Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Pa ti izračunaj šta ti se više isplati, da ti pošalju zamenski proizvod/vrate pare, ili da imaš i dalje claimcredit?

Ja naručijem redovno u vrednosti 4000-5000 i svaki put uz claim credit dobijem sve upola cene, i radim to dosta često. Da li mi je proizvod od 3-4k vredniji od 3-4k nedeljno koliko mi ostane? Nije. Ti vidi šta se tebi više isplati.

@vrobec

I taj Kodak 1TB je vrlo upotrebljiv....

Isto pravilo vazi i za Kodak i za Kingston - ako se cuva nesto vazno
- cuva se na vise mesta , garantni rok ne pokriva vracanje podataka.

Gomila 120-256GB SSD-ova sa AE i Temu placenih 5-9$ je preporodilo gomilu starih
konfiguracija cija je cena 20-30€.

@pinocio

Pri trazenju zamene zahtevas da operater podrske unese u sistem
da je razlog tehnicka neispravnost...
Tada su male sanse da algoritam shvati to drugacije i da ti iskljuci
mogucnost ucesca u akcijama sa popustima i povracajem kredita.

Uredjaje kojih ima i kod nas , a kostaju priblizno kao na Temu , kupuj kod nas.
Ako su duplo jeftiniji , kupi na Temu , istestiraj - imas na raspolaganju oko 2 meseca.
Ako radi zadrzi i nadaj se da ce da potraje.Ako ne - podnesi zahtev za povracaj u roku
od 90 dana od dana kupovine....

Ovo mi je stajalo u cart dobrih 6 meseci i koštalo je 43000 dinara:

Fora je što će sve da poskupi i svima, baš će samo Ameri da plaćaju jednu cenu a svi ostali upola cene, ne funkcioniše kapitalizam tako...
Pardon, hteo sam reći 4300 dinara ne 43 hiljade. U svakom slučaju, kako je krenulo, kupovina preko Temu, barem skupljih stvari se više ne isplati.

@pinocio
Meni se pokvarilo ovo posle 5 meseci, 3000 dinara niz bunar.

Nije bitno koliko je skupo niti kolika je garancija, nego da li je ima? Recimo to sto kod mene trenutno ne funkcionise je u onih 90 dana povrata i mogu da ga vratim, ali sta bi se desilo da je prestao da funkcionise 150. dana od kupovine? Iz tog razloga pitam za reklamacije i garanciju. A isto tako ako sam dobro ukapirao posto sam proizvod uzeo uz claim kredit, ako ga vratim (iako je neispravan) dobijam ban od minimum 90 dana na taj claim? I jos nesto, bio bi mi to prvi problem sa Temu, pa ne znam da li oni rade samo povracaj novca ili bih mogao da dobijem identican, ali ispravan proizvod? I proizvod nije stigao neispravan, nego je u toku radao prso :)
Vidi pusti sta ti pisu ne mozes da biras da ti posalju drugi isti takav, vec ide povrat novca pa ti ako hoces kupis drugi.
Bar to ne moze jos uvek kako su mi u podrsci rekli "za sad ne postoji takva opcija".
Drugo, to vazi samo 90 ali od dana kupovine, ne od dana kad si ga primio.

Pardon, hteo sam reći 4300 dinara ne 43 hiljade. U svakom slučaju, kako je krenulo, kupovina preko Temu, barem skupljih stvari se više ne isplati.

@pinocio
Meni se pokvarilo ovo posle 5 meseci, 3000 dinara niz bunar.
E na to sam mislio. Znaci nista od neke garancije? Razumem da nema garancija na neku glupost, ali eto 3000 dinara i tehnicka spravica. Dakle placamo samo adrenalin koji nas puca dok roba putuje i lagerujemo el. otpad, pa ko je koliko spreman finansijski da ucestvuje :)

Ma kakva garancija, na to ne racunas jer u 99% slucajeva ce Kinezi sa bilo koje platforme da probaju da izvrdaju to.

To kratko sto ti nudi platforma i eventualno da imas srece da to nesto odmah ne radi pa da odmah prijavis i vrate ti pare i to je to od "garancije".

Reeeeetko neki bas veliki brendovi tipa Anker umeju da ispostuju garanciju ali to je statisticka greska.

Ako ti crkne posle 6-8-10 meseci, opravis sam, iskoristis delove za drugo ili kanta.

ako je bitna garancija, zna se gde se kupuje i nema za te pare

Pratio sam temu pa sam video da su neki članovi uzimali onaj prenosni usisivač. Kakvi su utisci nakon što je prošlo neko vreme? Video sam nekoliko recenzija gde se žale da je nakon 3,4 meseca baterija skroz degradirala

Kod mene se koristi jednom do dva puta nedeljno, imam ga od polovine januara, nisam primetio da je degradirala išta, i dalje radi tih deklarisanih 25 30 minuta.

Ni ja nemam problem sa baterijom. Imam dva primerka tog modela.

Може ли линк ка том моделу усисивача?

