Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Možda je fora da se neki iznos potroši bez opcije povraćaja, da li si probao?
Meni je prestalo da radi pa sam dve porudžbine pravio po 5500 din i opet je krenulo da radi, možda ima veze sa tim.

Kakvi su rokovi za povrat robe na Temu?

Kupio sam neke led lampe, sa senzorom, čim pridjemo brusilici, lampa osvetli skalu za sečenje. Ne koristi se često, baterija trajala više od mesec dana, ali sada više ne može da se napuni.

Verovatno od starta nije radilo punjenje, jer nema indikator punjenja.

Sama lampa nije problem, nekoliko stotina dinara, stavimo drugu i vozi, ali me interesuje zbog ovih monitora, projektora, tableta...

90 dana od trenutka poručivanja. Tako piše u uslovima.

Prilozi

• Screenshot_2025-01-11-16-00-02-960_com.einnovation.temu-edit.jpg
    Screenshot_2025-01-11-16-00-02-960_com.einnovation.temu-edit.jpg
    157.5 KB · Pregleda: 33
  • Like
Reagovanja: PJ
Možda je fora da se neki iznos potroši bez opcije povraćaja, da li si probao?
Meni je prestalo da radi pa sam dve porudžbine pravio po 5500 din i opet je krenulo da radi, možda ima veze sa tim.
Kupio sam sa kreditom koji sam dobio , uz to dodao jos novca.
Pa videcemo dal ce da povrati opet tu opciju sa vracanjem kredita. Ako je ne povrati, jedino nekako da se kontaktira temu, ili preostaje da se obrise nalog (jer bez vracanja i nema bas neke "wow dobre" cene)...

Kupio sam sa kreditom koji sam dobio , uz to dodao jos novca.
Pa videcemo dal ce da povrati opet tu opciju sa vracanjem kredita. Ako je ne povrati, jedino nekako da se kontaktira temu, ili preostaje da se obrise nalog (jer bez vracanja i nema bas neke "wow dobre" cene)...
Ne tako, već tri porudžbine od po par hiljada bez kredita, ili jednu veću tipa 10-20K, takođe samo keš bez kredita. Ne verujem da se njima isplati da im sve kupuješ sa tim povratom, tj da sve što košta 4-5K te izađe 2-3K din sa sve uključenom dostavom i praćenjem do kuće i plus besplatnim povratom robe ako ti se ista ne svidi, ne znam, ali mi se čini da im to nije neka matematika.

Nema šanse da je nesumično, algoritam sve to odrađuje i ako si dobar potrošač onda ti da opciju a ako zloupotrebljavaš onda ti ili smanji na 30% ili ukine. Bukvalno je napravljeno da te čini zavisnikom od kupovine.

Ne tako, već tri porudžbine od po par hiljada bez kredita, ili jednu veću tipa 10-20K, takođe samo keš bez kredita. Ne verujem da se njima isplati da im sve kupuješ sa tim povratom, tj da sve što košta 4-5K te izađe 2-3K din sa sve uključenom dostavom i praćenjem do kuće i plus besplatnim povratom robe ako ti se ista ne svidi, ne znam, ali mi se čini da im to nije neka matematika.
Jeste im matematika, da nije neki bi njihov gazda bio težak 50 milijardi. Morate da shvatite da kineska roba košta 3, 4, 5 puta manje u Kini. Ne rade oni s gubitkom ni sa 60% popusta na osnovnu cenu koja je ionako visoka jer je većina robe što se prodaje preko Temu totalni bofl. Kupio sam mnogo toga baš da vidim šta prodaju, na prste jedne ruke mogu nabrojati pristojne proizvode. A imam oko 50tak stvari poručenih.

Od kako nisam poručio ništa 7 dana ili duže svaki dan stiže claimcredit notifikacija...

Ima li neka sumacija do sada kupljenih proizvoda koji su se pokazali odlicno?
Citao sam sada poslednjih 15ak strana i koliko vidim izdvajaju se
1. SSD
2. Usisivac
3. Touch monitor
Ima li jos sta?

@Envoy
Ma.., ja ih ne branim, zabole me za njih, nego kad smo kod toga da je skupo imate i druge markete ako su skupi, promeniš radnju i cepaš daljše..
Nema šanse da je nesumično, algoritam sve to odrađuje i ako si dobar potrošač onda ti da opciju a ako zloupotrebljavaš onda ti ili smanji na 30% ili ukine. Bukvalno je napravljeno da te čini zavisnikom od kupovine.
Ja to iznad govorim, samo što većina misli da može non stop da kupuje stvari od 4 iljade, i da mu se dve vrate i sve tako u nedogled..

Problem sa nama iz Srbije je što su nam upropastili retail u poslednjih 15 godina, gomila nekih kungfu domaćih brendova tipa MoYe, Tesla itd. A cene vrlo visoke za taj nivo kvaliteta. Kada iz takvog tržišta odeš na Temu ili Aliexpress naravno da se oduševiš cenama. Ali Temu proizvodi su uglavnom ispod pristojnog kvaliteta, ako poredimo sa kvalitetnom robom poznatih zapadnih brendova. Zato i jesu uveli ove gamify fazone da bi pomislili kako smo mnogo dobro prošli sa cenom, nema veze što je roba bofl.

Kakav je SSD one marke EAGET? U jednom momentu mi temu ponudio 500GB za nekih 1200+rsd pa kontam da je to bila korektna cena.

CLAIM CREDIT

pa kada ponude onaj ( kao 90% ) povracaj
za SSD na 2468 dinara se dobije povracaj 881dinar kredita.

1tb.jpg

Al sam ga zloupotrebio, ******lo vek. 😀
Samo jednom iskoristio tocak za vracanje kredita, vratio kredit, i od tada ni traga ni glasa o toj ponudi. "Aktivnost je trenutno istekla."

Evo realnih procenata za povracaj u odnosu na obecanih 90 ili 100%

za do 2.000 povracaj 30% ( tj. do 600 dinara )
do 3000 povracaj do 40% a ne 60 ( maksimalno 1200 )
i sa 4111 se dolazi do maksimalnog povracaja 53,5% umesto obecanih 90
koji iznosi 2200 RSD
Svaka kupovina preko 4111 smanjuje maksimalni procenat povracaja.

racun90.jpg

Jel uspeo neko da kupi tablet (ovaj sa tastaturom i olovkom) ?
Gde god da uđem na 'reklamu', već je nestao. U pretraživaču ga naravno nema.

Isao sam na claimcredit, izabrao artikle u iznosu 4218 dinara, pojavio se cashback 2200 dinara, odradio checkout uspesno i ocekivao sam da ce da mi se pojavi tih 2200 negde u aplikaciji ali ne mogu da nadjem? Ili bolje pitanje kako da iskoristim tih 2200 za narednu kupovinu?

Skupljas ih u 7 rate, narednih 7 dana.
Odes na claim credit, i kliknes preuzmi kredit, i tako narednih 7 dana

Ja vise ne mogu ništa da nadjem u claim credit što sam hteo da kupim, stavljao u cart u wishlist džabe. Ništa se ne pojavljuje. Nema više ni search dugmeta u claim credit.

Vredi li kupovati ovakve portal startere akumulatora? Ne mislim konkretno ovaj model iz linka, već uopšteno.
https://share.temu.com/Sdw9aigyjOA

Da se ne zeznem, pa da mi ni ne zavergla, ako dođe do ne daj Bože
Šta je tu neophodno od karakteristika da bude?
(70A akumulator, dizel)

Da li je neko mozda kupovao jump starter (baterija za pomoc pri startovanju automobila)?
Ima li neki da valja?

Za koliko dana vam stigne paket? Meni od 9tog Januara stoji na carini i nikako da ga preuzme kurirska sluzba, a 18 dana je prošlo kako je naručeno 🙄

Nazad
Vrh Dno