne 🤷‍♂️

Nije nista brze od Alija, jedino sto paket donosi PostExpress...

Stigla mi posiljka sa Temu-a.28 maja narucena,15 juna se pojavila na postinom sajtu za pracenje,i evo danas 19 juna doneo mi postar.Za 22 dana je stigla.Beograd je u pitanju.Nista mi nije naplaceno u posti.

Meni je naplaćeno 20 din jer je stojala u pošti 2 dana, eto ako nekog zanima mala suma ali ipak i pošta uzima deo kolača , AliExpress kada stoji ne naplaćuju.

2.06 narucen paket u iznosu od 1250din. Danas stigla poruka zaduzena za dostavu 435din. Ne znam sta su naplatili.

Danas dobio od postara posiljku, juce nisam bio kuci. Narucena 24.5.... Reče mi poštar da su dužni ove pošiljke da pokušaju da isporuče 2 dana, pa eto ko prvi dan nije kući da zna da ne mora do pošte odmah...

Na koju foru onda Zarini paketi iz Poljske stizu za 2 dana bukvalno? Neka olaksana carina?
Upadam preko reda.
Mislim da Zara ima carinsko skladište u Milšpedu u Šimanovcima/Krnješevcima, gde su već tamo.

2.06 narucen paket u iznosu od 1250din. Danas stigla poruka zaduzena za dostavu 435din. Ne znam sta su naplatili.
Možda poštarina, negde sam video da je besplatna ako je porudžbina preko 1550 rsd, tako neka slična suma, ne mogu da se setim tačno.
435 din. ti je 35%, carinu nisu mogli da ti naplate, znači ostao jedino pdv ali to bi bilo 20% , vrv ti je to poštarina.

Ako dodje tako i treba da se doplacuje sta se desava ako obijem preuzimanje da li Temu vraca pare koje sam uplatio ili ne?

Order Submitted June 8, 2024, 9:11 pm

Danas isporučeno. 12 dana - Niš

Svaka čast onda svima koji slave, meni je order submitted June 9, dakle dan kasnije, i nije se menjao status pošiljke, čak ni onaj da je prispelo elektronski.
Mada trebalo im je 4 dana da pošalju jer je bio neki problem, možda zato 🤷‍♂️
Okvirno mogu da očekujem sledeće nedelje recimo.

Možda poštarina, negde sam video da je besplatna ako je porudžbina preko 1550 rsd, tako neka slična suma, ne mogu da se setim tačno.
435 din. ti je 35%, carinu nisu mogli da ti naplate, znači ostao jedino pdv ali to bi bilo 20% , vrv ti je to poštarina.
Pise na paketu da postarina dogovoreno unapred,i placena na sajtu. Cekam odgovor poste da vidim sta su naplatili ,nisu hteli da mi daju racun . Poslao mail pa cekam odgovor.

PXL_20240621_151247868.MV.jpgPXL_20240621_151235555.MV.jpg

Postolje za kućište poručeno 30.05. stiglo 19.06. Skoro polovinu vremena udavili naši na carini.

Pokusao sam danas da porucim neke nastavke za univerzalni punjac i ne dozvoljaju porudzbinu ispod 1700 RSD, od mene (n)

Zbog poštarine verovatno, koja je onda uvek besplatna, mada nisam siguran.

Provalim danas tek zašto mi je kasnila pošiljka sa slanjem, kad se uzme nešto što je "pre-order" onda kasni, a ja imao dva takva u jednom paketu.
Ja to nisam ni primetio kad sam naručivao ali video danas slučajno jer je dolazilo do promene statusa pa mi zapalo za oko kad sam video order, dok stigne čovek zaboravi i šta je naručio :D

Jel ima neko da mu posiljka nije carinjena?
Ako svaka ode na carinu 20% + trosak.

Poslednja izmena:
Ja sam u maju naručivao, i tad je bilo 1700 din :)
Ne znam da li je drugačije preko aplikacije? Forsiraju aplikaciju iz očiglednih razloga, jelte

^ I to što besplatno šalju težu i gabaritniju robu do nas, poput koferčeta, organizacionih kutija i slično.

Ako nastave paketi da stižu brže nego sa Alija i da ne naplaćuju dodatne troškove (mada su neki ovde u temi prijavili da su platili), odlično. Pogotovu ako prošire ponudu i bude nalik ponudi u drugim zemljama.

Meni ne što smeta prag od 1700din za poručivanje. Za sve sitnice, tu je AliExpress.

Bilo je minimum 1250... sada sam dobio mail od poste jer sam umse zalio na naplaceni iznos...

Vas da je Vaš prigovor osnovan u vezi plaćanja poštarine od 435,00 dinara za uručenu pošiljku PJ001665761RS.

Poštarina Vam je naplaćena zbog greške u prijemnoj pošti, čekali smo da se ista otkloni, što je danas učinjeno i u najskorije vreme će Vam novac biti vraćen preko dostavljača.

Eto i to je reseno,da ne nagadjamo,nego ako prodje prodje.

Znači ipak nema dodatnih naknada za Temu pošiljke :D

Nazad
Vrh Dno