Nije problem samo u kompu, nego svi uredjaji ostaju na tih 30ak mb.Prosto je; ako na kablu ima puna brzina, mora je biti i preko wifi. Ukoliko nije tako, do rutera je problem (ili možda mrežne karte u PC? ).
Nije problem samo u kompu, nego svi uredjaji ostaju na tih 30ak mb.
Prosto je; ako na kablu ima puna brzina, mora je biti i preko wifi.
Treba mi vase misljenje , trenutno sam na adsl-u 10/1 , mogu li prema ovome dobiti 20/2 ??
![]()
Malo pre sam ostao bez neta na nekih 15min pa reko da odradim ss i postavim pitanje na pravo mesto
Podneo sam zahtev za 20/2 napomenuo je lik da se ceka i mesecima za port.
Ruter je hg630 , nemam nekih problema sem sto nikad nisam izvukao 10mbs, nego do 8.5 nekad i 9, isto tako i upload je ispod 1Mb..
Drugar je imao isto problema nije imao full protok pa su izasli ovi iz telekoma na teren izvrsili merenja i nesto mu predlozili oko lan kabla i evo sa nepunih 10 povecali mu na 20/2 i zaista ima taj protok.. Moze neko objasnjenje?
Hvala
Sent from Kin![]()
Prosto je; ako na kablu ima puna brzina, mora je biti i preko wifi. Ukoliko nije tako, do rutera je problem (ili možda mrežne karte u PC? ).
^Možeš sigurno 20/2. Velika većina samo to i može.
Mogao si da podneseš i zahtev za 50, pa ako ne može - staviće te na 20. /ionako je razlika 100 rsd.
Port ćeš dočekati. Sigurno.
Dao bih ti ja svoj da mogu, jer ionako palim sa MTSa/poenta je da, sigurno, nisam jedini.
I ovo je skroz netacno.Ovo je skroz netacno. Ima na svakoj drugoj strani objasnjenje da je do zagusenosti etra.
Skroz je netacno da "Ukoliko nije tako, do rutera je problem (ili možda mrežne karte u PC? )."Prosto je; ako na kablu ima puna brzina, mora je biti i preko wifi. Ukoliko nije tako, do rutera je problem (ili možda mrežne karte u PC? ).
Huwaei ruteri koje je Telekom davao imaju odlican WiFi, u rangu bas skupljih rutera, po pitanju jacine signala (ne i throughputa). Isprobao sam i neke od >100e, nista bolje se 2.4GHz nije pokazao. Xiaomi od 30e je bio druga prica, ali to je zbog 5GHz.Ok, i zagusenost opet ima veze i sa ruterom. Bolji (skupi) ruteri će i u takvim okolnostima raditi znatno bolje nego oni jeftini...
Amin.Ok, i zagusenost opet ima veze i sa ruterom. Bolji (skupi) ruteri će i u takvim okolnostima raditi znatno bolje nego oni jeftini...
Bili su danas da mere signale kod mena na gajbi.
Njihov uredjaj pokazuje ovo moje staro stanje (gore levo) dok modem poslednjih 15 dana pokazuje ovo gore desno. Pokazuje isto stanje i dole na razvodnoj kutiji Telekoma i kod mene na gajbi.
Resenje:
Predlog im je bio da spuste sa 50mbit na 30mbit. Spustili su na 30 i za sada 1.5h nema prekida pod punim opterecenjem torenta 2.9-3.1MB/s.
Parametri posle smanjenja sa 50 na 30Mbps:
![]()
Što ne pitaš tehničare da tvoj kabal od razvodne kutije to stana samo prebace na druge dve žice.Bili su danas da mere signale kod mena na gajbi.
Njihov uredjaj pokazuje ovo moje staro stanje (gore levo) dok modem poslednjih 15 dana pokazuje ovo gore desno. Pokazuje isto stanje i dole na razvodnoj kutiji Telekoma i kod mene na gajbi.
Resenje:
Predlog im je bio da spuste sa 50mbit na 30mbit. Spustili su na 30 i za sada 1.5h nema prekida pod punim opterecenjem torenta 2.9-3.1MB/s.
Parametri posle smanjenja sa 50 na 30Mbps:
![]()
Svojevremeno sam imao problem pucanja linka, sve su probali smanjenje brzine, menjanje modema i onda se jedan od tehničara setio da kabal od voda do mene prebaci samo na druge dve žice i to je rešilo problem!Merili i kod mene kuci i u razvodnoj kutiji, kazu jako slicna situacija. Skoro isti parametri od razvodne kutije prema centrali.
I da, oni kad mere dobijaju moje "stare" parametre za Attainable Rate (~60k down) dok meni modem prijavljuje ~75k od pre 15 dana. Pre mi nije pucalo, sa novim puca.
Sada nema prekida na 30Mbit, noise margina je 24.7dBm.
Ipak nesto sad razmisljam, da nije vrisnuo modem posto se parametri ne slazu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari