Šta je novo?

Temperatura vaseg procesora

Moguce je, imao sam priliku da se susretnem sa 965 koji je imao VID 1.45V, load volt mu je bila 1.376v i grejao se kao vecina daneba sa 1.4 vid om i 1.332 v loadom, kako i zasto ne znam al sam svojim ocima video :)

E da, nisam napisao, ali mozda i to pomaze u celokupnoj stvari, kuler sam ispolirao i pre nego sto sam ga stavio po prvi put. Mozda to pomaze, mozda ne. Svakako cu okaciti screenshot iz LinX-a.
Testirao sam sa 6GB RAM-a LinX i sa tip 768MB, ista stvar sto se tice temperatura, samo 6GB RAM-a duze traje. Znaci 1.475V za CPU, 1.27V za CPU-NB, Hyper 212 EVO sa AC F12 pwm P/P, otvoreno kuciste, poliran kuler.
Max u LinX-u je 50C, a igra koja je najvise zagrejala procesor je Crysis 3 na 45C :)

Oboren rekord 51C :D Moguce da treba da ocistim prasinu jer je ima dosta kad je otvoreno kuciste.
Evo LinX sa 772MB (default) 48C max i 6GB 51C i nece da prebaci preko, 100% sva jezgra i to mu je to i posle 10min, mrzi me da cekam 10 krugova od 6GB za ss jer dugo traje. Sobna temperatura 22C, CM kuler 1500rpm, AC kuler 1350rpm.
LinX772.JPG LinX772 10min.JPG LinX6GB.JPG
EDIT: Pasta koju koristim je Cooler Master E1 IC Essential i na procesor je namazem u X obliku i stavim kuler preko :)

Poslednja izmena:
Da si ga ostavio sa 6GB jeno pol sahata eto 60+Stepeni.

Nema sanse, pokusavao vise puta kad sam trazio stabilan clock i nece da prebaci tih 50-51C, ako treba napravicu i taj ss :)
Jedino kad ce porasti temperature za par stepeni je kad dodje leto :)

Mislim da te laže Core Temp 10 stepeni, okači shot sa Hardware Monitorom ili Aidom i Linxom. Meni za Tj. Max stoji 90 C. Možda je i do verzije Core Tempa, skini 1.0 RC5, pa onda probaj.

CoreTemp-Scr3.png

Poslednja izmena:
Iste temperature pokazuje i MSI Control Center II koji se dobija uz plocu, CPUID HW Monitor, SpeedFan i AIDA64. Drugar ima maltene istu konfiguraciju (samo je MB ASRock 970Extreme 4) sa Hyper 212 EVO, njemu sam takodje ispolirao kuler i napravio P/P sa slabijim kulerom od AC F12 pa su njemu LinX temperature max 53C (PII 965 4GHz/2.6GHz NB). Stand by za ss na brzinu :)

Evo ss iz HW Monitor-a, iste temperature. Kazem, kod drugara ista konfiguracija, samo ASRock ploca i drugi kuler umesto Arctic Cooling F12, temperature za par stepeni vece :)
Temperature.JPG
EDIT: Skinuo Core Temp 1.0 RC5 pokazuje Tj.Max 80C. Nema sta, na dodir je kuler leden, daleko ispod temperature ljudskog tela. Na 40C vec osecam da je mlak, na "leru" leden, ukljucen CnQ i C1E.

Poslednja izmena:
Izgleda da ti je onda upao neki vanserijski primerak, good for you...

Ako je tako onda odlicno! :D Ali mislim da vise zasluge ima poliranje, pasta i nacin nanosenja, i AC F12 koji pravi odlican protok vazduha. Namestao sam kuler 10 puta dok nisam dobio najbolje temperature.
A ovo je max za ovu plocu, i ovih 4GHz je kolje zbog naponske tako da ce ostati na tome.
Evo jedan pic baze kulera:
DSC_0881.jpg

Ščime si ispolirao tako dobro culer? Odnosno kako si odradio postupak?

Vodena smirgla p800, p1000, p2000 i 3M pasta za poliranje kola :)
To sam uradio i na kuleru GPU-a i smanjio max temperature sa 71C na 62-63C :)

Ukratko, nije tooliko poenta u poliranju i sjaju(ciscenju) vech u poravnanju osnove-baze kulera i optimalnom naleganju na IHS, meni je lapovanje WB a donelo 5c ,ko zeli bolje performanse svaka preporuka.

To jeste, ja cim sam uzeo kuler, uhvatio sam da ga ispoliram jer sam pretpostavio da nema najravniju bazu. Svakako su temperature pokazale da nisam nista zeznuo :D

Meni isti taj procesor, ali sve stock, i kuler iz potpisa, ide maks na 61, a u standby-u 32, 33.

Slash@
daj napucaj ga malo na 4200 da vidimo kako se greje :D

Prilozi

• Screenshot - 08.12.jpg
    Screenshot - 08.12.jpg
    293.3 KB · Pregleda: 74
@Boris
Dodaj jos jedan kuler na TX3 EVO i bice to za par stepeni bolje, taman da se ne penje na 60+C. :)
@Vane34
Mislim da bi 4+1 naponske eksplodirale na 4.2GHz, mogu da pokusam, ali ne znam da li je izvodljivo :)

temperature.PNG

Da li je ovo OK kod mene?

Da li je ovo normalna temp za grafiku, ona je najviša?

@Slash
vidis nisam to zapazio nista onda ostavi kako je imas dobar bin ne bi presao preko 55 i na 4.2GHz

Poslednja izmena:
Da , pasivna, samo hladnjak .....

planiram da stavim 2 mala, nabavio sam, da prave promaju ...

@Vane34
Pa mislim da je i ovih 53GFlops-a ok, mislim vise i ne moze sa ovim procesorom na 4GHz. Svakako je dovoljan za prosecnog korisnika. A ako u medjuvremenu nabavim bolju plocu, probacu i na 4.4 :D

Evo kako ga ja drzim momentalno ne treba mi vise :D

Prilozi

• Screenshot - 18.03.jpg
    Screenshot - 18.03.jpg
    199.3 KB · Pregleda: 133
@Vane34
Furas kao dual core na 3GHz? :D
Ja brze furao stari 5000+ Black Edition :p

@Boris
Dodaj jos jedan kuler na TX3 EVO i bice to za par stepeni bolje, taman da se ne penje na 60+C. :)

Moz' to tako a :) A gde da ga ubacim na ploci, mislim da mi je sve popunjeno.. (prednji i zadnji 120mm).

Čitajući ovo i ja se zapitah kolika je temperatura CPU-a pa sam instalirao CPUID HW monitoring.

Dakle, i3 3220 stock cooler,idle oko 30 C,dok sam igrao Shogun 2 penje se do 50,da li je to ok,i dokle sme da se podiže temperatura na i3 a da se ne brinem?

Nemas sta da brines. Na i3 sb je granica 69, a za ib verovatno koji stepen manje.

i3-3225 sa Freezerom i30 idle - 28-33, load - 33-38, :)

Vrh Dno