Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Da dobra im je podrška za net

Kako je stanje sad na 30 ?

Stabilno i normalno zadovoljava sve potrebe. Ali svrbi kako je nekada moglo 50Mbit, a vise ne moze :).

Ista stvar i kod mene, ranije sam imao 50 sad max 36, plus se db za down smanjio opasno, zašto neznam

Sent from my E5823 using Tapatalk

Bezveze... promena modema ? Pa opet na 50 ? Ona prica sa merenjem na uredjaju i modemu razliciti podaci, da ih pozoves opet sept

Dok čekam VDSL, da li mogu da sklopim ugovor za 10/1 (dok još ide popust), pa kad bude mogućnosti, da pređem na 20/2 ili 50/2 (i iskoristim još 2/3 meseca po 1 din)?

• Like
Reagovanja: M J
Mozes da se kasnije prebacis samo se napravi aneks ugovora, e sad za ovo drugo nisam siguran ali mislim da ne moze.
Mislim to je najbolje da zoves njih i pitas.

Ne moze da se iskoristi +3 meseca. I nema aneksa za promene brzine. Mislim da sada nema ni promene modema jer daju vdsl modem i za Net10.

Ima promene ja sam pitao.
Bre alfa zasto stalno mislis da si u pravu(a u vecini slucajeva nisi) i kako ti sve znas(a masu puta dokazano da ne znas).
I uvek brate ja znam ja znam.
Opusteno.
Zvao proverio da li mogu sada da uzmem 100/2 kaze zena bez problema vec sam pod UO sto je videla itd.
Pozdrav.

? Nisi ni procitao.
Ako si uzeo 10/2 sa 2 meseca gratis, ne mozes posle dobiti +3 meseca gratis prelaskom na 50/2.
Mozes preci na 100/2, to nisam rekao da ne mozes. Mozes i na 20/2, 50/2... ali ne dobijas 3 meseca gratis, on je za to pitao.

Rekoh samo da nema potrebe za aneksom, vec samo zoves za promenu brzine, jer je tokom iste ugovorne obaveze.

Isto si lose citao i moj odgovor i tvoje pisanje u VIP temi :) Oladi malo...

Ma ljudi opustite se, nema potrebe da se prepucavate ko je upravu..........@ironmanbg odeš do poslovnice ili okreneš call centar i pitaš šta može a šta ne može!

• Like
Reagovanja: M J
To njihovo dan-dva slobodno okači mačku o rep. Ja sam prošle godine u poslovnici podneo zahtev za IPTV, još čekam odgovor... Doduše, u međuvremenu mi je uleteo SBB.

Skroz je realno sada do 2 dana na POZITIVAN odgovor, ali oni proceduralno nabiju i do 7.
Ako ne dobijes za manje od 7 dana pozitivan odgovor, 99.99% nema portova u centrali, a fizicki moze net koji si trazio.

Ako nema portova, bas je onako kako rece gore neko, ceka se mesecima - u stvari, ako trazis VDSL, cekaces dok se neko u tom kraju ne preseli, jer niko ne menja VDSL za nesto drugo, ako ne mora.

Ne vredi da smaras, nista neces ubrzati, sve je sada na centrali, koji dan da se stvarno vide mogucnosti, a onda se ceka dok nema slobodnog porta. Trenutno je mnogim delovima nemoguce dobiti port, previse ima korisnika na centrali.

Sad ne znam sta je centrala tacno ja sam uvek zamisljao da je to neka posebno zgrada , meni su rekli ovi is supporta da je manje od 200metara od mene, a komsa mi je reko da je to u zgradi pored mene 30kvadrata saobica ko sto ima u mojoj zgradi samo sto je za grejanje ... Imas neke insajder informacije za Filmski grad :) , ja sam trazio bas VDSL reko sam da necu ADSL , nista ako vidite u hronici da neko ubio/trajnoiselio 30 komsija znajte da sam to ja :p

Na'am nikakav insider info, ali vec 50+ ljudi znam koji su skoro hteli da predju na VDSL, razliciti delova BG i NI, skoro svi cekaju :(

Generalno, Telekomov sistem komunikacije sa korisnicima je Nula. Koja god da vam je usluga od njih potrebna oni kažu dan-dva. Bilo da je preseljenje broja, aktivacija neke usluge ili ne daj bože adsl-vdsl. Najgore je što korisnik ne može direktno da dopre do nekog ko ima ovlašćenje da nešto obavi bilo u poslovnici bilo preko kol centra i onda vas pozovu s onog 064733 broja dok ste u WC-u, ne možete da se javite pa morate da čekate još nedelju dana da se smiluju i pozovu vas ponovo a jedino oni sa tog broja imaju moć da završavaju poslove. Za to vreme snađite se za internet kako znate i umete...

733 je broj iskljucivo za postpaid mobilnu. Mozes pozvati 0800100100 ili 064789, i traziti o cemu se radilo, za vecinu stvari imaju upisano pod brojem, za koji ste trazili nesto, zasto su zvali. Za neke stvari nemaju oni uvid.

Za fixni zovu sa FIXNOG, i mozete pozvati taj fixni.

Za VDSL zovu sa fixnog ili obicnog mobilnog, i uglavnom mozete pozvati nazad. Ne uvek, nekada je Private number. Za VDSL u stvari salju SMS obicno, da dodjete po opremu, mislim da me nikada nisu za VDSL zvali. Poziv je bio samo za prijavu problema.

Ja inace bas trazim kako da otkacim jedan VDSL ugovor (da bi ranije potpisao drugi), ali slanje na adresu gde sigurno nema portova nece uspeti, jer ce samo ostati da ceka ;)

Da li je realno da oni od oktobra kubure sa VDSL portovima?

Mozda nece da kace nikog zbog nadolazece optike?

733 je broj iskljucivo za postpaid mobilnu. Mozes pozvati 0800100100 ili 064789, i traziti o cemu se radilo, za vecinu stvari imaju upisano pod brojem, za koji ste trazili nesto, zasto su zvali. Za neke stvari nemaju oni uvid.

Za fixni zovu sa FIXNOG, i mozete pozvati taj fixni.

Za VDSL zovu sa fixnog ili obicnog mobilnog, i uglavnom mozete pozvati nazad. Ne uvek, nekada je Private number. Za VDSL u stvari salju SMS obicno, da dodjete po opremu, mislim da me nikada nisu za VDSL zvali. Poziv je bio samo za prijavu problema.

Ja inace bas trazim kako da otkacim jedan VDSL ugovor (da bi ranije potpisao drugi), ali slanje na adresu gde sigurno nema portova nece uspeti, jer ce samo ostati da ceka ;)

Tačno je da zapišu zašto su zvali ali onda ti kažu "rećićemo kolegama da vas ponovo pozovu" i tako u krug. Al' ajde da ne idem u offtopic, izvinjavam se:wave:

@alfaunits: Pre mesec dana, prilikom prelaska sa 10/1 na 20/2, u okviru box 3 paketa, potpisao sam aneks ugovora.

Poslednja izmena:
Da li bi isao vdsl 20/2 sa ovim parametrima,od centrale oko 1300 metara

Pitao u mts u i kazu nije sigurno

Capture.PNG

Ako kupim online paket 20/2 da li vazi kao za ostalu kupovinu na daljinu da imam 14 dana da vratim robu-raskinem ugovor ??

U slucaju da lose radi zeleo bih raskinuti ugovor-vratiti opremu u roku od 14 dana

Salterusa me lozi da ako ne moze vdsl ce puste 10/1 adsl(koj ce mi moj adsl,imam kod Beotela 5mb za 970 din. ako hocu adsl)

Poslednja izmena:
Na granici si. Mozes uzeti bez ugovorne obaveze, pa raskinuti ugovor kad god hoces, ako ne mogu da isporuce 20.
Na granici si na 1300m, ali po ovim parametrima rekao bih da nece moci.

Vrh Dno