Zna li neko provereno da li ima neki projektor na Temu-u sa nativnom 1080p ( ili možda 4k) rezolucijom?

Sa 4K nema sigurno, sa 1080p nativnom (ne nativnom a la Magcubic HY300, a ono zapravo 720p) vrlo malo verovatno. Ja sam poručio HY320 Mini i mislim da je 720p i zaista je igračka od projektora. Vidim ljudi se oduševljavaju, ne kontam zaista... mada ja gledam preko filmove preko OLED 4K ekrana tako da mi je ovo težak treš od kvaliteta slike, iako me koštao hiljadu dinara posle kupona...

Imaš dobrih kanala koji testiraju projektore na YT, tamo možeš saznati šta je Best Buy projector i koliko to para košta. Opet, više para, svetlija slika, pa još više para short throw i još više para bioskop ali onda možeš i 100 inča TV da kupiš i tako... mislim da je trenutno best buy neki kinez od 300 evra, dobar i svetao, 1080p klasični DLP naravno, ništa od short throw magije.

Da li HY300 ili ovaj 320 što sam ja kupio može zadovoljiti društvo na terasi po mraku, verovatno i može donekle. Da li je to dobra slika, ne nije. Kao što ni wireless noname bubice od 10tak evra ne daju dobar zvuk tako ni procesor od 50tak evra ne daje dobru sliku.

Inače sam poručio u kombinaciji kredita i kupona Yunzii AL75 Pro, ranije sam kupio na Aliju non pro verziju, opasna tastaturica bila, videćemo kakva je ova, izašlo me 4800 dinara ali sam iskoristio kupon od 3500 i kredit od 3050 dinara plus 10% dobio na onom izvlačenju popusta. Inače je malo preko 100 evra a mene je sa carinom preko Alija non pro verzija izašla skoro 100 evra. Ovo je klasa iznad plastičnih AK820 i derivata, mada su i one ok skroz. Preko Alija se više ne može naći sa shippingom ispod 130 evra tako da je ovo super dil preko Temu. Šteta što ne nude CIDOO, to je još bolje i jako skupo preko Alija, kupio bi na keca da ima na Temu. Naravno V serija, retro dizajn u alu kućištu.

Pored toga mi je stigao i UNI-T UT89XD, nisam ga još probao, pune se AAA baterije. Kutija polupana skoz ali unimeru ništa ne fali, i za ove pare koliko je sada je super dil. Realno uzmene kupona za 800 dinara neka dva proizvoda i iskoristite onaj od 2001 na 2000 dinara kupon i izađe vas unimer 1800 dinara plus tih 800 za neke dve džudže, ukupne odličan unimer i dve džudže za 2600-2700 dinara, to je mnogo dobra kombinacija za unimer ovog kvaliteta.

Stigla i Manba One, dobar gamepad, mada nisam fan mehaničkih ABXY da budem iskren. A i malo su teško dobavljivi bumperi zbog ekrana. Ali me je takođe izašao umanjen za kredit tako da se ne žalim. Sada su skuplji i Manba One, i GameSir Cyclone 2 i tako ti gamepadi, možda još onaj Mechanice G5 Pro što sam viđao za 2900 dinara ima dobar dil ali neće ni to još dugo. Svi ovi gejmpedi su daleko bolji od bilo čega što Gamecentar i Games prodaju za sličnu lovu. Manba stigla netaknuta, kutija maltene kao poklon može da ide, unutra dodatne (veće) pečukice i zaštitno staklence za ekran (koje sam fala bogu nalepio nakrivo i puno je mehurića ali je ekran od džojstika, ko da je bitno...)

Poslednja izmena:
Jel uzimao neko neki android tv box treba mi jeftinija varijanta za tv koji se skoro ne koristi pa cisto da ima yt da ne stuca sa sto manje para?

Super,uzimam onda.
EasySMX x05 sam i ja uzeo, čekam da stigne. Linus Tech Tips su radili uporedni test i bio je dosta dobro ocijenjen za cijenu od $30 kod njih, a ja sam iskombinovao popuste pa ispalo oko 1000 rsd.

Ja imam dva komada EasySMX D05 svaki po 20tak dolara me izašao. Kvalitet izrade nije na nivou 8bitdo Ultimate BT ili ovog Manba One ali je vrlo udoban sa finim membranskim dugmićima. Dobar analog i dobar charging dock život znače.

Dobar je i Nova Lite od GameSira. Svaki Hall effect ili TMR gamepad je bolji od PS5, Switch Pro ili Xbox Elite gamepada. Jer su HE i TMR analogi toliko bolji od klasičnih. To dok ne ubace na konzole džabe im sve. Nintendo izdaje Switch 2 sa IPS ekranom i klasičnim patuljastim analogima za 450 evra, Retroid izbaci retro konzolu sa OLED ekranom i HE analogima za 120 evra...

Pa sad,ja se ne razumem toliko sad u te sitnice,bitno mi je da ima full podrsku za igre na PC-u,da ne zeza kompatibilnost.

Cek i koji na kraju kupiti? Prvi (GameSir) za kog ima link ili EasySMX x05?

Vidim da sada nude 40.000 paket kupona, pre je bilo 23.000 ali sam zaboravio koji kuponi se dobiju kada se kupi nešto. Da li je beko skoro koristio ovu opciju da kaže koje kupone na koje iznose je dobio

Nisu loši kuponi ali traju dva dana.
Cek i koji na kraju kupiti? Prvi (GameSir) za kog ima link ili EasySMX x05?
Pogledaj ovo, pa odluči koliko ozbiljna i jeftina stvar ti treba, dosta ih ima na Temu:

Ovo je dodatak:

Je l neko uzeo ovaj 10k credit? Ili je navlakuša...

Sa 4K nema sigurno, sa 1080p nativnom (ne nativnom a la Magcubic HY300, a ono zapravo 720p) vrlo malo verovatno. Ja sam poručio HY320 Mini i mislim da je 720p i zaista je igračka od projektora. Vidim ljudi se oduševljavaju, ne kontam zaista... mada ja gledam preko filmove preko OLED 4K ekrana tako da mi je ovo težak treš od kvaliteta slike, iako me koštao hiljadu dinara posle kupona...

Imaš dobrih kanala koji testiraju projektore na YT, tamo možeš saznati šta je Best Buy projector i koliko to para košta. Opet, više para, svetlija slika, pa još više para short throw i još više para bioskop ali onda možeš i 100 inča TV da kupiš i tako... mislim da je trenutno best buy neki kinez od 300 evra, dobar i svetao, 1080p klasični DLP naravno, ništa od short throw magije.

Da li HY300 ili ovaj 320 što sam ja kupio može zadovoljiti društvo na terasi po mraku, verovatno i može donekle. Da li je to dobra slika, ne nije. Kao što ni wireless noname bubice od 10tak evra ne daju dobar zvuk tako ni procesor od 50tak evra ne daje dobru sliku.

Inače sam poručio u kombinaciji kredita i kupona Yunzii AL75 Pro, ranije sam kupio na Aliju non pro verziju, opasna tastaturica bila, videćemo kakva je ova, izašlo me 4800 dinara ali sam iskoristio kupon od 3500 i kredit od 3050 dinara plus 10% dobio na onom izvlačenju popusta. Inače je malo preko 100 evra a mene je sa carinom preko Alija non pro verzija izašla skoro 100 evra. Ovo je klasa iznad plastičnih AK820 i derivata, mada su i one ok skroz. Preko Alija se više ne može naći sa shippingom ispod 130 evra tako da je ovo super dil preko Temu. Šteta što ne nude CIDOO, to je još bolje i jako skupo preko Alija, kupio bi na keca da ima na Temu. Naravno V serija, retro dizajn u alu kućištu.

Pored toga mi je stigao i UNI-T UT89XD, nisam ga još probao, pune se AAA baterije. Kutija polupana skoz ali unimeru ništa ne fali, i za ove pare koliko je sada je super dil. Realno uzmene kupona za 800 dinara neka dva proizvoda i iskoristite onaj od 2001 na 2000 dinara kupon i izađe vas unimer 1800 dinara plus tih 800 za neke dve džudže, ukupne odličan unimer i dve džudže za 2600-2700 dinara, to je mnogo dobra kombinacija za unimer ovog kvaliteta.

Stigla i Manba One, dobar gamepad, mada nisam fan mehaničkih ABXY da budem iskren. A i malo su teško dobavljivi bumperi zbog ekrana. Ali me je takođe izašao umanjen za kredit tako da se ne žalim. Sada su skuplji i Manba One, i GameSir Cyclone 2 i tako ti gamepadi, možda još onaj Mechanice G5 Pro što sam viđao za 2900 dinara ima dobar dil ali neće ni to još dugo. Svi ovi gejmpedi su daleko bolji od bilo čega što Gamecentar i Games prodaju za sličnu lovu. Manba stigla netaknuta, kutija maltene kao poklon može da ide, unutra dodatne (veće) pečukice i zaštitno staklence za ekran (koje sam fala bogu nalepio nakrivo i puno je mehurića ali je ekran od džojstika, ko da je bitno...)
Hvala na odgovoru, imao sam prilike da isprobam HY320 i slika mi je bila bolja od očekivane. Naravno da ne može ni po jednom parametru da se poredi sa TV- om ali za tu lovu više nego korektno, naročito ako ima prostora da se izmakneš. Gledao sam te videe na YT i stvarno ih ima milion, ali nigde nisam uspeo da nađem recimo poređenje nekog od tih Magcubic projektora sa sa Xiaomi jeftinijim varijantama ( ima ih i za 20-ak hiljada). Ono što je sigurno prednost Xiaomija je to što ima Google TV, za razliku od ovih drugih i ima i chromecast. Jedino me zbunilo neko poređenje po kome ovaj Magcubic ima više poena i bolji je izbor od tog Xiaomi Lite-a.

Nazad
Vrh Dno