Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

sta kupujes tako skupo i veliko da ti je bitna garancija 2 godine?
Nije bitno koliko je skupo niti kolika je garancija, nego da li je ima? Recimo to sto kod mene trenutno ne funkcionise je u onih 90 dana povrata i mogu da ga vratim, ali sta bi se desilo da je prestao da funkcionise 150. dana od kupovine? Iz tog razloga pitam za reklamacije i garanciju. A isto tako ako sam dobro ukapirao posto sam proizvod uzeo uz claim kredit, ako ga vratim (iako je neispravan) dobijam ban od minimum 90 dana na taj claim? I jos nesto, bio bi mi to prvi problem sa Temu, pa ne znam da li oni rade samo povracaj novca ili bih mogao da dobijem identican, ali ispravan proizvod? I proizvod nije stigao neispravan, nego je u toku radao prso :)

Pa ti izračunaj šta ti se više isplati, da ti pošalju zamenski proizvod/vrate pare, ili da imaš i dalje claimcredit?

Ja naručijem redovno u vrednosti 4000-5000 i svaki put uz claim credit dobijem sve upola cene, i radim to dosta često. Da li mi je proizvod od 3-4k vredniji od 3-4k nedeljno koliko mi ostane? Nije. Ti vidi šta se tebi više isplati.

@vrobec

I taj Kodak 1TB je vrlo upotrebljiv....

Isto pravilo vazi i za Kodak i za Kingston - ako se cuva nesto vazno
- cuva se na vise mesta , garantni rok ne pokriva vracanje podataka.

Gomila 120-256GB SSD-ova sa AE i Temu placenih 5-9$ je preporodilo gomilu starih
konfiguracija cija je cena 20-30€.

@pinocio

Pri trazenju zamene zahtevas da operater podrske unese u sistem
da je razlog tehnicka neispravnost...
Tada su male sanse da algoritam shvati to drugacije i da ti iskljuci
mogucnost ucesca u akcijama sa popustima i povracajem kredita.

Uredjaje kojih ima i kod nas , a kostaju priblizno kao na Temu , kupuj kod nas.
Ako su duplo jeftiniji , kupi na Temu , istestiraj - imas na raspolaganju oko 2 meseca.
Ako radi zadrzi i nadaj se da ce da potraje.Ako ne - podnesi zahtev za povracaj u roku
od 90 dana od dana kupovine....

Ovo mi je stajalo u cart dobrih 6 meseci i koštalo je 43000 dinara:

Fora je što će sve da poskupi i svima, baš će samo Ameri da plaćaju jednu cenu a svi ostali upola cene, ne funkcioniše kapitalizam tako...
Pardon, hteo sam reći 4300 dinara ne 43 hiljade. U svakom slučaju, kako je krenulo, kupovina preko Temu, barem skupljih stvari se više ne isplati.

@pinocio
Meni se pokvarilo ovo posle 5 meseci, 3000 dinara niz bunar.

Nije bitno koliko je skupo niti kolika je garancija, nego da li je ima? Recimo to sto kod mene trenutno ne funkcionise je u onih 90 dana povrata i mogu da ga vratim, ali sta bi se desilo da je prestao da funkcionise 150. dana od kupovine? Iz tog razloga pitam za reklamacije i garanciju. A isto tako ako sam dobro ukapirao posto sam proizvod uzeo uz claim kredit, ako ga vratim (iako je neispravan) dobijam ban od minimum 90 dana na taj claim? I jos nesto, bio bi mi to prvi problem sa Temu, pa ne znam da li oni rade samo povracaj novca ili bih mogao da dobijem identican, ali ispravan proizvod? I proizvod nije stigao neispravan, nego je u toku radao prso :)
Vidi pusti sta ti pisu ne mozes da biras da ti posalju drugi isti takav, vec ide povrat novca pa ti ako hoces kupis drugi.
Bar to ne moze jos uvek kako su mi u podrsci rekli "za sad ne postoji takva opcija".
Drugo, to vazi samo 90 ali od dana kupovine, ne od dana kad si ga primio.

Pardon, hteo sam reći 4300 dinara ne 43 hiljade. U svakom slučaju, kako je krenulo, kupovina preko Temu, barem skupljih stvari se više ne isplati.

@pinocio
Meni se pokvarilo ovo posle 5 meseci, 3000 dinara niz bunar.
E na to sam mislio. Znaci nista od neke garancije? Razumem da nema garancija na neku glupost, ali eto 3000 dinara i tehnicka spravica. Dakle placamo samo adrenalin koji nas puca dok roba putuje i lagerujemo el. otpad, pa ko je koliko spreman finansijski da ucestvuje :)

Ma kakva garancija, na to ne racunas jer u 99% slucajeva ce Kinezi sa bilo koje platforme da probaju da izvrdaju to.

To kratko sto ti nudi platforma i eventualno da imas srece da to nesto odmah ne radi pa da odmah prijavis i vrate ti pare i to je to od "garancije".

Reeeeetko neki bas veliki brendovi tipa Anker umeju da ispostuju garanciju ali to je statisticka greska.

Ako ti crkne posle 6-8-10 meseci, opravis sam, iskoristis delove za drugo ili kanta.

ako je bitna garancija, zna se gde se kupuje i nema za te pare

Nazad
Vrh Dno