Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Radio je ok više od godinu dana. Ugovor na 20/2 zaključen maja prošle godine sve radilo do početka juna ove godine.
Bitno mi je funkcioniše kako je i do sada, ako je funkcionisalo na fast onda nek reše problem.

@Devix89
Da, Subotica

Naravno da ne, jer MTS ne zeli da da te pakete, posto onda divni SjBB ne bi mogao da se pravi kako ima bolju mrezu :)

100/25 bas ne mozes, ali 100/24 mozda. Te granicne mogucnosti ne mozemo znati, jer moze se linija dosta "pokvariti" kada se pusti jaca brzina, i stvarno ne moze. A mogu oni i nesto da urade u centrali (ne znam sta) pa mozes i vise od toga postici. Video sam kod sebe.

Pa mislio sam da li može ta brzina "teoretski" ili sam ja nešto pogrešno video u postavkama rutera.

Odgovorio sam na to u drugom pasusu. Dobro si video sta je teoretski moguce.

@Joker

U Subotici nema normalnih, a da rade za Telekom. Dok sam radio podršku za Tippnet stalno sam ulazio u sukobe s njima, pokušavao im objasniti neke stvari ali ne, oni ne idu dalje od svog nosa i ne žele da čuju da im neko ukaže na rešenje problema. Kod devojke su 4 puta izlazili, 4 puta sam im različito povezao (ispravno), i dalje su tvrdili da je linija problem, dok se peti put nisu latili bandera i ustanovili grešku na trećoj banderi od njene kuće. Da mi je tad bio pri ruci, svašta bi bilo.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Znam, dođe i meri sve ok, promeni ruter i to je sve što on uradi. Tražio sam listing PPPoE sesija u posl 30 dana gde se vidi koliko puta ima prekida, ali to ne može. Instalirao program koji beleži svaki prekid, to im poslao, zna da bude 4-5 prekida dnevno. Nisu to dugi prekidi po par minuta ali usluga ne treba tako da funkcioniše.

Najnoviji biser je ovaj ZTE ruter koji nije kompatibilan sa određenim LAN karticama. Isti komp radi na dva HG531 V1 kao doksa, dok na ZTE ima problem sa dodeljivanjem IP adrese. I ne možeš ti to njima objasniti.

Na jednom mestu sam naišao na nekompatibilnost TP link ADSL rutera sa portom u centrali. Na kraju sam toj ženi nabavio polavan Pirelli ruter, koji joj prekine konekciju samo kad ga ona gasi zbog grmljavine ili ED kad ima ispad/radove na mreži. Isto sam se grudvao sa njihovim "majstorima", koji su je ubeđivali da je Tippnet ******, a da Telekom radi full. *** Tippnet daje TP link rutere, i u celom naselju (Bajmoku) smo tada održavali od 50-100 ADSL korisnika sa istim ruterom bez greške.

Sreća pa ih sada ređe srećem kako nisam više na tom radnom mestu, pa sam mirniji.

Ma da, ako je sve funkcionisalo besprekorno i odjednom ima neki problem, znači da taj problem treba otkloniti. Ruter zamenili isto se dešava, znači nije, u sobi (ne na ulici) zakačili svoj merni uređaj linija odlična. Onda bi valjda trebalo da tražiš dalje, ploča u centrali ..... itd. Njihovo zvanično objašnjenje je:
Postoji otvoren nalog po kome se radi praćenje stabilnosti usluge.

Tako da ima ja da se načekam dok to ne reše.

ZTE modemi su skart najgore vrste,daju lazne i uvecane parametre linije

Dok ne kupis krsten adsl modem nema nista

Veza puca zato sto opadne SNR margina,krece da kuca puno CRC gresaka i veza se restartuje

Koristim Fritzbox 7362SL i radi ko zmaj,zilion puta bolji od mts kung fu sklopocija

Posto sam na oko 1000 metara,kad je nestabilna veza,pomerim ka maximum stability i resena stvar

Smanji se download za 2-3 mb ali se poveca snr margina i veza je 100% stabilna

Capture.PNG

Capture 2.PNG

Iskreno, kad sam potpisivao ugovor, tražio sam 630... Jer sam znao da je dobar...

Nije ga bilo, i dobio sam zte, ali nijedan problem sa njim nemam, ne puca ništa

U novembru prosle godine sam uzeo VDSL 50/2 i dobio sam ZTE ruter. Nijedan jedini problem. Odmorio sam se od pakla kablovskog Interneta.

• Like
Reagovanja: M J

Dok ne kupis krsten adsl modem nema nista

Veza puca zato sto opadne SNR margina,krece da kuca puno CRC gresaka i veza se restartuje

Koristim Fritzbox 7362SL i radi ko zmaj,zilion puta bolji od mts kung fu sklopocija

Posto sam na oko 1000 metara,kad je nestabilna veza,pomerim ka maximum stability i resena stvar

Smanji se download za 2-3 mb ali se poveca snr margina i veza je 100% stabilna

Pogledajte prilog 234414

Pogledajte prilog 234416

Ja imam Telekomov ZTE već dve godine i nikad nisam imao ni jedan jedini prekid, radi ko zmaj.

To i pišem, sve funkcionisalo ok, od početka juna problemi. Znači da se nešto pokvarilo, samo je problem da smetnja dođe kod stručnjaka koji će problem rešiti.

zna li neko dali je port u pošti za vdsl isti kao i za adsl ili ga menjaju kada se prelazi na vdsl?

Je li uspeo neko da dobije veci upload kod ovog Telekonja

Pustili mi 16/2 ,trazio da povecaju upload barem na 3m kao kompenzaciju za smanjeni download ali nista

Zvala me neka salterusa sa pricom kao nema takve ponude,ne moze da se poveca

Na probnom sam periodu od 2 meseca,mogu kad hocu da vratim opremu i raskinem ugovor

Sad dal pretiti raskidom ugovora ili juriti neku vezu da radnik odvrne u centrali malo

Treba mi upload,download mi nije bitan

Je li uspeo neko da dobije veci upload kod ovog Telekonja

Pustili mi 16/2 ,trazio da povecaju upload barem na 3m kao kompenzaciju za smanjeni download ali nista

Zvala me neka salterusa sa pricom kao nema takve ponude,ne moze da se poveca

Na probnom sam periodu od 2 meseca,mogu kad hocu da vratim opremu i raskinem ugovor

Sad dal pretiti raskidom ugovora ili juriti neku vezu da radnik odvrne u centrali malo

Treba mi upload,download mi nije bitan

Jel imaš mogućnosti za nešto drugo ?

Od pretnji ništa...

Ne,samo dsl

Prica se,ceka se Jotel kablovska ali nista sigurno

Ako ostanem kod mts a vezan sam 2 godine

Beotel nudi 6m ugovore 5/1 za 1000 din

Pa ne dobijas nesto ako se vezes ugovorom kod MTSa. Na toj brzini. Zato samo uzmi bez UO dok ne dodje nesto bolje.

Maksimalna brzina koju mi telekom daje je 10/1 ADSL a kako kažu i to je pitanje kako bi mi radilo.
Ovo su postavili iz Telekoma na 200m od moje kuće...nadao sam se da ću konačno moći da dobijem VDSL barem 20/2 ili 50/2.
Od centrale sam udaljen preko 1500m a od ovog noviteta 200m. Mislio sam da dotle dolazi optika i da će mi faktički parica biti skraćena. Da li je ovo za vdsl ili sta je već???

Dotle ce ti ici optika a posle verovatno isto ftth, ako ne onda bakar odatle do tebe, dakle moguc vdsl, ali ja verujem u ftth.
Jel si na NBG ili Zemunu?
Ako jedi gotovo sam siguran da ce biti ftth.

Eto, sve je kod njih u redu, lopta je sad u mojem šesnaestercu, kućna instalacija je problem, to je njihova tvrdnja.
Proveriću i to nije mi teško.

Onda dotle optika pa bakar da bi mogla da imas vdsl.
Kasnije ce verovatno i nadograditi ftth.

Pa znam ja to sve, ali kada zovem telekom da ih pitam oni o tome nemaju pojima, kazu max brzina 10 a kada ce moći brze nemaju pojima. Radnici sto su to povezivali ne veruju da ce moci 20 brzina.
Optika prosla pored toga... razvlači se Pančevo - Kovin novo sve u postojeće kanale od gasa(u bužire od optike). Već su stigli blizu Kovina...

Pa ti iz CC ni ne znaju naravno, bice to brzo verovatno do kraja godine vam to sve srede ubace vdsl ploce u centrali...

Pa znam ja to sve, ali kada zovem telekom da ih pitam oni o tome nemaju pojima, kazu max brzina 10 a kada ce moći brze nemaju pojima. Radnici sto su to povezivali ne veruju da ce moci 20 brzina.
Optika prosla pored toga... razvlači se Pančevo - Kovin novo sve u postojeće kanale od gasa(u bužire od optike). Već su stigli blizu Kovina...

Za jedno zensko sve zivo znas :) Gde su nam u Pancevu razvukli optiku, nisam primetio mada nisam nikad preko dana u PA :D

Eto, sve je kod njih u redu, lopta je sad u mojem šesnaestercu, kućna instalacija je problem, to je njihova tvrdnja.
Proveriću i to nije mi teško.
Vreme je za kontranapad. Prost unimer i meri napon od prve do zadnje tacke u instalaciji, fotografiši. Kači ruter na svaku tačku gde imaš spajanje u instalaciji (ormarić, razvodna kutija, utičnica, kraj splitera) pravi screenshotove parametara, kao i cmd ping ka nekom sajtu, recimo google.rs. Ako se svuda poklapaju parametri, pingtest i napon a verujem da da, imaš fiksirane dokaze da je instalacija full, i svo pravo ovo sveta da im uteraš putem RATEL-a, ako se ogluše na dokaze.

PS. ja sam za ove namene napravio kabelčić sa RJ11 s jedne strane, i dve krokodil hvataljke sa druge, i onda se lako ruter spoji gde god.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno