Sa ovim bi komotno mogao 50/2 + 3TVa. Mozda nisi na manje od 250/300m, koliko sistem limitira bez provere, pa ti nisu dali, ali fizicki, ocigledno moze.Zdravo, zanima me da li mogu da tražim brzinu 50 sa ovim parametrima. Pre dva dana sam uzeo BOX 3 ali su mi rekli kada sam podnosio zahtev za proveru tehničkih mogućnosti, da mogu da biram da podnese zahtev za brzinu 20/2 i TV ili da podnese samo za 50/2. Da li da zovem da pitam za veću brzinu ili da šaljem mail? Hvala.
Nisu hteli u kol centru da mi pošalju nalog za proveru parice, nego su me uputili da pošaljem mail sa molbom. Tako da sam ja to i uradio.Fizički sam 200 metara od centrale (vidim je sa prozora) ali očigledno je kablovima duže. Zvaću ih sutra jer sam ionako hteo da uzmem za još jedan TV. Znači da tražim proveru parice u kol centru?
Zovi ih da podignu brzinu
moja beba je stalno ugrožena.Pa koji su to slepci da mi odobre 20 MB a ne puste full brzinu?! samo 15
Pa koji su to slepci da mi odobre 20 MB a ne puste full brzinu?! samo 15
Sad vidim da imaju akcija 20mb po ceni 10, da li je UL 1 ili 2?Drugari treba mi savet. Trenutno sam kod Beotela ADSL flat 10, do sada nije bilo tehničkih mogućnosti za više. Pre neki dan gledam nešto na modemu i primetim da mi je max rate param sada 28mbps. Pošaljem ja emailom upit mtsu da li ima uslova za kućni internet 20 ili 50 i odgovore mi da ima i za jedno i za drugo.
Sad sam u dilemi šta da radim, da li da ostanem kod Beotela samo da podignem na 20 paket ili da predjem kod mts na 50? Da li bih onda dobio i bolji modem ruter,koii sad daju?zanimljiv mi je i box2, još ako ima neki uređaj za 1 rsd...
Sad vidim da imaju akcija 20mb po ceni 10
Beotel
Sad vidim da imaju akcija 20mb po ceni 10, da li je UL 1 ili 2?
Kako od MTSa nema odgovora već više meseci za upit o VDSLu možda se vratim Beotelu, dal 24 ili 36meseci?
Sent from my x600 using Tapatalk
Poslao sam molbu za proveru brzine parice u petak, kako su mi rekli u kol centru. Danas su me zvali iz poslovnice u mom gradu da mi kažu da ne mogu da imam veću brzinu od 20/2 jer sam od centrale udaljen 650m. Znači da ih je mrzelo da odu da provere brzinu, jer sam u molbi lepo napomenuo da znam koliko sam udaljen od centrale. Da li postoji još neki način da ih nateram da provere brzinu ili ne?Sa ovim bi komotno mogao 50/2 + 3TVa. Mozda nisi na manje od 250/300m, koliko sistem limitira bez provere, pa ti nisu dali, ali fizicki, ocigledno moze.
Trazi da se uradi provera parice i da ti daju 50/2 sa TVom. Iako si na Boxu, to (promenu brzine) bi valjda trebalo da mozes i posle potpisivanja UO?
Attainable Rate(Up/Down) 24988/106392 kbps
Više od dva meseca je prošlo kako sam prijavio smetnje u radu adsl-a. Imam 20/2, brzina je ok, dešavaju se nasumični prekidi neta, par puta dnevno. Prvo je zamenjen ruter, isto se dešava. Onda su došli merili liniju, kažu ok i otišli. Net i dalje puca par puta dnevno. Moja pretpostavka je da je problem u centrali ili softverski, ali dok ne dovati smetnju neko ko se razume neće biti rešena.
Line Attenuation(Up/Down) 7.7/20.8 dB
vrednost za down zna da bude i ispod 20dB.
Kada radi sve je ok.
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari