Šta je novo?

Temperatura vaseg procesora

Pred leto. :)

Ima li smisla uzimati, recimo, MX4 pastu (mada mislim da je trenutno nema kod nas) i koliko je ona bolja od ove koja dolazi uz CM (u stepenima)? Ima li neko iskustava sa time?

Koji C moš dobit, ali nič vrijedno uzimanja. Slobodno ti turi tu koju imaš.

Čime si zadovoljan, uštedom na pasti ? ;D

Trolling? Temperaturama, naravno. Pale su za ~30 stepeni u odnosu na box.

Dobra pasta tipa prolimtech pk 1 , noctua, AC ceramiq2, ITD mogu da spuste temperature i 5-10 u odnosu na te jeftine paste koje proizvocjaci daju uz kulere, moje licno iskustvo.

To kao novi kuler, bem ti! Aj do 5 i nekako, ali 10 je mLogo. A to sa ličnim iskustvom je subjektivna stvar.

Meni je Cooler master cold fusion 400 spustila temperatiru na 955 i cm 212+ (sa cm patom koja se dobija uz njega) za 8c cak, uslovi eksplatacije su bili kontrolisani i identicni., kad sam je namazo na gpu, sa 82 je pala na 73 pri oc-u iz potpisa u furmarku. Ove koje nabrojah imaju slican kvalitet, evo vam i jedan interesantan link sa pastama http://www.hardwaresecrets.com/article/Thermal-Compound-Roundup-December-2011/1445/5
i http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=159457
Upravo me je to zanimalo, hvala na odgovoru.

Kako misliš da su uslovi bili kontrolisani i identični? Radio si test pasti ili si samo zamijenio staru pastu novom? Pa, na ovom tvom linku sa TPU foruma razlika između Prolimatech i zubne paste je 8c.

Najpre vrteo prime95 na 955 tici uz kontrolu temperature u sobi 24c sa fabrickom pastom, otvorena stranica, posle ponovo pod identicnim uslovima sa cm coldfusion 400, razlika posle 2 sata je bila tolika koliko napisah, u pitanju su max load razlike u temperaturama.

Poslednja izmena:
A jesi li ih testirao jednu za drugom ili samo zamijenio staru novom?

Citajuci tvoje pitanje odgovoricu ti sa Da i da ,ali imam utisak da nisi dobro koncipirao pitanje ;) salim se naravno , vrteo jedan dan jednu psstu ,sutradan sve to ponovo sa drugom i uporedio rezultate cotove sam pobrisao omaskom :).

Verovatno je mislio na to da li si staru pastu opet stavljao (skinuo onu koja je vec bila pa opet namazao istu, svezu), testirao, pa sutradan isto uradio sa drugom.

Citajuci tvoje pitanje odgovoricu ti sa Da i da ,ali imam utisak da nisi dobro koncipirao pitanje ;) salim se naravno , vrteo jedan dan jednu psstu ,sutradan sve to ponovo sa drugom i uporedio rezultate cotove sam pobrisao omaskom :).

Mislio sam dal je prva pasta bila stara ili si ih obje nanovo nanosio i testirao.

Najpre stavio svezu-na cist cpu- onu malu pstu sto se dobija uz cm 212+ vrteo testove..... sutra dan opet ocistio cpu ,stavio cold fuzion 400 i vrteo p95, linx itd....i uporedio rezultate..

Phenom II X4 965 @4GHz/2.6GHz NB min 27C (Ukljucen CnQ), max (LinX 64bit) 50C. Hladjenje Hyper 212 EVO sa Arctic Cooling F12 pwm ventilatorom u Push/Pull kombinaciji, sobna temperatura 22C :)

50c pri loadu je zaista malo...koja je voltaza....moze ne cut do duse...;)

Voltaza procesora je 1.475V, a CPU NB je na 1.27V :) Nisam spomenuo bitnu stavku, da stranica na kucistu uvek otvorena :)

Imam Athlon II x3 455. Temperatura u loadu je oko 45°C a klokovan na 3.8Ghz dostize do 55°C sa CM TX2 hladjenjem. Da li moze neko da mi kaze do koje granice smem da podizem voltazu?

Nekako mi najlakše ovde da pitam...

Imam phenom II x4 955 be, klokovan na 3.4 i ništa više dirano, a temperatura od 55 do 73C :S: šta ovde nije dobro?

Da
Misliš da bi promenom kulera značajno smanjio temperaturu?

I više nego značajno, meni se temperarura smanjila za jedno 10 stepeni u leru i više od 15 u loadu.

Da
Misliš da bi promenom kulera značajno smanjio temperaturu?
Sa CM 212evo/+ temp pri loadu(bez dizanja vcore-a) ti nece preci 40-45c uz adekvatno vetrenu kutiju, pri 4000ghz i recimo 1.416-1.432v bi trebao da ti dovati 55c.

Znači krećem sa skupljanjem keša za kuler, hvala ljudi:D

Phenom II X4 965 @4GHz/2.6GHz NB min 27C (Ukljucen CnQ), max (LinX 64bit) 50C. Hladjenje Hyper 212 EVO sa Arctic Cooling F12 pwm ventilatorom u Push/Pull kombinaciji, sobna temperatura 22C :)

a koji napon? Ja sam se danas igrao sa 212 evo isto ac pwm ventilatori u push pull-u na 12v i temperatura u prime-u uz furmark i 6850 odvrnutu do maks je išla na 65 stepeni

a koji napon? Ja sam se danas igrao sa 212 evo isto ac pwm ventilatori u push pull-u na 12v i temperatura u prime-u uz furmark i 6850 odvrnutu do maks je išla na 65 stepeni
Po meni ako vec testiras cpu kuler vrti ga bez grafike...... jako tesko je ohladiti oba sa zatvorenom stranicom....mislim da ni 230mm bocni vent ti ne pomazze u tom setu......to je i btw jedan od razloga mog prelaska na vodeno hladjenje i radijatorom van kucista.... :D

Napisao je posle da je napon za CPU 1,475, meni je to malo neverovatno da ima samo 50C u loadu? Ja sa TRUE i AC F12 PWM (max 1500rpm), na 4 GHz pri 1,4V u Linxu imam 55C.

Vrh Dno